Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Στο Φυσικό Αέριο της Μεσογείου το Ενδιαφέρον της Energean - Αποεπενδύει Από Βόρεια Θάλασσα

Από το energia.gr
Τη συμφωνία πώλησης δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας, αρκετές εκ των οποίων αποτελούν παλαιές πλατφόρμες με παραγωγή πετρελαίου, ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας η Energean στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες δεν αποτελούν προτεραιότητα (non-core assets) στο πλαίσιο της στρατηγικής της Energean, περιέρχονται στην κατοχή της μετά..

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΣΥΡΙΑ

Από το ekeda.gr
Η εγκληματική εισβολή της Τουρκίας στην πολύπαθη Συρία, έχει συγκλονίσει απανταχού όλους τους λαούς.

Τα αθώα θύματα (γυναικόπαιδα) πληρώνουν το τίμημα των αχόρταγων «ηγετών» – δικτατόρων, που βλέπουν από τα απόρθητα γραφεία τους τον κόσμο ως monopoly.


Το συγκλονιστικό θέμα όμως..

Αύξηση 20% στα καθαρά κέρδη της ΟΚΤΑ, θυγατρικής των ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία

Από το energypress.gr
Κατά 20% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ΟΚΤΑ, εταιρείας του Ομίλου ΕΛΠΕ στη Β. Μακεδονία, το α’ εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα καθαρά της κέρδη της αυξήθηκαν σε 486 χιλ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2019, με την αύξηση να αποδίδεται ..

Σε νέα ρότα έβαλαν τη Jetoil οι νέοι ιδιοκτήτες της Centracore - 420 εκατ. ευρώ τζίρος στην πρώτη εταιρική χρήση

Από το energypress.gr
Στην ανάκτηση περίπου του 15% των πρατηρίων που ήλεγχε πριν την κρίση και το σχέδιο διάσωσης, έχει προχωρήσει η ιστορική εταιρεία καυσίμων Jetoil, η οποία πλέον έχει περάσει στον έλεγχο της Αυστριακής εταιρείας Centracore. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, η Jetoil έχει σήμερα συνολικά 83 πρατήρια DODO (dealer owned, dealer operated) κυρίως στη Β. Ελλάδα αλλά και στη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Στερεά. Υπενθυμίζεται ότι..

Total: Θα εξαγοράσει το 37,4% της Adani Gas με στόχο την επέκταση στην Ινδία

Από το capital.gr
H Total συμφώνησε να αποκτήσει μερίδιο 37,4% στην ινδική Adani Gas καθώς ο γαλλικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου επιχειρεί να επεκτείνει το αποτύπωμά του στο "πεινασμένο" για ενέργεια κράτος της νότιας Ασίας.

Σύμφωνα με την Total, η ινδική αγορά φυσικού αερίου έχει σημαντικές αναπτυξιακές δυνατότητες καθώς το Νέο Δελχί θέλει να διαφοροποιήσει..

Πάει προς τα πίσω η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ – Οι θεσμοί έχουν δώσει έγκριση για αλλαγή χρονοδιαγράμματος

Από το energypress.gr
Κάθε άλλο παρά έχει κλείσει η πώληση μετοχών που έχει το δημόσιο στα ΕΛΠΕ μέσω του Χρηματιστηρίου, παρά τα όσα περί του αντιθέτου είχαν διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα.

Όχι μόνον τα σενάρια όλα παραμένουν στο τραπέζι (όπως άλλωστε είχε αναφέρει με σημασία ο Κωστής Χατζηδάκης...) αλλά φαίνεται ότι υπάρχει συναίνεση των θεσμών να μη ληφθούν τώρα οι αποφάσεις, αλλά να πάει..

Υδρογόνο ή και υδρογόνο; Γράφουν δυο Καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών

Από το energypress.gr
Η παρακάτω φωτογραφία ήταν μία από αυτές που βρέθηκαν στο κέντρο των συζητήσεων λίγες μέρες πριν.

Fuel cell and batteries as zero emissions options for buses vs. diesel and NG at next week’s 2019 International Fuel Cell Bus Conference..

Το ΠΣΕΕΠ στο ΤΑΙΠΕΔ