Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΑΠΕΡΓΙΑ


 ΠΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ – ΚΗΕ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ


Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Μετά την απάντησή σας, στις δηλώσεις που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κος Αλ. Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ (22/10), σχετικά με την επικείμενη πώληση του ΑΔΜΗΕ για τις οποίες και δεν θα προβούμε σε σχολιασμό,  που εμμέσως πλην σαφώς θεωρούμε ότι θίγει το έργο που έχουν επιτελούμε οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του ΑΔΜΗΕ την τελευταία διετία, αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (τόσο στη ΔΕΗ, όσο και στο ΔΕΣΜΗΕ) όλα τα προηγούμενα χρόνια, θα επιθυμούσαμε να προβούμε σε σχολιασμό των επιμέρους εδαφίων της απάντησής σας, ευελπιστώντας σε αποσαφήνιση ορισμένων παρερμηνειών.
Επίσης, οι Σύλλογοί μας σας καλούν σε δημόσια συζήτηση προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα άρσης των παρερμηνειών που οι παραπάνω δηλώσεις σας έχουν δημιουργήσει στους συμπολίτες μας και εν γένει στους καταναλωτές. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:vathiprasino.blogspot.gr

Κολυμβήθρα του Σιλωάμ το Ευρωκοινοβούλιο;


Τρία χρόνια, μετά την εφαρμογή ακραίων πολιτικών λιτότητας στις χρεωκοπημένες και εξαρτημένες οικονομίες του ευρωπαϊκού Νότου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιχειρεί να ρίξει φως στο ρόλο και τις δραστηριότητες της Τρόικας στις τέσσερις χώρες- πειραματόζωα, Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Μέχρι σήμερα η Τρόϊκα, που χειρίζεται και τα τέσσερα προγράμματα «στήριξης» στην Ευρώπη, δεν υπόκειται σε καμία δημοκρατική λογοδοσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα εθνικά κοινοβούλια επικυρώνουν της αποφάσεις της Τρόϊκα, χωρίς να συνδιαμορφώνουν τα επιβαλλόμενα οικονομικά προγράμματα.

Ακόμα και ως προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η δυνατότητα του ΕΚ να επηρεάζει ή να αλλάζει μια απόφαση είναι μηδαμινή.

Η νέα οικονομική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση έχει μεταφέρει υπερεξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δικαίωμα δεσμευτικών συστάσεων του Όλι Ρεν και κυρώσεις για την περίπτωση μη συμμόρφωσης), χωρίς κανένα θεσμό δημοκρατικής λογοδοσίας.

Για «λάθη», όπως αυτά που καταλογίζονται στην Τρόϊκα από το ΔΝΤ στο χειρισμό της ελληνικής υπόθεσης, δεν υπάρχουν συνέπειες και η Τροϊκα μπορεί ανέλεγκτα να τα επαναλαμβάνει.

Ο Olli Rehn και ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Djisselbloem, συζητάνε με τα μέλη του ΕΚ, τα οποία ασκούν μεν κριτική, χωρίς, όμως,  καμιά ουσιαστική δυνατότητα επιρροής (π.χ. περίπτωση Κύπρου).

Παρ’ όλα αυτά οι πολιτικές ομάδες ακόμα διαπραγματεύονται για το εύρος της έρευνας, που θα πρέπει να τύχει της συναίνεσης των επικεφαλής των ευρωομάδων και των προέδρων των αρμόδιων Επιτροπών.

Σύμφωνα με πηγές του Ευρωκοινοβουλίου, το Λαϊκό Κόμμα θα προσπαθήσει να «ξεπετάξει» την όλη διαδικασία, υποβιβάζοντάς την σε μία απλή καταγραφή των συστάσεων της Τρόϊκας, τα τελευταία χρόνια.

Ο Πράσινος Ευρωβουλευτής Sven Giegold, ο κύριος υποκινητής της πρωτοβουλίας, κάνει λόγο για έλλειψη διαφάνειας στη δράση των Τροϊκανών  και εξηγεί ότι η έρευνα θα συνίσταται σε ακροάσεις τροϊκανών αλλά και σε διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών που θα αμφισβητούν τα συμπεράσματά, στα οποία η Τρόικα στήριξε τα προτεινόμενα λάθος μέτρα στις χώρες πειραματόζωα του Ευρωπαϊκού Νότου.

Την έρευνα θα διεξάγουν ο αυστριακός Othmar Karas από το ΕΛΚ και ο Γάλλος Σοσιαλοδημοκράτης Liem Hoang Ngoc

Σύμφωνα με το σχέδιο, υπό αξιολόγηση τίθενται η μεθοδολογία της τρόικας κατά τη συγκέντρωση στοιχείων, τα κριτήρια με τα οποία λαμβάνονται οι αποφάσεις της αλλά και το κατά πόσο υπάρχει δημοκρατική νομιμοποίηση των αποφάσεών της.

Οι ευρωπαίοι ευρωβουλευτές, έξι μήνες πριν τις ευρωεκλογές, προσπαθούν να «σώσουν» την παρτίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πορίσματα της έρευνας θα κατατεθούν πριν από τις ευρωεκλογές.

«Αναμένουμε τη συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Η επέκταση της έρευνας και σε πολιτικά πρόσωπα είναι απαραίτητη, για να μη λειτουργήσει αυτή ως πλυντήριο πολιτικών ευθυνών λίγο πριν τις Ευρωεκλογές.

Οι νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές ηγεσίες έβαλαν στη γκιλοτίνα δημοκρατικούς θεσμούς, εθνικά Κοινοβούλια και εθνικές συνταγματικές έννομες τάξεις,  προκειμένου να «αρπάξουν» την ιστορική ευκαιρία.

Η αποπληρωμή του δημοσίου χρέους αναδείχθηκε με θεολογικούς όρους (πίστευε και μη ερεύνα) σε εθνικό απαρέγκλιτο στόχο, μπροστά στον οποίο κοινωνικές δομές και εργασιακές σχέσεις θεωρήθηκαν περιττά «βάρη».

Στους τροϊκανούς «ψυχρούς εκτελεστές» ανατέθηκε η βρώμικη δουλειά.

Οι εντολείς τους καλούνται τώρα να «θερίσουν» ό,τι έσπειραν.

Άνοδος της απήχησης των ακροδεξιών ιδεολογιών, πλήρης αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής προοπτικής, τάσεις πολιτικής αποσταθεροποίησης και κοινωνικής έκρηξης, είναι τα αποτελέσματα του στραγγαλισμού της δημοκρατίας σε μια Ευρώπη που εκπροσωπεί τους λίγους και καταπιέζει τα δικαιώματα των πολλών.

Η επιχείρηση ελέγχου της τρόικας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι ένα μεγάλο πολιτικό διακύβευμα. Είναι μια καλή αφορμή για να ανοίξει ένας αυθεντικός δημόσιος διάλογος για το μεγάλο πολιτικό ζητούμενο της επόμενης των ευρωεκλογών. Την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων πολιτών στη δημοκρατία και στους θεσμούς της..
 ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Ωραία μέρα αύριο: ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!


Αύριο απεργούμε!

Αύριο διαδηλώνουμε!

Αύριο, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, ενωμένοι, αλληλέγγυοι, με πρόσωπα λεύτερα και καθαρά από τη βρωμιά που κρύβουν οι πάσης φύσεως φασιστικές κουκούλες, με πρόσωπα σφραγισμένα από την τιμή του μόχθου και της ελπίδας, έχουν την δυνατότητα να κάνουν την δική τους «διαπραγμάτευση» και με την κυβέρνηση και με την τρόικα. Να δώσουν αποστομωτικό μήνυμα σε εκείνους που πρακτορεύουν τη ζωή τους και προβοκάρουν το δίκιο τους.

Αύριο, κάθε τόπος δουλειάς, κάθε πλατεία, κάθε δρόμος, κάθε γειτονιά, πρέπει να ενωθεί και να ακουστεί ένα

μυριόστομο «Όχι» στις νέες μειώσεις μισθών που έρχονται να επιβληθούν πάνω στους ήδη αποδεκατισμένους μισθούς.  Να απαιτηθεί  η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να διατρανωθεί η απόρριψη του άθλιου καθεστώτος των ατομικών συμβάσεων που οδηγούν τον κάθε ξεμοναχιασμένο εργάτη στον Προκρούστη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, να ακουστεί παντού ότι καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να ξεκινάει κάτω από τα 751 ευρώ βασικό όπως ίσχυε πριν επέλθει η «σωτηρία» των 400 ευρώ βασικό!
Αύριο, είναι χρέος να σταθούμε δίπλα στους συνταξιούχους πατεράδες μας. Να μην επιτρέψουμε να περάσει το

νέο τσουνάμι ενάντια στις συντάξεις τους, να μην αφήσουμε να διαπραχθεί η νέα κλοπή ενάντια στα εφάπαξ τους που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα. Είναι προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια των γερόντων μας να καταργηθούν εδώ και τώρα οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, να επιστραφούν στους παππούδες τα κλεμμένα της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής τους σύνταξης, να επιστραφούν στα Ταμεία που χτίστηκαν με το αίμα γενεών και γενεών εργαζομένων τα κλεμμένα!
Αύριο, είναι καθήκον να σταθούμε στο πλευρό των ανέργων μας, να μην επιτρέψουμε να τους πνίξουν στην απόγνωση και στην κατάθλιψη! Λέμε σε αυτούς που ευθύνονται για την ανεργία που βασανίζει τ’ αδέρφια μας,

ζήστε εσείς με τα «ψίχουλα» που τα βαφτίζεται «επίδομα ανεργίας»!  Οι δικοί μας οι άνεργοι δικαιούνται πραγματικά επιδόματα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις που αφήνουν τους 3 στους 4 ανέργους χωρίς επίδομα! Οι άνεργοί μας είναι άνθρωποι και χρειάζονται την ιατρική, την νοσηλευτική και την φαρμακευτική φροντίδα, που εσείς τους έχετε στερήσει!


Αύριο απεργούμε και διαδηλώνουμε για τις μανάδες μας!

Οι δικές μας μάνες δεν έχουν υπηρέτες, οι γυναίκες του λαού, οι διπλά και τριπλά καταπιεσμένες σε ένα σύστημα καταπίεσης και ανισότητας, έχουν δικαίωμα προστασίας της μητρότητας. Το επίδομα τοκετού που κατάργησαν δεν είναι «προνόμιο», είναι στοιχειώδης υποχρέωση του κράτους σε όλες τις γυναίκες!
Αύριο τους λέμε ότι με το ανέκδοτό τους περί «δημόσιας και δωρεάν» Παιδείας και Υγείας, δεν γελάμε πλέον! Ο λαός απαιτεί 

αποκλειστικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Την δικαιούται, την έχει ανάγκη, την έχει πληρώσει μέσα από την φοροληστεία δεκαετιών, κι αυτοί, οι φοροκλέφτες, οι φοροάρπαγες, έχουν το θράσος να του λένε ότι από δω και πέρα δίπλα στα υπόλοιπα χαράτσια, δίπλα στο χαράτσι  των 5 ευρώ για να μπει στο νοσοκομείο, θα του επιβάλουν και το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στο νοσοκομείο! Εδώ και τώρα, λοιπόν, ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, ως εδώ με την αφαίμαξη, ως εδώ με την διάλυση, τα κονδύλια που περισσεύουν για τους τραπεζίτες να τα δώσουν για την κάλυψη των αναγκών στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
Αύριο, στο καθεστώς που η μόνη «ελευθερία» που αναγνωρίζει είναι η «απελευθέρωση» των απολύσεων, λέμε:

«Όχι»! Δεν αναγνωρίζουμε καμία «ελευθερία» των απολύσεων, δεν θεωρούμε «απελευθέρωση» τον εφιάλτη της ανεργίας, δεν αποδεχόμαστε ότι η εργασία είναι «κόστος». Η δουλειά είναι δικαίωμα, είναι πηγή πλούτου, είναι προϋπόθεση για τον ίδιο τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου, είναι όρος για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και των ταλέντων του, και δεν έχει καμία σχέση ούτε με την σκλαβιά της εργασιακής εκμετάλλευσης, ούτε με την «απελευθέρωση» της εργασιακής απραξίας.
Αύριο, ο λαός των φτωχοποιημένων ειλώτων,  οι ξεπαγιασμένοι του περσινού χειμώνα, τα φορουποζύγια, τα εκατομμύρια θύματα του καθεστώτος της τραπεζοκρατίας, στο νέο σφαγείο που τους ετοιμάζουν, έχουν μια επιλογή. Μαζικά και αποφασιστικά να ξεκαθαρίσουν:

«Όχι» στη νέα φοροεπιδρομή επί των κινητών και ακινήτων της φτωχολογιάς. «Όχι» στα δίχως τέλος χαράτσια της ΔΕΗ,  της εφορίας και της κάθε λογής φοροληστείας «οθωμανικού» τύπου. «Όχι» σε κάθε κατάσχεση και σε κάθε πλειστηριασμό στα σπίτια του εργαζόμενου λαού. «Όχι» στους φόρους στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο. Ούτε ένας συνάνθρωπός μας να μην μείνει χωρίς θέρμανση και χωρίς ρεύμα για να ζεσταίνονται τα θησαυροφυλάκια της κάθε τρόικας, μέσα και έξω από τη χώρα.
Αύριο, τους λέμε ότι δεν ανεχόμαστε άλλο τις μπαρούφες τους,

ότι αυτό που μας λείπει για να ψωνίσουμε δεν είναι ο «χρόνος», είναι τα λεφτά, που αυτοί μας τα έχουν βουτήξει! Τους λέμε ότι δεν θα μας πάρουν και την Κυριακή που μας είχε απομείνει. Ότι δεν είμαστε «μουλάρια» δεμένα στο καπίστρι τους. Ότι θέλουμε ανθρώπινο ωράριο εργασίας, θέλουμε ανθρώπινους μισθούς εργασίας, δεν τους χαρίζουμε καμία πλέον μέρα από τη ζωή μας, δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας!
Αύριο απεργούμε, γιατί αυτό είναι το όπλο μας, ώστε να σταματήσει να γυρίζει η μηχανή που μας κάνει κιμά! Αυτό τους πονάει: Να σταματήσει η μηχανή τους. Μια μηχανή που την έχουν ρυθμίσει έτσι ώστε και να τους την γυρνάμε και να μας αλέθει!

Αύριο διαδηλώνουμε, γιατί έτσι η φωνή μας θα γίνει δυνατότερη και μόνο έτσι θα σαρώσει τις ομοβροντίες των αλλεπάλληλων «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».  

Αύριο, στην δική μας τη «διαπραγμάτευση» με την τρόικα, πρέπει να «βουλιάξουν», από το πρωί, η Ομόνοια, η πλατεία Κάνιγγος, η πλατεία Βάθη, η πλατεία Κοτζιά,  η πλατεία Καραϊσκάκη, τα Χαυτεία, όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα!

Θα είναι μια χρήσιμη σπορά για να έρθει το γρηγορότερο η στιγμή που θα ακουστεί από παντού, τελεσίδικα και αμετάκλητα: «ΩΣ ΕΔΩ»!  

ΠΗΓΗ:enikos.gr

Πώς θα διεκδικήσεις μία από τις 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις

Πώς θα διεκδικήσεις μία από τις 28.000 θέσεις εργασίας με 5μηνες συμβάσεις
Στο ΑΣΕΠ βρίσκονται ήδη για τελικό έλεγχο η προκήρυξη των 28.000 θέσεων κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΠΑ, που υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Μέσα στις επόμενες ημέρες οι άνεργοι πτυχιούχοι και απόφοιτοι λυκείου από 164 ειδικότητες θα κληθούν να υποβάλουν την αίτησή τους στον ΟΑΕΔ ηλεκτρονικά ή μέσω των ΚΕΠ. Η κατάταξή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια στις θέσεις προτίμησης που θα δηλώσουν, εφόσον πληρούν τα προσόντα που ορίζονται από το ΑΣΕΠ.
Οι θέσεις κατανέμονται σε δήμους, περιφέρειες, ιερές μητροπόλεις, δικαστήρια και μεγάλους οργανισμούς του Δημοσίου και καλύπτουν υπηρεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα ανακοινωθεί η προθεσμία έναρξης υποβολής των αιτήσεων (θα γίνουν όλες ηλεκτρονικά). Από το τι ακριβώς θα αναγράψετε στην αίτηση, θα εξαρτηθεί το πόσα μόρια θα πάρετε και αν θα είστε τελικώς στη λίστα των επιτυχόντων. Οι πιθανότητες επιτυχίας σύμφωνα με τα όσα μας δίδαξε η πρώτη φάση του προγράμματος, είναι μια στις 16. Και αυτό διότι για τις πρώτες 10.000 θέσεις που δόθηκαν, οι αιτήσεις ήταν περίπου 160.000. Δείτε τα ονόματα ΕΔΩ
Βασικό κριτήριο μοριοδότησης, αποτελεί ο χρόνος συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας.  Προσοχή: αν και η σύζυγος είναι άνεργη (και δηλωμένη στα μητρώα του ΟΑΕΔ) τότε προστίθενται και τα μόρια της συζύγου. Αν κάποιος είναι αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας και άνεργος, σε αυτή την περίπτωση, τα μόριά του διπλασιάζονται έτσι ώστε να μην έχει συγκριτικό μειονέκτημα σε σχέση με τις οικογένειες που έχουν ανέργους και τους δύο γονείς.
Δεύτερο κριτήριο αποτελεί το εισόδημα. Εδώ υπάρχει μια παγίδα. Αν έχετε εκκαθαριστικό για τα εισοδήματα του 2012 (τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι λιγότερα από αυτά του 2011) έχει καλώς. Σε διαφορετική περίπτωση, θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2011 μόνο και μόνο επειδή η εφορία έχει αργήσει να εκδώσει το εκκαθαριστικό σας.
Μόρια προβλέπονται και για την ηλικία:
    Για ηλικίες από 18 έως 29 ετών δίδονται 20 μόρια
    Για ηλικίες από 30 έως 54 ετών 24 μόρια και
    Για ηλικίες από 55 ετών αι πάνω 18 μόρια.
Το κάθε ανήλικο παιδί προσθέτει 12 μόρια στο τελικό ποσό. Οι επιτυχόντες θα εργαστούν με πεντάμηνη σύμβαση με αμοιβή 500 ευρώ και ασφάλιση.
Η ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ    
Δήμοι            13.579
Περιφέρειες    7.865
Μητροπόλεις    1.163
ΙΚΑ             1.153
Πολιτισμός    777
Δικαιοσύνη    767
ΚΕΠ        499
ΕΟΠΥΥ        474
ΟΑΕΔ        391
ΟΑΣΑ        200
ΕΤΑΑ        147
ΟΓΑ        99
ΟΑΕΕ        70
NAT        60
ΗΔΙΚΑ        60
Λιμάνια        40
ΟΠΑΔ        37
ΜΤΠΥ        25
ΕΤΑΠ ΜΜΕ    13 

 ΠΗΓΗ:.fpress.gr

Αντεργατικό το …ΚΚΕ;


Νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα από το ΚΚΕ. 
Βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν τα επαγγελματικά στελέχη του και υπολογίζονται περί τα 800 !!! ευρώ μικτά. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από όλους τους εργαζομένους στις κομματικές επιχειρήσεις του Περισσού η παραίτησή τους!!! για να χάσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας!!!.

Στις επιχειρήσεις του  ΚΚΕ οι αριστεροί εργοδότες καταπατούν κάθε εργασιακό δικαίωμα, γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται σήμερα γραμμή σύγκρουσης συνολικά με τη στρατηγική του κόκκινου καπιταλισμού, την πολιτική του Καπιταλιστικού Κόμματος Ελλάδος, και των κομματικών του συνδικαλιστών στον κλάδο που συνεχίζουν να εξαπατούν και να εξαθλιώνουν τους εργάτες.

Αυτή τη βία του ΚΚΕ την καταδικάζει ξεκάθαρα το ταξικό κλαδικό εργατικό κίνημα και στηρίζει κάθε μορφή πάλης της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που αντιστέκονται – αντιδρούν στη βία του κόκκινου καπιταλισμού.

Είναι πια προφανές σε όλους, πως κάθε αμυντική εργατική αγωνιστική κινητοποίηση σε μια κομματική επιχείρηση, ακόμα και όταν στοχεύει στην αποτροπή των συνεπειών της αντεργατικής πολιτικής του ΚΚΕ, είναι αντικειμενικά μια ευθεία πολιτική σύγκρουση με τον κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό τους.

Για το ταξικό κλαδικό εργατικό κίνημα, η πάλη ενάντια στο αντεργατικό ΚΚΕ και τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους του στον κλάδο για τα δικαιώματα των εργαζομένων και απολυμένων συναδέλφων μας είναι ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε, να δεθεί στενά με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης.

Κίνημα Τυπογράφων
Δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και πάλης

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Σε 1 μήνα θα βλέπουν όλες τις καταθέσεις σε real-time


Άμεση πρόσβαση σε εκατομμύρια τραπεζικούς λογαριασμούς θα έχει εντός του μήνα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Τότε, θα τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών.

Στο στόχαστρο των... e-ράμπο του ΣΔΟΕ θα μπουν υποθέσεις όπου υπάρχουν ενδείξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος ή παράνομου πλουτισμού, ανάμεσά τους και οι γνωστές... λίστες (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν).

Όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας, επιλεγμένη ομάδα διαπιστευμένων ελεγκτών θα αποκτά online πρόσβαση για να παρακολουθεί το ύψος των καταθέσεων και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θα έχουν τη δικαιοδοσία να προχωρούν με διαδικασίες εξπρές στην άρση του τραπεζικού απορρήτου και μάλιστα σε 24ωρη βάση!

Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ το πλεονέκτημα των ελεγκτών θα είναι πως οι κινήσεις τους θα γίνονται χωρίς να το γνωρίζουν ούτε καν οι ίδιες οι τράπεζες!

Και αυτό για να αποκλειστεί το ενδεχόμενοι οι καταθέτες να ενημερωθούν από την τράπεζα!

Ανησυχία στους μικροκαταθέτες

Αυτό φυσικά έχει προκαλέσει πανικό στους μικροκαταθέτες, που πιστεύουν πως αυτός είναι ένας τρόπος για να βάλει «χέρι» το κράτος στις καταθέσεις τους, κυρίως αν έχουν χρέη στο Δημόσιο.

Άλλωστε τις τελευταίες μέρες έγιναν γνωστές αρκετές υποθέσεις «τυφλών» κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΟΒΕ: Έρχεται ολιγοπώλιο στα καύσιμα


Τη συμμετοχή της στην απεργία της 6ης Νοεμβρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε.
Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΟΒΕ περιγράφει με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στον κλάδο των καυσίμων, κάνοντας λόγο για κλείσιμο εκατοντάδων πρατηρίων αλλά και επερχόμενο ολιγοπώλιο.
«Διανύουμε μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία του κλάδου μας. Εκατοντάδες πρατήρια έχουν κλείσει και πολλά είναι στα πρόθυρα κλεισίματος. Οι βενζινοπώλες εξώνονται από τα πρατήρια και αυτά καταλαμβάνονται από μεγάλες εταιρείες με αλυσίδες πρατηρίων και σε ορισμένες περιπτώσεις, δυστυχώς, από άτομα που οι πρακτικές τους δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα. Αλλάζει σταδιακά το τοπίο της αγοράς και αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο θα γίνει μια άγνωστη για εμάς και για τους φίλους καταναλωτές αγορά. Ασκείται μια πολιτική τόσο σε βάρος των βενζινοπωλών όσο και σε βάρος των καταναλωτών. Η ολιγοπώληση είναι προ των πυλών», τονίζει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία.

 ΠΗΓΗ:energypress.gr

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ



ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Συνάδελφοι 

Το ΔΣ της ΠΕΠΕΚΟ ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή μας στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα στην ΕΚΟ είναι και αυτά αλληλένδετα με όσα διαδραματίζονται στη χώρα τα τελευταία χρόνια: καπιταλιστική κρίση, δημιουργία τεράστιων εφεδρικών στρατιών ανέργων, κατάργηση συμβάσεων, ξεχαρβάλωμα της εργασιακής νομοθεσίας προς όφελος των εργοδοτών, μείωση του κατώτατου μισθού και της τιμής της εργατικής δύναμης γενικότερα.

Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες ότι αυτή η κατάσταση θα αλλάξει –έστω και σε ένα εργασιακό χώρο- χωρίς τους δικούς μας αγώνες, τις δικές μας διεκδικήσεις, τόσο σε επιχειρησιακό, όσο και σε πανελλαδικό, πανεργατικό πλαίσιο. 

Σήμερα τα μέτρα συνεχίζονται, όμως η υποχώρηση των αγώνων δεν θα είναι μόνιμη. Πρέπει να μπει φρένο. Κόντρα στη μοιρολατρία και στη λογική του «δεν γίνεται τίποτα», συμμετέχουμε ενεργά στην αυριανή απεργία: 

·         Ενάντια στις νέες μειώσεις μισθών και στην κατάργηση των Συλλογικών
Συμβάσεων. Να επανέλθει η υποχρεωτικότητα τους και να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση.

·         Ενάντια στις νέες σχεδιαζόμενες μειώσεις των συντάξεων και τους άλλους
αντιασφαλιστικούς νόμους.

·         Ενάντια στη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των απολύσεων.

·         Για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων.

·         Για πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία, χωρίς χαράτσια και στα δημόσια
νοσοκομεία.

·         Για να μην συνεχιστεί το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

·         Για να μην παγιωθεί η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.



                                                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η  χώρα μας εδώ και τέσσερα χρόνια βιώνει τα χειρότερα πλήγματα μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.Φτάνουμε πια στο σημείο να χάνουμε την εθνική μας ανεξαρτησία.

  Βλέπουμε συνανθρώπους μας και μικρά παιδιά να λιμοκτονούν, να τα παρατούν οι γονείς σε ιδρύματα, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε ψωμί να αγοράσουν, αλλά  η ανάπτυξη έρχεται..

Σχεδόν 4.000 αυτοκτονίες, που τα πουλημένα ΜΜΕ σκόπιμα αποκρύπτουν.

Η Unicef και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μιλάει για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

Η ανεργία στους νέους έχει ξεπεράσει το 55%, σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.Η δύναμη της χώρας, το μέλλον της, φεύγει στο εξωτερικό να αναζητήσει ένα καλύτερο αύριο, αλλά η ανάπτυξη έρχεται… 

Κατέστρεψαν την Υγεία, γίναμε τριτοκοσμική χώρα γενόσημων φαρμάκων, τα νοσοκομεία άδεια από φάρμακα .Καταστρέψανε τα αφαλιστικά ταμεία, δεν υπάρχει καμιά πρόνοια, καμιά έννοια σωστής περίθαλψης.

Μισθοί πείνας, μαζικές απολύσεις, κατάργηση όλων των συλλογικών συμβάσεων.

Υφαρπάζουν την ιδιωτική και δημόσια περιουσία του λαού.

Ξεπουλάνε τη χώρα όλη…Κατάργησαν κάθε θεσμό…Απαξίωσαν το Σύνταγμα.

Συνάδελφοι, ο κλάδος μας δεν έμεινε ανέπαφος:
·        Συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν
·        Εργολαβοποίηση
·        Μειώσεις μισθών
·        Εθελούσιες αποχωρήσεις, χωρίς αναπλήρωση θέσεων εργασίας.
ΕΝΩΘΕΙΤΕ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Συμμετέχουμε όλοι στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 6 Νοέμβρη 2013 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις:

Αθήνα Πεδίον του Άρεως στις 11 το πρωί
Θεσσαλονίκη στο  ΕΚΘ στις 10:30 το πρωί

Η Προσυγκέντρωση του  κλάδου μας θα γίνει στις 10.30 Μάρνη και Πατησίων.



Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών ΠΣΕΕΠ


Διαβάστε τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών ΠΣΕΕΠ 

Οριακά κέρδη για το αργό


Οριακά κέρδη σημείωσε το αργό τη Δευτέρα παραμένοντας στο επίπεδο των 94 δολ. το βαρέλι μετά τα θετικά μάκρο για τον κλάδο των υπηρεσιών στην Κίνα και την αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών στις ΗΠΑ. 

Το συμβόλαιο του Δεκεμβρίου κέρδισε 1 cent τερματίζοντας στα 94,62 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης αν και στα υψηλά της ημέρας ξεπέρασε τα 95 δολ. 

Το συμβόλαιο υποχώρησε 1,8% την Παρασκευή διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Ιουνίου. 

Στην Κίνα ο επίσημος δείκτης PMI για τον κλάδο των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο 56,3 τον Οκτώβριο σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 14 μηνών. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν άνοδο 1,7%, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. 

Στο μεταξύ το συμβόλαιο του φυσικού αερίου έχασε 7 cents ή 1,9% κλείνοντας στα 3,445 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Financial Times: Μην ανησυχείτε για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά για τα ευρώ. Το νόμισμα αυτό είναι ασύμβατο με την Ε.Ε. σε βάθος χρόνου.

ECB2
Την προηγούμενη Παρασκευή πήραμε μία μικρή εικόνα από τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη για την επόμενη δεκαετία: μία περίοδο παρατεταμένου αποπληθωρισμού. Ο δομικός πληθωρισμός στην περιοχή -που εξαιρεί την ενέργεια και άλλες ευμετάβλητες συνιστώσες- κατρακύλησε τον Οκτώβριο στο 0,8%.

Θα ήλπιζα πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μειώσει αυτήν την εβδομάδα τα επιτόκιά της. Αμφιβάλλω, όμως, αν ακόμη και με αρνητικό επιτόκιο μπορεί να αποτραπεί η βύθιση στον αποπληθωρισμό. Οι βαθιές αιτίες βρίσκονται στον τρόπο με τον οποίο η ευρωζώνη απαντά στην κρίση χρέους: με λιτότητα και μείωση των πραγματικών μισθών στην περιφέρεια και με έλλειψη προσαρμογής στο βορρά.

Ο υπαρξιακός κίνδυνος για το ευρώ δεν αφορά πλέον την ενδεχόμενη επίθεση κερδοσκόπων, ή τη φυγή των καταθετών από τις τράπεζες, ή την άνοδο των εξτρεμιστικών κομμάτων, αλλά την απόλυτη εξάντληση. Ο Benoît Coeuré, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, προειδοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ευρωζώνη μπορεί να υποφέρει από μία ιαπωνικού τύπου χαμένη δεκαετία. Η Ιαπωνία, όμως, διατήρησε τουλάχιστον σχεδόν πλήρη απασχόληση. Η ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πολύ χειρότερη προοπτική: μία χαμένη γενιά. 

 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/