Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Η Κίνα ενισχύει τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη

Από το naftikachronika.gr
Με το πέρασμα των ετών η Κίνα αναδεικνύεται ως μία εκ των κορυφαίων δυνάμεων στον τομέα της ενέργειας, τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το LNG.

Έχει ενδιαφέρον, ότι η Ιαπωνία εκτιμάται ότι έως το 2022 θα «χάσει» την θέση της από την Κίνα ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG στον κόσμο. Συγκεκριμένα, οι ιαπωνικές εισαγωγές LNG αναμένεται..

Με...Ιστιοπλοϊκό το WWF Κατά των Εξορύξεων

Από το energia.gr
Στην Ιθάκη βρίσκεται και θα παραμείνει έως την Παρασκευή, 26 Ιουλίου, οπότε θα αναχωρήσει για την Κεφαλονιά, το ιστιοπλοϊκό σκάφος της περιβαλλοντικής WWF «Blue Panda». Ο πρώτος σταθμός του σκάφους ήταν η Ζάκυνθος.

Το ταξίδι του «Blue Panda» πραγματοποιείται..

Iδιωτικοποιήσεις: Τι συμβαίνει με ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΘ

Από το politik.gr
To ράλι στις μετοχές της ΔΕΗ και των ΕΛΠΕ, αλλά και η σταθερότητα στις μετοχές των Lamda, ΟΛΠ, ΟΛΘ και ΕΥΔΑΠ αποτυπώνει τις υψηλές προσδοκίες των ξένων επενδυτών για τις ιδιωτικοποιήσεις με τη νέα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα κυβέρνηση.

Ως πρώην επενδυτικός τραπεζίτης, ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, γνωρίζει ότι για να προσελκυθούν νέα κεφάλαια στη χώρα, χρειάζονται προηγουμένως επιτυχημένες ιδιωτικοποιήσεις από τις οποίες ταυτόχρονα θα..

ΔΕΠΑ, ΕΛΠΕ και υπόγεια αποθήκη Καβάλας η ενεργειακή ατζέντα του ΤΑΙΠΕΔ για την επόμενη μέρα

Από το energypress.gr
Τους «ενεργειακούς» σχεδιασμούς και τις προτεραιότητες του Ταμείου για το επόμενο διάστημα παρουσίασε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ταμείου, κ. Άρης Ξενόφος μιλώντας στο «2nd Athens – International Investment Synergies – Joint Ventures Forum», που διοργάνωσε το Ελληνο-Ελβετικό Επιμελητήριο, παρουσία διεθνών διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Ειδικότερα, ο κ. Ξενόφος αναφέρθηκε..

Napo — Ο πρέσβης της Ευρώπης για τους ασφαλείς και υγιείς χώρους εργασίας

Από το osha.europa.eu
Ο Napo είναι ήρωας κινουμένων σχεδίων σύντομης διάρκειας σχετικά με σημαντικά θέματα επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) που παράγονται από την κοινοπραξία Napo Consortium . Οι ταινίες, παρά τον διασκεδαστικό τους χαρακτήρα, προβληματίζουν και περιέχουν σοβαρά μηνύματα.

Ο Napo και οι συνάδελφοί του επικοινωνούν ..

Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου ανακάλυψαν στην Κροατία

Από το economy365.gr
Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο Drava -02 ανακάλυψε η κροατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ΙΝΑ. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τα ευρήματα των μετρήσεων που έκανε στο πεδίο Severovci-1 προκύπτει ότι η παραγωγική δυναμικότητά του μπορεί να ανέλθει σε 53.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου/ανά ημέρα.

Ο διευθυντής Επιχειρησιακή..

Κίνδυνος από εγκαταλειμμένο τάνκερ με 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου

Ένα εγκαταλειμμένο δεξαμενόπλοιο που έχει περιγραφεί ως «πλωτή βόμβα» στα ανοιχτά των ακτών της εμπόλεμης Υεμένης συνιστά σημαντικό κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής, σύμφωνα με ειδικούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, το τάνκερ, που περιέχει πάνω από 1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου, φέρεται να υφίσταται ταχεία διάβρωση, μα τα σχέδια αξιωματούχων του ΟΗΕ να επισκεφθούν το πλοίο για να..

Ανακοίνωση Συμπαράστασης στη ΣΙΔΕΝΟΡ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

         Το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ καταγγέλλει την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων των 
συναδέλφων στη ΣΙ∆ΕΝΟΡ (Θεσσαλονίκη).

        Εκφράζει την αλληλεγγύη του..