Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Οι άλλοι λαοί ξεσηκώνονται, εμείς κύριε;;


Οι Βραζιλιάνοι ξεσηκώθηκαν απαίτησαν συνταγματικές αλλαγές και εξανάγκασαν την Πρόεδρο της Βραζιλίας  να παραχωρήσει υπέρ του λαού μεγάλες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας,  Οι Αιγύπτιοι ξεσηκώθηκαν, έδιωξαν τον Μουμπάρακ και μόλις ένα χρόνο μετά την πανηγυρική του εκλογή του Μόρσι ξεσηκώθηκαν και πάλι ζητώντας...
την παραίτησή του, προστατεύοντας τη χώρα από την μετατροπή της σε ισλαμικό καθεστώς. Οι Τούρκοι συνεχίζουν ακάθεκτοι απέναντι σε έναν πανίσχυρο Ερντογάν απαιτώντας να μην διολισθήσει η χώρα σε ισλαμικό θεοκρατικό καθεστώς.

Εμείς οι Έλληνες, παρότι έχουμε απολέσει την Εθνική μας Κυριαρχία, παρότι απωλέσαμε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης, παρότι χρεοκοπήσαμε, παρότι είμαστε υπό κατοχή, παρότι ισχύει Δίκαιο και δικαστικές αποφάσεις δυνάμεων κατοχής και οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην εθνική και ατομική εξαθλίωση, εντούτοις δεν ξεσηκωνόμαστε απέναντι σε μια τρεμάμενη κυβέρνηση μειοψηφίας των Σαμαρά – Βενιζέλου. Γιατί; Υπάρχει άραγε λογική εξήγηση;

Μελετώντας τις πιο πάνω λαϊκές εξεγέρσεις των άλλων λαών, παρατηρούμε ότι σε όλες αυτές τι περιπτώσεις υπάρχει συγκεκριμένο διαμορφωμένο λαϊκό αίτημα, ικανό να βγάλει τον κόσμο στους δρόμους και πολλοί να χάσουν ακόμα και τις ζωές τους.

Αντίθετα σε μας, η απουσία συγκεκριμένου λαϊκού αιτήματος σε συνδυασμό με τη βολική συντήρηση των δημοσίων χρεών μας από την τρόϊκα, μας έχει αδρανοποιήσει και μας έχει φέρει στη σημερινή κατάσταση. Βοηθούσης φυσικά και της διαλυτικής προπαγάνδας από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Επομένως, αυτός εδώ ο λαός θα ξεσηκωθεί από τη στιγμή που θα διαμορφωθεί συγκεκριμένο επιτακτικό λαϊκό αίτημα ικανό να βγάλει το λαό στους δρόμους. Μέχρι τότε, απλά θα «βράζουμε» μέσα μας, χάνοντας στο μεταξύ εισοδήματα και περιουσίες υπέρ των επιτήδειων της αρπαχτής. 

ΠΗΓΗ:/hassapis-peter.blogspot.gr

Reuters: Διορία τριών ημερών δίνουν στην Ελλάδα*! Τι λες; 5 Ιουλίου λήγει το άλλο “ακούρευτο”…


*ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΛΑΒΕΙ “ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ”. Ίσα ίσα για να πληρωθεί το ομόλογο των Vulture Funds δηλαδή… 

Διορία τριών ημερών έχει η Ελλάδα προκειμένου να πείσει τους διεθνείς δανειστές της ότι μπορεί να εκπληρώσει τους όρους που προβλέπει το μνημόνιο και να λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης τους... 
οποίους επικαλείται το Reuters.

Όλως τυχαίως όπως έχει αποκαλύψει το Ολυμπία, (ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ “ΑΚΟΥΡΕΥΤΟ” ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ! ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ.)

Η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε χθες νέες σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ελπίζοντας ότι η χώρα θα αποφύγει την τμηματική καταβολή της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ.

Στις 5 Ιουλίου λοιπόν, όλως τυχαίως με την λήξη της προθεσμίας, λήγει και ομόλογο σε ελβετικό φράγκο (με κωδικό CH0021839524), υπό αλλοδαπό δίκαιο, συνολικής ονομαστικής αξίας 650 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 540 εκατ. ευρώ) και με κουπόνι 2,125% (CH0021839524). Την απόδοση του μπορείτε να την δείτε στο γράφημα. Ούτε στο καζίνο τέτοια κέρδη…
Ναι, το ακούρευτο ομόλογο που διαχειρίστηκε επίσης Γερμανική τράπεζα, όπως αυτό της Deutsche Bank για το οποίο δεν απαντούσε ο Στουρνάρας στην βουλή. 
ΠΗΓΗ:greki-gr.blogspot.gr

Στουρνάρας: Δεν καθορίσαμε μόνοι μας τις αμοιβές στο ΤΧΣ! Ρωτήσαμε και το Euroworking Group!

stournaras
Αντικείμενο διαβούλευσης με το Euro Working Group αποτελούν οι αποδοχές των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όπως επισημαίνει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τον μισθό του πρώην και του νυν προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τα κριτήρια επιλογής.


Όπως αναφέρει στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός Οικονομικών, η διοίκηση του ΤΧΣ ασκείται από το Γενικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή και «οι αμοιβές και αποζημιώσεις μελών των ανωτέρω οργάνων καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους, ενώ επιπρόσθετα δημοσιεύονται στην Ετήσια Έκθεση του Ταμείου».

Ο κ. Στουρνάρας σπεύδει, ωστόσο, να ξεκαθαρίσει ότι οι αποδοχές δεν υπολογίζονται συναρτήσει των κερδών ή εσόδων του Ταμείου, ενώ αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με το Euro Working Group.


Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Στουρνάρας: 215.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές της Α. Σακελλαρίου στο ΤΧΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 41,6 εκατ. ευρώ πληρώνονται τα μέλη του ΤΧΣ!


Απάντηση Στουρνάρα σε ερώτηση 11 βουλευτών για τις προκλητικές αμοιβές των μελών του ΤΧΣ


Αναφερόμενος στην επιλογή των μελών στα νέα όργανα διοικήσεως του ΤΧΣ, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι «αυτή συντελείται από ειδική προς τούτο επιτροπή που απαρτίζεται από ισάριθμους εκπροσώπους του υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ύστερα από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με βάση τα πρότυπα αξιολόγησης που διέπουν τις ανοιχτές διαδικασίες επιλογής».


About these ads 

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Αρχίζουν να συγκλίνουν οι τιμές του πετρελαίου



Μια παράξενη στρέβλωση που παρέμεινε στην αγορά πετρελαίου πολύ περισσότερο από ό,τι πολλοί πίστευαν είναι πιθανό ότι αρχίζει επιτέλους να υποχωρεί. Κατ ΄αρχάς, ας δούμε σύντομα τι έχει γίνει:
Τα τελευταία χρόνια οι τιμές των δύο ουσιαστικά όμοιων τύπων πετρελαίου – του αργού τύπου light sweet των ΗΠΑ (West Texas Intermediate) και του διεθνούς ισοδύναμού του, Brent – έχουν αποκλίνει έντονα. Καθώς η έκρηξη σχιστολιθικού πετρελαίου πλημμύρισε την κεντρική περιοχή των ΗΠΑ με εκατομμύρια νέα βαρέλια αργού light sweet αντιστρέφοντας την 20ετή πορεία πτώσης της αμερικανικής παραγωγής η τιμή του WTI συνετρίβη σε σχέση με το Brent. Με όλο αυτό το νέο εγχώριο πετρέλαιο να έχει ουσιαστικά εγκλωβιστεί στις κεντρικές ΗΠΑ και να συσσωρεύεται αδιάθετο σε μέρη όπως το Cushing της Οκλαχόμα, το WTI έγινε ξαφνικά πάμφθηνο. Γιατί οτιδήποτε δεν μπορείς να διακινήσεις αποτελεσματικά χάνει γρήγορα την αξία του. Μετά από περίοδο δεκαετιών όπου η απόκλιση των τιμών διαπραγμάτευσής τους δεν ξεπερνούσε ποτέ το ένα δολάριο, το Μάρτιο του 2011 ένα βαρέλι WTI διαπραγματευόταν στα 15 δολάρια χαμηλότερα του Brent. Έως το Νοέμβριο του 2012, η διαφορά ήταν στα 25 δολάρια. Η διαφορά αυτή οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες arbitrage στην πρόσφατη μνήμη.
Τους τελευταίους πέντε μήνες, όμως, αυτή η διαφορά έχει μειωθεί καθώς όλο και περισσότερο πετρέλαιο ΗΠΑ έχει αρχίσει να οδεύει προς τα μεγάλα διυλιστήρια που βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της χώρας. Νέοι αγωγοί ανακουφίζουν τη συμφόρηση που είχε δημιουργηθεί. Οι σιδηρόδρομοι μεταφέρουν τώρα περισσότερο αργό από ό,τι την εποχή του John D. Rockefeller και της Standard Oil. Μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς, ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου πρόκειται να βρίσκονται πάνω στις σιδηροτροχιές, δηλαδή θα έχουμε μία αύξηση της τάξης του χίλια τοις εκατό από το 2008. Οι πετρελαϊκές υποδομές της Αμερικής αρχίζουν επιτέλους να αναμορφώνονται γύρω από τα κομβικά σημεία του νέου αργού όπως στη Βόρεια Ντακότα, την Οκλαχόμα και το Τέξας. Ως αποτέλεσμα, η τιμή του WTI έχει αυξηθεί 5,2% μέχρι στιγμής φέτος, ενώ το Brent έπεσε 8%. Το WTI διαπραγματεύεται τώρα σε απόσταση 5 δολάρια από το Brent, για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια.
Η μειούμενη απόκλιση είναι κατά κάποιο τρόπο μία δικαίωση για την ομάδα έρευνας ενέργειας της Goldman Sachs, η οποία είχε προβλέψει εδώ και ένα χρόνο το spread στα 5 δολάρια. Καθώς η απόκλιση μεγάλωσε πέρυσι, η Goldman δέχτηκε καταιγισμό αρνητικών κριτικών που κορόιδευαν την πρόωρη διατύπωση της τράπεζας ότι η διαφορά WTI και Brent θα μειωθεί.
(του Matthew Philips, Bloomberg Businessweek, capital.gr)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ !...


Μετά το «αναγκαίο κακό» οι ακροδεξιοί σύμμαχοι του Βενιζέλου επέλεξαν να προκαλέσουν χτυπώντας κατ΄ ευθείαν στην καρδιά της δημοκρατικής παράταξης, σαλιαρίζοντας κατά του ηγέτη της !


Το μήνυμα των σαμαράδων είναι ξεκάθαρο : «Βενιζέλο σε θέλουμε, αλλά όχι ως ΠΑΣΟΚ… Σε θεωρούμε και σε θέλουμε δικό μας !...».

Η αντιπαράθεσή τους με την περίοδο του Γ. Παπανδρέου ήταν το πρόσχημα, σιγά – σιγά αποκαλύπτεται η κύρια στόχευσή τους : το όλον ιστορικό ΠΑΣΟΚ.

Τα φασισταριά τύπου Βορίδη και ΄Αδωνι προκαλούν τον ελληνικό λαό αναφερόμενοι και επικαλούμενοι την  προστασία της Δημοκρατίας και το συμφέρον του ΄Εθνους, μιλώντας στο Συνέδριο της καφρίλας.

Η στάση της Ιπποκράτους ποια είναι και ποια πρέπει αν είναι ; Μ΄ αυτό το «…με τη συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση θέτουμε τα δικά μας όρια…» τι εννοούν οι …ποιητές του Βενιζέλου ; Υπάρχουν κι  άλλα όρια πέρα από την ιστορική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου ;

Ως που μπορεί να φτάσουν και τι, ν΄ ανεχτούν ακόμα ?... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Κέρδη 1,5% για το αργό


Ανοδικά κινήθηκε το αργό τη Δευτέρα αντλώντας ώθηση από τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 1,43 δολ. ή 1,5% για να τερματίσει τις συναλλαγές στα 97,99 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Οι επενδυτές βρήκαν ενθαρρυντικά στοιχεία στις εκθέσεις που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον κλάδο της μεταποίησης σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Στις ΗΠΑ, το Institute for Supply Management ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI βελτιώθηκε τον Ιούνιο στο 50,9 από 49,0 τον προηγούμενο μήνα έπειτα από τρεις μήνες υποχώρησης. Τα στοιχεία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Την ίδια στιγμή στην Ευρωζώνη τα στοιχεία έδειξαν βελτίωση του δείκτη μεταποιητικής δραστηριότητας στις 48,8 μονάδες τον Ιούνιο, επίπεδο που αποδείχθηκε καλύτερο των προβλέψεων των οικονομολόγων. 
ΠΗΓΗ:.capital.gr