Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Εξεταστική: Σε ποιους καταλογίζει ευθύνες το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ (Διαβάστε το σχέδιο πορίσματος)

Από το avantipopolo.gr
Πολιτικές ευθύνες για την λειτουργία του τραπεζικου συστήματος στον πρ. υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα «δείχνει», σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξεταστική σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. η εμπλοκή Στουρνάρα αφορά την τροπολογία με την οποία χαρίσθηκαν πρόστιμα στη Motro Oil και τα ΕΛΠΕ. 
Για τον Γ Στουρνάρα αναφέρει:

Δεν προβλέπεται παράδοση LNG στη Ρεβυθούσα το Φεβρουάριο

Από το energypress.gr
Δεν προβλέπεται να γίνει παράδοση φορτίου LNG στη Ρεβυθούσα το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το αρχικό μηνιαίο πρόγραμμα εκφορτώσεων που δημοσίευσε σήμερα ο ΔΕΣΦΑ.

Ως εκ τούτου, διαθέσιμα παραμένουν συνολικά 2.183.960 κ.μ. για 14.829.076,545 MWh.

Το ίδιο, βέβαια, είχε συμβεί και πέρυσι, όταν μετέπειτα είχε δεσμευτεί πρόσθετος χώρος (αθροιστικά για όλο το μήνα) 1.860.687 κ.μ. για 12.634.141 MWh, για να παραδοθούν τελικά στις 12/2 73.000 κ.μ. αλγερινού LNG (490.000 MWh) για τη ΔΕΠΑ, από το πλοίο Cheikh El Mokrani.

Βάσει του προγράμματος ..

Ενέργεια και κλιματική αλλαγή μπαίνουν στην ατζέντα των συνομιλιών στο Νταβός

Από το worldenergynews.gr
Τις προτεραιότητες και τα μέτρα πολιτικής θα παρουσιάσει 12μελής αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους τομείς της ενέργειας, της οικονομίας, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης και της ασφάλειας θα παρουσιάσει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός 12μελής αντιπροσωπεία υπό τον πρώτο αντιπρόεδρο, Frances Timmermans, θα μετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η Ετήσια Σύνοδος πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου, με θέμα "Υπεύθυνη ηγεσία που δίνει απαντήσεις".

Η Επιτροπή, στη συζήτηση αυτή, θα παρουσιάσει ..

Σε παράγοντα κλειδί εξελίσσονται οι προθέσεις Λάτση για τον γρίφο του ΔΕΣΦΑ

Από το energypress.gr
Στα χέρια του βασικού μετόχου των ΕΛΠΕ, δηλαδή του ομίλου Λάτση, βρίσκεται το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την επιδίωξη της κυβέρνησης, να διατηρήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό του ΔΕΣΦΑ στο Δημόσιο, γιατί όχι και το 51%.

Στην πράξη, η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού, παρ' ότι φαινομενικά επείγει, προκειμένου να καλυφθεί το κενό των 188 εκατ. ευρώ που έχει εγγράψει η κυβέρνηση στα φετινά έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις, περπατά με βήμα σημειωτόν.

Αν η κυβέρνηση δεν πετύχει την πολιτική της στόχευση, δηλαδή ..