Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Νέα προκλητική και απαράδεκτη απαίτηση των Τροϊκανών για το επίδομα γάμου



Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη προκλητική και εκβιαστική συμπεριφορά της Τρόικα, αλλά και την υποχωρητικότητα και ανοχή της Κυβέρνησης στις πλέον ακραίες απαιτήσεις τους στα εργασιακά θέματα.
Η τελευταία απαίτηση για κατάργηση του επιδόματος γάμου και κατάργηση της καθολικής (δηλαδή για όλους τους εργαζόμενους και εργοδότες) εφαρμογής των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων, ξεπερνά κάθε όριο αποθράσυνσης και αυθαιρεσίας.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης γιατί ανέχεται και επιτρέπει να κατατίθενται και να συζητιώνται εκβιαστικά περικοπές και αλλαγές σε εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. 
Περικοπές που δεν εξυπηρετούν δημοσιονομικούς στόχους, παρά μόνο τα συμφέροντα και την υπερ-κερδοφορία των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών.
Αλλαγές που ακυρώνουν και ποδοπατούν τις ΣΣΕ, τους νόμους, το Συνταγματικό δίκαιο, το Ευρωπαϊκό δίκαιο και κεκτημένο, αλλά και την κοινή λογική. 
Αλλωστε πέραν των περικοπών πάγια επιδίωξη των εργοδοτικών συμφερόντων που η Τρόικα «πρακτορεύει» είναι η πλήρης διάλυση του δικαίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της ΕΓΣΣΕ.
Έλεος πιά!
Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση και την Τρόικα να μην αποτολμήσουν την ισοπέδωση-κατάργηση και των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει (τριετίες, αποζημιώσεις, ωράριο, καθολικότητα ΕΓΣΣΕ), καθώς και του επιδόματος γάμου (που θεσπίστηκε το 1976) γιατί θα εισπράξουν θύελλα εργατικών και κοινωνικών αντιδράσεων. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Βαγγέλη τά 'μαθες; Ναι, είμαστε προτεκτοράτο!



Δεν είμαστε προτεκτοράτο» ανέκραξε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος: τό 'πε στις κάμερες να το πουν στην τρόικα - ίσως το προτιμά από να της το πει κατευθείαν ο ίδιος... Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, ήρθε η ώρα ο αρχηγός του ΠαΣοΚ ν’ ακούσει την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι: ναι, είμαστε προτεκτοράτο και μάλιστα με την πληρέστερη, σχεδόν, έννοια του όρου.
Είμαστε τόσο πολύ βαθύ προτεκτοράτο όσο δεν ήμασταν ούτε στα τελευταία χρόνια του Εμφυλίου πολέμου με τις επίσημες διακρατικές συμφωνίες πρόσδεσης της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Ακόμα και τότε, οι δυνατότητες που είχε η ελληνική κυβέρνηση να λαμβάνει αποφάσεις, ήταν πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι σήμερα.
Τότε, ο αμερικανός πρέσβης υπέγραφε μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς μία σειρά από κρατικά έγγραφα για να έχουν αυτά ισχύ. Τώρα, δεν υπάρχουν έγγραφα. Καθόλου έγγραφα, δεν φτάνουμε σε αυτά: τα όρια εξουσίας της κυβέρνησης είναι περιορισμένα από πολύ πιο πριν να καταλήξει να μπορεί να παράγει έγγραφα. Αν δεν συμφωνήσει η τρόικα, η κυβέρνηση δεν μπορεί όχι να υπογράψει, αλλά ούτε καν να βήξει...
Ασφαλώς ένας παλιός καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και τόσο οξύνους άνθρωπος όπως ο Βενιζέλος το γνωρίζει αυτό πάρα πολύ καλά. Ξέρει και τι σημαίνει προτεκτοράτο, ξέρει και πώς λειτουργεί, ζει δε εδώ και πολύ καιρό και ο ίδιος την πολλαπλή τραγωδία να έχει μετάσχει ενεργά στην ηγεσία που διαμόρφωσε τη χώρα σε προτεκτοράτο φέρνοντας μία πλήρη τραγωδία: εθνική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική. Γι αυτό άλλωστε και το λέει ο Βενιζέλος. Ακριβώς επειδή είμαστε. Αν δεν ήμασταν, ουδεμία ανάγκη θα υπήρχε να το πει...
Όμως, με τέτοιες κορώνες που τις λέει στη νύφη για να τις ακούσει η πεθερά δεν πρόκειται να καταφέρει τίποτα. Ούτε η πεθερά στο Βερολίνο θα ακούσει, γιατί είναι σκληρό καρύδι και ξέρει πολύ καλά τι κάνει, γιατί το κάνει και πώς το κάνει, ούτε, φυσικά, και το ΠαΣοΚ του περίπου 6% θα αναστηθεί από τις στάχτες του με αυτές τις κορώνες.
Ούτε, πολύ περισσότερο, αν υποτεθεί ότι αυτό απασχολεί τον κ. Βενιζέλο, με τέτοιου είδους κορώνες η Ελλάδα θα ξεφύγει από τη μοίρα που της ορίστηκε: αυτή του πρώτου ευρωπαϊκού προτεκτοράτου του 21ου αιώνα, μέσα στην ίδια την Ευρώπη.
ΠΗΓΗ:tovima.gr

Κλιμάκωση: Μπαράζ ρουκετών στην Γάζα - 73 βλήματα έπληξαν το Ισραήλ



Καταιγίδα ρουκετών από την Γάζα κατά του Ισραήλ κινητοποιηθεί τις Ισραηλινές και Αμερικανικές δυνάμεις που αυτή την περίοδο ασκούνται στο Ισραήλ για την αντιμετώπιση πυραυλικής επίθεσης από το Ιράν και την Hizbollah Λιβάνου. 
Συνολικά 73 ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ σήμερα εκ των οποίων οι 13 την πόλη Ashkelon όπου το σύστημα Iron Dome απέδωσε ικανοποιητικά καταρρίπτοντας 7 συνολικά ρουκέτες. Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ισραηλινών και αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες αυτή την περίοδο πραγματοποιούν στο Ισραήλ την άσκηση
αεράμυνας Austere Challenge 12 και την άσκηση Turning Point 6.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ισραήλ οι ασκήσεις σταμάτησαν ενώ οι Ισραηλινοί μετέφεραν νέα
αντιπυραυλικά συστήματα στα σύνορα με την Γάζα. Αυτή την ώρα Ισραήλ και Αμερικανοί συζητούν για το τι θα πράξουν οι 1.000 Αμερικανοί τα αντιαεροπορικά συστήματα που οι Αμερικανοί μετέφεραν στο Ισραήλ καθώς και τα αμερικανικά αντιτορπιλικά τα οποία είναι εξοπλισμένα με το σύστημα AEGIS.Αναμφίβολα αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα ήθελε αυτή την στιγμή ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θα ήταν η εμπλοκή των Αμερικανών σε μία νέα σύγκρουση στην περιοχή.
Η επίθεση της Χαμάς πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά την αναχώρηση του ηγέτη του Κατάρ του Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani ο οποίος την Τρίτη επισκέφτηκε επίσημα της Γάζα και υποσχέθηκε την πραγματοποίηση επενδύσεων στην Γάζα ύψους 400 εκατ. δολαρίων. 
Η κίνηση αυτή του ηγέτη του Κατάρ και η σημερινή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Ισραήλ ο οποίος δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν μπορεί να ανεχτεί τις επιθέσεις αυτές. Από την άλλη πλευρά η επίσκεψη του ηγέτη του Κατάρ στην Γάζα δεν ήταν και τόσο αθώα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Ισραήλ η επίσκεψη του Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani στην Γάζα εντάσσεται στην προσπάθεια του να επεκτείνει την επιρροή του Κατάρ μετά την Λιβύη και την Συρία στην Γάζα. Η υποστήριξη του Κατάρ στην Χαμάς θα επιτρέψει στην οργάνωση να δυναμώσει
στρατιωτικά και οικονομικά και να γίνει πιο απειλητική για το Ισραήλ.
Κατά μία εκτίμηση η σημερινή επίθεση αποτελεί μία επίδειξη δύναμης της Χαμάς στον νέο
υποστηρικτή της ο οποίος επιθυμεί την δημιουργία μίας σοβαρής και πειθαρχημένης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ?...



Είναι αξιοθρήνητη, όσο και προκλητική η προσπάθεια κάποιων, τεχνοκρατών ας τους πούμε, να κάνουν πολιτική, χωρίς καν να είναι κανονικοί πολιτικοί. Να έχουν δηλαδή δοκιμαστεί στη βάσανο της λαϊκής κρίσης και ψήφου, να έχουν επιλεγεί από τους πολίτες και να πρέπει να δώσουν λόγο σε αυτούς.

Ο Στουρνάρας είναι αυτή την περίοδο η πιο χτυπητή τέτοια περίπτωση. Διορίστηκε σε μία κυβέρνηση να κάνει μία δουλειά, χωρίς να έχει εκλεγεί και χωρίς να έχει δοκιμαστεί ποτέ στα κοινά. Διορισμένος σύμβουλος οικονομικών από τον Γιάννο Παπαντωνίου στην εποχή του Σημίτη, διορισμένος διοικητής τράπεζας, διορισμένος τώρα υπουργός Οικονομικών. Και μάλιστα εξ ανάγκης, αφού η αρχική επιλογή του Σαμαρά και των άλλων αρχηγών ήταν άλλη, όμως λόγοι ανωτέρας βίας και κυρίως η αγάπη, που του είχε η τρόικα από πάντα – γιατί άραγε; - τον επέβαλαν στο τιμόνι της οικονομίας. Αντί να έχει συναίσθηση των συγκεκριμένων ορίων του ρόλου του, προσπαθεί, εκ του ασφαλούς να κάνει πολιτική με τον πιο χυδαίο και κυνικό τρόπο: Απειλώντας, κινδυνολογώντας, προειδοποιώντας ως Κασσάνδρα για τα χειρότερα, που λέει, ότι θα έλθουν εάν δεν τον αφήσουμε να κάνει όπως θέλει ό,τι θέλει!
Είχαμε τον Παπαδήμο, επί ημερών του οποίου ισοπεδώθηκαν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, έχουμε τώρα και τον Στουρνάρα. Ο οποίος μας προειδοποίησε, αυτό το «χορτασμένο περιστέρι» της μεταπολίτευσης, όπως θα έλεγαν και κάποιοι εκσυγχρονιστές, παλιοί φίλοι του, ότι «θα πεινάσουμε», εάν δεν πάρουμε τη δόση από την τρόικα.
Πόσα ξέρει αλήθεια ο Στουρνάρας από πείνα; Ένας άνθρωπος, που έχει ζήσει όλη τη ζωή του στα αστικά σαλόνια και πέριξ του Κολωνακίου, θα πρέπει να έχει περίσσιο θράσος να μιλάει για πείνα. Με παχυλούς μισθούς, εγγυημένη καριέρα, καθότι το «αγαπημένο παιδί» των πιο ισχυρών συμφερόντων, υποστηρικτής, πάντα, ιδεών και προτάσεων, που δίνουν με σιγουριά το διαβατήριο για μία πλουσιοπάροχη ζωή, ο Στουρνάρας οφείλει να αντιληφθεί ότι είναι ο τελευταίος, που πρέπει να μιλάει για πείνα και δυστυχία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον Νοέμβριο θα Ξεκινήσει για Σεισιμικές Έρευνες σε Ιόνιο και Νότιο Κρήτη το Πλοίο της PGS



Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΥΠΕΚΑ και της νορβηγικής Petroleum Geo-Services (PGS) για την έναρξη των σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και Νότιο Κρήτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energia, η εταιρία έχει παραλάβει πριν από τρεις ημέρες το τελικό κείμενο της σύμβασης, με όλα τα συναφή παραρτήματα και απομένουν οι οριστικές παρατηρήσεις από τη διοίκηση της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει ως τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε το πλοίο που θα πραγματοποιήσει τις σχετικές έρευνες να μπορέσει να καταπλεύσει, είτε στο λιμάνι της Πάτρας, είτε στην Ηγουμενίτσα, στο πρώτο 15μερο του Νοεμβρίου, για να ξεκινήσει το έργο του από το Ιόνιο.
Η επίσημη ανακοίνωση της ανάθεσης στην PGS έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, η οποία είχε δηλώσει ότι η σύμβαση θα υπογραφόταν εντός του επόμενου 15μέρου. Ωστόσο, απαιτήθηκαν μια σειρά από λεπτές και λεπτομερείς διαπραγματεύσεις, καθώς εμπλέκονται, εκτός από το ΥΠΕΚΑ, και τα υπουργεία Εθνικής Αμύνης και Ναυτιλίας. Τώρα, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από αρμόδιες αρχές, η όλη διαδικασία έχει εισέλθει στην τελική ευθεία.
Η PGS προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει συμπληρωματικές μετρήσεις πέρα από αυτές που είχαν συμφωνηθεί εξαρχής. Συγκεκριμένα, θα αναλάβει να κάνει, εκτός από τις θαλάσσιες, και μετρήσεις από αέρος, με ειδικό αεροσκάφος που θα φέρει, για να ελεγχθεί και το μαγνητικό και βαρυτικό πεδίο της γης. Οι μετρήσεις αυτές εκτιμάται ότι θα δώσουν πιο συνολική εικόνα. Δεν αποκλείει, μάλιστα, η εταιρία να χρησιμοποιήσει και φωτογραφικό υλικό από ραντάρ για να διαπιστώσει αν υπάρχουν διαφυγές πετρελαίου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΕΕΠ





Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

           Τον Οκτώβριο ολοκληρώθηκε και τυπικά η Ενοποίηση των Σωματείων ΠΣΕΕΠ & ΕΝΩΣΗ που ήταν επιθυμία όλων μας εδώ και αρκετά χρόνια.  Η ουσιαστική ενοποίηση όμως πραγματοποιήθηκε στους αγώνες και στις κοινές δράσεις που είχαμε κύρια το 2011.  Χαιρετίζουμε τη συνδικαλιστική ενοποίηση σαν μια σημαντική κατάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος στα ΕΛΠΕ και οφείλουμε να την υπερασπιστούμε, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις θύελλες από τις καταστροφικές πολιτικές που έρχονται.
           Με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 15 & 16/10/12 περατώθηκε η Γενική μας Συνέλευση για την Τροποποίηση Άρθρων του Καταστατικού μας.
          Η  Κ.ΕΦ.ΕΠ. αφού παρέλαβε τα πρακτικά ψηφοφοριών από τις Τ.ΕΦ.ΕΠ.  των ΒΕΑ, ΒΕΕ, ΒΕΘ & Αμαρουσίου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών για την  Τροποποίηση  του Καταστατικού ΠΣΕΕΠ που διενεργήθηκε σε ΒΕΑ – ΒΕΘ – ΒΕΕ – Αμαρουσίου τα οποία έχουν ως εξής:  Σε σύνολο 1976 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 1364 μέλη του ΠΣΕΕΠ.
ΥΠΕΡ της Τροποποίησης          1131
ΚΑΤΑ της Τροποποίησης           188
ΑΚΥΡΑ                                         14
ΛΕΥΚΑ                                         31
          Η συμμετοχή  μας  στη  Γενική Συνέλευση ήταν μαζική και υπερκάλυψε κατά πολύ τα αυξημένα ποσοστά που ορίζει ο νόμος και έτσι εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν στη Γενική μας Συνέλευση.
          Σε συνεργασία με τους νομικούς Συμβούλους του Σωματείου μας θα ξεκινήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες για την Τροποποίηση του Καταστατικού με την έγκρισή τους και από το Πρωτοδικείο.


Λίστα Λαγκάρντ, a la "Ίμια": H EYΠ την βρήκε και την παρέδωσε, οι πολιτικοί την έθαψαν!



Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη και διαβίβαση της λίστας Λαγκάρντ στην κυβέρνηση Παπανδρέου και πλέον βρισκόμαστε ενώπιον "Ιμίων της οικονομίας".

Όπως η ΕΥΠ είχε την πληροφορία την βραδιά των Ιμίων ότι επίκειται απόβαση σε ελληνικό νησί και η τότε κυβέρνηση Σημίτη αδιαφόρησε, έτσι και τώρα η ΕΥΠ, χωρίς να άπτεται των αρμοδιοτήτων της το όλο ζήτημα, σε μια επίδειξη εθνικής υπευθυνότητας τα στελέχη της κατάφεραν να βρουν την λίστα και να την παραδώσουν, αλλά είχε την ίδια τύχη με την πληροφορία περί απόβασης των Τούρκων στα Ίμια από την πολιτική ηγεσία:
Ύποπτη διαχείριση που κυμαίνεται μεταξύ εγκληματικής αδιαφορίας και συγκάλυψης των συμμστεχόντων σε αυτή. Όλη την ευθύνη στο ΣΔΟΕ μεταφέρει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με την τύχη της λίστας
Συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός Οι κονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου ομολόγησε σε δήλωσή τους ότι:  
«Στις αρχές καλοκαιριού του 2010 με πλησίασε ο τότε διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και μου είπε ότι από γαλλική πηγή (με τον Γάλλο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών) ενημερώθηκε ότι υπάρχει μια λίστα με στοιχεία Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα και πως η γαλλική πλευρά θα ήταν διατεθειμένη να παραδώσει υλικό με συνεννόηση   αρμόδιων υπουργών. Με ρώτησε αν την θέλουμε. Του απάντησα "Ναι". Σε συνάντηση μου με την κυρία Λαγκάρντ αποφασίσαμε να γίνει η παραλαβή των στοιχείων με την προϋπόθεση της διακριτικότητας.
Τον Οκτώβριο του  2010 κατόπιν των ενεργειών της ΕΥΠ, παραδόθηκε δια της επίσημης διπλωματικής  οδού το υλικό χωρίς διαβιβαστικό αλλά με σημείωμα ενός γάλλου διπλωμάτη. Σε κάθε αρχείο περιλαμβανόταν στοιχεία για κάθε ένα από τα 2.000 φυσικά πρόσωπα έως το 2007. Ζήτησα συνολική εικόνα.
Σε περισσότερα από τα μισά πρόσωπα δεν υπήρχαν αποτυπωμένες καταθέσεις σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Τα υπόλοιπα ποσά ήταν ελαφρώς πάνω  από τα 2 δισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων συγκεντρώνονταν σε λίγα ονόματα όπως ένα γυναικείο όνομα με καταθέσεις 550 εκατομμυρίων δολαρίων (σ.σ.: να υποθέσουμε ότι η εν λόγω κυρία τα είχε ΟΛΑ δηλωμένα στη εφορία...)».
Και μετά; Μετά έγινε ότι και στα Ίμια: Η πληροφορια της απόβασης "παράπεσε", όπως και η λίστα Λαγκάρντ σε κάποιο στικάκι... Ο λαός έχει μια παροιμία: "Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Τι παραπάνω να κάνουν οι λειτουργοί υπηρεσιών όπως η ΕΥΠ όταν η πολιτική ηγεσία περίπου ενοχλείται όταν κάνουν την δουλειά τους;

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Βίντεο:Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός FBI που μιλούσε για αεροψεκασμούς;


Βίντεο:Δολοφονήθηκε ο πρώην αρχηγός FBI που μιλούσε για αεροψεκασμούς;
Ο πρώην αρχηγός του FBI και πρώτος που έβγαλε στη φόρα το θέμα των χημικών αεροψεκασμών και είπε πως μας σκοτώνουν δολοφονήθηκε με αρσενικό!!! 
Οπως διαβάζουμε στην "Νέα Αρχή" ο Τed L Gunderson, πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες, Μέμφις, και το Ντάλας, δηλητηριάστηκε με αρσενικό, λέει ο Δρ Εντ Lucidi που είδε το σώμα του TED πριν πεθάνει. Επίσημα ο κ. Gunderson, υπέστη καρκίνο της ουροδόχου κύστης και πέθανε ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του. Φέρεται ο κ. Gunderson είχε ένα πολύ μεγάλο φάκελο του FBI για την ύπαρξη καταγγελιών κατά του οργανισμού.
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Υπόδειγμα Έλληνα πολιτικού.


stathas_giannis.jpg
Τελικά δεν είναι όλοι ίδιοι ή αν το θέλετε πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Ο λόγος για τον βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Γιάννη Σταθά ο οποίος προσφέρει κάθε μήνα τον μισθό του από την θέση του στον ιδιωτικό τομέα στο Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
Ο κ. Σταθάς που ως πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς το οποίο από την αρχή κατέθεσε προσφυγή κατά του μνημονίου συνεχίζει να εκπλήσσει και ως βουλευτής αφού αφενός δεν δέχθηκε αυτοκίνητο αφετέρου παρεχώρησε τους δύο αστυνομικούς της προσωπικής του φρουράς στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου που είχε σημαντικές ελλείψεις.
Τώρα όπως έγινε γνωστό προχώρησε και στην προσφορά του μισθού του μέσω του συλλόγου «Φλόγα» για τα παιδιά εκείνα που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για τη ζωή σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία για την χώρα και τους πολίτες σε μια περίοδο που το κράτος πρόνοια τείνει να εκλείψει.
Το Δ.Σ. του συλλόγου «Φλόγα» με ομόφωνη απόφασή του έκανε δεκτή την προσφορά και με σχετική επιστολή που υπογράφουν η πρόεδρος Μαρία Τρυφωνίδη και η γενική γραμματέας Χριστίνα Μπάκα ευχαριστεί τον Γιάννη Σταθά αναφέροντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά:
«Σας ευχαριστούμε που βρεθήκατε σο δρόμο μας και δώσατε την εικόνα ενός εκλεγμένου λειτουργού που τιμά την αποστολή του, στον οποίο μπορούμε να απευθυνόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων μας και τον οποίο αξίζει να τιμούμε και να σεβόμαστε.
Δείχνει ότι υπάρχουν αξίες και σε χώρους που άλλα παραδείγματα μας έκαναν να πιστεύουμε ότι έχουν ξεφτίσει. Η πρωτοβουλία σας να προσφέρετε κάθε μήνα στη Φλόγα το σύνολο του μισθού σας από την εργασία σας στον ιδιωτικό τομέα – το εργοστάσιο Αλουμίνιον Α.Ε. με έδρα την Παραλία Διστόμου – είναι αξιέπαινη και δείχνει την ευαισθησία με την οποία αντικρίζετε τον συνάνθρωπό σας.
Αυτή ακριβώς η εμπιστοσύνη στο Σύλλογό μας, από ένα τόσο αξιόλογο μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας δίπλα στο παιδί με καρκίνο, γιατί νοιώθουμε ότι στην προσπάθειά μας αυτή δεν είμαστε μόνοι.
Γιατί κ. Σταθά είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε, όσο ο καρκίνος σκοτώνει το ένα από τα τρία παιδιά που νοσούν, όσο η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της, όσο ο καρκίνος θεωρείται επάρατος και όσο οι προκαταλήψεις υποχρεώνουν τα παιδιά μας στο περιθώριο».
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πώς θα «Τεμαχιστεί» η ΔΕΗ



Μεταρρυθμίσεις στην αγορά ενέργειας από την παραγωγή, έως και τους μετρητές των καταναλωτών, με έμφαση στις πωλήσεις μονάδων και δικτύων από τη ΔΕΗ, προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Το κείμενο περιλαμβάνει κεφάλαια για το σύνολο της αγοράς ηλεκτρισμού, τα περισσότερα, και τη διακίνηση υγρών καυσίμων. Για τα δεύτερα, διαφαίνεται μία εντελώς ρηχή αποτύπωση της κατάστασης και των αναγκών, η οποία δείχνει ότι εξυπηρετεί περιθωριακά τμήματα της αγοράς, με αγνόηση των πραγματικών δεδομένων. Επαναλαμβάνονται δε οι υποχρεώσεις για εγκατάσταση συστημάτων εισροών-εκροών σε πρατήρια κ.λπ., και GPS στα βυτιοφόρα μεταφοράς.
Ειδικότερα για τον ηλεκτρισμό και τη ΔΕΗ το κείμενο του μνημονίου προβλέπει:
* Το Νοέμβριο υποβολή σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ ως προετοιμασία για την ιδιωτικοποίησή της (πώληση επιπλέον 17% των μετοχών) και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της, έναντι των άλλων ομοειδών επιχειρήσεων. Αυτό θα καταγράφει ποια τμήματα της ΔΕΗ θα ιδιωτικοποιηθούν και σε πιο χρονικό πλαίσιο, όπως επίσης και ποιες από τις λιγνιτικές και υδροηλεκτρικές μονάδες.
Επίσης, το σχέδιο θα διερευνήσει τη δυνατότητα του διαχωρισμού της ιδιοκτησίας του ΑΔΜΗΕ (θυγατρική 100% της ΔΕΗ, στην οποία έχει μεταφερθεί η ιδιοκτησία και διαχείριση των δικτύων μεταφοράς) 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υψηλότερη Τιμή-Στόχο Δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας για την Μετοχή της Motor Oil



Αυξημένη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Motor Oil, στα 9,7 από 9,5 ευρώ δίνει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδας, σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "buy" για τον τίτλο. 
Όπως αναφέρει, μετά το πρόσφατο ράλι στα περιθώρια διύλισης, ανεβάζει την εκτίμηση για τα περιθώρια διύλισης της εταιρίας το 2012 κατά 0,5 δολάρια στα 7,98 δολάρια το βαρέλι. 
Παράλληλα, εκτιμά ότι η εταιρία θα εμφανίσει στη χρήση 2012 ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές που θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....

 
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Μνημόνιο: Έρχονται 3 κύματα απολύσεων



Εφεδρεία 25.000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2013 αλλά και νέο κύμα στην συνέχεια μετά από «αυστηρή αξιολόγηση» με στόχο  150.000 αποχωρήσεις έως το 2015, δεκάδες προαπαιτούμενα μέτρα 9,2 δις ευρώ αλλά και μεταρρυθμίσεων στις αγορές που πρέπει να ψηφιστούν πριν από τη δόση,  νέοι όροι για τις τράπεζες και τις αποκρατικοποιήσεις, περιλαμβάνουν τα σχέδια του υπό διαμόρφωση μνημονίου που βλέπουν τη δημοσιότητα. Περιλαμβάνουν και αυστηρότερη ρήτρα για νέα μέτρα αλλά και θετική ρήτρα καλύτερων επιδόσεων.
Αυτά όμως που δεν περιλαμβάνουν ίσως είναι και τα πλέον καθοριστικά. Ο λόγος για τις παρεμβάσεις στο εργασιακό που ήταν έως αργά χθες τη νύχτα αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και τα κόμματα. Ο λόγος επίσης για τις νέες ρήτρες που φέρεται να ζητούν οι Γερμανοί (κατ άλλους μόνο ο κ. Σόιμπλε)  μεταξύ άλλων  κλειστό λογαριασμό με εξωτερική διαχείριση, αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, διάθεση σε αυτόν μέρους των εσόδων, αυτόματες περικοπές δαπανών και…. «επιτροπεία» των δανειστών.
Ο στόχος για πλεόνασμα 4,5% παραμένει αλλά «μεσοπρόθεσμα». Πλέον αναμένεται πρωτογενές έλλειμμα 1 ½% του ΑΕΠ το 2012, και βελτίωση κατά  1 ½%  ετησίως έως το 2016.  Για το ύψος των μέτρων, πέραν των 13,5 δις ευρώ γίνεται σαφές ότι «απαιτούνται ΧΥ δισ.  ευρώ μέτρα για να κλείσει το χάσμα κατά τη διάρκεια του 2015-16» τα οποία προφανώς μένει να διευκρινιστούν...
Στο πεδίο του δημοσίου, πέραν των μέτρων για την εφεδρεία 5.000 υπαλλήλων φέτος και από 5.000 ανά τρίμηνο το 2013 προβλέπεται και  αυστηρή αξιολόγηση. Ατομικές αξιολογήσεις της απόδοσης του προσωπικού μέχρι το τέλος του 2013. Αυτή η διαδικασία της μεταρρύθμισης θα πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο της γενικής κυβέρνησης και «να εντοπίσει φορείς που πρέπει να συγχωνευθούν ή να κλείσουν, το προσωπικό που είναι «περιττό», το προσωπικό που δεν είναι πλήρως καταρτισμένο για τις θέσεις του, και ανοικτές θέσεις όπου νέο προσωπικό απαιτείται». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τρόικα ζήτησε από τώρα να υποθηκευτούν τα έσοδα των κοιτασμάτων σε ειδικό λογαριασμό



Επιστροφή στο καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου που επιβλήθηκε το 1897 μετά από την ήττα στον άτυχο ελληνοτουρκικό πόλεμο και της οικονομικής κρίσης του 1893, ζήτησε η Γερμανία και η τρόϊκα, κάνοντας ακόμα και τον ανέκαθεν υποχωρητικό στις αξιώσεις της Ε.Βενιζέλο να ανακράξει μετά από την έξοδό του από την σύσκεψη με Α.Σαμαρά και Φ.Κουβέλη ότι «Θεωρώ αυτονόητο ότι θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα».
Η αναφορά του Ε.Βενιζέλου περί "Προτεκτοράτου" δημιούργησε μεγάλη εντύπωση καθώς ο Ε.Βενιζέλος είναι γνωστό από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ικανοποιήσει την τρόϊκα. Άρα κάτι το ιδιαίτερα βαρύ ζητήθηκε αυτή την φορά.
Πρακτικά η τρόϊκα επανέφερε  το θέμα της δημιουργίας δεύτερου ειδικού λογαριασμού, πέραν του υπάρχοντος στην Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω του οποίου θα γίνεται η διαχείριση των πόρων του ελληνικού κράτους από τους ξένους. Όπως συνέβαινε την περίοδο 1941-1944, στην Κατοχή και είχε εφαρμοστεί το 1897 από τις μεγάλες δυνάμεις.  Ο δεύτερος λογαριασμός θα τελεί υπό τη διαχείριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπου θα καταλήγουν τα έσοδα από τις πωλήσεις των υδρογονανθράκων, αλλά και των κοιτασμάτων χρυσού, ως εγγύηση για την αποπληρωμή των χρεών! 
Πρόκειται για κανονικό καθεστώς Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου με υποθήκευση του φυσικού πλούτου μιας χώρας. Ιδού και η δήλωση Β.Σόϊμπλε που πλέον απειλεί "να τινάξει τα πάντα στον αέρα": 
Δήλωση Σόιμπλε «Μηχανισμοί ελέγχου για την Ελλάδα»
"Η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά μόνο με "μηχανισμούς" που θα συγκροτηθούν από τους διεθνείς πιστωτές. 
Tα μέτρα που έχουν ήδη προωθηθεί από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης και το ΔΝΤ πρέπει να ενισχυθούν με μηχανισμούς ελέγχου, ενδεχομένως αυτόματους σταθεροποιητές, για να έχει η Ελλάδα περισσότερες πιθανότητες να ανακάμψει" είπε μιλώντας στο Bloomberg. 
Μάλιστα αναγνώρισε ότι «Θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ελλάδα να το δεχτεί».
Μα όποιος το δεχόταν, θα είχε την τύχη του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες και του Πήλιου Γούση στο Σούλι: Ένα όνομα καταραμένο στους αιώνες... 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Εθνικό όνειδος: Διεθνής Οικονομικός 'Ελεγχος "...αντικαθιστώντας τους Έλληνες υπευθύνους"



Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έθεσε ζήτημα οικονομικής κατοχής της χώρας μέσω "δεσμευμένου λογαριασμού των εσόδων της από πάσης φύσεως δραστηριότητα, εξορύξεις, αποκρατικοποιήσεις κλπ" όπως αποκαλύπτεται πλέον με ντοκουμέντα που έδωσε στην δημοσιότητα εις εκ των κυβερνητικών εταρείων ο Ε.Βενιζέλος που πλέον μιλά για "χώρα προτεκτοράτο".
Το επαίσχυντο κείμενο-τελεσίγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών που στάλθηκε στην ελληνική κυβέρνηση, στο οποίο θέτουν ως προαπαιτούμενο τον διορισμό ξένου επιτρόπου-πρωθυπουργού και που αντί να σκιστεί σε κομματάκια, η κυβέρνηση (τουλάχιστον η ΝΔ) ουσιαστικά το έχει αποδεχθεί (αν κρίνουμε από την απάντηση που έδιναν οι κύκλοι του Μαξίμου στον Ε.Βενιζέλο: "Το θέμα δεν είναι τι ζητάνε, αλλά τι απαντάμε") είναι το εξής:
"Ενισχυμένη διακυβέρνηση και μηχανισμοί ελέγχου
Για να ενισχυθεί η αξιοπιστία πρέπει να υιοθετηθεί μια αυστηρή δημοσιονομική πολιτική (με εκούσιες αυτοδεσμεύσεις). Παρεκκλίσεις από τους στόχους του προγράμματος πρέπει να εξισορροπούνται με εσωτερικές προσαρμογές. Οι ακόλουθες προαπαιτούμενες ενέργειες πρέπει να εισαχθούν με νομοθετική ρύθμιση πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Κλειστός λογαριασμός με εξωτερική διαχείριση: Ο κλειστός λογαριασμός που εγκρίθηκε από το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου ενισχύεται ώστε να εξασφαλίσει πως οι πόροι του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση του χρέους, και θα εξασφαλιστεί με την εγκαθίδρυση μιας διεθνούς διαχείρισης (για παράδειγμα από την ΕΚΤ). Όπως συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο, το χρέος θα εξυπηρετείται κατευθείαν από αυτόν τον λογαριασμό (σ.σ.: δηλαδή από το Μνημόνιο 2 που υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κρύβοντας την σχετική συμφωνία από τους πολίτες της χώρας!). Το EFSF και το ΔΝΤ εκταμιεύουν μετά από την εκτέλεση των συμφωνηθέντων διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων κατευθείαν από τον λογαριασμό και η ελληνική συνεισφορά στην εξυπηρέτηση του χρέους που ορίζεται από το Μνημόνιο θα καταβάλλεται επίσης σε αυτόν τον λογαριασμό.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα τα κρυφά μέτρα: Μείωση μισθών και πώληση ΔΕΚΟ – Απελευθέρωση ωραρίου παντού – Αυξήσεις φωτιά σε εισιτήρια και ρεύμα



- Τσεκούρι στους μισθούς για να πωληθούν οι δημόσιες επιχειρήσεις
- Πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα
- Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων 
- Πώληση βενζίνης και από τα σούπερ μάρκετ
- Υποχρεωτικά τα μέτρα για να γίνει εκταμίευση της δόσης
Όλα τα κακώς κείμενα που δεν άλλαζαν για χρόνια πρέπει να αλλάξουν μέσα σε μερικές ημέρες, αλλά ταυτόχρονα θα γυρίσουν πίσω ολόκληρες δεκαετίες οι εργασιακές σχέσεις με κατάργηση μιας σειράς κεκτημένων των εργαζόμενων.
Όλα αυτά πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν πουν το “ναι” οι δανειστές μας για τη δόση. Η χώρα έχει ήδη βάλει την υπογραφή της την περασμένη άνοιξη. Οι αλλαγές είναι προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των χρημάτων.
Έτσι εκτός των άλλων μέτρων που ακούστηκαν μέχρι σήμερα έρχεται μια σειρά άλλων μέτρων που κυριολεκτικά αλλάζουν τα δεδομένα. Σύμφωνα με το “Βήμα” χθες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κεφαλαίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και μεταφορών οι οποίες θα φέρουν δραματικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας με επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σχεδόν σε όλους τoυς κλάδους.
Απελευθέρωση ωραρίου
Για παράδειγμα στα εργασιακά είναι υποχρέωση της χώρας βάσει Μνημονίου η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων “η κυβέρνηση πρέπει να υιοθετήσει νομοθεσία που θα αποσυνδέει τις ώρες εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο από το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Μείωση μισθών και πώληση της ΔΕΗ
Παράλληλα και με συμβατική υποχρέωση της χώρας της ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ έως τον Νοέμβριο του 2012 η κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει ένα σχέδιο για την αναδιάρθρωση της ΔΕΗ με στόχο αφ' ενός να προετοιμαστεί η ιδιωτικοποίησή της και αφ'ετέρου να γίνει ανταγωνιστική ως προς τις άλλες επιχειρήσεις της απελευθερωμένης αγοράς του ηλεκτρισμού.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη η Χρυσή Αυγή σε νέα δημοσκόπηση



Πρώτο κόμμα εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Marc για τον ALPHA που πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου 2012. 
Σε ερώτηση ποιο κόμμα θα ψήφιζαν αν είχαμε σήμερα εκλογές, το 23,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ και το 21,3% τη Νέα Δημοκρατία. 
Τρίτο κόμμα είναι και σε αυτή τη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 9,6% με το ΠΑΣΟΚ να έρχεται τέταρτο με μόλις 6%. 
Το 5,5% των πολιτών θα ψήφιζε Ανεξάρτητους Έλληνες, το 4,9% θα επέλεγε τη Δημοκρατική Αριστερά και το 4,8% το ΚΚΕ. 
Στην παράσταση νίκης πρώτος έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 48,7% και δεύτερη η ΝΔ με 34,8%.
Στο ερώτημα αν επιθυμούν πρόωρες εκλογές 64,1% των πολιτών  απαντά αρνητικά και σημειώνει ότι επιθυμεί η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, ενώ μόνο το 28,7% θέλει προσφυγή στις κάλπες. 
Ωστόσο, μόλις το 29,9% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τελικά τη θητεία της με το 60,4% να «βλέπει» πρόωρες εκλογές. 
Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 49,1%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έπεται με 17 μονάδες διαφορά συγκεντρώνοντας το 32% των προτιμήσεων. 
Όσον αφορά στα μέτρα και το αν είναι αναγκαία, το 44,3% των πολιτών απαντά θετικά, ενώ το 47,8% θεωρεί πως η χώρα δεν πρέπει να τα λάβει. 
Μάλιστα, το 84,2% θεωρεί ότι αυτά ΔΕΝ θα είναι τα τελευταία σκληρά μέτρα. 
Σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που πολιτεύεται η Χρυσή Αυγή, το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζεται να διαφωνεί, ενώ μόλις το 20,3% συμφωνεί. 
 
ΠΗΓΗ:protothema.gr

Ποιος έδωσε την εντολή «Ρίξτε τον ΓΑΠ»;


Λυκοφιλίες
“ Οι μηχανισμοί εξωθεσμικής εξουσίας στήριξαν και στηρίζουν απλόχερα τον Αντώνη Σαμαρά ”

Το Periodista έχει αποκαλύψει πρόσφατα όλα όσα είπε σε ιδιωτική συζήτηση πρώην υπουργός «Σίγουρα ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε λάθη. Σίγουρα είναι εκείνος, ο οποίος είπε το λεφτά υπάρχουν και στη συνέχεια έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο με τα γνωστά αποτελέσματα για την κοινωνία. Όμως, η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν βοήθησε τον Γιώργο Παπανδρέου, να υλοποιήσει το μνημόνιο 1. Κάποιοι είναι από εκείνους, οι οποίοι ασκούν κριτική στον Παπανδρέου και αποδίδουν ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό έκαναν σαμποτάζ τότε».
Τον Νοέμβρη του 2011, τα δομημένα συμφέροντα με έκπληξη παρακολουθούσαν τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, μετά τη σύνοδο της Κάννες, να θέτει ζήτημα δημοψηφίσματος, χωρίς να έχει φυσικά γνωστοποιηθεί ποιο ήταν το περιεχόμενο του ερωτήματος – διλήμματος, το οποίο θα ετίθετο στους Έλληνες. Μετά όρμηξαν για τον κατασπαράξουν. Ο Αντώνης Σαμαράς, φίλος του Γιώργου Παπανδρέου από το πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, έδινε καθημερινά Show λαϊκισμού. Πρώτος, αυτός, από τον Μάιο του 2010 είχε σηκώσει την αντιμνημονιακή «παντιέρα», γνωρίζοντας πολύ καλά, όμως, ότι ούτε στο Βερολίνο, ούτε βέβαια στους μεγαλοεκδότες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στους εφοπλιστές θα μπορούσε να φέρει πολλές αντιστάσεις. Πως θα μπορούσε εξάλλου να συμβαίνει αυτό, δηλαδή να αντιστέκεται στους εκφραστές των αντιλαϊκών συμφερόντων, όταν συνέτρωγε με όλους αυτούς στα υψηλά πατώματα των μαυσωλείων. Πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό όταν οι Γερμανοί είχαν ... έτοιμα πεσκέσια για να στείλουν στην Αθήνα. Εκτός από αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς γνώριζε και γνωρίζει ότι σαν πολιτικό μέγεθος, οι δυνατότητές του ήταν, και είναι βέβαια, περιορισμένες και η επιρροή του στον ελληνικό λαό περιορίζεται σε ένα μικρό ρεύμα παλαιών φίλων και συναγωνιστών, από την εποχή ακόμη που έδινε το "παρών" στις γιορτές μίσους του Μελιγαλά. Αν δεν μεσολαβούσε η τρομοκρατία που ασκήθηκε στον ελληνικό λαό από τα κέντρα της διαπλοκής, από την τραπεζοκρατία, από την υπερεθνική ελίτ, ακόμη και από ιερείς στα χωριά της ελληνικής επικράτειας στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, πρωθυπουργός δεν θα γινόταν.  Ακόμη και όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρεε, βυθιζόμενο στη δίνη που δημιουργούσαν οι επιπτώσεις της προσφυγής στον μηχανισμό στήριξης, ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία, θα ήταν αδύνατον να σχημάτιζαν αυτοδύναμη κυβέρνηση αν διενεργούνταν εκλογές. Οι δυνάμεις στου Αντώνη Σαμαρά στο εκλογικό σώμα, περιορίζονταν σε μία μικρή ομάδα, με πανελλήνια παρουσία, προερχόμενη από το αποτυχημένο εγχείρημα της «Πολιτικής Άνοιξης» και σε κάποιους οι οποίοι από κεκτημένη ταχύτητα και από «κομματικό πατριωτισμό» θα ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία. Όπως και έγινε. Στις εκλογές του περασμένου Μαΐου μετά βίας η Νέα Δημοκρατία (η οποία δήθεν πήγαινε και για αυτοδυναμία) συγκέντρωσε μόλις 18%. Άντε και κάτι παραπάνω. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μετά το «Μνημόνιο 3», έρχονται τέσσερις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις


Μετά το Μνημόνιο ΙΙΙ, έρχονται τέσσερις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις
Σε τέσσερις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις θα προχωρήσει μέχρι το Δεκέμβριο η κυβέρνηση με εντολή Σαμαρά, αμέσως μετά την ψήφιση του «Μνημονίου 3».
Ο δρόμος για τις ιδιωτικοποιήσεις άνοιξε ουσιαστικά μετά την χτεσινή υπερψήφιση από τη Βουλή της διάταξης με την οποία αίρεται το ελάχιστο ποσοστό που κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα οι ιδιωτικοποιήσεις των παρακάτω δημοσίων επιχειρήσεων:
ΟΠΑΠ
Λιμάνι Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ)
ΔΕΣΦΑ
ΔΕΠΑ
Υπενθυμίζεται πως οι ΔΕΚΟ αυτές περιλαμβάνονται στην απόρρητη λίστα Σαμαρά που είχε δημοσιεύσει το iefimerida.gr τον Αύγουστο. Η ιδιωτικοποίησή τους είναι πλέον εφικτή καθώς έχουν αρθεί οι περιορισμοί που υπήρχαν (ελάχιστο ποσοστό, έγκριση διυπουργικής, κοκ).
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Νικητής ο Φωτόπουλος στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ



Η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΣΚΕ, με επικεφαλής τον νυν πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, Νίκο Φωτόπουλο, κέρδισε τις περισσότερες έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που αναδείχθηκε από τις σημερινές εκλογές.
Αναλυτικά, στο νέο ΔΣ οι έδρες κατανέμονται ως εξής: 
ΠΑΣΚΕ (Φωτόπουλος) 9 έδρες - 79 ψήφοι
ΔΑΚΕ (Καρράς) 8 έδρες - 64 ψήφοι
Νέα ΔΑΚΕ (Κατσαρός) 5 έδρες - 45 ψήφοι
ΠΑΣΚΕ Συνεργαζόμενοι (Αδαμίδης) 3 έδρες - 30 ψήφοι
Αγωνιστική Συνεργασία (ΚΚΕ) 3 έδρες - 29 ψήφοι
Συνεργασία Αγωνιστικών Δυνάμεων (Ρίζος) 2 έδρες - 17 ψήφοι
Αγωνιστική Ενότητα (ΣΥΡΙΖΑ) 1 έδρα - 10 ψήφοι
Το ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα για την εκλογή προεδρείου. 
ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Πυρηνικό ατύχημα στην γειτονιά μας, στη Βουλγαρία διέκοψε τη λειτουργία του ο αντιδραστήρας του Κοζλοντούι



 Στη Βουλγαρία διακόπηκε η λειτουργία του αντιδραστήρα του ατομικού ηλεκτρικού σταθμού Κοζλοντούι. Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ το ατύχημα σημειώθηκε στο ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης του στροβιλοκινητήρα της ενεργειακής μονάδας. 
 Οι υπάλληλοι του σταθμού προσπάθησαν να θέσουν σε χειροκίνητη λειτουργία το στροβιλοκινητήρα, όμως τότε....
ενεργοποιήθηκε το σύστημα διακοπής της λειτουργίας του αντιδραστήρα λόγω ατυχήματος. Αναφέρεται ότι δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας και οι τιμές της ραδιενέργειας στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού παραμένουν φυσιολογικές. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com