Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2013

Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ

Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από τα πράγματα αναδειχτεί ως η αιχμή της μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής προσπάθειας για να καταστεί η προοδευτική ανατροπή πραγματικότητα» αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα στο κείμενο θέσεων, που κατέθεσε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Το κείμενο της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ
Η Αριστερή Πλατφόρμα υπογραμμίζει ότι, η ανάγκη μιας πραγματικής προοδευτικής ανατροπής που θα αναδείξει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου και ανόρθωσης με κατεύθυνση τον σοσιαλισμό, δεν είναι μόνο υπερεπείγουσα αλλά έχει γίνει κυριολεκτικά όρος επιβίωσης του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των πιο αδύναμων στρωμάτων του.
Η αριστερή κυβέρνηση, τονίζει το κείμενο, υπό τις παρούσες συνθήκες είναι προϋπόθεση για να σταματήσει η κοινωνική και οικονομική καταστροφή που συντελείται και προσθέτει ότι η κατάκτηση της κυβέρνησης δεν σημαίνει και κατάκτηση της εξουσίας που είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία ρήξεων και απαιτεί μία ποιοτικά ανώτερη και βαθύτερη ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα.
Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός ισχυρού και πραγματικά δημοκρατικού και συλλογικού κόμματος, με ισχυρές οργανώσεις δραστήριων και ενεργών μελών, που θα συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων και θα έχουν ουσιαστική παρέμβαση στα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, στους αγώνες και τα κινήματα . Παράλληλα, υπογραμμίζει και την ανάγκη μιάς ουσιαστικής ιδεολογικής προσπάθειας και παρέμβασης στο κόμμα και την κοινωνία με βάση τον μαρξισμό ως εργαλείο ανάλυσης, ερμηνείας των εξελίξεων και αλλαγής της κοινωνίας.
Εκτίμηση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι ότι «το σύστημα θα κάνει οτιδήποτε περνά από το χέρι του για να ανατρέψει την κυβέρνηση της Αριστεράς», ενώ διατυπώνει και την άποψη ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει στο έπακρο, επίσης, την κλιμάκωση της εγκληματικής νεοναζιστικής βίας στήνοντας ένα σκηνικό έντασης, ανασφάλειας και αστάθειας για να χειραγωγήσει σε απόλυτα συντηρητική κατεύθυνση το λαό ,να συκοφαντήσει τους αγώνες του και να εκτονώσει την οργή του.
«Συνεπώς», επισημαίνει, «η αντιφασιστική πάλη, η οποία πρέπει να συνεχιστεί αμείωτα δεν μπορεί ούτε λεπτό να αφήνει στο απυρόβλητο την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, πολύ περισσότερο να συμμαχεί με αυτήν σε μια άσφαιρη διαμάχη με την ΧΑ, αλλά να συνδυάζει την αντιμνημονιακή με την αντιφασιστική πάλη με όρους κυρίως μαζικού κινήματος».
Ως προς τον ρόλο των ΜΜΕ, τονίζει ότι «κομβικό ζήτημα είναι η κατάφωρα μεροληπτική τακτική σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ των ΜΜΕ που παίζουν τον ρόλο της ατμομηχανής στο χτύπημα του ΣΥΡΙΖΑ και στην υπεράσπιση της μνημονιακής συγκυβέρνησης». Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από μόνη της, δεν θα παραδώσει την κυβερνητική εξουσία αν δεν την ρίξει ο ίδιος ο λαός με τον αγώνα και την ψήφο του.
Ως προς το συνέδριο του ΚΕΑ, τονίζει ότι αποτελεί μια ευκαιρία για μια ουσιώδη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική της Αριστεράς, η οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί σε ένα ευρύτερο κομματικό σώμα στο πρώτο τρίμηνο του 2014 που θα προετοιμάσει ταυτόχρονα το κόμμα για τις ευρωεκλογές. Εκτιμά επίσης, ότι το πλαίσιο συζήτησης του ΚΕΑ είναι πολύ πίσω από τις ανάγκες, τα οξυμένα προβλήματα και την ανάγκη διεύρυνσης της ταξικής και πολιτικής πάλης και ότι η αριστερά στην Ευρώπη πρέπει να δώσει ένα στίγμα πιο ριζοσπαστικό, με στρατηγικό και πολιτικό βάθος με μεγαλύτερη σύνδεση με τα κινήματα με σαφή διάκριση όχι μόνο από τον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά αλλά και με την μεταλλαγμένη σοσιαλδημοκρατία.
Η Αριστερή Πλατφόρμα αναφέρει ότι μια Ελλάδα που θα απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια -και ως εκ τούτου θα ακολουθήσει δρόμους ρήξης με την Ευρωζώνη και αμφισβήτησης των κανόνων της ΕΕ- θα πρέπει να συνοδεύσει αυτές τις αφετηριακές επιλογές με ένα συνολικότερο προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου και ανασυγκρότησης σοσιαλιστικής έμπνευσης και προοπτικής.
Για την πολιτική συμμαχιών, υποστηρίζει ότι αυτήν την ώρα είναι αναγκαίες συγκεκριμένες και απλόχερες πρωτοβουλίες από τον ΣΥΡΙΖΑ για την κοινή δράση στο μαζικό κίνημα και την συμπαράταξη σε πολιτικό επίπεδο των αριστερών δυνάμεων του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλων των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ως τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας.
«Την ίδια ώρα», σημειώνει, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός για συνεργασία σε προσωπικότητες και δυνάμεις που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους στο βαθμό που ακολουθούν έμπρακτα μία νέα πορεία προς την Αριστερά και δεν φέρουν ευθύνη για τις νεοφιλελεύθερες και ιδιαίτερα τις μνημονιακές πολιτικές. Η πλατιά αγωνιστική συσπείρωση του λαού με στόχο την ανατροπή και την ριζική αλλαγή είναι αυτή που θα δώσει την μεγάλη ώθηση για ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον».

 ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΓΙΑ ΧΡΕΩΣΤΟΥΜΕΝΑ 1,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ! ΠΑΣΟΚ: Πριν "σώσουν" την Ελλάδα από πτώχευση τους πτωχεύουν οι υπάλληλοί τους!


Είναι γελοίο, αλλά το κόμμα που εξακολουθεί να κυβερνά την χώρα έστω από το ... ύψος του 4-5% που παίρνει στις δημοσκοπήσεις και διακηρύσσει ότι ... θα σώσει την χώρα, το κηρύσσουν σε πτώχευση οι υπάλληλοί του!

Το ΠΑΣΟΚ θα υποχρεωθεί να πληρώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ συν τους νόμιμους τόκους υπερημερία στους απλήρωτους υπαλλήλους του, που έχουν ενταχθεί στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας και εργάζονται μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ κάθονται τρεις.
   
Και θα υποχρεωθεί να καταβάλει το ποσό αυτό, καθώς οι περίπου 120 υπάλληλοι της Χαριλάου Τρικούπη έδωσαν εντολή σε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, που εξειδικεύεται στις εργατικές υποθέσεις, να καταθέσει αγωγές πτώχευσης κατά του ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια.
   
Οι εργαζόμενοι, που περιγράφουν την τραγική την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ επέβαλε από μόνο του, την 1η Απριλίου 2013,

το σύστημα της εκ περιτροπής εργασίας των δύο ημερών την εβδομάδα (με 8ωρη απασχόληση), παρά τις τότε αντιδράσεις τους.

Το καθεστώς αυτό, που ανακοινώθηκε στους εργαζομένους από τον γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη, θα εφαρμοστεί  μέχρι την εκπνοή του 2013 (31.12.2013).
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Θεοχάρης: Τέλος στις φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

20131208-011553.jpg
Τέλος η υποβολή φορολογικών δηλώσεων για εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, που έχουν μια πηγή εισοδήματος προαναγγέλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

«Τώρα που επιτύχαμε τον στόχο να έχουμε καθολική ηλεκτρονική υποβολή, προχωρούμε στο επόμενο στάδιο, να αφαιρέσουμε δηλαδή, την υποχρέωση υποβολής δήλωσης από το 2014» δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Ο ίδιος προαναγγέλλει τεχνικές βελτιώσεις στις δυο ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, με στόχο να ενταχθούν περισσότεροι φορολογούμενοι, ενώ εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστούν οι αποδείξεις του 2013.

 ΠΗΓΗ:olympia.gr

"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ" "Φωτιές" από A.Τσίπρα για τράπεζες: "Έτσι θα φτάσουμε στην κατάσχεση καταθέσεων"


Έναν εφιάλτη με "ξύπνημα" ακόμα χειρότερο, την κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων περιέγραψε σήμερα στην Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού.

Περιέγραψε και με ιδιαίτερα γραφικό τρόπο πώς οι πλειστηριασμοί θα προκαλέσουν την εκ νέου κατάρρευση των τραπεζών και πώς αυτές θα περιέλθουν "σαν άδειο πουκάμισ", όπως ειπε χαρακτηριστικά στον έλεγχο των ξένων funds...

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2014, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «Η διενέργεια πλειστηριασμών ακόμα και με την πρόφαση ότι δεν αφορά το σύνολο των πολιτών, αλλά μόνο τους μπαταχτσήδες, θα υποτιμήσει τα ακίνητα και η αναπροσαρμογή των τιμών θα αναγκάσει τις τράπεζες να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια και θα σπεύσουν να βρουν κεφάλαια από την κατακόρυφη πτώση κεφαλαίων τους. Πού θα βρείτε τα λεφτά για τις τράπεζες; Όταν θα ξαναχρειαστούν λεφτά για τις τράπεζες, θα ξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου. Και ο νοών νοείτω...».

Εξήγησε ότι «οι χρεοκοπημένες τράπεζες θα εξαγοραστούν φθηνά -σαν πουκάμισα αδειανά- από ξένα funds τα οποία σήμερα συνομιλούν με την τρόικα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μαζί με αυτές θα εξαγοραστούν πακέτο τα ενέχυρα. Δεν θα αλλάξουν χέρια τα ακίνητα, αλλά το σύνολο της εθνικής οικονομίας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Αυτοί που θα τα πάρουν θα εκβιάζουν τις κυβερνήσεις και το λαό».

Εκτίμησε ότι «θα σβήσει οριστικά η μεσαία τάξη» και τόνισε ότι «για εμάς οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις είναι κόκκινη γραμμή. Η ανατίναξη της οικονομίας μετά τη διάλυσή της. Σταματήστε κάθε σκέψη για πλειστηριασμούς. Έχουμε καταθέσει τροπολογία με δύο σκέλη για παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών και προστασία κόκκινων δανείων και σας καλούμε να την στηρίξετε».

Είπε ακόμη ότι σε περιόδους κρίσης «οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιούνται. Οι διοικήσεις τους θα πρέπει να τις αποχαιρετήσουν, πριν περάσουν οι τράπεζες σε χέρια ξένων λόμπι».

Σωστή και τεκμηριωμένη προσέγγιση, την οποία αν ειχε εφαρμόσει από το 2008 ο Κώστας καραμανλής, όλα θα ήτανδιαφορετικά, σήμερα...

«Η τελευταία πράξη του «ελληνικού δράματος  για την ολοκλήρωση του κύκλου εσωτερικής υποτίμησης» είπε ότι εξελίσσεται αυτή την περίοδο στη χώρα ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος της πλήρους υποταγής, το μέσο για να αλλάξει χέρια η χώρα».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr