Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ..


Russia Today: Πώς η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές (έγγραφα)

Αποτέλεσμα εικόνας για Russia Today: Πώς η Τουρκία αγοράζει πετρέλαιο από τους τζιχαντιστές (έγγραφα)
Η Ρωσία με νέες καταγγελίες λέει ότι η Άγκυρα διατηρεί παράνομες επαφές με το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας πως αγοράζει παράνομα πετρέλαιο από την τρομοκρατική οργάνωση.

Το ρωσικό δίκτυο Russia Today ισχυρίζεται πως σε έγγραφα που έχει στην κατοχή του καταγράφονται με ακρίβεια οι μεταφορές πετρελαίου από περιοχές της Συρίας στην Τουρκία.
Όπως επισημαίνει το ρωσικό δίκτυο, τα έγγραφα συγκέντρωσαν Κούρδοι σε εγκαταλελειμμένες κατοικίες, οι οποίες λειτουργούσαν ως κρησφύγετα των τζιχαντιστών στην περιοχή Σαμπάντι της επαρχίας Χασάκα.

Μετά την..

H οικογένεια Ροκφέλερ απομακρύνεται από τα ορυκτά καύσιμα


Πώς γίνεται μια εταιρεία που δημιούργησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία μέσω του πετρελαίου τώρα να εγκαταλείπει τη χρυσοφόρα πηγή και να στρέφεται σε άλλου είδους σχέδια; Η λογική του επιχειρείν λέει πως κάτι τέτοιο θα συνιστούσε καθαρή τρέλα, ωστόσο για την οικογένεια Ροκφέλερ είναι μια εκπεφρασμένη απόφαση.

Το 1870, ο Τζον και ο Ουίλιαμ Ροκφέλερ ίδρυσαν από κοινού τη Standard Oil Company, τον πετρελαϊκό κολοσσό τον οποίο έμελλε να διαδεχθούν πολυεθνικές όπως η Exxon, η Chevron, η Amoco και η Mobil. Από εκείνη τη στιγμή άρχισαν να γράφονται αρκετές από τις «χρυσές» σελίδες της οικογένειας.

Οπως σημειώνει και ο ιστότοπος Quartz, το Rockefeller Family Fund, που διαχειρίζεται την ..

Αργεί η Βελτίωση των Τιμών του Αργού

Αποτέλεσμα εικόνας για αργού πετρελαίου
Μία παράξενη ηρεμία επικρατεί στις αγορές πετρελαίου αυτή την περίοδο. Τόσο στις διεθνείς αγορές όπου τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τα γνωστά futures, για την ποικιλία του ελαφριού πετρελαίου της Βορείου θάλασσας, το Brent, το διεθνές benchmark, αλλά και για το Αμερικάνικο WTI, διαπραγματεύονται σταθερά γύρω από τα $40 το βαρέλι, όσο και στην Ελληνική όπου κάθε εξωστρεφής δραστηριότητα, πέρα από τις εισαγωγές αργού (πλέον και από το Ιράν) από τα δύο διυλιστηριακά συγκροτήματα, έχει παγώσει εδώ και μήνες. Σε ότι αφορά τις διεθνείς τιμές, όπως φαίνεται εξάλλου και από τη γραφική παράσταση επικρατεί μία αξιοπρόσεκτη στασιμότητα τις τελευταίες 15 ημέρες με ..

Motor Oil: Πόσο διατηρήσιμο είναι το ρεκόρ του 2015

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Μετά από ένα εξαιρετικό 2015, ποιες εξελίξεις διαγράφονται για τον εισηγμένο Όμιλο κατά την τρέχουσα χρήση. Η μείωση του καθαρού χρέους, η μετακύλιση των δανειακών λήξεων του 2015 και η τιμή του ομολόγου που υπερβαίνει το 100.

«Το 2015 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Motor Oil, όχι μόνο γιατί το περιβάλλον ήταν ευνοϊκό, αλλά και εξ' αιτίας της αποτελεσματικής δουλειάς που κάνουμε εδώ και τόσα χρόνια» δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Πέτρος Τζανετάκης, στα πλαίσια της χθεσινής παρουσίασης της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανετάκης αναφέρθηκε σε αρκετά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Μotor Oil, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται τα παρακάτω:

Χρήση άνθρακα για την παραγωγή υδρογόνου από νερό


Αυστραλοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ ανακοίνωσαν την ανάπτυξη μίας καινοτόμου τεχνολογίας καθαρής ενέργειας για τη χρήση άνθρακα ως μέσο παραγωγής υδρογόνου.

Η ομάδα του καθηγητή Σιανγκντόνγκ Γιάο κατάφερε να χρησιμοποιήσει επιτυχώς το κοινό στοιχείο για την παραγωγή υδρογόνου από νερό, αντικαθιστώντας τον πολύ πιο ακριβό λευκόχρυσο.

«Η παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτροχημικών διαδικασιών αποτελεί βασικό στοιχείο των διαδεδομένων τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της διάσπασης νερού και των κυψελών καυσίμου υδρογόνου», εξήγησε ο καθηγητής Γιάο.

Ωστόσο, η εύρεση ενός..

Σε τρία τεμάχια της ΑΟΖ οι άδειες για υδρογονάνθρακες

Σε τρία τεμάχια της ΑΟΖ οι άδειες για υδρογονάνθρακες
Προκηρύχθηκε σήμερα, επίσημα, από το υπουργείο Ενέργειας, μέσω της Επίσημης Εφημερίδας της Δημοκρατίας, ο Γ' Γύρος Αδειοδότησης για υδρογονάνθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη θα δοθούν άδειες για έρευνα και εκμετάλλευση τριών τεμαχίων, συγκεκριμένα των 6, 8 και 10. Πρόκειται για τα τεμάχια που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, μετά την ανακάλυψη του «Ζοr» στην ΑΟΖ της Αιγύπτου και τη νέα γεωλογική ερμηνεία σε σχέση με τα κοιτάσματα, που συνδέονται με τη δημιουργία του υποθαλάσσιου όρους του «Ερατοσθένη».

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ..