Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Βίτσα: Ρε θα βγω στον δρόμο, εγώ η μεσόκοπη, η μάνα - γιατί άντρες δεν υπάρχουν σε αυτή την χώρα - με το τηγάνι μου στο χέρι και αλίμονο σε όποιον βρεθεί μπροστά μου,.


Γεια σου καλέ μου σκηνοθέτη

Τι να σου πω ;

Τα βάσανα αυτού του λαού δεν έχουν τελειωμό. Φταίχτης και θύμα ο ίδιος.

Άλλα πράγματα είχα σκοπό να σου γράψω, αλλά ήρθε σήμερα ο γιος μου, σαράντα ετών, επιστήμονας, παντρεμένος με δυο παιδιά και μου λέει “Μάνα θα φύγω”,  “θα πάω έξω να δουλέψω”. 

Τι λες παιδί μου ; του απάντησα ... που θα πας; ... “Μάνα, όπου και να πάω θα είναι καλύτερα από εδώ ... , εδώ σε κλέβουν, σε σκοτώνουν, που θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου, μάνα, εδώ με τους δήμιους και τους κλέφτες;” .

Αυτά που λες και άλλα πολλά και θα σκάσει ο πατέρας του, αν του το πω.

Να ελπίσω ; σε τι να ελπίσω;  Η ελπίδα σκοτώνει την αλήθεια.

Την ελπίδα πουλάνε όλοι αυτοί και ταλανίζουν αυτό το λαό.

Λένε για το ασφαλιστικό αυτές τις μέρες. Ιδια παραμύθια από άλλους παραμυθάδες. Μία από τα ίδια η “αριστερά”. Γνωστή η συνταγή, αυξάνουν τις εισφορές και κόβουν τις συντάξεις. ...

Το ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις δημιουργήθηκαν υπό  την...

Ασφαλιστικό: Η βιώσιμη προοπτική του χωρίς μειώσεις συντάξεων

Αποτέλεσμα εικόνας για ρομπολης
Οι  περιοριστικοί παράγοντες αναδιάρθρωσης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα, για την επίτευξη της μακροχρόνιας βιωσιμότητας και της κοινωνικής  του αποτελεσματικότητας, είναι αρκετοί και σοβαροί, σε βαθμό που η στρατηγική αυτή να είναι αντικειμενικά σύνθετη, πολύπλοκη, δύσκολη και η υλοποίησή της να απαιτεί χρόνο και πόρους, όπως, εξάλλου, αποδεικνύεται και από τη σκληρή πραγματικότητα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και από τη δυσμενή κοινωνικο-οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι.

Πράγματι, οι συσσωρευμένες παθογένειες του παρελθόντος, το παρατεταμένο υψηλό ...

Ανακαλύφθηκαν δύο "εξωγήινα κρανία" με το έμβλημα της Ανενέρμπε στην Αντιγέγια της Ρωσίας [βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανακαλύφθηκαν δύο "εξωγήινα κρανία" με το έμβλημα της Ανενέρμπε στην Αντιγέγια της Ρωσίας [βίντεο]
Η ανακάλυψη ενός μυστηριώδους χαρτοφύλακα με δύο κρανία στα βουνά της νότιας Ρωσίας στην Αντιγέγια στην περιοχή του Καυκάσου έχει προβληματίσει τους επιστήμονες.   Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Komsomolskaya Pravda» και “Rossiyskaya Gazeta», τα δύο κρανία που βρέθηκαν σε έναν μυστηριώδη χαρτοφύλακα, φέρουν ένα σχέδιο, με το έμβλημα της Ανενέρμπε.  

 Τα δύο κρανία δεν είναι ανθρώπινα, αλλά ανήκουν σε παράξενα πλάσματα, που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί από τους Ρώσους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν βρει, όπως προαναφέρθηκε, ισχυρές συσχετίσεις με το έμβλημα του Ανενέρμπε.  

 Η Ανενέρμπε, ήταν μια ομάδα μελέτης, όπου έκανε επιστημονική έρευνα σε ότι ήταν παράξενο και μυστηριώδες υπήρχε στον κόσμο. Είχαν κάνει...

ΗΠΑ: Η Βουτιά των Τιμών του Πετρελαίου Θέτει σε Κλοιό Ασφυκτικών Πιέσεων τις Εταιρείες Shale Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Η βουτιά των τιμών του πετρελαίου σε χαμηλά 11 ετών εντείνει τις ήδη ασφυκτικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής (E&P) shale oil, με τους αναλυτές να προβλέπουν αύξηση του κύματος πτωχεύσεων στον κλάδο, την ίδια ώρα που το κόστος δανεισμού ενισχύεται λόγω της αύξησης των επιτοκίων, αλλά και της αβεβαιότητας των επενδυτών για την δυνατότητα πολλών εταιρειών να εξυπηρετήσουν ομαλά τα -υψηλά- χρέη τους.

Οι επενδυτές έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει τον κλάδο, καθώς η πτωτική πορεία των τιμών του αργού δεν δείχνει προς το παρόν τουλάχιστον να σταματά στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα. Πέρυσι, ο δείκτης SIG υποχώρησε κατά 42% περίπου, έναντι πτώσης 0,60% για τον Standard & Poor's 500.

H SandRidge Energy, μία κάποτε πολλά υποσχόμενη εταιρεία shale oil, την οποία στήριζαν οι..