Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

U.S. EPA blocks Virgin Islands refinery expansion pending environmental justice review

 




The U.S. Environmental Protection Agency said it has revoked an expansion permit for the Limetree Bay oil refinery in the U.S. Virgin Islands, citing concerns that the area around the facility is overburdened with pollution.

The decision allows the plant to keep operating but..

Οι ετήσιες εξαγωγές καυσίμων μεταφοράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν το 2020, αλλά το εμπόριο διέφερε ανάλογα με το προϊόν

 


Ουσιαστικές διαταραχές στην παγκόσμια ζήτηση για ραφιναρισμένο προϊόν το 2020 που προέκυψαν από τις αντιδράσεις στην πανδημία COVID-19 είχαν ανάμεικτες επιπτώσεις στο εμπόριο ραφιναρισμένων προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πλήρη μηνιαία στοιχεία για το έτος που δημοσιεύθηκε στην Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΠΕ) Παροχή πετρελαίου μηνιαίως. Οι συνολικές εξαγωγές εξευγενισμένων προϊόντων στις ΗΠΑ μειώθηκαν το 2020, μειώνοντας το χαμηλότερο σημείο..

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Κουβέιτ σκοπεύει να δανειστεί έως και 20 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια

 





Η κρατική εταιρεία πετρελαίου του Κουβέιτ σκοπεύει να δανειστεί έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα πέντε χρόνια για να αντισταθμίσει το αναμενόμενο έλλειμμα χρηματοδότησης, ανέφερε το Bloomberg την Πέμπτη, επικαλούμενο ..

ΠΡΩΙΜΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821

 






Έχει ιδιαίτερη αξία, από την πλευρά του εργατικού κινήματος, να δούμε ποια ήταν η συμμετοχή των εργαζόμενων τάξεων, κατά την Επανάσταση του 1821.

Για να το καταδείξουμε, παρακολουθήσαμε τόσο την περίοδο πριν από την Επανάσταση, δηλαδή την ανάπτυξη, κατά τον 18ο αιώνα, της ανερχόμενης αστικής τάξης και την ανάδυση..

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας στη Βόρεια Θάλασσα

 


Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει δεσμευτεί να προστατεύσει έως και 40.000 θέσεις εργασίας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα κατά τη μετάβαση της χώρας σε μια οικονομία καθαρού μηδενικού, η οποία θα περιλαμβάνει τη συρρίκνωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, με τη σειρά της, δεσμεύθηκε..

Iran Looks To Expand Oil Influence In Africa Through New Pipeline



 Iraq remains the key cover through which Iran transports its oil to the rest of the world, as has been well-documented by OilPrice.com, so the news last week that Iraqi and Egyptian officials have discussed the possibility of extending the Basra-Aqaba pipeline to Egypt as this would be “an important addition and a new outlet for Iraqi oil exports to North Africa” (according to representatives of the..

Εκτίμηση της Petrochina για τις εκπομπές ρύπων έως το 2025

 




Η PetroChina, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ασίας, αναμένει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα ανέλθουν γύρω στο 2025 στο πικ τους.

Αυτό γιατί στοχεύει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου χαμηλότερου άνθρακα στο 55% του συνόλου της μέχρι τότε, ανέφερε ανώτατο στέλεχος στο Reuters.Η κορυφαία κινεζική εταιρεία ενέργειας στοχεύει..