Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ήττα των ισλαμιστών ανταρτών στην Χομς



Μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Συρία καθώς κατάφεραν να διασπάσουν την αντίσταση των ισλαμιστών ανταρτών στο προπύργιό τους στην πόλη Χόμς και προελαύνουν στην συνοικία Χαλντιγέ προπύργιο των ανταρτών, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας και παραδέχθηκαν οι αντικαθεστωτικοί.
«Οι δοξασμένες ένοπλες δυνάμεις μας κατέστησαν ασφαλή μεγάλα τμήματα της Χαλντιγέ και καταδίωξαν τους τρομοκράτες που ήταν ακόμη εκεί», όπως υποστήριξε η συριακή κρατική τηλεόραση.
«Κατέστρεψαν κρησφύγετα στα οποία είχαν αποθηκευτεί βόμβες και πυρομαχικά κοντά στο σχολείο Ζανούμπια, στην οδό Άμαρ μπεν Γιάσερ. Σκότωσαν όλους τους τρομοκράτες που βρήκαν», μετέδωσε ακόμη το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο. O Στρατός χρησιμοποιεί πεζικό και ειδικές δυνάμεις που καθαρίσουν από τις αντιαρματικές φωλιές τα κτίρια και αν συνεχεία μαπίνουν τα ΤΟΜΑ με την υποστήριξη αρμάτων μάχης Τ-72. 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στρατιώτες και πιστοί στο καθεστώς μαχητές έχουν προελάσει αλλά δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της συνοικίας, η οποία έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά.
Ένας αντικαθεστωτικός, που χρησιμοποιεί το όνομα Αμπού Μπιλάλ, επιβεβαίωσε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός μπήκε σε ένα τμήμα της συνοικίας, όπου «ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός» (ΕΣΣ, αντάρτες) «συνεχίζει να μάχεται με τα λίγα πυρομαχικά που έχει στην διάθεσή του αλλά δεν αντέχουμε άλλο».
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη της Μέρκελ



Παρατίθεται η ανακοίνωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τις κινητοποιήσεις κατά την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου:
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. χαιρετίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών, που συμμετείχαν μαζικά και δυναμικά στα Συλλαλητήρια, που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας. 
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, άνεργοι, συνταξιούχοι, απασχολούμενοι σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες, νέοι και νέες έδωσαν μεγάλο και δυναμικό παρόν για να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές πολιτικές που υπαγορεύονται από την Καγκελάριο των Μνημονίων και ασκούνται από τη Συγκυβέρνηση, κατ’ εντολή της Τρόικα, σε βάρος της Κοινωνίας. 
Η μαζική συμμετοχή στα Συλλαλητήρια καταδεικνύει για ακόμα μία φορά την αντίδραση, αλλά και αντίσταση, της ελληνικής Κοινωνίας μπροστά στην αναλγησία όλων εκείνων που εμμένουν στην ίδια σκληρή, αντιλαϊκή, αντεργατική και ταυτόχρονα αναποτελεσματική και αδιέξοδη πολιτική.
Δηλώνουμε ότι όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων και της ανεργίας, της δραματικής μείωσης εισοδημάτων, της ανατροπής των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας, της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους, θα συντονίζουμε και θα συνεχίζουμε τον κοινό αγώνα, με στόχο την ανατροπή τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, αύριο, Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:00 π.μ. το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Εκτελεστικές Επιτροπές) θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΓΣΕΕ, ώστε από κοινού οι Συνομοσπονδίες να καθορίσουν την περαιτέρω δράση τους.
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, για να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΝΩ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!



ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ 
Μετανάστες από γειτονικές χώρες, με λίγους μόνο μήνες ασφάλισης στην Ελλάδα και οι οποίοι έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας, μπορούν να πάρουν την κατώτατη σύνταξη του ΙΚΑ ύψους 716 ευρώ, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. .. 
Βουλγάρα 60 ετών η οποία έχει δουλέψει μόνο έναν χρόνο στην Ελλάδα, κατοικεί στη χώρα και παίρνει από το ΙΚΑ σύνταξη του ΕΚΑΣ 716 ευρώ. Όχι, δεν είναι το τελευταίο σύντομο ρατσιστικό ανέκδοτο, αλλά η νέα ασφαλιστική καταιγίδα που θα μεγαλώσει αναπόφευκτα τη «μαύρη τρύπα» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας. 
Στην Ελλάδα, ένας Βούλγαρος, ένας Ρουμάνος ή ένας Πολωνός που έχει δουλέψει 14-15 χρόνια στην πατρίδα του, μπορεί (στα 65 ο άντρας, στα 60 η γυναίκα) να πάρει την κατώτατη. Ο αριθμός αιτήσεων για συνταξιοδότηση Βουλγάρων εργαζομένων τριπλασιάστηκε απότομα τους τελευταίους μήνες, προκαλώντας την εύλογη απορία της αρμόδιας διεύθυνσης του ΙΚΑ. Το μυστήριο βεβαίως...λύθηκε όταν οι υπάλληλοι ανέτρεξαν στους κοινοτικούς κανονισμούς απονομής συντάξεων. 
Οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι, ως ισότιμα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διέλευσης στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2009 και απολαμβάνουν τα ίδια εργασιακά και συνταξιοδοτικά προνόμια με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες. Έτσι, ακόμα και με λίγους μήνες ασφάλισης σύνταξη του ΙΚΑ, ύψους 486 ευρώχορήγηση του ΕΚΑΣ, ύψους 230 ευρώ. Το ποσό θεωρείται αστρονομικό για τη Βουλγαρία, η οποία καταβάλλει συντάξεις‐ψίχουλα, της τάξεως των 40 έως 130 ευρώ. Αυτοί οι αλλοδαποί όμως ζουν στην Ελλάδα ή απλώς εισπράττουν τη σύνταξη από το ΙΚΑ και συνεχίζουν να διαμένουν στην φθηνή χώρα τους; 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΣΤΙΣ ΒΕΕ



Προσωπική επιτυχία συναδέλφου των ΒΕΕ κατά του Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου.
Το Υπουργείο Εργασίας ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ την ποινή 20ήμερης ΑΡΓΙΑΣ που με μεθοδεύσεις επιχειρούσαν να του επιβάλλουν.
Ακολουθούν και άλλες προσφυγές του συναδέλφου στα Δικαστήρια.
Το παράπονο του συναδέλφου είναι η απαθής στάση του Σωματείου στην υπόθεσή του.
Για συνέλθετε εκεί στο ΠΣΕΕΠ γιατί είναι καλύτερα να σας βγει το μάτι παρά το όνομα…  
ΠΗΓΗ:beneas13.blogspot.gr/ 
Αναρωτιόμαστε τι θα κάνει τώρα το Προεδρείου του ΠΣΕΕΠ, όταν δεν υπερασπίστηκε ως όφειλε τον εργαζόμενο  στην επιθεώρηση εργασίας και όταν στο υπηρεσιακό συμβούλιο όλα τα μέλη του ΠΣΕΕΠ ψήφισαν ο συνάδελφος αυτός να αλλάξει ειδικότητα ;;

Οργασμός στην AOZ Κύπρου: Και Noble και Gazrpom!



Νέες έρευνες για πετρέλαιο στο «Οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ σχεδιάζει,η αμερικανική εταιρεία Noble Energy, σύμφωνα με τον διευθυντή της στην Κύπρο Τζον Τόμιτς καθώς παρέλαβε πρόσφατα ένα νέο γεωτρύπανο με δυνατότητες γεώτρησης σε μεγάλο βάθος.
Σε πρώτη φάση, το νέο αυτό γεωτρύπανο θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες στο ισραηλινό «Οικόπεδο Λεβιάθαν», όπου με στόχο πλέον την ανέρευση πετρελαιοφόρου κοιτάσματος κάτω από το κίτασμα του φυσικού αερίου. 
Εξάλλου, ο κύπριος υφυπουργός Προεδρίας Τίτος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο του 2013 αναμένεται θα γίνει νέα γεώτρηση για να μετρηθούν οι ακριβείς ποσότητες φυσικού αερίου από τη Noble Energy στο «Οικόπεδο 12».
Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε και στην απόφαση για δημιουργία τερματικού υγροποιημένου φυσικού αερίου, επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της Κύπρου.
Ο κύπριος υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης, είπε πως αναμένει για να προωθήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο την έκθεση της αρμόδιας συμβουλευτικής επιτροπής, ώστε να αποφασιστεί με ποιες εταιρείες θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για έρευνες στα υπόλοια βυθοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ...ΔΩΣΤΕ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕ...

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία;


Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα αναλύει τον ρόλο που παίζει η τρόικα στην χώρα μας, εν όψει και της καθοριστικής για το μέλλον της Ελλάδας έκθεσης που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.
Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία;
«Τρεις σειρές ανωτάτων υπαλλήλων επιβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος λιτότητας», γράφει η γαλλική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει «μια εσωτερική διαμάχη που βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια προς τα έξω».
Η εφημερίδα προσάπτει στην Ευρώπη «έλλειψη θάρρους και υπευθυνότητας», τονίζοντας πως «η προσέγγιση της τρόικας είναι τεχνοκρατική και η τρόικα έχει μηχανιστικό ρόλο: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος και δεν πλαισιώνεται πολιτικά. Αυτό θα μπορούμε να οδηγήσει στην χρεοκοπία της Ελλάδας».
Παράλληλα, αναφέρει πως η διαπραγμάτευση εκτυλίσσεται σε άθλιο κλίμα και παρομοιάζει την τρόικα με «Λερναία Ύδρα που τραβάει την Ελλάδα προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις». 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Δελτίο Τύπου - Μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι διαδήλωσαν σήμερα κατά της πολιτικής των μνημονίων και των εκφραστών της, μετέχοντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα.
Οι διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό και ταυτόχρονα ειρηνικό παρόν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων και πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τις δυσκολίες μετακίνησης από τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα και τις απαγορεύσεις λόγω της έλευσης της Καγκελαρίου του Nεοφιλελευθερισμού.
Με κεντρικό μήνυμα-σύνθημα:
Η ψυχή μας βγαίνει,
το πρόγραμμα δεν βγαίνει
δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν και απαίτησαν τον τερματισμό της τιμωρητικής, αντεργατικής, αντικοινωνικής και αναποτελεσματικής πολιτικής των μνημονίων κατ΄απαίτηση της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που εφαρμόζει και υλοποιεί η κυβέρνηση της χώρας μας.
Όσο συνεχίζεται η εμμονή Τρόικας και Κυβέρνησης στην ίδια αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ακύρωση αυτών των πολιτικών.
Γι΄αυτό το λόγο αύριο Τετάρτη 10/10/2012 και ώρα 10 π.μ. θα συνεδριάσει στα γραφεία της ΓΣΕΕ το Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (Εκτελεστικές Επιτροπές) ώστε από κοινού οι Συνομοσπονδίες να καθορίσουν το περαιτέρω αγωνιστικό πρόγραμμα.
Αμέσως μετά και συγκεκριμένα στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Αμφιθέατρο της Συνομοσπονδίας για να ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Η Μέρκελ ήρθε, η ΦΑΓΕ έφυγε!



Η γνωστή εταιρεία τροφίμων ΦΑΓΕ, έπειτα από απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου, θα μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η δημιουργία της FAGE International, η οποία θα έχει ρόλο μητρικής εταιρείας.H απόφαση σχετίζεται με την χαμηλότερη φορολόγηση στο Λουξεμβούργο
Η ΦΑΓΕ Dairy Industry θα είναι πλέον η ελληνική θυγατρική, ενώ τις δραστηριότητες στην αγορά του Λουξεμβούργου θα αναλάβει η FAGE Luxembourg S.a.r.l.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Τα "ειδικά" ενδιαφέροντα της Α.Μέρκελ δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των ερευνών...



"Για ποιο λόγο πήγε η Α.Μέρκελ στην Ελλάδα", διερωτώνται οι αναλυτές σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού η απόφαση ελήφθη την περασμένη εβδομάδα ξαφνικά και ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή δηλαδή πέντε ημέρες πριν από την άφιξη της στην Ελλάδα. Το βέβαιο είναι ότι ορισμένα πράγματα δεν λέγονται από τηλεφώνου, ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης. Λέγονται από κοντά στα επτασφράγιστα διαμερίσματα.
Το να έρθει η Α.Μέρκελ για να "δει από κοντά" την κατάσταση ("να την εποπτεύσει" είπε χαρακτηριστικά) νομίζουμε ότι δεν υφίσταται ως λόγος έλευσης, αφού είναι βέβαιο ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στην Ελλάδα.
Η απάντηση είναι άλλη και έρχεται από την Κύπρο. Πριν από 22 μήνες η γερμανίδα Καγκελάριος είχε επισκεφτεί επίσης αιφνιδιαστικά και για μόνο 8 ώρες την Λευκωσία.
Όλοι τότε είχαν απορήσει με αυτή την επίσκεψη διότι ουδέποτε η Γερμανία είχε ασχοληθεί ενεργά με το κυπριακό ζήτημα. Επομένως ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο η Α. Μέρκελ επισκέφτηκε την Κύπρο ξαφνικά. Ο λόγος και σε εκείνη αλλά και στην σημερινή επίσκεψη είναι ο ίδιος και δεν είναι άλλος από τα
ενεργειακά κοιτάσματα που βρίσκονται στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου.
Ένας πλήρης φάκελος έχει παραδοθεί πριν από μερικές ημέρες στο πρωθυπουργικό γραφείο από την γερμανική πρεσβεία και αφορούσε ακριβώς αυτό: Την αξιοποίηση των κοιτασμάτων "προς όφελος της Ευρώπης" (διάβαζε "προς όφελος της Γερμανίας")... 
 Η Γερμανία μπορεί να είναι η πρώτη εξαγωγός χώρα της Ευρώπης και η τρίτη εξαγωγική δύναμη του κ΄σομου, αλλά το μόνιμο στρατηγικό πρόβλημά της είναι η ανυπαρξίας πηγών ενέργειας. Κάτι που το πλήρωσε ακριβά και ο Α.Χίτλερ τον Β'Π.Π., όταν "ξέμεινε" από βενζίνη και πετρέλαιο, ειδικά μετά την απώλεια της Ρουμανίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντίθετοι οι Βενζινοπώλες με την Τροπολογία για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης



Την αντίθεσή της με την τροπολογία για το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων, που κατατίθεται στη Βουλή, δηλώνει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (ΟΒΕ), με ανακοίνωσή της.
Η ΟΒΕ υποστηρίζει ότι η ρύθμιση κατατέθηκε ύστερα από απαίτηση της τρόικας και πολυεθνικής εταιρίας καυσίμων, ενώ προσθέτει ότι «οι εισφορές που καταβάλουμε είναι από την προσωπική μας εργασία και δεν τις καταβάλει ο καταναλωτής, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η τρόικα και ότι αποτελεί της ίδιας τάξης δαπάνη με τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΙΚΑ».
Η Ομοσπονδία ζητά να αποσυρθεί η τροπολογία, η οποία, όπως αναφέρει, κατατίθεται χωρίς διάλογο με τον κλάδο. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Επενδύσεις 740 δισ. δολ. από τους πετρελαιοπαραγωγούς στην ενέργεια



Σε επενδύσεις ύψους 740 δισ. δολαρίων στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού θα προχωρήσουν οι πετρελαιοπαραγωγικες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει σε ανάλυσή της η Arab Petroleum Investments.
Όπως εξηγεί, οι υψηλές τιμές του αργού πετρελαίου επιτρέπουν στις χώρες αυτές να συνεχίσουν σχέδια τα οποία είχαν παγώσει κατά τη διάρκεια της διεθνούς κρίσης των προηγουμένων ετών.
Την πρωτιά στις επενδύσεις έχει η Σαουδική Αραβία με 165 δισ. δολάρια, ενώ αντίστοιχου μεγέθους επενδύσεις της τάξης των 107 δισ. σχεδιάζουν και τα ΗΑΕ. Ακολουθεί η Αλγερία με 71 δισ. δολάρια και το Ιράν με 68 δισ. δολάρια. 
ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Τηλεοπτική προσφώνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους συμμετέχοντες στην επίσημη εκδήλωση, αφιερωμένη στην έναρξη της πλήρους αξιοποίησης της μεταφορικής ικανότητας του αγωγού φυσικού αερίου της Βόρειας Ευρώπης


ЭМБАРГО до 14.00!!! НЕ ИСПОЛЬЗОВАТЬ!!!
Αξιότιμες κυρίες και κύριοι! Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι!
Για όλους μας σήμερα πραγματοποιείται μεγάλο, σημαντικό γεγονός. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της δεύτερης διακλάδωσης και ο αγωγός φυσικού αερίου «Nord Stream» («Βόρειο Ρεύμα») περνά στην πλήρη αξιοποίηση της μεταφορικής του ικανότητας. Οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα είναι σε θέση να παίρνουν ετήσια έως και 55 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ρωσικού φυσικού αερίου.
Το Nord Stream είναι μεγάλο πολυμερές έργο. Η διαδρομή του περνά μέσα από τα χωρικά ύδατα πέντε κρατών της Βαλτικής. Στην κατασκευή και την προμήθεια εξοπλισμού συμμετείχαν ρωσικές, ιταλικές, γερμανικές και ιαπωνικές εταιρίες. Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου εξασφάλισαν το ποσό επενδύσεων ρεκόρ των 6,4 δισεκ. ευρώ.
Έχουν επιλυθεί μοναδικά στο είδος τους τεχνολογικά προβλήματα. Σε διάστημα λιγότερο από δυόμιση χρόνια στο βυθό της Βαλτικής θάλασσας τοποθετήθηκαν σωλήνες συνολικού μήκους δυόμιση χιλιάδων χλμ. Τα έργα εκτελέστηκαν σε δύσκολες συνθήκες ανοικτής θάλασσας σε μεγάλα βάθη.
Χρησιμοποιήθηκαν νεωτεριστικές θέσεις. Στις μεγάλες επιστημονικές οικολογικές έρευνες επενδύθηκαν πάνω από 100 εκατ. ευρώ. Το Nord Stream θα λειτουργεί πλήρως και αυτόματα υπό τον μόνιμο έλεγχο του ηλεκτρονικού Κέντρου Διεύθυνσης, χωρίς ενδιάμεσους σταθμούς συμπίεσης και χάρη σ΄αυτό θα μειωθούν οι δαπάνες εκμετάλλευσης και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΠΕ: Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε 160 ανέργους



Δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε άνεργους κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης, που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα προσφέρει ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί για 5η συνεχή χρονιά. 
Το δωρεάν πετρέλαιο θα χορηγηθεί σε 160 οικογένειες που θα αποκτήσουν προπληρωμένες κάρτες ΕΚΟ για πετρέλαιο θέρμανσης αξίας 500 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι άνεργοι που έχουν κάρτα ΟΑΕΔ και είναι μόνιμοι κάτοικοι των δήμων Κορδελιού - Ευόσμου και Δέλτα. 
Η ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών λήγει στις 9 Νοεμβρίου και εφόσον οι αιτήσεις ξεπεράσουν τις 160 θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Τα δικαιολογητικά θα εξεταστούν από επιτροπή στελεχών της εταιρίας.
Ανάλογη κίνηση πραγματοποιούν τα ΕΛΠΕ και για το Θριάσιο της Αττικής, για 200 άνεργους που κατοικούν στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Ν.Περάμου, Μαγούλας και Μεγάρων. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Μείωση τιμών στα καύσιμα επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας



Προσπάθεια για συγκράτηση των τιμών των καυσίμων καταβάλλει η κυβέρνηση με την κατάργηση εισφοράς που επιβάρυνε την τιμή τους και δίνεται στο ταμείο ασφάλισης των πρατηριούχων.
Ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει άμεσα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση της εισφοράς υπέρ του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων «ΤΕΑΠΥΚ» που μέχρι σήμερα πληρώνουν οι καταναλωτές.
Η εισφορά συνίσταται σε ποσοστό 4,950 τοις χιλίοις επί των ανά λίτρο προ ΦΠΑ τιμών των βενζινών, των πετρελαίων (εκτός πετρελαίου θέρμανσης και φωτιστικού)  και του υγραερίου υπέρ του Τομέα «ΤΕΑΠΥΚ» του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΟΑΕΕ. 
Η επιβάρυνση αυτή επηρεάζει τη λιανική τιμή των εν λόγω προϊόντων καυσίμων, δηλαδή τελικά μετακυλίεται στον ίδιο τον καταναλωτή. 
Η εισφορά αυτή θεσπίστηκε με την υπουργική απόφαση το 2004 και θα καταργηθεί από τον επόμενο μήνα της 
δημοσίευσης της νομοθετικής ρύθμισης προωθεί το υπουργείο.
Για το αντιστάθμισμα της απώλειας των εσόδων του ασφαλιστικού ταμείου ο υπουργός Εργασίας θα επανακαθορίσει το ύψος της εισφοράς των ασφαλισμένων στο συγκεκριμένο ταμείο καθώς και τον τρόπο είσπραξης και απόδοσής τους. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Εντυπωσιακή στροφή Ιράκ προς Ρωσία - Τείχος από Κύπρο μέχρι τον Κόλπο



Μια εντυπωσιακή γεωπολιτική εξέλιξη για την οποία το defencenet.gr είχε ενημερώσει εγκαίρως ότι πρόκειται να συμβεί σημειώθηκε στην περίπτωση του Ιράκ το οποίο μόλις 9 1/2 χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή και κατοχή, χειραφετήθηκε σε χρόνο ρεκόρ από τις ΗΠΑ, και πέρα από το Ιράν αποκαθιστά σχέσεις στρατηγικής συνεργασίας και με τη Ρωσία.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι Αλ Μαλίκι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μόσχα σε ένα ταξίδι που τα έχει όλα σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου:
Προμήθειες όπλων αξίας 5 δισ, όπως είχε σημειώσει το defencenet.gr, συνεργασία στον τομέα των πετρελαίων,αλλά και γενικότερη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η «Αραβική ΄Ανοιξη» χτύπησε την πόρτα της Ιορδανίας


иордания митинг протест арабская весна
Η κατάσταση στη Συρία έγινε το κεντρικό θέμα των συνομιλιών του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄.
Ο βασιλιάς κάλεσε σε διευθέηση της συριακής κρίσης με ειρηνικό τρόπο και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να συμβάλει στην τακτοποίηση των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην Ιορδανία. Εν τω μεταξύ, στο ίδιο το Βασίλειο ξεσπά μεγάλη σύγκρουση ανάμεσα στις κοσμικές αρχές και τους ισλαμιστές.
Στο Αμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας πραγματοποιήθηκαν πολυπληθείς διαδηλώσεις κατά της απόφασης του Αμπντάλα Β΄ για τη διάλυση της Βουλής. Ο μονάρχης κατέφυγε σ’αυτό το βήμα, ικανοποιώντας κατά κάποιο βαθμό τις απαιτήσεις της πιο οργανωμένης στο Βασίλειο δύναμης της αντιπολίτευσης - των Αδελφών Μουσουλμάνων. Μετά την έναρξη της «Αραβικής Άνοιξης» οι Αδελφοί άρχισαν να ζητούν μεταρρυθμίσεις, που προνοούν τη μεταβίβαση της εξουσίας από τον βασιλιά στον πρωθυπουργό. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να αναδεικνύεται από το νικητήριο στις εκλογές κόμμα, αντί να διορίζεται από τον μονάρχη, όπως συμβαίνει τώρα. Ο Αμπντάλα Β', κάνοντας ορισμένες υποχωρήσεις ανακοίνωσε ότι η νέα Βουλή θα διαμορφώνεται σύμφωνα με τους κανόνες, που παρέχουν περισσότερες δυνατότητες στο νικητήριο κόμμα. Αλλά, η Μουσουλμανική Αδελφότητα το πήρε αυτό ως ημιμέτρο, και οδήγησε τους υποστηρικτές της στους δρόμους. Ο Ρώσος ανατολιστής Σεργκέι Σεριόγκιτσεφ, σχολιάζοντας την διαμοφωμένη κατάσταση είπε:
- Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, επωφελήθηκαν της επιδείνσης της κατάστασης στην Ιορδανία, που προκλήθηκε από την μεγάλη εισροή προσφύγων από τη Συρία και στο φόντο των εξελίξεων στη Λιβύη, την Αίγυπτο και αλλες χώρες του αραβικού κόσμου, θα δραστηριοποιηθούν οπωσδήποτε. Προς το παρόν απαιτούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά, όπως γνωρίζουμε, οι εξελίξεις στην Αίγυπτο επίσης είχαν ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017 ΔΝΤ: Αλμα της ανεργίας στο 25,4% και του χρέους στο 181,8% του ΑΕΠ


ΔΝΤ: Αλμα της ανεργίας στο 25,4% και του χρέους στο 181,8% του ΑΕΠ
Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που διατυπώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, στις εξαμηνιαίες εκθέσεις του "World Economic Οutlook", και "Fiscal Monitor", (Οctober 2012).
Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ εκτιμά πως η Ελλάδα θα σημειώσει ύφεση 6% φέτος και 4% το 2013 και ανάπτυξη 3,5% το 2017, ενώ το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα διαμορφωθεί στο 7,5% το 2012 και στο 4,7% το 2013. Το έλλειμμα θα συνεχίσει να αποκλιμακώνεται στο 3,4% το 2014 και θα υποχωρήσει στο 1,4% του ΑΕΠ το 2017.
Όπως αναφέρει το Ταμείο στις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, στην Ελλάδα, η βαθύτερη του αναμενόμενου ύφεση και οι αστοχίες στην εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων θα «περιπλέξουν την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων για μείωση του ελλείμματος για μια ακόμα φορά». Ωστόσο, το κυκλικά προσαρμοζόμενο έλλειμμα θα συνεχίσει να εμφανίζει μεγάλες μειώσεις.
Το χρέος της χώρας αναμένεται να ανέλθει στο 170,7% του ΑΕΠ το 2012 και στο 181,8% του ΑΕΠ το 2013, από 165,4% το 2011.
Το χρέος θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται στη συνέχεια, αλλά κατά βραδύ τρόπο. Θα διαμορφωθεί σε 180,2% του ΑΕΠ το 2014, θα μειωθεί σε 174% του ΑΕΠ το 2015, σε 164,1% του ΑΕΠ το 2016 και σε 152,8% του ΑΕΠ το 2017. Βάσει του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί η Ελλάδα, το 2020 το χρέος θα πρέπει να είναι 120% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Τέλος, σε ότι αφορά στην ανεργία στην Ελλάδα, το ΔΝΤ προβλέπει ότι αυτή θα διαμορφωθεί το 2012 στο 23,3%, ενώ το 2013 θα αυξηθεί στο 25,4%. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανελλαδική συνάντηση στελεχών διοργανώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ,



 Πανελλαδική συνάντηση στελεχών διοργανώνει η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», στις 10 π.μ.
    Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, το λαό και την παράταξη, τα στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας καλούνται να:
-    Συζητήσουν για την πρόταση εξόδου από τη βίαιη φτωχοποίηση, την κοινωνική διάλυση και την τυφλή υποταγή στις...
επιλογές των δανειστών.
-    Να αντισταθούν στη συνεχιζόμενη πολιτική, ιδεολογική και οργανωτική απαξίωση του ΠΑΣΟΚ
-    Να αποφασίσουν τη στάση τους απέναντι στις εξελίξεις.
-    Να συμφωνήσουν στο αδιαπραγμάτευτο των αρχών και των οραμάτων για τα οποία στρατεύτηκαν στο ΠΑΣΟΚ.
-    Να οργανώσουν τη δύναμη ανατροπής της σημερινής κατάστασης.
    Ανοίγουμε έναν πλατύ, δημοκρατικό και ουσιαστικό διάλογο, με στόχο να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε και να δράσουμε στη βάση των αποφάσεων που θα ληφθούν.
    Δεν μας ταιριάζει ο συμβιβασμός και η μοιρολατρία.
    Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε απαθείς την καταστροφική πορεία της παράταξης.
    Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, καλεί όσους πίστεψαν και ελπίζουν στα οράματα και τις αρχές μας, όσους ταύτισαν τις ιδέες τους με τις δικές μας, όσους διαφωνούν, κρίνουν ή κατακρίνουν επιμέρους θέσεις και πολιτικές αλλά συμπορεύονται στους στόχους και τις προτεραιότητες της αναγκαίας Αναγέννησης και Αλλαγής.
    Η Αριστερή Πρωτοβουλία τους καλεί να συστρατευτούν ξανά ή για πρώτη φορά μαζί μας , σε ένα πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο Ενότητας, Ανανέωσης και Δράσης.
    Γιατί πιστεύουμε ότι αυτή την ώρα:
    Εμείς μπορούμε να απαντήσουμε αξιόπιστα και προοδευτικά στις νέες ανάγκες που η κοινωνία κυοφορεί σήμερα.
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !...



Τελικά, όπως θα φανεί και στο τέλος της όλης διαδικασίας, η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα, δεν αποφασίστηκε και δεν σχεδιάστηκε, τόσο για τους έλληνες, όσο - και κυρίως - για τους γερμανούς !
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν δυο σημαντικές εξελίξεις στο εσωτερικό της Γερμανίας : αφ΄ ενός η αναβίωση των κριτικών προσεγγίσεων αρκετών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, για τη στάση της Καγκελαρίου, απέναντι στην κρίση της Ευρωζώνης και την αντιμετώπιση του ελληνικού ζητήματος, από μια πλευρά, καθαρά εκ δεξιών και αφ΄ ετέρου το ξεκαθάρισμα στο στρατόπεδο των σοσιαλδημοκρατών, για τον διεκδικητή της καγκελαρίας, στις ερχόμενες εκλογές, με την ομόφωνη εκλογή του Πιρ Στάινμπρουκ.
Σε διεθνές επίπεδο είχαμε δύο, επίσης σημαντικές, εξελίξεις : από τη μια τις κινήσεις του Ολάντ, που συνεχίζονται προσεκτικά και συντονισμένα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κυρίως στο λεγόμενο ευρωπαϊκό Νότο και από την άλλη την όλο και εντεινόμενη διαφοροποίηση, μεταξύ της, καθοδηγούμενης από τη Μέρκελ, άποψης της Ε.Ε. για το ελληνικό ζήτημα και των εκτιμήσεων του ΔΝΤ, για την εξέλιξή του, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής του.
Όλ΄ αυτά δημιουργούσαν συνθήκες επικίνδυνες, για το προφίλ της ισχυρής κυρίας στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε, ως ο κατάλληλος και ευάλωτος κρίκος, έτοιμος να σπάσει και να δώσει στην Καγκελάριο τη δυνατότητα να ξαναεμφανιστεί δυναμική, αποφασιστική και ανυποχώρητη.
Οι ντόπιοι οσφυκάμπτες ήταν και είναι οι ιδανικότεροι «εγγυητές» της επιτυχίας του μερκελικού εγχειρήματος. Μπροστά σε δυο – τρεις γενικές και αόριστες υποσχέσεις, με πολλά προαπαιτούμενα, (π.χ. για την επόμενη δόση και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη…), θα ξεβρακωθούν πλήρως, δίνοντάς τα όλα στην Angela, τα οποία, όμως, «όλα» θα τα πάρουν από τον ελληνικό λαό, εργαζόμενο και συνταξιούχο. 
΄Ολο αυτό το θλιβερό «γαϊτανάκι» των, τάχα, σκληρών διαπραγ-ματεύσεων, για το νέο σφαγιαστικό «πακέτο» των μέτρων λιτότητας, που ένα μήνα, τώρα, τυλίγεται και ξετυλίγεται, θα σταματήσει άμεσα και θα ανακοινωθεί συμφωνία, κάτι που θα περάσει προς τα έξω, ως η «επιτυχία της (παραμένουσας) ισχυρής κυρίας του Βερολίνου», που τολμάει κι έρχεται στο "στόμα του λύκου" !...  
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Έξι στα 10 πρατήρια δε θα διανείμουν πετρέλαιο θέρμανσης



"Καταλαβαίνουμε το αίτημά σας, όμως υπό τις παρούσες συνθήκες δεν υπάρχουν χρήματα και είναι αδύνατη  η παροχή οποιασδήποτε ταμειακής διευκόλυνσης", ήταν η απάντηση που εισέπραξαν προ ημερών  οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό οικονομικών Γ. Μαυραγάνη ενόψει της πρεμιέρας της διανομής του diesel θέρμανσης την επόμενη εβδομάδα.
Ως γνωστόν το κύκλωμα της αγοράς (εταιρείες εμπορίας, διανομείς, βενζινοπώλες) εξαιτίας της αύξησης του ΕΦΚ θα κληθεί να διαχειριστεί και να βρει επιπλέον κεφάλαια κίνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης της τάξης των 500 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό που υπό τις παρούσες συνθήκες οι εταιρείες αδυνατούν να επωμιστούν και το τραπεζικό σύστημα δε χρηματοδοτεί ή χρηματοδοτεί με όρους που καθιστούν ασύμφορη την πώληση του πετρελαίου. Έτσι οι εταιρείες προσήλθαν στο Οικονομικών ζητώντας να γίνει μια ταμειακή διευκόλυνση, δηλαδή ο αυξημένος φόρος να πληρώνεται, με την είσπραξη του ποσού από τον πελάτη και όχι να προκαταβάλλεται όπως συμβαίνει σήμερα.
Η αρνητική απάντηση από την πλευρά του υπουργείου, πάντως δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην αγορά. Οι εταιρείες θα λειτουργήσουν φέτος το θέρμανσης απολύτως τοις μετρητοίς στις συναλλαγές τους, χωρίς να χορηγούν καθόλου πιστώσεις στους πελάτες τους, είτε της λιανικής, είτε της χονδρικής (πρατήρια και έμποροι).
Στην πράξη βεβαίως από τις ίδιες τις εταιρείες διακινείται μικρό 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοί πληρώσανε μειωμένο χαράτσι της ΔΕΗ σύμφωνα με τον Φωτόπουλο! Όλα τα ονόματα



Καταγγελίες για απαλλαγές και μειωμένες χρεώσεις του τέλους ακινήτων για μεγάλες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες έκανε απόψε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ, την παρέμβαση της Αστυνομίας και τη σύλληψη των συνδικαλιστών που αφέθηκαν ελεύθεροι.
 Ο κ. Φωτόπουλος έθεσε συγκεκριμένα τα ερωτήματα για ποιο λόγο απηλλάγησαν, όπως ο ίδιος υποστήριξε, από το τέλος ακινήτων τα....
καζίνο Θεσσαλονίκης και Πάρνηθας, ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, ο εκδοτικός οίκος Πήγασος, το κατάστημα ΙΚΕΑ στα Σπάτα και η επιχείρηση Μισελέν.
 Επίσης, πώς δικαιολογείται το ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, τα τετραγωνικά μέτρα με τα οποία χρεώθηκε το τέλος ακινήτων σε τέσσερα κτίρια που ανήκουν στον όμιλο Βωβού επί της λεωφόρου Κηφισίας μειώθηκαν από την περίοδο που επιβλήθηκε το τέλος ενώ ήταν πολλαπλάσια όταν χρεωνόταν μόνο το ΤΑΠ.
 Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, με τη διαδικασία αυτή ο κ. Βωβός πλήρωσε 1.250.466 ευρώ λιγότερα για το τέλος.
 Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υποστήριξε ακόμη ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου 4047/2012 με την οποία οι χρεώσεις του ΕΕΤΗΔΕ για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%.
Οι επιχειρήσεις που έτυχαν έκπτωσης στη χρέωση
Παρουσίασε μάλιστα παραδείγματα επιχειρήσεων οι οποίες με τη ρύθμιση αυτή έτυχαν εκπτώσεων στη χρέωση του τέλους. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι:
Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματίλέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ




Στις 6/10/12 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου ΒΕΑ Γενικό Συμβούλιο με θέματα:
-          Κανονισμοί επιτροπών
-          Ταμείο Αλληλοβοηθείας - Απεργιακό Ταμείο
-          Συζήτηση για το Καταστατικό
Η συζήτηση για το Καταστατικό είναι μια κορυφαία διαδικασία γιατί προϋποθέτει καλοπροαίρετη, εποικοδομητική προσπάθεια από όλους μας, ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση που θα θωρακίζει, θα κάνει λειτουργικότερο και ισχυρότερο το Σωματείο μας.  Κάτι το οποίο έπρεπε και πρέπει να είναι προαπαιτούμενο από το συνδικάτο για να αντιμετωπίσει την νέα πραγματικότητα που όλοι φοβόμαστε.
Πέραν της ουσίας που αναφέραμε παραπάνω, απαιτείται  διαρκής διάλογος και  συνεννόηση, διότι για την ψήφιση της οποίας πρότασης προκύψει, απαιτείται  εκ του νόμου ισχυρή πλειοψηφία της τάξης του 75% για να υπάρξει τροποποίηση του Καταστατικού.  Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι ακόμα και ο ψυχρός νομοθέτης δίνει την κατεύθυνση της απαιτούμενης συναίνεσης.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ προσήλθε στο Γενικό Συμβούλιο έχοντας ξεκάθαρη πρόταση, βγαλμένη μέσα από συζητήσεις με τους εργαζόμενους σε όλους τους εργασιακούς χώρους, χωρίς δογματισμούς και αποφασισμένη να τηρήσει με συνέπεια αυτό που είχε προαναγγείλει σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, να εξαντλήσει δηλαδή κάθε προσπάθεια συναίνεσης μέσα από τον διάλογο.
Θέσαμε από την αρχή του Γενικού Συμβουλίου την θέση μας ότι,  λόγω της  τεράστιας σημασίας του θέματος της τροποποίησης του Καταστατικού, θα έπρεπε τα ζητήματα του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και των κανονισμών λειτουργίας των επιτροπών του σωματείου να συζητηθούν στην αρχή της διαδικασίας, έτσι ώστε να υπάρξει ο απαραίτητος χρόνος για το κυρίαρχο θέμα της τροποποίησης του Καταστατικού.
Στην διαδικασία της συζήτησης για το Τ.Α.Α.Τ. ακούστηκαν πολλές απόψεις και έγιναν φιλότιμες προσπάθειες ώστε να παραχθεί έργο.  Στα πλαίσια της διαδικασίας κάναμε ως οφείλαμε τις παρατηρήσεις μας για την βελτίωση του σχεδίου που κατάθεσαν οι δύο παρατάξεις που αποτελούν το Προεδρείο.  Για να υπάρξει πρόοδος και κάποια κατάληξη στο θέμα κάναμε τα απαραίτητα βήματα, εν τούτοις δεν μπορούμε να μη σταθούμε απέναντι στη δήλωση του Προέδρου σχετικά με το ποσό που θα καταβάλλει στο Ταμείο, το προσωπικό ασφαλείας.  Είναι τουλάχιστον απρέπεια να λες ότι αυτό το ποσό θα είναι αποτρεπτικό για το προσωπικό της βάρδιας στο να συμμετέχει στο προσωπικό ασφαλείας.  Όλοι γνωρίζουμε ότι το προσωπικό ασφαλείας το ορίζει το ΠΣΕΕΠ.  Δηλαδή δεν επιλέγουν οι συνάδελφοι αν θα απεργήσουν ή θα είναι προσωπικό ασφαλείας.  Προφανώς ο Πρόεδρος πιστεύει το αντίθετο ή  ίσως έτσι εξηγείται πλέον, γιατί στην τελευταία απεργία υπογράφθηκε από το ΠΣΕΕΠ ως προσωπικό ασφαλείας εργολαβικό προσωπικό!!!
Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ το ποσοστό παρακράτησης (20%) αποτελεί ΧΑΡΑΤΣΙ, αν το επιβάλλεις για τους παραπάνω λόγους και γι’ αυτό, προτείναμε να είναι δραχμικό με συμβολικό ποσό τα πέντε (5) ευρώ.  Δεχθήκαμε σφοδρότατη επίθεση και προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, συμφωνήσαμε στο 10% που αν μεταφραστεί δραχμικά στις περισσότερες βαθμίδες είναι κοντά στο ποσό που προτείναμε αρχικά.
Δεν μας προκάλεσε έκπληξη η στάση του Οργανωτικού Γραμματέα του ΠΣΕΕΠ στην παρέμβασή του στο Γενικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει πράγματι μείωση του ποσοστού παρακράτησης στο 10%, λες και δεν είναι στο Προεδρείο το οποίο ευθύνεται για την εισήγηση του παραπάνω.  Μας θύμισε τον γνωστό Χρυσοχοϊδη που δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο.
Δυστυχώς συναδέλφισσες, συνάδελφοι αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια παρουσίας μας στο Δ.Σ., η προσπάθειά μας να εργαστούμε προς το συμφέρον των εργαζομένων με λειτουργία υπεύθυνη και σοβαρή, εξελήφθη από αυτή την παρέα που σήμερα κάνουν ότι είναι Προεδρείο ως αδυναμία.   Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι ο Μακιαβελικός τρόπος και η τεχνική που χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά το Προεδρείο για να ζητά την ψήφο των μελών του ΠΣΕΕΠ, καταργώντας  το δικαίωμά του στην ελεύθερη βούληση, πρέπει να σταματήσει γιατί είναι επικίνδυνο για όλους μας.  Ο καθένας γνωρίζει ότι το απλό μέλος του Σωματείου, και όχι μόνο οι παρατάξεις, έχουν δικαίωμα να καταθέσουν πρόταση στη Γενική Συνέλευση.
Η προσπάθεια τους να πείσουν με δήθεν αριστερό λόγο, αλλά με ακροδεξιές πράξεις, πρέπει να σταματήσει.   Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι όποιος φοβάται την Δημοκρατία και την βούληση του κόσμου, δεν έχει μέλλον.   Απλώς κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί φοβούνται να δοθούν προς ψήφιση όλες οι προτάσεις για το Καταστατικό.  Επίσης όσοι συμμετείχαν σ’ αυτή την παρωδία και ενέκριναν, με την ψήφο τους αυτές τις μεθόδους, έχουν ίση και πιθανόν βαρύτερη ευθύνη σε όσα συνέβησαν.  Καταλαβαίνεται λοιπόν γιατί απερρίφθησαν με αυτόν τον «Δημοκρατικό» τρόπο προτάσεις όπως, το κοινό ψηφοδέλτιο στο Γενικό Συμβούλιο που θα εξασφάλιζε την αποφυγή δημιουργίας στρατών, την δημιουργία ΠΕ.ΣΥ. σε όλους τους χώρους, καθώς και την κατεύθυνση για μελλοντικά διαπαραταξιακά προεδρεία.
Διαβάζοντας δε την ανακοίνωση του ΠΣΕΕΠ,  αντιλαμβάνεται κανείς ότι μόνο ως θράσος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η ενόχληση τους για τα επίθετα.  Επιτέλους, για τις πράξεις σας θα απαντήσετε;  Εμείς θεωρούμε ότι τα επίθετα που χρησιμοποιήσαμε τα κερδίσανε επάξια με τις πράξεις τους.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί  ότι σε τέτοια γεγονότα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.  Υπάρχουν μόνο ηττημένοι.  Καλούμε τους εργαζόμενους να απέχουν της ψηφοφορίας παρωδία. Όσοι δε από τους εργαζόμενους πιεστούν να προσέλθουν στις κάλπες, διότι δυστυχώς είναι γνωστά τέτοια φαινόμενα και τα γνωρίζουμε, ας δώσουν λευκή ή αρνητική ψήφο, στο αισχρά προαποφασισμένο ΝΑΙ ή ΟΧΙ, της μίας και μοναδικής πρότασης του Προεδρείου, η οποία επεβλήθη με τον πλέον Αντιδημοκρατικό τρόπο.
Σε τέτοια γεγονότα ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.  Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
Άλλωστε η πρόσφατη ιστορία του λαού μας έχει δείξει ότι το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» είχε πολύ βαρύ τίμημα.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ εμπιστεύεται τους εργαζόμενους δεν τους φοβάται.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Έρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα από 15 Οκτωβρίου



Οι ξεχασμένοι για δυο χρόνια φόροι για τα ακίνητα μας... θυμήθηκαν. Για την ακρίβεια η... καμπάνα χτυπάει για περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που πρέπει να πληρώσουν τον ΦΑΠ για το 2010 και το 2011
Τις επόμενες ημέρες, από τις 15 του μήνα και για έναν μήνα, μέχρι τις 15 Νοέμβρη θα αποσταλούν τα 100.000 ραβασάκια σε όσους το 2010 είχαν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ. 
Αμέσως μετά θα πάρουν σειρά 600.000 ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητα το 2011 είχαν αξία 200.000 ευρώ και άνω. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Δελτίο Τύπου - Κανονικά πραγματοποιούνται τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο στο Σύνταγμα



Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια σήμερα στις 6 μ.μ. και αύριο Τρίτη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) και στην αυριανή παναττική στάση εργασίας (12.00-15.00).
Tα συνδικάτα μαζί με ολόκληρη την κοινωνία θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της Μέρκελ και των ευρωπαίων ισχυρών που επιβάλλονται από τους δανειστές και υιοθετούνται από την κυβέρνηση.
Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.
Οι καταστροφικές και αδιέξοδες πολιτικές των μνημονίων, όπως αυτές προσδιορίζονται από τις σκληρές νεοφιλελεύθερες και τιμωρητικές πολιτικές που κλιμακώνονται, είναι το πεδίο αντιπαράθεσης και σύγκρουσης των συνδικάτων και της κοινωνίας με κυβέρνηση και Τρόικα.
Η εμμονή για την πλήρη και ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης και η απαίτηση για κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση του κατώτατου μισθού, των αποζημιώσεων, των τριετιών, κ.λ.π. ισοπεδώνουν κάθε εργασιακό, κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, τους οποίους «δωρίζει» ανυπεράσπιστους στον αφέντη-εργοδότη.
Την ώρα που οι ένοχοι (φοροφυγάδες, φοροκλέπτες, μεγαλοπαράγοντες και κλεπτο-εξαγωγείς καταθέσεων) κυκλοφορούν ελεύθεροι και ανενόχλητοι αποτελεί μέγιστη κοινωνική πρόκληση η σύλληψη και τιμωρία απλήρωτων απεργών και εξαθλιωμένων εργαζομένων που διεκδικούν τα ΒΑΣΙΚΑ τους δικαιώματα.
Όσο συνεχίζεται αυτή η άδικη και αδιέξοδη πολιτική, τόσο θα εντείνεται ο αγώνας και οι αντιδράσεις των εργαζόμενων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε!

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Ο Βενιζέλος στηρίζει την κυβέρνηση κι η Ν. ΠΑΣΟΚ στη γραμμή αντιπολίτευσης...



Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
Μόνο έκπληξη και οργή μας προκαλεί η σημερινή ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για την απαγόρευση  δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων και πορειών σε περιοχές της Αττικής την Τρίτη 09/10/2012.
Πρέπει να γίνει κατανοητό προς όλους τους υπευθύνους ότι το δικαίωμα συνάθροισης και  διαδήλωσης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο για...
κάθε πολίτη σε ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος.
Διανύουμε την δυσκολότερη ίσως περίοδο στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, όπου κατ’ εξακολούθηση θίγονται και περιστέλλονται δικαιώματα σε όλους τους τομείς.
Η σημερινή απόφαση αποτελεί πρόκληση προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας.
Η ελάχιστη απαίτηση μας είναι η άμεση απόσυρση της απόφασης. 
ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Σαν σήμερα τον δολοφόνησαν οι φονιάδες των λαών αμερικάνοι...

Δήλωση Προέδρου ΔΣΑ για την Απαγόρευση Δημόσιων Συναθροίσεων και Πορειών



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την έκπληξή του για την αιφνίδια απόφαση των αστυνομικών αρχών να απαγορεύσουν κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε περιοχές της Αθήνας, με επίκληση λόγων δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πρωτεύουσας, την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2012, από τις 09.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.
Το δικαίωμα του ειρηνικώς συνέρχεσθαι κατοχυρώνεται στα άρθρα 11 του Συντάγματος, 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και 21 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων και αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ συστατικό στοιχείο της ίδιας της Δημοκρατίας, ενώ, σε κάθε περίπτωση, τυχόν περιορισμοί στο δικαίωμα αυτό μπορούν να επιβάλλονται μόνο στο μέτρο που είναι αναγκαίοι και πρόσφοροι για την εξυπηρέτηση ενός θεμιτού σκοπού σε μία δημοκρατική κοινωνία.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στη Marathon Petroleum τα διϋλιστήρια Texas City της BP



Την πώληση των διυλιστηρίων Texas City στην Marathon Petroleum ανακοίνωση η BP.
Η πώληση, η οποία θα γίνει προς 2,5 δισ. δολ., φέρνει την εταιρία πολύ κοντά στον στόχο της πώλησης ενεργητικών αξίας έως 38 δισ. δολ. ως τα τέλη του επόμενου έτους.
Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εγκαταστάσεις είναι τα τρίτα μεγαλύτερα διυλιστήρια πετρελαίου στις ΗΠΑ.
 ΠΗΓΗ:.energypress.gr

Την Επιτυχία του Λεβιάθαν Θα Προσπαθήσει να Μεταφέρει στην Ελλάδα η Ισραηλινή Ratio σε Συνεργασία με Ελληνικό Όμιλο



Την επόμενη εβδομάδα αναμένονται εξελίξεις στην εγχώρια αγορά του upstream, καθώς η ισραηλινή Ratio Oil Exploration βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, σε επαφές με γνωστό εγχώριο πετρελαϊκό όμιλο για συνεργασία στην παραγωγή υδρογονανθράκων. Η Ratio είναι μια από τους βασικούς μετόχους στο μεγάλο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ και αν όλα πάνε καλά, θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τα διδάγματα που αποκόμισε από την ανάπτυξη του κοιτάσματος αυτού και στη χώρα μας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Μυρίζει μπαρούτι" στη Μ.Ανατολή: 30 κράτη σε άσκηση κατά του Ιράν στον Κόλπο!



Ενώ η ισραηλινή Αεροπορία και το πυροβολικό βομβάρδιζαν την Γάζα σε αντίποινα των επιθέσεων με ρουκέτες από την Γάζα προς την περιοχή Eshkol η οποία βρίσκεται νότιο-ανατολικά της Λωρίδας της Γάζας και η οποία διήρκησε 55 λεπτά, η ισραηλινή διοίκηση αεράμυνας τοποθετούσε συστοιχίες Patriot PAC-3 στην περιοχή της Χάιφας.
Οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι πολύ συνοτμότερα απ'όσο υπολογίζουν μπορεί η κατάσταση να εξελιχθεί σε "θερμή" κρίση με το Ιράν και καθώς δεν μπορούν να υπολογίζουν στο αντιπυραυλικό σύστημα Arrow-3, του οποίο η επιχειρησιακή ένταξη αναβλήθηκε, επιστρέφουν στις δοκιμασμένες λύσεις των Patriot.
Σε μία ταυτόχρονη εξέλιξη οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί έκαναν "προχωρημένες" ασκήσεις στην περιοχή του Κόλπου όταν το βρετανικό καταδρομικό κατευθυνομένων Α/Α βλημάτων Type 45, HMS Diamond, δέχθηκε "επίθεση" προσομοίωσης ιρανικών μαχητικών από δύο αμερικανικά F-15Ε τα οποία εξόρμησαν από αεροδρόμιο των ΗΑΕ στο πλαίσιο της άσκηση IMCMEX12 (International Mine Countermeasures Exercise 2012).
Σε αυτήν συμμετέχουν 30 χώρες, όσες υπολογίζουν οι Αμερικανοί ήτι θα συνδράμουν στην επίθεση κατά του Ιράν.
Αμερικανοί και Ισραηλινοί θεωρούν ότι η Hamas και η Jihad Islami, εκτελούν εντολές του Ιράν, το οποίο κατά ένα περίεργο τρόπο δείχνει να σα προσπαθεί να εκβιάσει επίθεση πριν τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλο τρόπο το μπαράζ ρουκετών σήμερα κατά του Ισραήλ, που ήταν βέβαιο ότι θα απαντούσε με τον τρόπο που απάντησε.
Το Σάββατο, ένα μη επανδρωμένο αεροπλάνο προερχόμενο από την Γάζα έκανε βόλτες επί μισή ώρα στον εναέριο χώρο του Ισραήλ πριν γίνει αντιληπτό από την ισραηλινή αεράμυνα και καταρριφθεί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι εκρηκτική... 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

NYT: "Ποια ευρωζώνη; Εδώ διαλύονται τα ευρωπαϊκά κράτη σε μικρά κρατίδια"!



Οι αποσχιστικές τάσεις στις πλούσιες περιοχές της Ευρώπης όσο πάνε και γιγαντώνονται με την Καταλωνία να ετοιμάζεται για αυτοδιάθεση καθώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα έχει δημοψήφισμα για το αν οι πολίτες της επιθυμούν ννα αποχωρήσουν από τον ισπανικό εθνικό κορμό ή όχι. Στην ουρά περιμένουν επίσης η Σκοτία, η Φλάνδρα και η Λομβαρδία.
Ο Αρτούρ Μας, πρόεδρος της Καταλωνίας, που προκήρυξε το δημοψήφισμα έχει μεταμορφωθεί στον υπ'αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για το ισπανικό κράτος που θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο.  Από την άλλη η Σκοτία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Αγγλία το φθινόπωρο του 2014.
"Η κρίση έφερε στο προσκήνιο παλαιές έριδες", γράφει ο Στίβεν Ερλάνγκερ στους «New York Times», αλλά αυτό δεν είναι παρά μτα αποτελέσματα της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε λόγω των τραπεζιτών: Προηγήθηκε η οικονομική ενοποίηση της πολιτικής και το αποτέλεσμα είναι τώρ να χρεοκοπήσει η οικονομική πολιτική και να οξυνθεί ο εθνικισμός.
"Πολλοί Καταλανοί και Φλαμανδοί (Βέλγοι), παραπονιούνται ότι η συμβολή τους στους φόρους της χώρας τους είναι πολύ μεγαλύτερη από τις απολαβές τους από την κεντρική κυβέρνηση. Αναπαράγουν δηλαδή σε μικρότερη κλίμακα τα επιχειρήματα που ανταλλάσσονται στην ευρωζώνη όπου η Γερμανία, η Φινλανδία και η Αυστρία παραπονιούνται ότι ξοδεύουν υπερβολικά πολλά για να κρατήσουν την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία εντός ευρώ". 
"Επιπλέον, η κρίση ευνοεί τα αποσχιστικά κόμματα στις τοπικές εκλογές με τον ίδιο τρόπο που ευνόησε στις εθνικές εκλογές την άνοδο της "Χρυσής Αυγής" στην Ελλάδα ή του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία", γράφουν οι ΝΥΤ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λύσεις "αραβικής άνοιξης" προτείνουν οι Anonymous σε περίπτωση διακοπής του ίντερνετ λόγω Μέρκελ



Βροχή πέφτουν τα μηνύματα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter εν όψει της αυριανής έλευσης της Μέρκελ στην Αθήνα. 
H σελίδα των Anonymous - #OpGreece στο Facebook αναφέρει ότι υπάρχει ο κίνδυνος Μπλακ άουτ του Internet στις περιοχές όπου θα κινηθεί η Γερμανίδα καγκελάριος και ζητούν από τους " τεχνολογικά ευαισθητοποιημένους πολίτες να επαγρυπνούν".
Ειδικά αναφέρουν ότι  "Όσοι μένουν κέντρο να έχουν ανοιχτά wifi (χωρίς passwords) γιατί υπάρχει ο κίνδυνος οι αρχές να ρίξουν το 3G σήμα ώστε να μην βγαίνουν εικόνες από Αθήνα σε ζωντανό χρόνο.
Ταυτόχρονα, η σελίδα των Ελλήνων Anonymous στο Facebook δίνει λίστα με συνδέσεις σε Dial-Up γραμμές σε περίπτωση που κόψουν εντελώς την πρόσβαση  στο Internet. Κάτι ανάλογο είχε και κατά την διάρκεια των εξεγέρσεων της "Αραβικής 'Άνοιξης" σε Τυνησία και Αίγυπτο αναφέρουν τα σχόλια των χρηστών στο Facebook . 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr