Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

«Βουτάνε» 11,5 δισ. από το λαό για να χαρίσουν 25 δισ. στις τράπεζες!



Γιατί γίνονται όλα αυτά;
Σε τίνος τη «σωτηρία» αποβλέπουν τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που, στην πραγματικότητα, αν προστεθούν η κάλυψη των δημοσιονομικών απωλειών που θα επιφέρουν, η «τρύπα» στον προϋπολογισμό του 2012, τα νέα χαράτσια, οι φόροι κ.λπ., ανέρχονται, όπως τα ίδια τα κυβερνητικά επιτελεία ομολογούν, στα… 23 δισ. ευρώ;
Η τρικομματική κυβέρνηση υπό τον Σαμαρά δεν κάνει τίποτα διαφορετικό απ’ ό,τι έκανε η τρικομματική κυβέρνηση Παπαδήμου και πριν απ’ αυτήν η κυβέρνηση Παπανδρέου:
Ρημάζει τον ελληνικό λαό, επιφέρει το τελευταίο (;)και σίγουρα το θανάσιμο πλήγμα σε μια κοινωνία ήδη εξαθλιωμένη, ήδη γονατισμένη, ήδη φτωχοποιημένη, ήδη χρεοκοπημένη, με έναν και μοναδικό στόχο:
Τη δημιουργία εκείνης της «γέφυρας», μιας «γέφυρας» χτισμένης επί των λαϊκών κουφαριών, πάνω στην οποία θα πατήσει (κυριολεκτικά επί πτωμάτων) η πλουτοκρατία για να περάσει την κρίση, που η ίδια έχει δημιουργήσει.
Οι αριθμοί είναι απλοί, συγκεκριμένοι και λένε όλα όσα προσπαθούν να κρύψουν πίσω από τα «μεσσιανικά» τους λογύδρια οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης:
Τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ (σ.σ.: δηλαδή των 23 δισ. ευρώ), επιβάλλονται ώστε, όπως λέει η κυβέρνηση, να ικανοποιηθούν οι δανειστές, να πειστούν για την προσήλωση της Ελλάδας στην πολιτική των Μνημονίων και ως εκ τούτου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου να εκταμιευτεί από την τρόικα η περιβόητη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.*
Ναι, αλλά προσοχή:
α) Από τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, τα 25 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στους αναξιοπαθούντες τραπεζίτες μας για την περιβόητη «ανακεφαλαιοποίηση» των ευαγών τους ιδρυμάτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυτικές... βδέλλες


thumb
Η Αργεντινή έχει μπει στο στόχαστρο των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Ε.Ε., αφού, με προσφυγή τους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), κα­τηγορούν τη λατινοαμερικανική δημοκρατία για προστα­τευτισμό, καταγγέλλοντας το σύστημα χορήγησης αδειών για τις εισαγωγές προϊόντων που θέσπισε η κυβέρνηση του Μπουένος Άιρες.

Οι εισαγωγές αγαθών ανάμεσα σε χώρες του ΠΟΕ γί­νονται χωρίς την προηγούμενη άδεια από τις αρχές ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, ο εισαγωγέας ζητάει άδεια, αλλά αυτή χορηγείται αυτόματα. Τώρα η Αργεντινή ζητά προη­γούμενη άδεια για όλες τις εισαγωγές, με αποτέλεσμα τη μεγάλη τους πτώση. Η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ χρειάζεται συνάλλαγμα για να πληρώσει το χρέος της χώρας και αφού είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγο­ρές, αυτό που απομένει είναι η δημιουργία ενός θετικού εμπορικού ισοζυγίου. Για να γίνει αυτό, τα εγχώρια προϊό­ντα πρέπει να προτιμώνται των εισαγομένων, πράγμα που δεν αρέσει καθόλου στις χώρες οι οποίες στηρίζουν την οι­κονομία τους στις εξαγωγές, όπως αυτές που προσέφυγαν τελικά στον ΠΟΕ.
Ταυτόχρονα με το εμπορικό ισοζύγιο τονώνεται η αγορά εργασίας. Τις διαθέσεις της είχε δείξει η κυβέρνηση Κίρχνερ από τον Απρίλιο, όταν κρατικοποίησε την εταιρεία πε­τρελαιοειδών YPF, προκαλώντας την μήνιν της ισπανικής Repsol, η οποία είχε τον έλεγχο της εταιρείας μέχρι τότε. Με λίγα λόγια η Αργεντινή κατηγορείται γιατί εφαρμόζει τη μοναδική πολιτική που θα της επιτρέψει να πληρώσει τους πιστωτές της!
Για να καταλάβει κανείς με ποιον τρόπο παίζεται αυτό το περίεργο παιχνίδι, πρέπει να κατανοήσει τον ρόλο του ΠΟΕ και αυτό θα γίνει πιο εύκολο αν γνωρίσουμε τα «αδελφά­κια» του, που δεν είναι άλλα από την Παγκόσμια Τράπεζα και το γνωστό σε όλους μας «ευαγές» ίδρυμα ΔΝΤ.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες


Περισσότεροι από 400.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι πάνω από τρεις μήνες
Τουλάχιστον 120.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα δεν καταβάλλουν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζόμενους τον τελευταίο χρόνο. Η έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία τις οδήγησε να μην καταβάλουν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζόμενους από πέρυσι.
Ο ειδικός γραμματέας Μιχάλης Χάλαρης μιλώντας στο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου οι καταγγελίες εργαζόμενων προκάλεσαν την επέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, η καθυστέρηση έφτανε τουλάχιστον τους τρεις μήνες.
Συνολικά, οι καταγγελίες αφορούσαν 400.000 εργαζόμενους, δηλαδή εκατομμύρια πολίτες (ενήλικους και παιδιά), ενώ το φαινόμενο κάθε άλλο παρά αναμένεται να σημειώσει ύφεση φέτος, αντίθετα αναμένεται επιδείνωση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στις τρεις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας αφορούν μη καταβολή δεδουλευμένων πλέον των τριών μηνών.
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Συνεργασία Ιράν – Βόρειας Κορέας με κοινό αντίπαλό τους τις ΗΠΑ


συνάντηση Μ. Αχμαντινετζάντ - Κιμ Γιονγκ Ναμ
Σειρά συμφωνιών συνεργασίας, υπέγραψαν σήμερα Ιράν και Βόρεια Κορέα, με σημαντικό σημείο σύγκλισης μεταξύ των δύο χωρών, την αντιπαλότητά τους με τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ και δυτικών χωρών, που τις κατηγορούν ότι προωθούν τη χρήση πυρηνικής ενέργειας για στρατιωτικούς σκοπούς. Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ναμ, ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, δήλωσε πως: «Όπως στη Βόρεια Κορέα, οι ιμπεριαλιστές ασκούν πολιτικές πιέσεις στο Ιράν καθώς δεν θέλουν αυτά τα δύο κράτη να εξακολουθήσουν να είναι ανεξάρτητα και να γίνουν ισχυρά».
Ακολούθως, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, σχολίασε ότι: «Το Ιράν πέτυχε να αποτρέψει δυτικές συνωμοσίες και προκάλεσε ένα βαρύ πολιτικό πλήγμα στις ΗΠΑ και στους άλλους εχθρούς του».
Η παρουσία του Κιμ Γιονγκ Ναμ στην Τεχεράνη, συνδυάστηκε με τη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων, όπου θα εκπροσωπήσει τον αδελφό του και ανώτατο ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι συμφωνίες μεταξύ των δύο κρατών, είναι για τους τομείς της ανταλλαγής φοιτητών, σχεδίου για μια κοινή επιστημονική έρευνα για την ενέργεια, το περιβάλλον, τη γεωργία και τα τρόφιμα. 
ΠΗΓΗ:ert.gr

Κλεβει το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ;



Ή ανάλυση του ΠΑΣΟΚ είναι  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  πήρε μέλη, συνθήματα,
Το γοητευτικό ΠΑΣΟΚ μεταναστεύει
οργανώσεις, στελέχη, ψηφοφόρους, και τώρα κάνει ρεσάλτο για να πάρει και την Ιστορία.
Μια πιο ψύχραμη ματιά  από ένα σύντροφο (τ. ΠΑΣΟΚ) στην Λάρισα λέει ότι όλα αυτά τα βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο εγκαταλελειμμένα και παρατημένα και τα περιμάζεψε καθώς ο κάτοχος τους προχωρά σε ανακαίνιση όπως έχει δηλώσει.
Πράγματι αν μιλήσεις για Εθνική Ανεξαρτησία στο ΠΑΣΟΚ  νιώθουν ότι μιλάς για την δραχμή.
Αν μιλήσεις για λαϊκή Κυριαρχία η κοινωνική απελευθέρωση και δικαιοσύνη ξέρουν πως λαϊκίζεις και σε κοιτούν σαν… ρυπαρό  Μικρόβιο.
Κι αφού τα παράτησε όλα αυτά ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ για να τα μαζέψει και εκεί κοντά μαζεύτηκε ένας κόσμος για να δείξει ότι ο Λάος κάνει κουμάντο σε αυτή την χώρα και  χωνέψτε το…
Η δημοκρατική παράταξη είναι εδώ, παρούσα, ιστορικά ενεργή και τελικός κριτής που αποφασίζει πότε και πια συνθήματα ξεπεράστηκαν και ποιος τα εκφράζει καλύτερα και που θα πάει η χώρα.
Παρά την γενικότερη αίσθηση αυτή η χειραφέτηση του λαού μας που μόλις αρχίζει είναι η Πεμπτουσία της Δημοκρατίας
Ευκαιρία για γιορτή  λοιπόν την 3 του Σεπτέμβρη. Η πρώτη γιορτή μιας νέας σελίδας για την Ελλάδα. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Πώς η Ελλάδα βοήθησε τη Γερμανία να σωθεί από τη χρεοκοπία!


Μια σύντομη αναδρομή σε κρίσεις χρέους του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα.
Μια σύντομη αναδρομή σε κρίσεις χρέους του πρόσφατου παρελθόντος μπορεί να προσφέρει σημαντικά διδάγματα. Κυρίως ποια λάθη πρέπει να αποφεύγονται και πώς μπορεί μια χώρα να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
Το γερμανικό παράδειγμα: το 1952 το εξωτερικό χρέος της ανερχόταν στα 30 δισ. γερμανικά μάρκα. Εάν οι 70 τότε πιστωτές της Γερμανίας επέμεναν σε μια σκληρή πολιτική λιτότητας και πλήρη αποπληρωμή των δανείων, τότε πιθανότατα το γερμανικό οικονομικό θαύμα δεν θα είχε συντελεστεί ποτέ.
Αντ΄ αυτού όλες οι εμπλεκόμενες χώρες συμφώνησαν το 1953 στο Λονδίνο σε όρους που επέτρεπαν στην δυτικογερμανική οικονομία να ανασάνει και να αναπτυχθεί. Η συμφωνία έθεσε τα θεμέλια για την εξέλιξη της Γερμανίας σε εξαγωγική δύναμη, λέει ο Γιούργκεν Κάιζερ από το erlassjahr.de, μια πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους αναπτυσσόμενων χωρών:
«Μια σημαντική ποιοτική διάσταση ήταν η συμφωνία των πιστωτών και της γερμανικής πλευράς ότι σε καμία περίπτωση η Γερμανία δεν θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από τα αποθεματικά της, αλλά μόνον από τα τρέχοντα πλεονάσματα. Εάν εφαρμοζόταν αυτό τώρα και στην Ελλάδα και λέγαμε ότι οι Γερμανοί θα πάρουν χρήματα εάν επιτρέψουν ένα ελληνικό εμπορικό πλεόνασμα, τότε οι Έλληνες θα έπρεπε να κάνουν πολλές εξαγωγές και να φιλοξενήσουν πολλούς γερμανούς τουρίστες, μέχρι να αποπληρώσουν αυτά τα καταραμένα τανκς».
Όπως γράφει η Deutche Welle το μισό χρέος της Γερμανίας διεγράφη, για ένα μέρος ορίστηκε μηδενικό επιτόκιο ενώ το υπόλοιπο αναδιαρθρώθηκε σε μακροπρόθεσμη βάση
Η Ελλάδα αγόραζε για μεγάλο διάστημα όπλα αξίας πολλών δισ. από τη Γερμανία, λέει ο ειδικός τονίζοντας ότι πολλές αναπτυσσόμενες χώρες, κυρίως στην Αφρική, έκαναν το ίδιο.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απειλή φονικής επιδημίας από ιό που εντοπίζεται σε ποντίκια...



Το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση για το ενδεχόμενο 10.000 άνθρωποι να έχουν έλθει σε επαφή με ένα θανατηφόρο ιό έπειτα από τη διαμονή τους στο .... Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.
Εχουν εντοπισθεί τουλάχιστον έξι κρούσματα του πνευμονικού συνδρόμου HPS που προκαλείται από στελέχη του ιού Hanta και προκαλεί οξύ πνευμονικό οίδημα. Ο ιός βρίσκεται στα εκκρίματα ενός είδους ποντικού και μεταδίδεται με την εισπνοή. Δύο από τους προσβληθέντες έχουν ήδη πεθάνει. Oλοι είχαν διαμείνει στο "Curry Village" του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι.
Η υπηρεσία Εθνικών Πάρκων προσπάθησε να έλθει σε επαφή με τους 2.900 επισκέπτες που είχαν κάνει κρατήσεις για παραμονή στο κάμπινγκ του "Curry Village" ανάμεσα στις 10 Ιουνίου και τις 24 Αυγούστου. Η υπηρεσία υπολογίζει ότι συνολικά 10.000 άτομα διέμειναν στο διάστημα αυτό στο κάμπινγκ, τα 2.900 άτομα που έκαναν τις κρατήσεις μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους και τους φίλους που τούς συνόδευαν.
"Οι σκηνές απολυμάνθηκαν στις 24 Αυγούστου και το κάμπινγκ επαναλειτουργεί. Αλλά τα άτομα που διέμειναν κατά το διάστημα μεταξύ της 10ης Ιουνίου και της 24ης Αυγούστου διατρέχουν τον κίνδυνο να αναπτύξουν το σύνδρομο που έχει στάδιο επώασης έξι εβδομάδων", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.
Το σύνδρομο HPS είναι αρκετά σπάνιο, αλλά πολύ επικίνδυνο: το ποσοστό θνησιμότητας είναι πάνω από 30%. Εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα αρχικά, όπως πυρετό, κεφαλαλγίες, προβλήματα του πεπτικού, βήχα...αλλά σύντομα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο.
Δεν υπάρχει θεραπεία, κατά συνέπεια η έγκαιρη νοσηλεία είναι απαραίτητη για την αύξηση της πιθανότητας επιβίωσης των ασθενών.
Η ασθένεια εντοπίσθηκε στις ΗΠΑ το 1993. Έκτοτε έχουν διαγνωσθεί περί τα εξήντα κρούσματα στην Καλιφόρνια και 587 συνολικά στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από το εν τρίτον των ασθενών κατέληξαν. 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Παναγιωτακόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με την 3η Σεπτέμβρη...



«Πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με όσους κρύβονται πίσω από το όνομα "Νέος Αγωνιστής"» χαρακτηρίζει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας της παράταξης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τη «διοργάνωση εκδήλωσης την... 3η του Σεπτέμβρη, με συνθήματα που διαχρονικά χαρακτήριζαν το ΠΑΣΟΚ».

Σε δήλωσή του, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρει ότι «η ιστορία του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ούτε να παραχαραχθεί, ούτε να διαστρεβλωθεί από κανέναν» και «πολύ περισσότερο από κάποια κρατικοδίαιτα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανακάλυψαν σήμερα την αριστερή του φυσιογνωμία όταν για δεκαετίες φρόντισαν να απομυζήσουν οτιδήποτε μπορούσαν από αυτό».

Κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «χαμαιλέοντες κάθε κομματικής ηγεσίας» που «ευνοημένοι από την εξουσία που σήμερα καταγγέλλουν, διορισμένοι και αυτοί και οι οικογένειές τους, απόλαυσαν την «επανάσταση» με θέσεις και αξιώματα και σήμερα ανακαλύπτουν κοινά οράματα με αυτούς που μέχρι χθες κατήγγειλαν». «Αυτοί σήμερα έχουν το θράσος να εμφανίζονται τιμητές του ΠΑΣΟΚ» προσθέτει.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρει: «Αντί να αναζητά στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ οράματα, ιδεολογίες και πολιτικές ας αναρωτηθεί τι σχέση μπορεί να έχει με την 3η του Σεπτέμβρη».
Διερωτάται δε, «τι σχέση μπορούν να έχουν οι κατήγοροι του Ανδρέα Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ; Τι σχέση μπορούν να έχουν οι θιασώτες του βρώμικου '89 με το κίνημά μας; Τι μπορούν αυτοί να πουν για το ΠΑΣΟΚ και πως μπορούν αυτοί να ψιθυρίζουν συνθήματα που ποτέ τους δεν τα ασπάστηκαν;».
«Η 3η του Σεπτέμβρη είναι μέρα που ανήκει στα στελέχη του, στους αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης, στον ίδιο το λαό» καταλήγει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. 
ΠΗΓΗ:nonews-news.blogspot.gr

Θα τερματιστεί η πειρατεία στη Σομαλία;


Нигерия моряки пираты Порт-Харкорт Breeze Clipper
Το Κοινοβούλιο της Σομαλίας εξέλεξε νέο πρόεδρο. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η εκλογή του προέδρου της χώρας και για πρώτη φορά τα τελευταία 21 χρόνια στη μαστιζόμενη από ατέλειωτες στρατιωτικές συγκρούσεις Σομαλία θα εγκαθιδρυθεί μια νόμιμη εξουσία. Το γεγονός αυτό εμπνέει την ελπίδα ότι θα καταστεί δυνατόν να κερδηθεί άλλη μια νίκη, να εξαλειφθεί η πειρατεία, που προκαλεί κολοσσιαία ζημιά στη διεθνή κοινότητα.
Τα Στενά του Άντεν, όπου δρουν κυρίως οι θαλάσσιοι ληστές από τη Σομαλία, είναι ένα από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως σταυροδρόμια της ναυτιλίας. Ταυτοχρόνως παρατηρείται η αναζωπύρωση της πειρατικής δραστηριότητας στις δυτικές ακτές της Αφρικής.
Οι επιθέσεις από Σομαλούς πειρατές γίνονται όλο και σπανιότερες. Στην έκθεση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Γραφείου (IMB) παρά το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο και το Αμερικανικό Ίδρυμα One Earth Future, που δημοσιεύθηκε στα μέσα Ιουλίου, καταγράφεται ότι ο αριθμός των επιθέσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 μειώθηκε κατά 60 % σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Την ίδια στιγμή οι πειρατές καθίστανται κάθε φορά όλο και πιο βίαιοι: την τελευταία χρονιά από τα χέρια σκοτώθηκαν 35 άτομα ή το 3 % των ομήρων, που αιχμαλώτισαν. Οι περισσότεροι από αυτούς σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν ή κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα Δέκα Ακριβότερα Ενεργειακά Σχέδια Παγκοσμίως



Τα δέκα ακριβότερα ενεργειακά σχέδια στον κόσμο παρουσίασε πρόσφατα το αμερικανικό δίκτυο CNN σε ειδικό αφιέρωμα. Πρόκειται κυρίως για έργα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, ενώ την μερίδα του λέοντος στο top-10 καταλαμβάνουν τα σχέδια που υλοποιούνται στην Αυστραλία και αφορούν την παραγωγή φυσικού αερίου και LNG. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70



Σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, που θα δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στα πλαίσια της ΔΕΘ, η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών έχει επιστρέψει στα επίπεδα της δεκαετίας του’70 και συγκεκριμένα στη διετία 1978-79.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έκθεσης, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Τα Νέα»:
Την περίοδο 2010-2012 το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 8% και η ανεργία αυξήθηκε σε 24% εφέτος από 17,7% το 2011.
Οι μέσες αποδοχές το 2011 ήταν 25.470 ευρώ, ενώ με τις νέες περικοπές θα πλησιάσουν, το 2013, τα 15.000 με 17.000 ευρώ, στα επίπεδα δηλαδή χωρών όπως η Εσθονία, η Τσεχία και η Κροατία.
Από τον Μάιο του 2010 έως τον εφετινό Ιούνιο οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων ανήλθαν συνολικά σε 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα περικοπών των 11,8 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014 οι περικοπές κύριων – επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ και κοινωνικών επιδομάτων αντιστοιχούν στο 43% του συνολικού ποσού, δηλαδή 5,5 δισ. ευρώ.
Την περίοδο 2010-2011 οι μειώσεις μισθών του Δημοσίου ανήλθαν σε 3,5 δισ. ευρώ και του ιδιωτικού τομέα σε 3 δισ. ευρώ. Συνολικά την περίοδο 2010-2011 οι περικοπές των συντάξεων και οι μειώσεις των μισθών ανήλθαν αθροιστικά σε 16,2 δισ. ευρώ (ή 8% του ΑΕΠ), χωρίς να έχει μειωθεί η ανεργία, το δημόσιο χρέος και η ύφεση.
Η αύξηση της ανεργίας (24% το 2012 ή 1.200.000 άτομα) και η μείωση των μισθών, που στερούν την κοινωνική ασφάλιση από πόρους 9,5 δισ. ευρώ, η εισφοροδιαφυγή από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία καθώς και από τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης με 8,5 δισ. ευρώ και η μη καταβολή των οφειλών του κράτους από το 1993 στα ασφαλιστικά ταμεία (12 δισ. ευρώ) συρρικνώνουν σοβαρά την οικονομική κατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης. 
ΠΗΓΗ:koutipandoras.gr

Η.Π.Α.: Προσεχώς... κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ



Τη συμμετοχή λιγότερων μάχιμων δυνάμεων των Η.Π.Α. σε κοινή στρατιωτική άσκηση με το Ισραήλ, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Όπως μετέδωσε το Associated Press, η άσκηση θα περιλαμβάνει σενάρια αντιμετώπισης επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο φθινόπωρο.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άσκηση άμυνας απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους που έχουν κάνει ποτέ οι δύο χώρες και είναι σαφώς πιο μεγάλη από την προηγούμενη το 2009», εξήγησε ο Jack Miller, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α..
Η άσκηση ετοιμάζεται να διεξαχθεί εν μέσω συνεχιζόμενων δημοσιευμάτων στα ισραηλινά Μ.Μ.Ε. περί στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράν προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να αποκτήσει πυρηνική βόμβα η Τεχεράνη. Σύμφωνα με το περιοδικό «Time» σε αυτή την άσκηση θα συμμετάσχουν περίπου 1.500 Αμερικανοί στρατιώτες από τους 5.000 που προβλεπόταν αρχικά, με τον Jack Miller να ξεκαθαρίζει πως η μείωση της αμερικανικής συμμετοχής δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με τη ενδεχόμενη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον απέναντι στο Τελ Αβίβ για την επιθετική στάση που διατηρεί το τελευταίο απέναντι στην Τεχεράνη. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΕΥΔΑΠ: Αυξημένα τα καθαρά κέρδη του α΄ εξαμήνου



Αύξηση κερδών παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2012 η ΕΥΔΑΠ. Συγκεκριμένα, τα μετά από φόρους ενοποιημένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 12,18 εκατ. ευρώ, έναντι 7,78 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2011 (αύξηση 53,53%).
Τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ανήλθαν στα 24,05 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011, που είχαν διαμορφωθεί στα 13,99 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 72%.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA)  διαμορφώθηκαν σε 40,08 εκατ. ευρώ σε σχέση με 29,49 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2011, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 35,90%. Αντίστοιχα, για την Εταιρεία το EBITDA διαμορφώθηκε στα 40,09 εκατ. ευρώ, έναντι 29,49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2011.
Τέλος, ο κύκλος εργασιών της ΕΥΔΑΠ το α’ εξάμηνο του 2012, διαμορφώθηκε στα 162,1 εκατ. ευρώ από 165,1 εκατ. ευρώ το 2011 (-1,85%), λόγω της υποχώρησης των εσόδων από μείωση των νέων παροχών ύδρευσης και των εσόδων από την παροχή υπηρεσιών αποχέτευσης, ως αποτέλεσμα της πτώσης στην οικοδομική δραστηριότητα λόγω της οικονομικής ύφεσης. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ημερήσια άνοδος 1,9% για το πετρέλαιο στα $96,46



Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Παρασκευής σε ότι αφορά τις δύο κύριες κατηγορίες της διεθνούς αγοράς εμπορευμάτων, καθώς στο petroleum complex το αργό επέστρεψε στο άνω μέρος του εύρους διαπραγμάτευσης των προηγούμενων συνεδριάσεων μετά την ανάκτηση σημαντικών τεχνικών επιπέδων, ενώ τα πολύτιμα μέταλλα έκαναν εντυπωσιακό ράλι από το απόγευμα και μετά επωφελούμενα από τις δηλώσεις Bernanke και την εξασθένηση του δολαρίου πάνω από το επίπεδο του 1,26 έναντι του Euro. 
Στη γλώσσα των αριθμών, το light crude oil (Συμβόλαιο Οκτωβρίου) έκλεισε στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης στα 96,46 $/βαρέλι με κέρδη 1,9%, ενώ στα προϊόντα η εικόνα ήταν ανάλογη, με τη λήξη της σειράς Σεπτεμβρίου σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης να βρίσκει την πρώτη στα 310,56cents/γαλόνι (+0,8%) και το δεύτερο στα 316,96cents/γαλόνι (+1,4%). 
Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων εξάλλου, ο χρυσός (Συμβόλαιο Αυγούστου) έκλεισε στο Comex με εντυπωσιακά κέρδη της τάξεως του 1,8%, στα 1685.3 $/ουγκιά, ενώ μεγαλύτερη ακόμη άνοδο κατέγραψε η τιμή του αργύρου, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου να κλείνουν το floor trading στα 31,442 $/ουγκιά, ενισχυμένα σε ποσοστό 3,5%. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

«Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ: Η Συντριπτική Πλειοψηφία των Ομιλητών Έχουν Ήδη Επιβεβαιώσει τη Συμμετοχή τους



Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία του 17ου Εθνικού Συνεδρίου Ενέργειας «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» του ΙΕΝΕ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ομιλητών έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Το «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012» θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στις 30 και 31 Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, επικεντρώνοντας στην «Γεωπολιτική και Αναπτυξιακή Διάσταση του Ελληνικού Ενεργειακού Συστήματος». 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δίνουν τα 11δις που χρειάζεται η Ελλάδα και δεν τα παίρνουν ! Είδηση βόμβα ! βίντεο



Τα MEGAλα ΜΜΕ έπνιξαν την είδηση φυσικά όπου και είναι η είδηση της Χρονιάς φυσικά, χωρίς να δώσουν καθόλου σημασία στις δηλώσεις του ομογενή προέδρου της οργάνωσης “End National Debt”, κ. Μανώλη Λαμπράκη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης CRETA όμως φιλοξένησαν τον κ. Λαμπράκη, αν όμως τα όσα λέει ισχύουν, σύγουρα μιλάμε για την μεγαλύτερη προδοσία του Έθνους ! 
 Ο επικεφαλής της οργάνωσης “End National Debt” που έχει φτιαχτεί εδώ και δύο χρόνια από Έλληνες της διασποράς, με σκοπό.....
την αντιμετώπιση του Ελληνικού χρέους, δηλώνει πως οι Έλληνες της ομογένειας είναι έτοιμοι να εξαγοράσουν όλο το δημόσιο χρέος της χώρας. Δείτε το βίντεο για να ακούσετε να λέει ότι οι ομογενείς με επικεφαλής τον Αρτέμη Σώρρα δε θα αποπληρώσουν το χρέος της Ελλάδος αλλά θα το εξαγοράσουν έχοντας στα χέρια τους ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου τα οποία λήγουν άμεσα . Ο κύριος Λαμπράκης έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 Δηλαδή σε 14 ημέρες .Επίσης στο βίντεο θα ακούσετε να καταγγέλλει πως προσέφεραν στον κ. Χριστόφια 11δίς, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση της Κύπρου παλινδρομεί με Κινέζους, με Ρώσους και με ΔΝΤ, χωρίς να προχωρεί στην λύση που της δίνει η ομογένεια.

Νέος ιός στο facebook ακόμα και μέσο chat !



Eνα νέο και άκρως επικίνδυνο malware έκανε την εμφάνιση του στο διαδίκτυο. Εμφανίζεται στους χρήστες με την μορφή μηνυμάτων σχετικά με ένα υποτιθέμενο «ενδιαφέρον αρχείο». 
 Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που εμφανίζεται τέτοιου είδους malware, το συγκεκριμένο όμως είναι μοναδικό, αφού μπορεί να διαδοθεί μέσω αρκετών instant messengers, ανάμεσά τους το Facebook Chat, Google Talk, Skype, Windows Live Messenger, Yahoo Messenger, ακόμα και το ICQ.
  Η πρώτη επαφή με το malware γίνεται κυρίως μέσω του.....
Facebook και συγκεκριμένα μέσω ενός link που παραπέμπει σε αρχείο του τύπου «Picturexx.JPG_www.facebook.com». Διαδίδεται μέσω του κοινωνικού δικτύου μέσω μιας εντολής στην γλώσσα προγραμματισμού Ajax που το κάνει να φαίνεται σαν να προέρχεται από έναν από τους φίλους σας στο Facebook.  
 Μόλις το malware αποκτήσει πρόσβαση στο μηχάνημα του χρήστη, μπορεί να λάβει εντολές από απομακρυσμένη τοποθεσία. Έτσι αυτόματα ξεκινά να στέλνει μηνύματα σε άλλους χρήστες, στην προσπάθειά του να μολύνει ακόμα περισσότερους υπολογιστές. Σύμφωνα με την McAfee, το malware παρακάμπτει το Firewall των Windows χρησιμοποιώντας την εντολή «netsh firewall allower program» ή τροποποιώντας το policy του firewall ώστε να προστεθεί στην λίστα των επιτρεπόμενων προγραμμάτων.  
 Στη συνέχεια προσθέτει τον εαυτό του στην λίστα εκκίνησης των Windows ενώ προσθέτει αντίγραφο «ασφαλείας» σε κρυφό φάκελο στον υπολογιστή του χρήστη ώστε να μπορεί να ξαναλειτουργήσει ακόμα και αν διαγραφεί. 
 Ταυτόχρονα απενεργοποιεί όποιο σύστημα προστασίας βρει εγκατεστημένο, ακόμα και third-party antivirus και firewall, το Windows Update και το Yahoo Update.  Η McAfee τονίζει πως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα links που ανοίγουμε στο Facebook, ακόμα και αν αυτά προέρχονται από φίλους μας. 
ΠΗΓΗΈnyxtobaths.blogspot.com: