Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ο Πόλεμος για τον Nord Stream 2 Συνεχίζεται- Η Πολωνία Συμφώνησε να Αγοράζει LNG από τις ΗΠΑ

Από το energia.gr
Η κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Πολωνίας υπέγραψε μακροχρόνιο συμβόλαιο για την αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από τις Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλει η χώρα προκειμένου να μειώσει την ενεργειακή εξάρτησή της από την Ρωσία.

 Η κρατική PGNiG υπέγραψε τη συμφωνία, 24ετούς διάρκειας, με την αμερικανική προμηθεύτρια εταιρεία Cheniere, στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε..

Γκότσης (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Χρειάζεται επικαιροποίηση του νόμου για την εταιρική διακυβέρνηση

Από το bankingnews.gr
«Το βασικό πρόβλημα στην εφαρμογή της εταιρικής διακυβέρνησης ξεκινάει από το κρίσιμο ζήτημα ότι, από την πλευρά των εισηγμένων εταιριών φαίνεται να υπάρχει συμμόρφωση, αλλά όχι ουσιαστική ως προς το πραγματικό έργο που επιτελούν κυρίως τα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο εσωτερικός έλεγχος και τα μέλη της επιτροπής ελέγχου σε σχέση με την ουσία και το σκοπό που απαιτούν οι διατάξεις του κανονιστικού πλαισίου» τόνισε ..

Σε απεργιακό πυρετό μπαίνουν τα διυλιστήρια της Total στη Γαλλία - Αμοιβές και μπόνους στο επίκεντρο

Από το energypress.gr
Σε 48ωρη απεργία καλεί η συνδικαλιστική οργάνωση της Γαλλίας, CGT, στα διυλιστήρια της Total και τις μονάδες πετροχημικών στη Γαλλία, διαμαρτυρόμενη για τις διαφορές που έχουν προκύψει με την διοίκηση της εταιρείας σχετικά με τις αμοιβές και τα bonus.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η συνδικαλιστική ένωση είπε..

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ


ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΣΕΕΠ ΓΙΑ ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισµού που κατατέθηκε για το 2019 αποτυπώνει την έννοια της «κανονικότητας» και της «ανάπτυξης» της µεταµνηµονιακής εποχής που περηφανεύεται η κυβέρνηση και προβλέπει για µία ακόµα φορά νέα βάρη για τους εργαζόµενους µε αυξήσεις σε φόρους και µειώσεις δαπανών.
Το Σωµατείο µας συµµετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 28 Νοέµβρη 2018, για να στείλουµε µήνυµα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής που υποθηκεύει..

H Βρετανίδα Πρέσβειρα στις μοναδικές εγκαταστάσεις παραγωγής υδρογονανθράκων της Energean στην Ελλάδα

Από το worldenergynews.gr
H Energean είχε την χαρά να υποδεχθεί την Α.Ε. κα. Katherine Smith CMG, Πρέσβειρα της Βρετανίας στην Ελλάδα, στις θαλάσσιες εγκαταστάσεις της στον Πρίνο της Καβάλας.
Η αντιπροσωπεία της Βρετανικής Πρεσβείας πραγματοποίησε τον περίπλου των εξεδρών και του ιδιόκτητου γεωτρυπάνου “Energean Force”, το οποίο αυτήν την περίοδο εκτελεί μία οριζόντια γεώτρηση προς το πετρελαϊκό πεδίο Έψιλον. Επίσης, η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε τον περίπλου και του γεωτρυπάνου GSP Jupiter, το οποίο αυτήν..

Capital Economics: Από τα απίθανα σενάρια ο ΟΠΕΚ να αποφασίσει μείωση της παραγωγής πετρελαίου - Πυκνώνουν τα σύννεφα στην πετρελαϊκή αγορά

Από το energypress.gr
Απίθανο κρίνεται να καταλήξει σε συμφωνία περιορισμού της παραγωγής πετρελαίου η επερχόμενη συνάντηση των χωρών – μελών του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με εκτίμηση του Capital Economics, συμβουλευτική εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του οργανισμού (OPEC+) πρόκειται να συναντηθούν στις αρχές Δεκεμβρίου, όμως, κατά την γνώμη μας, δεν θα υπάρξει μια συντονισμένη απόφαση μείωσης της παραγωγής πετρελαίου. Η Ρωσία έχει ήδη ..

ΠΣΕΕΠ : ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Ανακοίνωση ΠΣΕΕΠ για ΔΣ Νοεμβρίου

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 19 /11/2018 πραγµατοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ τακτικό ∆ιοικητικό Συµβούλιο.
       Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέµατα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα καθώς και την καθηµερινότητα του συνδικάτου, µε κυρίαρχα τα ακόλουθα:
       Στο θέµα της ιδιωτικοποίησης, παραµένοντας πιστοί στο τρίπτυχο του σχεδιασµού µας (συνδικαλιστικό, νοµικό, επικοινωνιακό) αναλύθηκαν όλα τα καινούργια δεδοµένα που έχουν προκύψει γύρω από τον αγώνα των εργαζοµένων απέναντι στο ξεπούληµα των ΕΛΠΕ.
      Υπήρξε πλήρης ενηµέρωση όλων των µελών του ∆Σ όσον αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις ως σήµερα και παράλληλα πάρθηκε απόφαση..

Γ. Μανιάτης: H διεθνής σύμβαση UNCLOS για το Δίκαιο της Θάλασσας η απάντησή μας στους τυχοδιωκτισμούς της Τουρκίας

Από το energypress.gr
Απάντηση στους τυχοδιωκτισμούς της Τουρκίας έδωσε ο Γιάννης Μανιάτης με ανάρτηση άρθρο του στα Social Media.

Η πατριωτική μας απάντηση, στηριγμένη στη διεθνή σύμβαση UNCLOS για το Δίκαιο της Θάλασσας, με αφορμή τη δημοσίευση των προκλητικών χαρτών από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας κ. Χ.Ακάρ. Απάντηση που τους δώσαμε την περίοδο 2011-2014.

1. Το 2011, σε εφαρμογή του Ν.4001/2011 και ιδιαίτερα του άρθρου 156, δημοσιεύσαμε στην εφημερίδα της Ε.Ε., τον πρώτο χάρτη για τις έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ, στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Ο χάρτης αυτός προβλέπει, σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, πλήρη επήρεια της Γαύδου (σε αναλογία με τα δικαιώματα..

ΗΠΑ: 17 ενεργειακές εταιρείες προσφέρουν 100 εκατ. δολ., από την "έκρηξη του σχιστολιθικού", σε Τέξας και Νέο Μεξικό

Από το worldenergynews.gr
Δέκαεπτά κορυφαίες αμερικανικές ενεργειακές  επιχειρήσεις έχουν δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για την ελάφρυνση των πιέσεων στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις υποδομές, προερχόμενα από την έκρηξη του σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου στο δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό, ανακοίνωσε η ομάδα την Κυριακή 18/11/2018.

Σύμφωνα με το Reuters η Chevron, η EOG Resources, η Exxon Mobil και η Royal Dutch Shell είναι μεταξύ των 17 εταιρειών που..

Μονογράφεται αύριο (21/11) η σύμβαση για το θαλάσσιο «οικόπεδο» στο Ιόνιο – Παραχωρείται στο σχήμα Repsol – ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Επισφραγίζεται η ανακήρυξη της κοινοπραξίας της ισπανικής Repsol με τα Ελληνικά Πετρέλαια ως επιλεγείσης αιτούσης στον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση του θαλάσσιου «οικόπεδου» υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, με τη μονογραφή αύριο Τετάρτη (21/11) της σύμβασης. 

Η μονογραφή θα γίνει από τον υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Ιωάννη Μπασιά, καθώς και εκπροσώπους του κοινοπρακτικού σχήματος. 

Στη συνέχεια, μαζί..