Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΠΣΕΕΠ


Αυξήσεις στη ΔΕΗ: Μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία με την υπογραφή της ΝΔ

    

     Σημεία από την τοποθέτηση του υπεύθυνου ενέργειας και περιβάλλοντος του Κινήματος                                                             Αλλαγής Γιώργου Αρβανιτίδη
                       στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη ΔΕΗ

Δεν πέρασαν ούτε 2 μήνες από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, κατά τα προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές, και σήμερα, η κυβέρνηση ανακοινώνει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τα περί «ίσα βάρκα-ίσα νερά» και μη αρνητικής..

ΟΗΕ: Οι ωκεανοί μπορεί να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί μας

Από το worldenergynews.gr
Οι ωκεανοί, πηγή ζωής στον πλανήτη, μπορεί να γίνουν οι χειρότεροι εχθροί μας σε παγκόσμια κλίμακα, αν δεν κάνουμε τίποτε ώστε να μπει ένα μεγάλο φρένο στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, σύμφωνα με σχέδιο έκθεσης για το κλίμα που απέκτησε κατ΄αποκλειστικότητα το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι αλιευτικοί πόροι μπορεί να μειωθούν, οι ζημιές που προκαλούνται..

Σιάμισιης: Τέσσερις άξονες και προτεραιότητες

Από το energypress.gr
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κ. Ανδρέας Σιάμισιης, δήλωσε αναφορικά με τα οικονομικά αποτελέσματα: «Τα αποτελέσματα του Β’ τριμήνου 2019, δείχνουν ότι ο Όμιλος ΕΛΠΕ είναι σε θέση να εμφανίζει θετικά αποτελέσματα και να διατηρεί ισχυρές ταμειακές ροές, ακόμη και όταν το διεθνές περιβάλλον διύλισης δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό. Αυτό, επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο..

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΑΤΕΙ στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Από το eduguide.gr
Tο Πρόγραμμα Απασχόλησης Σπουδαστών ΑΤΕΙ προσφέρει την ευκαιρία σε σπουδαστές να απασχοληθούν σε διάφορες δραστηριότητες του Ομίλου, αποκτώντας εμπειρία πάνω στο αντικείμενο σπουδών τους, μέσα σε συνθήκες πραγματικού περιβάλλοντος εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργαζόμαστε με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, προσφέροντας θέσεις απασχόλησης σε σπουδαστές, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης.

Οι θέσεις και οι ειδικότητες απασχόλησης, καθορίζονται..

ΕΛΠΕ: Στα 130 εκατ τα EBITDA του β τριμήνου του 2019 - Προς νέο ομολογιακό

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δημοσίευσε τα οικονομικά αποτελέσματα Β’ Τριμήνου σύμφωνα με ΔΠΧΑ, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να διαμορφώνονται στα €130 εκατ. και τα αντίστοιχα Καθαρά Κέρδη στα €33 εκατ., καταγράφοντας θετικές επιδόσεις για ακόμη ένα τρίμηνο.

 Παρά τα χαμηλότερα διεθνή περιθώρια διύλισης και μια σειρά από άλλους εξωγενείς παράγοντες που επιδείνωσαν το επιχειρησιακό περιβάλλον σε σχέση..

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ για ΔΕΘ 2019


Από το poenergias.gr
Η μνημονιακή δανειακή σύμβαση έληξε, αλλά οι δεσμεύσεις της χώρας μας, οι μνημονιακοί νόμοι και η εποπτεία των δανειστών παραμένουν. Η νέα Κυβέρνηση που προέκυψε στις τελευταίες εκλογές ευθύς αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της έδειξε..

ΠΟΠΕΚ: Δομικά προβλήματα στη λειτουργία του ανταγωνισμού προκαλούν στρεβλώσεις στις τιμές των καυσίμων

Από το energypress.gr
Τους παράγοντες που επιδρούν στη διαμόρφωση των τιμών στη λιανική των καυσίμων θέλησε να αναδείξει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ αναφέρει τα εξής:

Πετρελαϊκός γίγαντας της Ταϊλάνδης αναζητά συνεργασία με πλούσιους παραγωγούς της Μέσης Ανατολής

Από το worldenergynews.gr
Σε αναζήτηση πλούσιων σε πόρους χώρες, αναζητά σύμφωνα με το Bloomberg, η κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου της Ταϊλάνδης, PTT Pcl, προκειμένου να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας της χώρας.

Ειδικότερα, η PTT Pcl διερευνά..

Νοτιοανατολική Μεσόγειος: Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις

Από το energypress.gr
Τα μέχρι σήμερα βεβαιωμένα κοιτάσματα ΦΑ στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ξεπερνούν το 2,5-3% των παγκόσμιων αποθεμάτων (193,5 TCM- ΒΡ Energy Statistics 2018). Άρα ενώ είναι υπολογίσιμη δύναμη, η Ανατολική Μεσόγειος δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ‘’ομφαλός της γης’’, που θα μπορούσε να καθορίζει τις εξελίξεις σε αυτό τον τομέα. Έχοντας υπόψη τις σημερινές υφιστάμενες υποδομές, (κέντρα υγροποίησης της Αιγύπτου), οι εξαγωγικές δυνατότητες της περιοχής είναι περίπου 15-16 BCM/έτος, πλην όμως..

ΠΣΕΕΠ


ΓΕΝΟΠ: Πρωτοφανής κατάργηση ΕΣΣΕ από την κυβέρνηση - Κίνηση εντυπωσιασμού και λαϊκισμού

Από το energypress.gr
Δυστυχώς η κυβέρνηση προχωρά με βήματα που «λοξοκοιτάνε» προς τον κοινωνικό αυτοματισμό, υποστηρίζει η ΓΕΝΟΠ σε σημερινή της ανακοίνωση.

Αναλυτικότερα, η ομοσπονδία αναφέρει τα εξής:

Ψηφιακή πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης με τις τιμές των πρατηρίων καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του καταναλωτή επιδιώκει η νέα πλατφόρμα «e-καταναλωτής» που ετοιμάζει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία θα εμφανίζει στις οθόνες των κινητών των καταναλωτών τις τιμές τις τιμές των καυσίμων ανά περιοχή. 

Δεδομένης της δυνατότητας του γεωεντοπισμού που θα διαθέτει, ο καταναλωτής θα μπορεί να πληροφορείται για τις τιμές σε οποιοδήποτε..

Ποιοι λύνουν τα προβλήματα της Ελλάδας; Η ΑΟΖ και η Ιστορία των Γεωγραφικών Συντεταγμένων

Από το hellasjournal.com
Σε ένα σημαντικό άρθρο με τίτλο «Ουδέποτε διαφώνησαν οι ΗΠΑ με κατάθεση στον ΟΗΕ συντεταγμένων ΑΟΖ… γιατί δεν προχωράμε;», ο Ζαχαρίας Μίχας κάνει μια ιστορική αναδρομή της  ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και εγείρει ερωτήματα αναφορικά με τη λογική που τη διέπει, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του εθνικού συμφέροντος. 

Eπ΄αυτού του άρθρου θα ήθελα..