Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

Ιστορία του HPI: Η δεκαετία του 1970: Κρίσεις, καθαρός αέρας, πλαστικά μπουκάλια και το DCS




Η δεκαετία του 1970 σημαδεύτηκε από πολλά ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν όχι μόνο τη βιομηχανία επεξεργασίας υδρογονανθράκων (HPI) αλλά και έθνη σε όλο τον κόσμο. Η δεκαετία ήταν μάρτυρας δύο πετρελαϊκών κρίσεων που θα διαταράξουν την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου και θα αύξαναν σημαντικά τις τιμές. Οι νέοι κανονισμοί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη εγκαινίασαν μια εποχή προτύπων καθαρών καυσίμων που βρίσκονται ακόμη..

Οι US Drillers προσθέτουν 10 εξέδρες άντλησης πετρελαίου καθώς η Permian αναλαμβάνει το προβάδισμα

 



Ο αριθμός των συνολικών ενεργών γεωτρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 13 αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Baker Hughes που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Ο συνολικός αριθμός εξέδρων ανέβηκε..

Exxon Mobil: Κάθε νέο αυτοκίνητο που θα πωλείται το 2040 θα είναι ηλεκτρικό

 





Την άποψη πως κάθε νέο αυτοκίνητο που θα πωλείται στον κόσμο το 2040 θα είναι ηλεκτρικό εξέφρασε ο επικεφαλής της Exxon Mobil, Ντάρεν Γουντς, μιλώντας στο CNBC.

Σύμφωνα με το..

Το διυλιστήριο του Νοβοσαχτίνσκ συνεχίζει τη λειτουργία του μετά την πυρκαγιά

 





(Reuters) - Το διυλιστήριο πετρελαίου Νοβοσαχτίνσκ στη νότια Ρωσία επανέλαβε τη λειτουργία του μετά από πυρκαγιά που προκλήθηκε από επίθεση με drone στις 22 Ιουνίου, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Το διυλιστήριο στην περιοχή του Ροστόφ είπε ότι..

Οι επιστήμονες αποκαλύπτουν βιονικά ψάρια ρομπότ για την αφαίρεση μικροπλαστικών από τις θάλασσες

 




Οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα μικροσκοπικό ρομπότ-ψάρι που είναι προγραμματισμένο να αφαιρεί τα μικροπλαστικά από τις θάλασσες και τους ωκεανούς κολυμπώντας και προσροφώντας τα στο μαλακό, εύκαμπτο, αυτοθεραπευόμενο σώμα του.

Τα μικροπλαστικά είναι τα δισεκατομμύρια μικροσκοπικά πλαστικά..