Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Καταργείται η ρύθμιση για τις αιτιολογημένες απολύσεις

Από το naftemporiki.gr
Με την κατάθεση τροπολογίας, αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καταργούνται αφότου ίσχυσαν διατάξεις της εργασιακής νομοθεσίας σχετικά την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων,  το βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο για το έγκυρο της καταγγελίας της εργασιακής σχέσης εργαζόμενου και αναστολή προθεσμιών κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία και τη διαδικασία επίλυσης εργασιακών διαφορών.

Αναφορικά με την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι..

Επικίνδυνο παιχνίδι για τα κινέζικα διυλιστήρια, η Κίνα μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου - Ανακάμπτουν τα commodities

Από το worldenergynews.gr
Επικίνδυνο παιχνίδι για αρκετά κινέζικα διυλιστήρια εξαιρουμένων των μεγάλών κρατικών Sinopec, Petrochina και Ζheigiang Petr τα οποία ενδεχομένως έχουν αντισταθμίσει θέσεις λόγω και της εσωτερικής πληροφόρησης, είναι η υποτίμηση του γουάν, που κατά ορισμένους μπορεί να κινηθεί μέχρι τα 7,20 είτε ακόμα και τα 7,40 δολάρια.

Και αυτό γιατί αναγκάζονται..

Η ΕΕ ανοίγει αντιμονοπωλιακή έρευνα για το πετρέλαιο στην Πολωνία

Από το energypress.gr
Η προσφορά των διυλιστηρίων πετρελαίου PKN Orlen για τον αντίπαλό τους Lotos μπορεί να μειώσει τον ανταγωνισμό στην Πολωνία και τις γειτονικές χώρες και να ωθήσει τις τιμές προς τα πάνω, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ κατά του μονοπωλίου την Τετάρτη (7 Αυγούστου), καθώς ξεκίνησαν μια διεξοδική έρευνα.

Η κρατική PKN θέλει να αγοράσει..

Συνεργασία Ελλάδας- Ιρλανδίας για την ασφάλεια των υπεράκτιων εργασιών έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) με την Αρμόδια Αρχή της Ιρλανδίας, Commission for Regulation of Utilities (CRU),όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Η συμφωνία των δύο φορέων αφορά στη στενή συνεργασία και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα της ασφάλειας..

Oil majors: Νικητές και χαμένοι

Από το naftikachronika.gr
Εν μέσω έντονων προκλήσεων για την παγκόσμια πετρελαϊκή αγορά, οι oil majors δημοσιοποιούν τα εταιρικά τους αποτελέσματα, τα οποία παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Total

Πρώτη απ’ όλους η Total ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου τον οικονομικό της απολογισμό για το β’ τρίμηνο αλλά και συνολικά για το α’ εξάμηνο του 2019. Ειδικότερα, ο γαλλικός..

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: «Επενδύουμε στη Νέα Γενιά»

Από το parapolitika.gr
Η δ/ντρια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ.ΠΕ., Ράνια Σουλάκη, αποκαλύπτει τις νέες στρατηγικές και δράσεις του ομίλου
Oλοένα και μεγαλύτερη θέση καταλαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο τομέας της Νέας Γενιάς και της Εκπαίδευσης στη δράση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Πέρα από τη θέρμανση..