Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση Επιτροπής Υγιεινής & Ασφάλειας ΒΕΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για υγιεινη και ασφαλεια
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Στις 10.06.2014 συγκροτήθηκε η νέα επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας ΒΕΘ που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες εκλογές. Η σύνθεση της επιτροπής αποφασίστηκε ομόφωνα και έχει ως εξής:

24 ενεργειακά έχουν ενταχθεί ήδη στο Πακέτο Γιούνκερ – Κανένα δεν είναι ελληνικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιούνκερ
Από το energyworld.gr
Κανένα ελληνικό ενεργειακό έργο δεν έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Πακέτου Γιούνκερ, παρά το γεγονός ότι συνολικά έχουν υποβληθεί 42 ελληνικά επενδυτικά σχέδια εκ των οποίων τα 20 αφορούν τον τομέα της ενέργειας. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζοντας τα 24 ενεργειακά έργα από 11 χώρες της Ευρώπης που εντάχθηκαν ήδη στο πακέτο Γιούνκερ. η Ελλάδα μαζί με  τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και  τη Λιθουανία συγκαταλέγονται στις χώρες απ’ όπου προέρχονται τα περισσότερα ενεργειακά επενδυτικά σχέδια, που έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα ΕΙΡΡ. Το μόνο ελληνικό επενδυτικό σχέδιο που έχει ενταχθεί επί του παρόντος στο πακέτο Γιούνκερ αφορά στον αγροτοδιατροφικό τομέα και πρόκειται για επένδυση της Creta Farm.

Πρέπει να σημειωθεί ότι..

Τα δάνεια των ΔΕΚΟ και η ιδιωτικοποίησή τους από την πίσω πόρτα

Αποτέλεσμα εικόνας για δανεια δεκο
Από το capital.gr
Η υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων και των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα αποτελεί - χωρίς αμφισβήτηση - μια ιστορία, που προκαλεί κλαυσίγελο. Σε μια χώρα, όπου η οικονομία λειτουργεί - σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερο, σε κάποιες λιγότερο - με βάση το μοντέλο της ελεύθερης αγοράς, εδώ και δεκαετίες εξακολουθούμε και διατηρούμε στο στόχαστρο τους επενδυτές, που αναλαμβάνουν το - μικρότερο ή μεγαλύτερο κάθε φορά - ρίσκο να τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα μας.

Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν..