Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Οι μικροί φίλοι του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ γνωρίζουν το πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει»


Τη δυνατότητα να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα και διαδραστικά εργαστήρια του προγράμματος «Η ενέργεια για Zωή ταξιδεύει» έδωσε ο Ομιλος Ελληνικά Πετρέλαια στα παιδιά των εργαζομένων και στα παιδιά από το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνα - Φιλική Φωλιά» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.

Το πρόγραμμα - που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη σύμπραξη 17 ΜΚΟ - απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών και φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της Περιβαλλοντικής Συνείδησης, να διαδώσει τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μικρούς και μεγάλους και να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή Διαχείριση των Φυσικών Πόρων και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Ο Όμιλος των ΕΛ.ΠΕ διαπιστώνοντας στην...

Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες

Δεκάδες δισ. τρώνε οι τράπεζες
του Γιώργου Δελαστίκ

Φρικιαστικό είναι το οικονομικό έγκλημα που είχε θύματα όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά σχεδόν κανένας δεν το έχει πάρει χαμπάρι λόγω της άκρας του τάφου σιωπής των μέσων ενημέρωσης, τα οποία ξαφνικά έχουν πήξει από διαφημίσεις τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών συνιστά πραγματικά το μεγαλύτερο σκανδαλώδες οικονομικό έγκλημα και έχει τελεστεί ποτέ σε αυτόν τον τόπο. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε και καλύφθηκε συνειδητά από ένα εκπληκτικό πέπλο σιωπής.

Είναι τρομακτική η κομπίνα που έστησαν οι τραπεζίτες, αλλά και οι Ευρωπαίοι κερδοσκόποι. Στην ανακεφαλαιοποίηση καθόρισαν αρχικά …μηδενικές τιμές για τις μετοχές τους: Ένα (1) λεπτό για κάθε μετοχή της Eurobank, δύο (2) λεπτά για κάθε μετοχή της Εθνικής, τέσσερα (4) λεπτά για κάθε μετοχή της Alpha Bank και …τρία δέκατα του λεπτού για κάθε μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς! Έδινες δηλαδή χίλια ευρώ και έπαιρνες… 333.000 μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς ή 100.000 μετοχές της Eurobank!!! Με 10.000 ευρώ έπαιρνες… 3,5 εκατομμύρια μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς! Παρανοϊκό! Όχι, φυσικά, ότι επιτρεπόταν στον καθένα να σκάσει το δεκαχίλιαρο και να πάρει τα εκατομμύρια τις τραπεζικές μετοχές. Αυτό επιτρεπόταν μόνο στους «θεσμικούς» απατεώνες, τους γύπες. Δεν αρκέστηκαν οι τραπεζίτες όμως μόνο σε αυτό. Προχώρησαν και σε μείωση των μετοχών. Καθόρισαν ότι οι κάτοχοι παλιών μετοχών ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν 100 μετοχές της Πειραιώς και της Eurobank για να πάρουν 1 καινούρια, να δώσουν 50 παλιές μετοχές της Alpha Bank για 1 νέα και 15 μετοχές της Εθνικής για 1 νέα.

Με το άλλο κόλπο συνετελέσθη η εξόντωση των μετόχων που...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΚ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 02/12/2015

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΣΕΕΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης  2/12/2015 στα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου στην Χειμάρας 8Α  στο Μαρούσι (αίθουσα Εκπαίδευσης) στις 15.30 παρουσιάστηκε αναλυτικά από το Διοικητικό Συμβούλιο  του Σωματείου η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση , όπως αυτή συμφωνήθηκε μέσω πρακτικού και ακολούθησε ψηφοφορία .

Από τα εγγεγραμμένα 120 μέλη  , ψήφισαν  97

Αποτελέσματα ψηφοφορίας:

ΥΠΕΡ:  95

ΚΑΤΑ:  0

ΠΑΡΩΝ:  2

Βάσει των παραπάνω αποτελεσμάτων, εγκρίνεται-επικυρώνεται το πρακτικό συμφωνίας κατά πλειοψηφία.

Συνάδελφοι,

Το Σωματείο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, πιστό στις δεσμεύσεις  του απέναντι στα μέλη του καθώς και στην ιδεολογία του, θα παραμείνει ένα ...

CEF Holdings: Το πετρέλαιο οδεύει προς τα 30 δολάρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο OPEC και το παιχνίδι εξουσίας
Οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζουν την πτώση μετά την άρνηση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή και το ερώτημα σύμφωνα με το CNBC είναι πόσο πιο χαμηλά μπορούν να βρεθούν οι τιμές.

Οι αναλυτές προβλέπουν μείωση της τιμής του πετρελαίου στα 20 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2016. Τα futures αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, διαπραγματεύονται σήμερα 7 Δεκεμβρίου, κάτω από τα 40 δολ το βαρέλι, ενώ τα futures του Brent στο Λονδίνο κυμαίνονται στα 42,5 δολ. Το πετρέλαιο έχασε 4% από τις 4 Δεκεμβρίουτου  2015, οπότε και ανακοινώθηκε η απόφαση του ΟΠΕΚ, ενώ έχει χάσει περίπου 50% τους τελευταίους 18 μήνες.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να μειώνονται» επισημαίνει ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CEF Holdings, Warren Gilman, στο CNBC. «Αυτή η πτώση θα προέλθει από ένα συνδυασμό παραγόντων: Θα υπάρξουν...

Ο OPEC και το παιχνίδι εξουσίας

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο OPEC και το παιχνίδι εξουσίας
Του Leonid Bershidsky

Ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (OPEC) αποφάσισε να αυξήσει το ανώτατο όριο της παραγωγής του, ένα χρόνο μετά αφού ξεκίνησε να ανταγωνίζεται σκληρά τους Αμερικανούς παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου μέσω της σταθερής παραγωγής και των χαμηλών τιμών. Η τελευταία αυτή κίνηση σηματοδοτεί έναν νέο πόλεμο από τον OPEC και αποτελεί καλό λόγο να αγνοήσουμε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που θέλουν τη Σαουδική Αραβία να οπισθοχωρεί ή τον OPEC να καταρρέει.

Πρακτικά, η απόφαση για την αύξηση του ανώτατου ορίου παραγωγής στα 31,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως από 30 εκατομμύρια βαρέλια δεν αλλάζει και πολλά. Τα κράτη-μέλη του Οργανισμού αντλούσαν ήδη περισσότερο πετρέλαιο σε σχέση με την ποσόστωση που οι ίδιοι είχαν καθορίσει, παράγοντας περίπου 31,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η ανακοίνωση της αύξησης του ανώτατου ορίου προκάλεσε....

Μειώνει το προσωπικό της, στη Νορβηγία, η National Oilwell Varco


Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού για πετρελαϊκές εγκαταστάσεις National Oilwell Varco προχωρά σε μείωση του προσωπικό της, στη Νορβηγία, κατά επιπλέον 900 άτομα.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στον διεθνή τύπου, αιτία είναι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου, που με τη σειρά τους οδήγησαν σε μικρότερο αριθμό παραγγελιών.

Οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν σε αυτές που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Ιούνιο, όταν η εταιρεία είπε ότι θα περικόψει 900 θέσεις μόνιμου προσωπικού και 600 θέσεις εργολάβων από το εργατικό της δυναμικό στη Νορβηγία έως τα τέλη του έτους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι απολύσεις που...

Σε χαμηλό 6,5 ετών το Brent λόγω ισχυρού δολαρίου και OPEC

Σε χαμηλό 6,5 ετών το Brent λόγω ισχυρού δολαρίου και OPEC
Στο χαμηλότερο επίπεδο για διάστημα που ξεπερνά τα 6,5 έτη διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου brent, μετά την απόφαση του OPEC ουσιαστικά να μην αλλάξει την πολιτική παραγωγής του, αλλά και τη συνεχιζόμενη ενίσχυση του δολαρίου.

Πτώση κατά 80 σεντς σημείωσε το προθεσμιακό συμβόλαιο του brent για να φθάσει στα 42,20 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 3 Μαρτίου 2009, ενώ ισχυρότερες πιέσεις ασκούνται στο αμερικανικό αργό, το οποίο υποχωρεί κατά 1,06 δολ. στα 38,91 δολάρια το βαρέλι.

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Το ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ βγάζει στο Αιγαίο η Άγκυρα


Νέες τουρκικές  προκλήσεις, δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Προέδρου της Αιγύπτου στην Ελλάδα και την τριμερή συνάντηση με Τσίπρα και Αναστασιάδη στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συζητηθεί και το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου.  

Η Άγκυρα έβγαλε στο Αιγαίο το τουρκικό υδρογραφικό και ωκεανογραφικό σκάφος «Τσεσμέ», το οποίο χθες έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου, κοντά στον Άγιο Ευστράτιο, εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.  

Το τουρκικό ωκεανογραφικό συνοδεύεται από το πολεμικό πλοίο  «Μποντρούμ», χωρίς όμως να έχει λάβει τη σχετική άδεια, όπως ήταν υποχρεωμένο βάσει των διεθνών συνθηκών. Τις κινήσεις των δύο τουρκικών πλοίων παρακολουθεί η κανονιοφόρος «Αήττητος».   Ο Αλ Σίσι, πρόεδρος της Αιγύπτου, θα φτάσει στην Αθήνα την Τετάρτη.


ΠΗΓΗ:energypress.gr