Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι και όχι αντικείμενα δανεισμού!

Από το gsee.gr
H ελληνική οικονομία έχοντας βιώσει μια παρατεταμένη περίοδο κρίσης και στασιμότητας, και πριν μεταβεί σε μια φάση διατηρήσιμης σταθερότητας και δυναμικής, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να επιστρέψει σε ένα νέο καθεστώς αστάθειας και συρρίκνωσης ως συνέπεια της πανδημίας COVID-19. Η αντιμετώπιση της νέας οικονομικής κατάστασης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την επιδημιολογική πορεία του κορωνοϊού στη..

Προς επιβολή περικοπής κατά 20% της πετρελαϊκής παραγωγής στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Αρχή της Εποπτείας του αμερικάνικου πετρελαίου από το Τέξας (Railroad Commission of Texas) επικεφαλής της οποίας είναι ο Ryan Sitton προχωρεί σήμερα σε εισήγηση, η οποία θα αποφασίσει την μείωση της αμερικάνικης παραγωγής για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.

Καθώς μάλιστα εξαντλούνται οι αποθηκευτικοί χώροι στην αμερικανική αγορά, ο κ. Sitton ένας από τους τρεις επιτρόπους σημείωσε ότι σημαντικές περικοπές μπορούν να αποτρέψουν την κατάρρευση της πετρελαϊκής βιομηχανίας. 

Μια τόσο ριζοσπαστική απόφαση που..

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας, συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Προσφέρει άμεσα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πέντε (5) υπερσύγχρονες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με κλίνες και μόνιτορ, δύο (2) αναπνευστήρες, έναν (1) φορητό υπερηχογράφο και έναν ηχοβολέα.

Ήδη σήμερα παραδόθηκε..

Η Πανδημία Φρενάρει τις Εξορύξεις Πετρελαίου

Από το energia.gr
Ολοένα και πιο εχθρικό γίνεται το περιβάλλον για επενδύσεις στον τομέα της έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ελλάδα. Η απότομη μείωση της ζήτησης πετρελαίου, λόγω των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας, που οδήγησε στην κατάρρευση της τιμής του αργού και στη δημιουργία υψηλών αποθεμάτων, έχει ήδη οδηγήσει τη μοναδική παραγωγή υδρογονανθράκων της χώρας,
στον Πρίνο της Καβάλας, στην οποία..

Οι ΗΠΑ υποβαθμίζουν τις εκπομπές μεθανίου στις γεωτρήσεις στον Κόλπο του Μεξικού

Από το politik.gr
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει τις εκπομπές βλαβερών αερίων από τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού.

Οι εκπομπές μεθανίου από τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα επιστημονικής μελέτης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, οι πλατφόρμες..

ΗΠΑ: Πετρελαϊκές εταιρείες της Οκλαχόμα ζητούν να τεθούν όρια την παραγωγή

Από το worldenergynews.gr
Μια ομάδα παραγωγών πετρελαίου της Οκλαχόμα ζήτησε επισήμως από την ρυθμιστική αρχή ενέργειας της πολιτείας ακρόαση για να εξετασθούν τα εμπόδια παραγωγής σε απάντηση στις πτώσεις των τιμών του πετρελαίου.
Η Oklahoma Energy Producers Alliance και μια ομάδα μικρότερων παραγωγών ζητούν από την Επιτροπή Corporation, η οποία ρυθμίζει την πετρελαϊκή βιομηχανία..

Ένας μήνας με κορονοϊό: τι ηλεκτροδότησε τη χρεοκοπημένη -και απειλούμενη με νέα χρεοκοπία- Ελλάδα;

Από το greeklignite.blogspot.com
Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας που ο κορονοϊός χτύπησε για τα καλά την πόρτα πολλών χωρών, μαζί και τη δική μας. Σχολεία και μαγαζιά έκλεισαν, απ' τις 23/3 μπήκαμε όλοι στα σπίτια, μοιραία η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώθηκε: όσο κι αν πήραν φωτιά τα λαπτοπ, τα PlayStation και τα κινητά, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη ζήτηση της μεσαίας τάσης και των βιομηχανιών που περιόρισαν τη λειτουργία τους.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε με ποιο τρόπο προγραμματίζαμε κάθε μέρα του Μάρτη να καλύψουμε αυτές τις ανάγκες ηλεκτροδότησης..

Η Σαουδική Αραβία θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγων για να καλύψει τις απώλειες από το πετρέλαιο

Από το worldenergynews.gr
Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να προχωρήσει στην έκδοση διεθνών ομολόγων σύντομα, καθώς η ιστορική συμφωνία της Κυριακής για μείωση της παραγωγής πετρελαίου μεταξύ των μεγάλων παραγωγών ασκεί πιέσεις στα έσοδα που ήδη επλήγησαν από την κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το Ριάντ αύξησε το ανώτατο όριο του..