Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Όταν οι αντλίες λένε ψέματα

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το energy.reporter.com.cy
Μία στις έξι αντλίες (14,5%) παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι καταναλωτές, με τις αποκλίσεις να φθάνουν έως και σε 9,5 %, σύμφωνα με έρευνα του Πολυτεχνείου που παρουσιάστηκε σε εκδήλωση του Συνδέσμου των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε πριν τέσσερα χρόνια, όταν το ποσοστό των προβληματικών αντλιών ήταν 4%.
Η έρευνα έγινε σε 150 πρατήρια στην Αττική με τη χρήση μυστικού αυτοκινήτου, ειδικά διασκευασμένου ώστε να μετράται εκ των υστέρων η πραγματική, ποσότητα που παρελήφθη στο ρεζερβουάρ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, υπενθυμίζεται , είναι ανεκτές οι αποκλίσεις μέχρι 0,5 %. Οι παραβάσεις σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν εντοπίζονται στα πρατήρια με χαμηλές τιμές ενώ τα δυο μεγαλύτερα ποσοστά αποκλίσεων εντοπίστηκαν σε πρατήρια της ίδιας εταιρίας.

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση όλες..

Με Έμπρακτα Περιφερειακό Χαρακτήρα το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων του ΙΕΝΕ για το 2017

Από το iene.gr
Με ένα μεγάλο περιφερειακό συνέδριο με θέμα τη Διύλιση, Αποθήκευση και Εμπορία Πετρελαίου στη ΝΑ Ευρώπη ξεκινά το ΙΕΝΕ το πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το 2017. Στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρωτοβουλίας του για τον “Ενεργειακό Διάλογο ΝΑ Ευρώπης” (" SE Europe Energy Dialogue”) το ΙΕΝΕ διοργανώνει, στις 30 και 31 Μαρτίου 2017, στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΜΕΤ), συνέδριο με τίτλο "Oil Refining, Storage and Retail in SE Europe”, στο οποίο θα συμμετάσχουν διακεκριμένα στελέχη του κλάδου του πετρελαίου, καθώς και ..

Το οικόπεδο 11 ανταγωνίζεται το γιγαντιαίο Ζορ;

Από το energy.reporter.com.cy
Το γιγαντιαίο κοίτασμα υδρογονανθράκων στα νερά της Αιγύπτου και συγκεκριμένα στο πεδίου του Ζορ ύψους 30 τρις κυβικά πόδια φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη ενεργειακών κολοσσών οι οποίοι φαίνεται πως επανεξετάζουν τις προοπτικές της ανατολικής μεσογείου σύμφωνα με ανάλυση του οίκου IHS Markit. 

Συγκεκριμένα ο οίκος αναφέρεται στην ανακοίνωση της Total ότι θα προχωρήσει σε  γεώτρηση στο οικόπεδο 11 τονίζοντας ότι είναι μόνο μια από τις ενδείξεις για το αυξανόμενο ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή. 
«Η ανακάλυψη του Zορ στην Αίγυπτο ήταν..

Σβήνει το όνειρο για τα βιοκαύσιµα στην Ελλάδα

Από το energy.reporter.com.cy
Ισχυρό πλήγµα αναµένεται να δεχτούν οι παραγωγοί που καλλιεργούν ενεργειακά φυτά και ο εγχώριος κλάδος παραγωγής βιοντίζελ, αν τελικά περάσει το σχέδιο αντικατάστασης του άρθρου 15Α του Ν.3054/2002 που προωθεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προβλέπει µείωση κατά 10% του ποσοστού συµµετοχής του εγχώριου παραγόµενου βιοντίζελ στο 75%, ενώ παράλληλα αυξάνει κατά 10% το βιοντίζελ από ελεύθερη διαπραγµάτευση στο 25%.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει µεγαλύτερη εισαγωγή έτοιµου προϊόντος βιοντίζελ ή πρώτης ύλης µε αποτέλεσµα να µικραίνει η πίτα της εγχώριας παραγωγής και κατ' επέκταση της αγροτικής γης που αφιερώνεται για την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών (ελαιοκράµβη, ηλίανθο, σόγια).

Για τους κινδύνους που ..

Οι τεχνικές διαπραγματεύσεις θέλουν βάση

Από το lygeros.org
Όσοι πιστεύουν ότι έχουμε ξεπεράσει τα πολιτικά προβλήματα στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κυπριακού κι ότι τα τεχνικά κλιμάκια μπορούν να τα βγάλουν πέρα από μόνα τους, κάνουν ένα σοβαρό στρατηγικό λάθος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι τεχνικές διαπραγματεύσεις θέλουν βάση. 
Και αυτή πρέπει στην προκειμένη περίπτωση να βασίζεται στη..

Deal των κρατικών εταιρειών Βολιβίας και Αργεντινής για κοίτασμα φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Οι κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες της Βολιβίας και της Αργεντινής, Yacimientos Petrolíferos Fiscales Bolivianos (YPFB) και YPF, υπέγραψαν συμφώνησαν  τη Δευτέρα 16/1/2017 προκειμένου  να προχωρήσουν από κοινού σε γεωτρήσεις στην περιοχή Charagua της Βολιβίας. 

Αν το έργο, θεωρηθεί εμπορικά βιώσιμο, οι εταιρείες θα επενδύσουν περίπου 1,177 δις. δολάρια  για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην οποία η εταιρεία της Βολιβίας θα έχει ένα 51%των μετοχών δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της YPFB, Guillermo Acha.

Η Charagua πιστεύεται ότι..

Προσοχή, έρχεται νέα παγωνιά! Ποια "υπερθέρμανση"; "Εποχή των παγετώνων" γίναμε!

Από το greeklignite.blogspot.gr
Σε φιλική σελίδα στο Facebook είχα επισημάνει στις 3 Ιανουαρίου πως η λίμνη της Καστοριάς είχε ήδη παγώσει απ' τις χαμηλές θερμοκρασίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, χωρίς να περιμένει την έλευση της "Αριάδνης". Πριν τα Χριστούγεννα πάγωσαν λίμνες και ποτάμια, αλλά μετά τα Θεοφάνεια πάγωσαν καταρράκτες, ακόμα και η θάλασσα, όπως φαίνεται στο πιο πάνω βίντεο. Αντί να λιώσουν οι πάγοι στον Αρκτικό Ωκεανό, πάγωσε η θάλασσα στο Θερμαϊκό! Η χώρα δοκιμάστηκε από μια θεομηνία, που όμως μόνο πρωτόγνωρη δεν ήταν, καθώς θύμισε την παγωνιά του Ιανουαρίου 2000 ή χιονοθύελλες απ' τις δεκαετίες του 1970 και 1980, τότε που η Εύβοια έβλεπε ακόμα περισσότερα μέτρα χιόνι.

Πάνω από 60 νεκρούς άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και κάποιους στην Ελλάδα, αλλά πιο πολύ φάνηκαν να ενδιαφέρονται τα ΜΜΕ για την άτυχη αλεπού του πιο πάνω βίντεο, που έπεσε το Δεκέμβριο στο Δούναβη, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη της Γερμανίας. Η παγωνιά σκοτώνει εδώ και τώρα,..