Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Fire out at Valero Port Arthur refinery; small HCU shut

 




A fire on the small hydrocracking unit (HCU) was extinguished on Thursday afternoon at Valero Energy Corp’s 335,000-barrel-per-day Port Arthur, Texas, refinery, people familiar with plant operations said.

The fire, which broke out at about..

Οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΙΕΑ για ανάκαμψη του πετρελαίου έως τα τέλη του 2022

 




Η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να υπερβεί τα προ-κορονοϊού επίπεδα έως το τέλος του 2022, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) σήμερα (11/6)

Η κατανάλωση μειώθηκε κατά 8,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2020, καθώς ο κορονοϊός μαινόταν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αναμένεται να ανακάμψει ..

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2021 ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

 








Η Ετήσια Έκθεση 2021 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση καταγράφει την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και στην ελληνική οικονομία.

Για τα βασικά σημεία, τις θέσεις και τις προτάσεις οικονομικής πολιτικής πατήστε εδώ

Για το πλήρες κείμενο της..

Ερευνες υδρογονανθράκων: Παραμένει στην Κρήτη η Total

 




Μετά την αποχώρηση της ισπανικής Repsol από δύο οικόπεδα για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, η πρόσφατη δέσμευση υψηλόβαθμου στελέχους της Total για τα δύο μπλοκ Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης προκαλεί χαμόγελα αισιοδοξίας στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ) για την προώθηση εφικτών..

Equinor sells its Danish refinery

 


Norway's Equinor has agreed to sell its Danish Kalundborg refinery as well as an oil terminal to Geneva-based Klesch Group for an undisclosed sum.

The companies declined to reveal the value of the deal, which will require approval by Danish authorities.

Built in 1961 and acquired..

Μετά την Trafigura και οι Vitol και Mercantile Εισέρχονται σε Γιγαντιαίο Πρότζεκτ της Rosneft στη Ρωσική Αρκτική



 

Μετά την Trafigura, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο του trading πετρελαίου, και οι  εταιρείες Vitol και Mercantile and Maritime Energy είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο ελεγχόμενο από το κράτος έργο Vostok Oil της Rosneft στη Ρωσική Αρκτική

Οι Vitant και Mercantile and Maritime Energy, που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, υπέγραψαν μια προκαταρκτική συμφωνία με τη Rosneft για την..