Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019

Η απίθανη ιστορία του δύτη που επέζησε όταν έμεινε 38 λεπτά χωρίς οξυγόνο σε 90μ. βάθος!

Από το instanews.gr
Σε μια θυελλώδη νύχτα στη Βόρεια Θάλασσα το Σεπτέμβριο του 2012, ο Κρις Λέμονς κοίταξε το θάνατο κατάματα.

Μπλοκαρισμένος σε μια υποθαλάσσια πλατφόρμα τοποθετημένη πάνω από ένα πηγάδι πετρελαίου μέσα στην παγωνιά και το απόλυτο σκοτάδι του έμεναν μόνο λίγα λεπτά οξυγόνου στις φιάλες έκτακτης ανάγκης, που ήταν..

Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας για το Βόρειο Πέρασμα

Από το naftikachronika.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Novatek ανακοίνωσε ότι το Arc7 ice-class LNG tanker «Vladimir Rusanov» ολοκλήρωσε πρόσφατα τον διάπλου του Βόρειου Περάσματος μέσω της ανατολικής διαδρομής, μεταφέροντας LNG από το Yamal LNG project προς τον κινεζικό λιμένα Tianjin.

Η εν λόγω διέλευση στο σκεπασμένο με πάγο τμήμα της παραπάνω θαλάσσιας διαδρομής διήρκησε μόλις έξι ημέρες, καταγράφοντας..

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Ο βραζιλιάνικος πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras ανακοίνωσε ότι η παραγωγή πετρελαίου του θα αγγίξει τα 2,8 εκατ. βαρέλια/ημέρα εντός του 2019, συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις για ημερήσια παραγωγή ύψους 2,9 εκατ. βαρελιών.

Η μειωμένη πετρελαϊκή..

ExxonMobil: Αποχωρεί, μετά από 50 χρόνια, από τη βρετανική Βόρεια Θάλασσα - Στα 2 δισ. δολάρια τα περιουσιακά της στοιχεία

Από το worldenergynews.gr
Η Exxon Mobil εξετάζει την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων στη Βρετανική Βόρεια Θάλασσα μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στη λεκάνη πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ και σε νέα έργα.

Σύμφωνα με το Reuters η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία στον κόσμο έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με αρκετούς φορείς..

Aramco: Στοίχημα 75 δισ. δολαρίων στην διύλιση

 
Από το naftemporiki.gr
Aramco συνεχίζει την επέκτασή της στην ασιατική αγορά διύλισης με ένα νέο μεγάλο deal. O σαουδαραβικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει μερίδιο 20% στη Reliance Industries, σε μία συμφωνία αξίας 75 δισ. δολαρίων. 

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ξένη επένδυση στην ιστορία της εταιρείας και καλύπτει τις δραστηριότητες διύλισης και πετροχημικώ..

Τρία κρίσιμα ερωτήματα για τον «οδικό χάρτη» ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ – Ο ρόλος του ομίλου Λάτση

Από το worldenergynews.gr
Με στόχο να εκπέμψει το μήνυμα στις διεθνείς αγορές ότι η Ελλάδα έχει γίνει φιλικότερη στις επενδύσεις, αλλά και να εκμεταλλευθεί τη θετική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό από την αλλαγή της «σκυτάλης» στη διακυβέρνηση της χώρας, το ΥΠΕΝ στοχεύει να επιταχύνει τη δρομολόγηση της αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων. 

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο τυχαίο δεν είναι..