Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ !...

"Αν δεν γραφτείς στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ, χάνεις τη θέση σου"


Σε μια σοβαρή καταγγελία που αφορά σε δυσμενή εργασιακή μεταχείριση, με πολιτικές προεκτάσεις, προχωρά εργαζόμενος της εταιρείας... 

 Για τη συνέχεια πατήστε ΕΔΩ

Γιατί αυτή η πετρελαϊκή κρίση είναι διαφορετική


Η ιστορία έχει δείξει πως οι πετρελαϊκές κρίσεις έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες, από την αλλαγή γεωπολιτικών ισορροπιών μεταξύ Δύσης και Μέσης Ανατολής και την ανάδειξη του κυρίαρχου ρόλου του ΟΠΕΚ το 1973 και το 1979, μέχρι τη συγκρότηση νέων κολοσσών στον κλάδο της ενέργειας (BP με Amoco, Exxon με Mobil και Τexaco με Chevron) λόγω της πτώσης της τιμής του αργού μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση στη νοτιοανατολική Ασία το 1997.

Η τωρινή συνθήκη με την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι του 2014, έχει πολύ μεγάλες..

Πώς εξαϋλώθηκαν 315 δισεκατομμύρια πετροδολάρια

Πώς εξαϋλώθηκαν 315 δισεκατομμύρια πετροδολάρια
Την άμεση επίτευξη συμφωνίας στην Ντόχα την Κυριακή προκειμένου να «παγώσει» η παραγωγή πετρελαίου ζητάνε οι κορυφαίοι εξαγωγείς «μαύρου χρυσού» οι οποίοι βλέπουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε πετροδολάρια να κάνουν φτερά με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Συγκεκριμένα, τα δεκαοχτώ κράτη-μέλη έχουν δαπανήσει περισσότερα από 315 δισεκατομμύρια δολάρια των αποθεμάτων τους σε ξένο συνάλλαγμα- περίπου το ένα πέμπτο του συνόλου των αποθεματικών τους – δεδομένου ότι η πτώση του πετρελαίου ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Τους τελευταίους τρεις μήνες του 2015, τα αποθέματα μειώθηκαν σχεδόν ..

Αρχές καλοκαιριού ξεκινά η κατασκευή του TAP

Αρχές καλοκαιριού ξεκινά η κατασκευή του TAP
Δημιουργία τουλάχιστον 2.000 νέων θέσεων εργασίας, που θα ενισχύσουν την απασχόληση κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σημαντικές δουλειές σε μεγάλες τεχνικές εταιρείες και δεκάδες μικρομεσαίες από όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα προσφέρει στη χώρα μας η κατασκευή του διαδριατικού αγωγού TAP.

Την τελετή έναρξης του μεγάλου ιδιωτικού έργου αναμένεται να κηρύξει πανηγυρικά στις 17 Μαΐου ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, σηματοδοτώντας την..

Και δεύτερη αμερικανική εταιρεία μετά τη Cheniere ενδιαφέρεται για τον πλωτό τερματικό της Αλεξανδρούπολης


Σε προσέγγιση με μια ακόμη εισηγμένη αμερικανική εταιρεία βρίσκονται οι ΔΕΠΑ, Cheniere, Gaztrade του ομίλου Κοπελούζου και η Bulgargaz προκειμένου να δώσουν σάρκα και οστά στο σχέδιο για το πλωτό τερματικό της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσπάθεια σύστασης της μεικτής εταιρείας που θα αναλάβει να τρέξει το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και τα σενάρια μιλούν για ένα πολυμετοχικό σχήμα, όπου κάθε ένας από τους πέντε παραπάνω παίκτες, θα έχει μερίδιο από 20%.

Το όνομα της δεύτερης αμερικανικής εταιρείας μετά τη Cheniere δεν ανακοινώνεται καθώς είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και το έχει ζητήσει η ίδια μέσα από σύμφωνο εμπιστευτικότητας που έχει υπογράψει με τις υπόλοιπες πλευρές.

Οι ίδιες πάντως πηγές αναφέρουν..

Τουριστικά υποβρύχια που μπορούν να φτάσουν σε βάθος 1.140 μέτρων


Λίγοι είναι οι «παίκτες» στον χώρο των τουριστικών/ ιδιωτικών υποβρυχίων – και ένας από τους πλέον σημαντικούς είναι η U-Boat Worx, που πρόσφατα παρουσίασε τρία νέα υποβρύχια τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για κρουαζιέρες και τουρισμό.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε τα εξής μοντέλα: Το Cruise Sub 5, το Cruise Sub 7 και το Cruise Sub 9. Τα Cruise Sub 5 και 7 είναι ικανά να φτάσουν σε βάθος 1.140 μέτρων, κάτι που τα καθιστά τα τουριστικά υποβρύχια με τις υψηλότερες επιδόσεις- από άποψης βάθους κατάδυσης- που έχουν υπάρξει ποτέ. Επίσης, ανάλογα με το μοντέλο, είναι δυνατή η μεταφορά 5, 7 ή 9 ατόμων τη φορά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, παρατηρείται αύξηση της ζήτησης μετά την επιτυχία των υποβρυχίων που λειτουργούσαν από..