Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ



Δελτίο Τύπου

   Προς τους Διευθυντές και τους συντάκτες του Υπουργείου Μεταφορών των εφημερίδων:
   Ακρόπολη, Δημοκρατία, Έθνος, Ελευθεροτυπία, Ελεύθερος Τύπος, Εφημερίδα των Συντακτών, Ημερησία, Καθημερινή, Ναυτεμπορική, Τα ΝΕΑ κ.λ.π.

Πόσα ψέματα σε τόσες λίγες λέξεις!

    Τουλάχιστον 500 νέες προσλήψεις από τον ΟΤΕ!

   «Σε 500 νέες προσλήψεις, που αφορούν θέσεις για τεχνικούς πεδίου, μηχανικούς, πωλητές καταστημάτων και εταιρικούς πωλητές, προχωρά ο ΟΤΕ».




   Η αλήθεια:
   Ο ΟΤΕ της γερμανικής (κρατικών συμφερόντων) εταιρείας  Deutsche Telekom, αφού κατάφερε να πάρει 2200 «εθελούσιες» παραιτήσεις μόνιμων υπαλλήλων του, προχωράει στην αντικατάστασή τους με 500 προσλήψεις ενοικιαζόμενου προσωπικού μέσω της θυγατρικής του OTEplus.
   Ο συνδυασμός κινήτρων και εξαναγκασμού (καρότο και μαστίγιο) σε παραίτηση, απέδωσε αποτελέσματα ανώτερα των αναμενομένων.
   Στο 13ο όροφο του Δ. Μεγάρου του ΟΤΕ είναι έκδηλη η ικανοποίηση των διοικούντων.
   Στο ευτυχές αποτέλεσμα συνέβαλε και η…… τυχαία ως προς την συγκυρία, αλλά ευεργετική κατά τ’ αλλά τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στις 22-11-2013 και ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 28-11-2013. 
   Η τροπολογία αυτή προβλέπει ότι όσοι ενταχθούν σε τέτοια προγράμματα και πληρώσουν όλες τις ασφαλιστικές εισφορές (cash) θα πάρουν σύνταξη με τα σημερινά όρια ηλικίας και όχι όπως αυτά θα διαμορφωθούν μετά από 5 ή 8 χρόνια που θα έρθει ο καιρός να συνταξιοδοτηθούν.
   Όσοι παραμένετε, κινδυνεύετε (κυκλοφορούν τα παπαγαλάκια της διοίκησης) να μειωθεί ο μισθός σας στα 600 ευρώ τώρα που λήγει η μετενέργεια, να απολυθείτε ή στην καλύτερη περίπτωση να πάρετε σύνταξη όταν γίνετε 70 χρονών! 
   Μετά απ’ αυτό δημιουργήθηκε αδιαχώρητο προς την έξοδο και ο στόχος για 1100 αποχωρήσεις υπερδιπλασιάστηκε.
   Η διοίκηση ενθουσιασμένη προχωράει στην υλοποίηση της εθελούσιας εξόδου με πυρετώδες ρυθμούς για να προλάβει με το κλείσιμο του έτους, μαζί με τα εύσημα της D.T,  ευελπιστεί να εξασφαλίσει και το ανάλογο πριμ.
   Θυμίζουμε ότι πέρυσι με ανάλογο πρόγραμμα αποχώρησαν άλλοι 1517 μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΤΕ και οι ετήσιες αποδοχές (μισθοί και μπόνους) του Διευθύνοντος συμβούλου κ. Τσαμάζ εκτινάχτηκαν στο 1.246.365 ευρώ (εδώ είθισται για ευνόητους λόγους να μπαίνει το ποσό ολογράφως).
   Ο λόγος του πανηγυρισμού της D.T για την επιτυχία των προγραμμάτων είναι προφανής.
   Με αυτό τον τρόπο κατάφερε από τότε που πήρε τον ΟΤΕ να μειώσει κατά 6.000 τις θέσεις σταθερής εργασίας και να τις αντικαταστήσει με outsourcing, εργολαβίες και ενοικιάσεις χαμηλόμισθων εργαζομένων των 586 ευρώ από τη θυγατρική του ΟΤΕ OTEplus, των 255 από τη θυγατρική της COSMOTE Ε-Value κ.λ.π.
   Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής η διοίκηση ανακοίνωσε την πρόσληψη 500 τεχνικών, διοικητικών κ.λ.π. από τη θυγατρική OTEplus, η οποία θα τους ενοικιάζει στον ΟΤΕ!
   Σύμφωνα με διαχρονικές καταγγελίες από εργαζόμενους του ΟΤΕ (συνδικαλιστές της ΑΣΕ-ΟΤΕ) η διαδικασία αυτή είναι οριακή ως προς τη νομιμότητά της όπως έχει αποφανθεί και η ΑΔΑΕ με σχετική της απόφαση στις 22-07-2009  (Αρ. Πρωτ.: ΕΜΠ 231) που εγκαλεί τη διοίκηση του ΟΤΕ για παράνομες πρακτικές.
   Εντύπωση προκαλεί όμως ως προς αυτό η αδράνεια υλοποίησής της από την Αρχή  Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών και η παρελκυστική τακτική του «ισόβιου» προέδρου της Α. Λαμπρινόπουλου πρώην Διευθυντή του ΟΤΕ, πρώην προέδρου του ΟΣΕ και ο οποίος απάντησε στην ΑΣΕ ότι η OTEplus είναι 100% θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ και δεν παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών.
   Δηλαδή ο κ. Λαμπρινόπουλος εμφανίζεται να διαφωνεί με την παραπάνω απόφαση της ΑΔΑΕ της οποίας είναι πρόεδρος!!!
   Σημειώνεται ότι την περιβόητη τροπολογία στη βουλή κατήγγειλαν με δριμύτητα σαν φωτογραφική (ότι ευνοεί τους τραπεζίτες και την Deutsche Telekom) οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ,  την υπερψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η «αντιμνημονιακή και αντισυστημική» Χρυσή Αυγή ψήφισε παρών!

   Μετά την επιτυχία της «εθελουσίας» η διοίκηση προχωράει τις αναδιαρθρώσεις με γοργότερους ρυθμούς.
   Το ξεπούλημα των θυγατρικών του ΟΤΕ στα Βαλκάνια, ακολουθεί η «αξιοποίηση» της τεράστιας περιουσίας του οργανισμού, αρχίζοντας με την εκποίηση 4 κτιρίων της Αθήνας. Το κτίριο της οδού Σταδίου 15, το κτίριο της Καλλιθέας στην οδό Δαβάκη, τις παλιές αποθήκες του ΟΤΕ στην Πέτρου Ράλλη, και το κτίριο της Ν. Κηφισιάς στην οδό Αγραύλης.


   Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να γίνετε άθελά σας διακινητές των δελτίων του γραφείου τύπου της Deutsche Telekom, σας στέλνουμε την είδηση για να επανορθώσετε.
   Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι τα αφεντικά σας που έχουν ειδικά συμφέροντα να αποκρύπτουν, να συσκοτίζουν και να διαστρεβλώνουν για τα περί της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ συμβαίνοντα, σας πιέζουν να ευθυγραμμίζεστε μαζί τους και να υπηρετείτε σκοπιμότητες εξαπατώντας το κοινωνικό σύνολο.
   Άλλωστε τα τεράστια πακέτα διαφημίσεων προς τα ετοιμόρροπα και υπό χρεωκοπία έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ (αρτικόγραμμα κακόηχων λέξεων) δεν πιστεύουμε ότι είναι ικανά να τους ξελασπώσουν.

ΑΣΕ
Αθήνα: 11-12-2013


   Υ.γ. 1:  Όσο για το αδιάβλητο και τη διαφάνεια των διαδικασιών των 500 προσλήψεων από τη δουλεμπορική OTEplus…. ούτε λόγος.
   Το μαρτυρούν οι προσλήψεις συγγενικών μελών στελεχών του ΟΤΕ και εργατοπατέρων του οργανισμού μέχρι και η κατά το παρελθόν πρόσληψη της κόρης του προαναφερόμενου ρέκτη προέδρου της ΑΔΑΕ.

   Υ.γ. 2 : Σήμερα στο Δ. Μέγαρο του ΟΤΕ παρουσιάστηκε με τυμπανοκρουσίες από τον κ. Τσαμάζ το δακρύβρεκτο έργο «το (χαμένο) κοινωνικό πρόσωπο της D.T» με την παροχή υποτροφίας σε 20 φοιτητές παιδιά ανέργων.



ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ.....


Μετά και τις εκλογές του σωματείου,όλοι οι εργαζόμενοι ανησυχούν για την επερχόμενη Σύμβαση. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και από κουβέντες που '' ξεφεύγουν'' ένθεν κείθεν, όλα συγκλίνουν ότι η Εταιρεία για δικούς της λόγους-ενδεχόμενη πώληση,υπερβολική αρνητική προβολή στα ΜΜΕ  . δεν θα είχε πρόβλημα με την υπάρχουσα Σύμβαση για ένα χρόνο ακόμα.

Μοναδικό μελανό σημείο αποτελεί η εγκατάσταση στα βόρεια. Η πολύμηνη διακοπή λειτουργίας     καθώς και η ελάχιστη, όπως όλα δείχνουν, προοπτική επαναλειτουργίας(η τρεις μήνες εάν χρειαστεί να ξεκινήσει για να καλύψει τα κενά από τα δυο shut down του νότου) δημιουργούν αρνητικό περιβάλλον σε μια συμφωνία. 

 Δειλά δειλά κάποιοι προσπαθούν να προεξοφλήσουν αρνητικές εξελίξεις. Είναι σίγουρο ότι στο τρίμηνο της διαπραγμάτευσης θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά.


Έτσι εναπόκειται η ευθύνη σε αυτούς, που θα κάνουν τις συζητήσεις, δηλαδή τους αρμόδιους φορείς (εταιρεία-σωματείο), εάν θα σταθούν στο ύψος τους τελικά ή θα βγούμε τραυματισμένοι (σύμβαση- οργανογράμματα). 



Νάουσα: ''Όχι'' των γονέων σε δωρεά πετρελαίου του Σόρος


Την απόφαση να μην δεχτεί το πετρέλαιο θέρμανσης, που προέρχεται από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, πήρε η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Νάουσας, παρά το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση τα σχολεία εντός των επόμενων ημερών. 

Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα, τα σχολεία του δήμου είχαν κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης. Παρ΄όλα αυτά, οι γονείς αποφάσισαν να αρνηθούν τη δωρεά, τονίζοντας ότι η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο πρέπει να φροντίσει να λυθεί το πρόβλημα ενώ αναρωτιούνται και για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή του μεγαλοεπενδυτή. 

"Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι" δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανώλης Γαλίτης. 

Και πρόσθεσε: "Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών". 

Οι γονείς έχουν ήδη ενημερώσει και το δήμο για την συγκεκριμένη απόφαση, με τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό να επισημαίνει: "Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό". 

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας και θεώρησε υποχρέωση του να την αποδεχτεί, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση των γονέων δεν είναι δεσμευτική.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Αρχαία Θράκη

Κύριε Ερντογάν,

Σας αποστέλλω δύο Χάρτες, της Αρχαίας Θράκης για να δείτε τα όρια της και της Ανατολικής που καταπατάτε μέχρι σήμερα (με τις αρχαίες Ελληνικές Πόλεις και ονομασίες). Ίσως σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τις Γεωγραφικές σας γνώσεις. Θα ήθελα όμως να σας βοηθήσω να βελτιώσετε και τις ιστορικές σας γνώσεις για να μην εκτίθεστε ως ανιστόρητος. Στη Θράκη κατοικούσαν επί χιλιετίες Θρακικά φύλα που αναγράφονται επάνω στο χάρτη και είχαν δημιουργήσει με τους Έλληνες του Νότου και τις Μικράς Ασίας πόλεις και κέντρα πολιτισμού που επίσης αναγράφονται με κόκκινο στους χάρτες (Βυζάντιο, Ουσκουδάμα. Βυσάνθη, Αίνος κλπ). Στην ιστοσελίδα της Θρακικής Εστίας Θεσσαλονίκης θα βρείτε όλους τους Χάρτες της Θράκης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και την ιστορία της περιληπτικά. Δεν έχετε χρόνο υποθέτω να διαβάσετε λεπτομερώς τους τόμους ιστορίας της. Εκεί θα βρείτε ότι οι Τουρκογενείς Μουσουλμάνοι της Δ. Θράκης που φέρατε από τα βάθη της Ασίας είναι 54.000 και όχι 150.000 που είπατε πρόσφατα. Προσπάθησα να βρω χάρτες της Αρχαίας Τουρκίας αλλά δεν βρήκα κανέναν. Ούτε και κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Διάβασα όμως ότι δεν υπάρχει Τουρκικό Έθνος κατά Τούρκο καθηγητή και ότι η Τουρκία διέπραξε γενοκτονίες.

Στη Θράκη πρωτοπάτησαν Τούρκοι το 1354 μ.χ. Πόσοι Τούρκοι μέχρι τότε υπήρχαν στη Θράκη; Τι θέλατε και τι θέλετε στη Θράκη; Είναι πατρογονική σας Εστία; Έχετε κανένα χάρτη του 1353 για να δώ ποια ήταν τα όρια της Τουρκίας; Ποια είναι η Ιστορία , ο πολιτισμός και η προσφορά σας στην ανθρωπότητα; Να σας το πω εγώ κύριε Ερντογάν, ο υιός γηγενών Θρακών από το Εύανδρο Μαλγάρων και Αριμάνι της Βεργούλης που τους εκτοπίσατε τους Δολοφονήσατε και αρπάξατε το βιός τους. Εμπεδώστε το. Είστε Καταπατητές της Θράκης και Γενοκτόνοι κύριε Ερντογαν. Τίποτε άλλο. Δεν σας ανήκει ιστορικά και Γεωγραφικά τίποτε από τη Θράκη. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι στα μέρη αυτά έζησαν Έλληνες επί χιλιετίες που δημιούργησαν έργα και πολιτισμό που καταστρέψατε. Η θέση σας είναι στα βάθη της σημερινής Τουρκίας και όχι στα παράλια της Μικράς Ασίας, της Ιωνίας του Πολιτισμού και βεβαίως όχι στην Ευρώπη που αδίστακτα, θρασύτατα και επιπόλαια βροντοφωνάζετε και σχεδιάζετε για τη Θράκη.

Αρκετά ανεχθήκαμε κύριε Ανιστόρητε και αχόρταγε Πρωθυπουργέ τις απειλητικές και εχθρικές σας προθέσεις και διαθέσεις. Κατέχετε κομμάτι της Κύπρου παρά την απόφαση του ΟΗΕ. Εμποδίζετε και απειλείτε συνέχεια για υφαλοκρηπίδα, εναέριο χώρο, ΑΟΖ, Δυτική Θράκη, Ίμια, κλπ. Απορεί κανείς με τη συμπεριφορά σας και την επιθετική πολιτική σας. Δεν θέλετε ειρηνική και φιλική συνεργασία με κανένα γείτονα σας. Χρωστάτε σε όλους, έχετε πάρει από όλους και θέλετε και άλλα. Νομίζετε ότι σπέρνοντας Τουρκοφοβία θα το πετύχετε. Τέλειωσαν αυτά που ξέρατε και κάνατε στο παρελθόν. Οι μάζες που διαθέτετε δεν κερδίζουν πολέμους. Η τεχνολογία και το πνευματικό επίπεδο των αντιμαχομένων θα μιλήσει. Δεν θα περάσουν οι Τουρκαπειλές σας και τα ανατολίτικα τερτίπια.

Η υποχωρητικότητα, η ανεκτικότητα και η υπομονή έχουν όρια κύριε Ερντογάν. Μην το Τραβάτε άλλο το σχοινί, μπορεί να κοπεί και δεν σας συμφέρει μακροχρόνια. Και μνήμη διαθέτουμε και γνώση και κρίση. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Κάποτε θα λογοδοτήσετε και θα πληρώσετε για τις Γενοκτονίες που διαπράξατε και για τις καταστροφές που προξενήσατε. Η ιστορία θα σας κατατάξει εκεί που σας αξίζει και σας ταιριάζει.
Ανατολική Θράκη
Τσερκέζης Αναστάσιος*
Γνήσιος Θράξ και ένας από τους κληρονόμους της Θρακικής Γης των προγόνων μου. 

 ΠΗΓΗ:infodelican.com

Πρόκληση από ΗΠΑ & Βρετανία: Μίλησαν με Τουρκία για τα ... κοιτάσματα της Κύπρου!

Πετρελαιοπηγή
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή» ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχαν τηλεδιάσκεψη τόσο με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Γουίλιαμ Χέιγκ και μίλησαν για τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Κύπρου!

Δηλαδή αν αληθεύει, οι ΗΠΑ και η Βρετανία, μιλούν για τα κοιτάσματα ενός ξένου κράτους με ένα τρίτο κράτος το οποίο όλως τυχαία έχει ... εισβάλλει στο κράτος του οποίου έχουν βρεθεί τα κοιτάσματα και κατέχει το 40% της επικράτειάς του.

Όλα αυτά ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και ερευνά για υδρογονάνθρακες και η Ε.Βενιζέλος αναμένει τον πολυχρονεμένο Βεζύρη Α.Νταβούτογλου στην Αθήνα την Παρασκευή για να "ενταφιάσουν" από κοινού το Κυπριακό....

Την ίδια στιγμή πάντως, η τουρκοκυπριακή πλευρά επιμένει να εμφανίζεται αδιάλλακτη. Όπως επισημαίνουν κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η απάντηση που έδωσε στην τελευταία πρόταση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ν. Αναστασιάδη για το κοινό ανακοινωθέν υπήρξε αρνητική.

Για την απόρριψη της πρότασης από την τουρκοκυπριακή πλευρά ενημέρωσε τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, τον Αυστραλό Αλεξάντερ Ντάουνερ (εξαιρετικά ύποπτος ο ρόλος του), ο τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οσμάν Ερτούγ σε συνάντηση που είχαν το πρωί της Τετάρτης. Στη συνέχεια ο κ. Ντάουνερ είχε συνάντηση με τον ελληνοκύπριο διαπραγματευτή κ. Α. Μαυρογιάννη, τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού πρακτορείου ειδήσεων, οι Τουρκοκύπριοι επέφεραν αλλαγές στην πρόταση που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνοκυπριακή πλευρά. Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, η τουρκοκυπριακή πλευρά παρουσιάστηκε απόλυτα αδιάλλακτη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 ΠΗΓΗ:defencenet.gr/

"Κυνηγήστε την κυβέρνηση και όχι εμάς για τους φόρους"


Προτροπή των εφοριακών στους πολίτες να στρέψουν την οργή τους ενάντια σε αυτους που τους έπεβαλαν "αυτή την αντιλαϊκή και αδιέξοδη φορολογική πολιτική" δηλαδή την κυβέρνηση και όχι αυτούς (τους εφοριακούς) που τους αναγκάζουν "με πειθαρχικές ποινες" να την εφραρμόσουν.

Ανακοίνωση μετά το περιστατικό με την απασφαλισμένη χειροβομβίδα στο μπαλκόνι του κτιρίου της εφορίας Γλυφάδας εξέδωσαν οι εφοριακοί.

«Πόσα θύματα, πόσες κλοπές και πόσους κινδύνους πρέπει να υποστούμε ακόμη, για να υπάρξει «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ» στα θέματα ασφάλειας των εφοριών;» διερωτάται η Ομοσπονδία και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείουι Οικονομικών μέτρα ασφάλειας που ισχύουν ήδη για τις τράπεζες.

Η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει και το περιστατικό στη Χαλκίδα όταν φαρμακοποιός απείλησε με  όπλο εφοριακούς, κατηγορώντας τις αρμόδιες αρχές για ολιγωρία σε ό,τι αφορά τη σύλληψη και την τιμωρία του.

«Ας σταματήσει όμως η πολιτική και υπηρεσιακή  ηγεσία του Υπουργείου, να κρύβεται πίσω από την εκτόνωση των  φορολογουμένων στους  εφοριακούς. Οι πραγματικοί υπεύθυνοι είναι στην κ. Σερβίας και στη Νίκης και όχι στις εφορίες.

Σε αυτούς οι διαμαρτυρίες, οι φραστικές επιθέσεις, η πίεση και η δυσαρέσκεια και όχι σε υπαλλήλους που είναι αναγκασμένοι (ακόμη και με την απειλή πειθαρχικών ποινών) να εφαρμόσουν αυτή την αντιλαϊκή και αδιέξοδη φορολογική πολιτική.

Επιτέλους ποια είναι η ευθιξία της ηγεσίας του Υπουργείου, για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας; Ζητάμε την παραίτησή τους αν δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυτονόητα».

Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε αυτό με τον φαρμακοποιό της Χαλκίδας που έβγαλε όπλο όταν ήρθαν να τον ελεγξουν εφοριακοί. Οι εφοριακοί έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος στρέφεται εναντίον τους, αν και οι πραγματικοί αυτουργοί είναι άλλοι.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

PRELUDE - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΩΤΗ ΕΞΕΔΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!! (+video)

Η μεγαλύτερη πλωτή εξέδρα
φυσικού αερίου στον κόσμο
είναι πλέον γεγονός... 

Καθελκύστηκε το μεγαλύτερο το μεγαλύτερο FLNG στο κόσμο μήκους 488 μέτρων στις 30 Νοεμβρίου σε ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries στη Νότιο Κορέα. Το FLNG (Floating liquefied natural gas) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το αντίστοιχο FPSO (floating production, storage and offloading), αλλά αντί για πετρέλαιο, είναι για φυσικό αέριο.


Το FLNG είναι αγκυροβολημένο ακριβώς επάνω από τη πηγή φυσικού αερίου και Θα έχει την ικανότητα να εξορύξει, να καταψύξει (συρρικνώνοντας τον όγκο του 600 φορές), να υγροποιήσει, να αποθηκεύσει και εν συνεχεία να φορτώσει άλλα πλοία τα οποία θα το μεταφέρουν στα λιμάνια όλου του κόσμου. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για μία από τις πιο σύγχρονες κατασκευές που υπάρχουν παγκοσμίως.

Βλέπετε το μέγεθος του PRELUDE σε σύγκριση με ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο !

Ανήκει στην πετρελαϊκή Shell, το μήκος του θα είναι 488 μέτρα ενώ όταν είναι φορτωμένο το εκτόπισμα του θα είναι πάνω από 600.000 τόνους! Θα είναι δε, η μεγαλύτερη –σε εκτόπισμα - κατασκευή που έχει υπάρξει ποτέ εκτοπίζοντας τόσο νερό όσο 6 αεροπλανοφόρα μαζί ενώ όταν ο πλωτός γίγαντας θα τεθεί σε λειτουργία θα παράγει τουλάχιστον 5,3 εκατομμύρια τόνους το χρόνο. Το FLNG είναι προγραμματισμένο να πάει στην πηγή φυσικού αερίου Prelude που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αυστραλίας.

Το Prelude FLNG θα είναι σε θέση να συμβάλλει στην κάλυψη της ζήτησης σε φυσικό αέριο στην Ασία ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον κίνδυνο για μόλυνση στη στεριά, λόγω του ότι είναι πολύ μακριά από αυτή.


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την - διάρκειας 12 ωρών - καθέλκυση σε μόνο 80 δευτερόλεπτα! 
 ΠΗΓΗ:/kavalaoil.blogspot.gr/

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Κρήτη για τον Καθαρισμό Πετρελαιοκηλίδων


Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 στην Αίθουσα Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, στην Πλ. Κουντουριώτη στο Ηράκλειο και στις εγκαταστάσεις Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, πραγματοποιείται εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ετοιμότητας για παρεμβάσεις καθαρισμού ακτών από πετρέλαιο και περίθαλψης πετρελαιομένης άγριας πανίδας – POSOW (www.posow.org).
Το Πρόγραμμα συντονίζεται από το Περιφερειακό Κέντρο για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο (REMPEC), από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ και τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου.
Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός περιφερειακού δικτύου συνεργασίας μέσα από τη βελτίωση των γνώσεων και των ικανοτήτων των φορέων (επαγγελματιών και εθελοντών) στα θέματα της θαλάσσιας ρύπανσης σe ευρωπαϊκές παράκτιες χώρες της Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα την Κροατία, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και την Ισπανία.
Σαράντα παγγελματίες και εθελοντές θα εκπαιδευτούν στα παρακάτω θέματα: Διαχείριση εθελοντών, εκτίμηση κατάστασης ακτών και καθαρισμός ακτών από το πετρέλαιο και απόκριση για την περίθαλψη πετρελαιομένων άγριων ζώων. Πρόκειται για το πρώτο σχετικό σεμινάριο στην Ελλάδα, το οποίο θα τροφοδοτήσει ένα δίκτυο φορέων και ατόμων κατάλληλα εκπαιδευμένων για την ανάληψη δράσης σε περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης.
Η εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί από εκπροσώπους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και της ΑΝΙΜΑ, που έχουν λάβει βεβαίωση εκπαιδευτή στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν επίσης το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίδειξη αντιρρυπαντικών μέσων και θα οργανωθεί άσκηση για τους συμμετέχοντες από τον ΟΛΗ και την εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. που είναι και χορηγός της πρακτικής άσκησης.
 Πρόγραμμα σεμιναρίου 

ΠΗΓΗ:energia.gr

Βάλε «εγγυητή» το παιδί σου και πλήρωνε στεγαστικό μέχρι τα…100

Βάλε «εγγυητή» το παιδί σου και πλήρωνε στεγαστικό μέχρι τα…100
Με απώτερο σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων στα 50 ή και στα 60 χρόνια, η Τράπεζα της Ελλάδας σχεδιάζει να επιτρέψει τη λύση του τριτεγγυητή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα πεθαίνουμε εμείς, και το βάρος για την αποπληρωμή του δανείου θα περνάει στα παιδιά μας


Της Έφης Καραγεώργου.
Η ηλικία του εγγυητή είναι το «κλειδί» για δάνεια μεγάλης διάρκειας, που ενδεχομένως θα ξεπερνούν και τα 50 ή 55 χρόνια.
Όπως είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα, συζητείται το ενδεχόμενο η Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει το «πράσινο φως» για δάνεια που η λήξη τους δεν θα συνδέεται με την ηλικία του δανειολήπτη. Με τα σημερινά δεδομένα το 75ο έτος ηλικίας του δανειολήπτη  θεωρείται το ανώτερο, δηλαδή  αν κάποιος πάρει στεγαστικό στα 35 χρόνια του, μπορεί να το αποπληρώσει σε διάστημα 40 ετών, αν όμως είναι 50 ετών έχει 25 χρόνια για να ολοκληρώσει την αποπληρωμή.
Για να αρθεί αυτός ο περιορισμός εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει τριτεγγυητής, που πιθανόν, θα  είναι τέκνο του δανειολήπτη, προκειμένου  η ηλικία να επιτρέπει επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, ακόμα και για 50 ή 55 έτη.
Ο εγγυητής σε κάθε περίπτωση είναι η ασφάλεια του δανειολήπτη, αλλά και της τράπεζας, αφού αν κάτι πάει «στραβά» έχει την ευθύνη για την εξυπηρέτηση του δανείου.
Μάλιστα σήμερα, που τα δάνεια βρίσκονται από τη μια στιγμή στην άλλη στο «κόκκινο», πολλοί είναι εκείνοι που εγγυήθηκαν, για φίλους και συγγενείς, και βρέθηκαν «χρεωμένοι» και υπόχρεοι απέναντι στις τράπεζες.
Διότι σύμφωνα με τα ισχύοντα αν ο  δανειολήπτης δεν μπορέσει να καλύψει το δάνειο του, τότε το χρέος βαρύνει στο ακέραιο τον εγγυητή.
Και δυστυχώς, ο εγγυητής, δεν μπορεί να αποδεσμευθεί από το ρόλο του. Διότι για να απαλλαγεί κάποιος από τις υποχρεώσεις του εγγυητή, θα πρέπει ο δανειολήπτης να το ζητήσει από την τράπεζα, να προτείνει νέο πρόσωπο και, εφόσον η τράπεζα το δεχθεί, να γίνει νέα προσημείωση ακινήτου, ώστε να φαίνεται το όνομα του νέου εγγυητή.
Σύμφωνα με το νόμο ο εγγυητής είναι «ο συμμετέχων σε µία σύµβαση δια της οποίας δεσμεύεται να αποπληρώσει το ποσό του δανείου ο εγγυητής αντί του δανειολήπτη σε περίπτωση που αυτός δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις οικονοµικές του υποχρεώσεις».
Και θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι ο  εγγυητής, ευθύνεται για όλο το ποσό του δανείου που έχει εγγυηθεί, ξεχωριστά από τον κυρίως οφειλέτη.
Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, πως αν ο δανειολήπτης προσφύγει για παράδειγμα στο Ειρηνοδικείο, κάνοντας χρήση του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, και το δικαστήριο τον δικαιώσει, η απόφαση αυτή δεν καλύπτει και τον εγγυητή. Ο εγγυητής για να τύχει της προστασίας του νόμου θα πρέπει να καταθέσει ξεχωριστή αίτηση και η απόφαση που θα εκδοθεί θα είναι σε συνάρτηση με την οικονομική του κατάσταση.
Δηλαδή μπορεί το δικαστήριο να απαλλάξει από μέρος του χρέους τον δανειολήπτη, όμως τα «ρέστα» η τράπεζα θα τα ζητήσει από τον εγγυητή.  
 Διότι στη σύμβαση του  δανείου, η εγγύηση αφορά το σύνολο του ποσού, έτσι  στην περίπτωση που ο  δανειολήπτης προσφύγει στο  Ειρηνοδικείο και  πετύχει «κούρεμα» της οφειλής του, η τράπεζα δικαιούται να απαιτήσει το υπόλοιπο ποσό από τον τριτεγγυητή.
Για το λόγο αυτό, νομικοί  και δικαστικοί  κύκλοι,  αλλά και καταναλωτικές οργανώσεις,  σημειώνουν πως: ο ειρηνοδίκης που καλείται να προσδιορίσει δικάσιμο για την αίτηση υπαγωγής του υπερχρεωμένου πρωτοφειλέτη στη διαδικασία του Ν 3869/2010, θα πρέπει  να  διατάσσει (σύμφωνα με το  άρθρο 748§3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας), την κλήτευση και των προσώπων που έχουν εγγυηθεί για το δάνειο, προκειμένου να έχουν τη  δυνατότητα πληροφόρησης για τις ενέργειες του πρωτοφειλέτη καθώς και τη δυνατότητα να εκτιμήσουν, αν είναι αναγκαίο να υποβάλλουν  και οι ίδιοι αυτοτελώς αίτηση  υπαγωγής στην ίδια διαδικασία 

ΠΗΓΗ:fpress.gr

Στο Ιράν ΕΛΠΕ - MOTOR OIL

Στο Ιράν ΕΛΠΕ - MOTOR OIL
H ιστορική συμφωνία Iράν- Δύσης που υπεγράφη στην Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα αποτελεί ένα πρώτο βήμα και το «κλειδί» για να ανοίξουν και πάλι οι διεθνείς αγορές για εξαγωγές πετρελαίου. Mια συμφωνία που αφορά άμεσα και την Eλλάδα, η οποία πριν επιβληθεί το εμπάργκο στην Tεχεράνη, προμηθευόταν κατά μέσο όρο 100.000 βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από το Iράν, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/ 3 των ελληνικών εισαγωγών.

Aνοίγει τον δρόμο ταυτόχρονα και στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρίες στην χώρα μας, στην Motor Oil του ομίλου Bαρδινογιάννη και στα EΛΠE, για να «επαναλάβουν» την προμήθεια από το Iράν, η οποία έχει διακοπεί εντελώς από τον Aπρίλιο του 2012, οπότε ανακοινώθηκαν οι σχετικοί περιορισμοί από την EE και τις HΠA, που επισήμως ξεκίνησαν να ισχύουν από τον Iούλιο του ίδιου χρόνου.

Bέβαια, όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Π. Tζαννετάκης, το αν η τιμή θα είναι φθηνή εξαρτάται από δύο ακόμη παράγοντες: Tην παραγωγή του OΠEK, αλλά και τους όρους πώλησης με τους οποίους θα ξαναμπεί στην αγορά το Iράν.

Tα δύο εγχώρια διϋλιστήρια στο πρότερο του εμπάργκο διάστημα, λάμβαναν από την Tεχεράνη ποσότητες της τάξεως των 113.000 βαρελιών την ημέρα, το οποίο αντιστοιχεί στο 22% με 25% της συνολικής εξαγωγικής του δραστηριότητας στην Eυρωπαϊκή Ένωση ή στο 30% με 35% της ημερήσιας δυναμικότητας διύλισης. Tόσο για τη Motor Oil, όσο και για τα EΛΠE το ιρανικό πετρέλαιο είχε καλύτερους όρους πληρωμών, ενώ μια εκ νέου συνεργασία με την Tεχεράνη, όταν σταδιακά αρθούν οι περιορισμοί, σηματοδοτεί και μια ακόμη επιλογή για τις δύο εταιρίες στην γκάμα των διαθέσιμων παραγωγών.

Mετά την επιβολή του εμπάργκο οι εταιρίες είχαν στραφεί σε άλλες χώρες για να τροφοδοτούνται με αργό και κυρίως προς την Pωσία, τη Λιβύη, το Kαζακστάν, την Σαουδική Aραβία κ.α. με τη «μερίδα του λέοντος» να αποσπούν οι Pώσοι, ενώ μέχρι πρότινος το Iράν αποτελούσε μία από τις βασικές επιλογές τους.

«Παρενέργειες»

H ισχύς των απαγορεύσεων που είχε επιβάλει η EE σήμανε για τα EΛΠE και τη Motor Oil τον αναπροσανατολισμό της εμπορικής τους πολιτικής, αλλά και «παρενέργειες» στις σχέσεις τους με το Iράν λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των εταιριών να εξοφλήσουν τις οφειλές τους για τις προμήθειες ιρανικού πετρελαίου το προηγούμενο διάστημα.

Oι οφειλές αυτές ανέρχονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και παρέμεναν ανεξόφλητες λόγω της άρνησης του διεθνούς τραπεζικού συστήματος να διεκπεραιώσει την πληρωμή, εν ονόματι των επαπειλούμενων κυρώσεων είτε από την πλευρά της Eυρωπαϊκής Ένωσης, είτε από την πλευρά των Aμερικανών, προς κάθε εταιρία που συναλλάσσεται με ιρανικές τράπεζες και κυβερνητικές εταιρίες της χώρας για πετρελαϊκά προϊόντα.

Πηγή των EΛΠE τον Aπρίλιο του 2012 δήλωνε στο Reuters χαρακτηριστικά πως «χρησιμοποιούσαμε συνέχεια μια τουρκική τράπεζα, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και μια ευρωπαϊκή για να πραγματοποιήσουμε τις συναλλαγές μας και να κάνουμε την πληρωμή από την ελληνική μας τράπεζα στην τουρκική και οι ευρωπαϊκές τράπεζες αρνούνταν να κάνουν αυτό».

Aνάλογες δυσκολίες στις συναλλαγές με το καθεστώς αντιμετώπιζε και η Motor Oil του ομίλου Bαρδινογιάννη με αποτέλεσμα τελικά να διακοπεί η τροφοδότηση και των δύο με πετρέλαιο από το Iράν. Mάλιστα, είχαν ενημερώσει την Kρατική Eταιρία Πετρελαίου του Iράν (NIOC) ότι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις των σχετικών συμβολαίων που είχαν υπογράψει, καθώς αυτό οφειλόταν σε «νομικές περιστάσεις, πέρα από τον έλεγχό τους».

H σταδιακή «απελευθέρωση» του ιρανικού πετρελαίου προς τις διεθνείς αγορές μετά την συμφωνία της Γενεύης, θα σηματοδοτήσει ταυτόχρονα και τις απρόσκοπτες οικονομικές συναλλαγές των δύο πλευρών. Πάντως, η σημασία για την Eλλάδα της συμφωνίας Iράν- Δύσης διαφαίνεται και από το γεγονός ότι τις ίδιες σχεδόν ημέρες βρέθηκε στην Tεχεράνη ο πρέσβης Δ. Παρασκευόπουλος και στα πλαίσια των επαφών που είχε, έγιναν και συζητήσεις για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν και πάλι οι εισαγωγές από την Eλλάδα.

Mετά την συμφωνία, οι τιμές του πετρελαίου έφτασαν στα 110 δολ. το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποίησαν ότι το ιρανικό πετρέλαιο δεν θα «πλημμυρίσει» τις αγορές σύντομα.

Ανοίγουν οι δουλειές για τα τάνκερ - Kέρδη και για τους εφοπλιστές

Kερδισμένοι από την σταδιακή άρση του εμπάργκο στο Iράν αναμένεται να είναι και οι εφοπλιστές και κυρίως εκείνοι που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων (VLCCs), σύμφωνα με τους διεθνείς αναλυτές. H συμφωνία της Γενεύης σημαίνει πως θα «απελευθερωθούν» 4,2 δισ. δολ. από τις πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου, ποσό που είναι «παγωμένο» στους λογαριασμούς και άλλο 1 δισ. από τις πωλήσεις πετρελαϊκών προϊόντων.

Όπως υποστηρίζουν οι ναυλομεσίτες των τάνκερ, μία πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας Iράν- HΠA και η διευκόλυνση των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου θα «απελευθερώσει» στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά τουλάχιστον 16 VLCCs, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση και μεταφορά του. O οίκος Platou εκτιμά πως αν η Tεχεράνη ήταν σε θέση να αυξήσει τις εξαγωγές της κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα επιπλέον, τότε θα χρειάζονταν 25 VLCCs σε ετήσια βάση για την συγκεκριμένη δουλειά.

Xαρακτηριστικό είναι επίσης, πως διεθνείς πετρελαϊκοί κολοσσοί, όπως η Total, η Chevron και η Shell «βιάζονται» να επιστρέψουν στην συνεργασία τους με το Iράν. Eίναι επίσης, γνωστό ότι αυτές οι εταιρίες έχουν συμβάσεις ναύλωσης πλοίων και με πολλούς Έλληνες εφοπλιστές.

 ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Φορτώνουν στους πολίτες τους απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ


Η κυβέρνηση μετά την άρνηση Δημάρχων, όπως ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Γιώργος Καμίνης να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε όσους δεν έχουν ρεύμα και χρησιμοποιούν κεριά και μαγκάλια για να ζεσταθούν, αποφάσισε να φορτώσει τους μικρομεσαίους, σε αυτούς δηλαδή που προβαίνουν σε διακανονισμό για να μην τους κοπεί το ρεύμα, τη «διάσωση» των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Απίστευτη αναλγησία και κοροϊδία από πλευράς κυβέρνησης και υπουργείου Περιβάλλοντος που αντί να κόψει άλλες δαπάνες και να διαθέσει χρήματα για να μη καίγονται οι άνθρωποι και πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών επιτείνει το βάρος σε όσους ακόμη καταφέρνουν να πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Μανιάτη θα δημιουργηθεί μια ακόμη κατηγορίας που θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες έξι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Σε αυτή την κατηγορία θα προστεθούν περίπου 10.000 νοικοκυριά όσα, δηλαδή, περιλαμβάνονται στους καταλόγους κοινωνικής πρόνοιας δήμων και εκκλησίας.

Από τις τσέπες ποιών επιδοτείται το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγια. Από των πολιτών οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη περισσότερο. Πρόκειται για πραγματικούς φωστήρες εκεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος που προσφεύγουν στη συνήθη τακτική, να πληρώσουν οι πολίτες.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ε-mail "βόμβα" από την τρόικα: Καμία νέα σύνταξη για το 2014


Την επιβολή απαγόρευσης στην έκδοση νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων την επόμενη χρονιά επεξεργάζεται η τρόικα!
Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, το ενδεχόμενο αυτό τέθηκε ξεκάθαρα και υπό τη μορφή διευκρινιστικών ερωτήσεων σε ένα από τα e-mail που ανταλλάσσουν σε καθημερινή βάση οι εκπρόσωποι της τρόικας με στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών στο πλαίσιο της επικαιροποίησης των μέτρων που θα περιλαμβάνει το "νέο" Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2014-2017.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τεχνικές ομάδες της τρόικας ζήτησαν να πληροφορηθούν για το ύψος στο οποίο θα διαμορφώνονταν οι πληρωμές συντάξεων για το 2014-2017, με την πρόβλεψη να μην υπολογιστεί στις δαπάνες αυτές καμία καινούργια σύνταξη από την επόμενη χρονιά!
Στην ουσία οι δανειστές με αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα "βόμβα" αποκάλυψαν όχι μόνο ότι σκοπεύουν να βάλουν φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά να απαγορεύσουν ακόμη και την έκδοση νέων συντάξεων, διαβλέποντας ότι οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών ταμείων δεν κλείνουν με τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στις μέχρι τώρα συζητήσεις με την κυβέρνηση που γίνονται μετ'εμποδίων.
Είναι η πρώτη φορά που το ενδεχόμενο "φραγής" στις νέες συντάξεις μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων από τη πλευρά των δανειστών στην περίπτωση που δεν ανακοπεί η αθρόα έξοδος των ασφαλισμένων προς τη συνταξιοδότηση. Στην πράξη οι δανειστές είναι σαν να λένε ότι και να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη είτε με χαμηλά είτε με αυξημένα όρια ηλικίας δεν θα πληρώνεται!
Η απάντηση που δόθηκε στα στελέχη της τρόικας ήταν ότι στην περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο "παγώσει" η πληρωμή νέων συντάξεων το 2014, τότε τα ποσά που θα χρειαστούν τα Ταμεία για την επόμενη χρονιά θα είναι αυτά που θα καταβάλουν σε όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και πληρώνονται στις 20 με 23 Δεκεμβρίου!
Αν η τρόικα περάσει την ακραία αυτή πρόβλεψη, τότε τινάζονται στον αέρα πάνω από 160.000 ασφαλισμένοι που είναι σε λίστα αναμονής για σύνταξη κυρίως από το ΙΚΑ.

 ΠΗΓΗ:news247.gr

Αντιδράσεις στον Κλάδο των Βιοκαυσίμων για τις Προτάσεις της Προεδρίας


Οι επιχειρήσεις του κλάδου των βιοκαυσίμων ζήτησαν χθες την απόρριψη της συμβιβαστικής πρότασης της λιθουανικής προεδρίας, για όριο 7% στη χρήση των βιοκαυσίμων που προέρχονται από αροτραίες καλλιέργειας.
Πιο συγκεκριμένα, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου, να αποφασίσουν για αύξηση του ευρωπαϊκού στόχου στο 7%, τη στιγμή που τα κτηνοτροφικά βιοκαύσιμα καλύπτουν ήδη ένα 4,7% της αγοράς, με τα βιοκαύσιμα από φύκια και λήμματα να καταστούν προαιρετικά.
Στις 17 Οκτωβρίου, η επιτροπή περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λόγω αδιεξόδου στη συνεδρίασή της, είχε αναβάλλει την πρόταση για μείωση των ενεργειακών καλλιεργειών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν τρόφιμα έως το 2015.

 ΠΗΓΗ:energia.gr

Σε υψηλό έξι εβδομάδων το αργό


Σε υψηλό έξι εβδομάδων σκαρφάλωσε το αργό την Τρίτη εν μέσω προσδοκιών ότι τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν αύριο για την πορεία των εμπορικών αποθεμάτων στις ΗΠΑ θα δείξουν και νέα υποχώρηση των αποθεμάτων αργού. 

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου κέρδισε 1,17 δολ. ή 1,2% τερματίζοντας τις συναλλαγές στα 98,51 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Αυτό ήταν το υψηλότερο κλείσιμο για το πιο ενεργό συμβόλαιο του αργού από τις 28 Οκτωβρίου.


ΠHΓΗ.capital.gr