Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία: Σημαντική δήλωση συμπαράστασης για την Ελλάδα



Σε μια σημαντική παρέμβαση για τα σκληρά μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας προχώρησε η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία. 
Το γενικό συμβούλιο της ΔΣΣ το οποίο συνεδριάζει αυτές τις μέρες στην Ιορδανία εξέδωσε κείμενο συμπαράστασης στους Έλληνες εργαζόμενους χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για τις απαιτήσεις της Τρόικα και την πολιτική της κυβέρνησης.
Στη δήλωσή της η Διεθνής Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει δικτατορικά τα μέτρα που προσπαθεί η Τρόικα να επιβάλλει στην ελληνική κοινωνία και ζητά άμεσα αλλαγή πολιτικής με την εφαρμογή μέτρων που θα ενισχύουν την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σας επισυνάπτουμε τη δήλωση συμπαράστασης της ΔΣΣ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΔΣΣ)
Δήλωση συμπαράστασης για την Ελλάδα από τη ΔΣΣ
29 Οκτωβρίου 2012
Η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καταδικάζει απερίφραστα τη νέα αυτή προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που λειτουργούν ως Τρόϊκα, να στερήσουν τον ελληνικό λαό από τα θεμελιώδη δικαιώματα που προβλέπονται στις Διεθνείς Συμβάσεις του ILO και άλλων οργάνων του ΟΗΕ. Ζητά από τα μέλη της Τρόϊκα να σταματήσει η προσπάθεια επιβολής δικτατορικών μέτρων στον ελληνικό λαό και τους καλεί να στηρίξουν μέτρα για την αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης, των δημοκρατικών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΠΙΑ...

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ; Λέσχη Βαλντάϊ: "Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030"



Στη “Λέσχη Βαλντάϊ”, όπου ο Πούτιν ανέφερε ότι η Ελλάδα ίσως βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα εάν είχε τη Δραχμή, Ρώσοι και Δυτικοί οικονομολόγοι κατέθεσαν άκρως ενδιαφέρουσες απόψεις για την παγκοσμιοποίηση στην οικονομία τις δύο επόμενες δεκαετίες, αλλά και τη θέση της Ρωσίας τότε.
Παγκόσμια διακυβέρνηση το 2030;
Ποιά είναι η αναπτυξιακή προοπτική της Ρωσίας, πως θα είναι η οικονομία της χώρας το 2030; Στο κλείσιμο των εργασιών της ετήσιας συνάντησης της διεθνούς λέσχης «Valdai» στην Αγία Πετρούπολη, με τη συμμετοχή της ελίτ των Ρώσων και κορυφαίων ξένων εμπειρογνωμόνων, αρκετοί Ευρωπαίοι καθηγητές, επέμειναν ότι, μετά από 18 χρόνια θα έχουμε μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Η δομή αυτή, κατά την άποψή τους, θα αναλάβει την ευθύνη για μια παγκόσμια ευημερία, ρυθμίζοντας ταυτόχρονα, τα κρίσιμα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας, όπως για παράδειγμα η τιμή του πετρελαίου, που ενδιαφέρει άμεσα τη Ρωσία.
Οι προβλέψεις για τη Ρωσία του 2030, έγιναν στη βάση σεναρίων.  Οι κύριοι παράγοντες των μοντέλων ανάπτυξης που «έτρεξαν» οι ειδικοί αναλυτές, ήταν δύο: Η τιμή του πετρελαίου και ο ρυθμός που εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. Οι αναλυτές πάντως, δεν έλαβαν υπόψη τους,  ακραίους παράγοντες, όπως ένας ενδεχόμενος νέος παγκόσμιος πόλεμος ή μια κλιματική καταστροφή, με την τιμή του βαρελιού πετρελαίου να πέφτει κάτω από τα 80 δολάρια. Οι εμπειρογνώμονες, αποφάσισαν να παρουσιάσουν πιο ρεαλιστικά νούμερα, βασισμένα στις τρέχουσες τάσεις της παγκόσμια οικονομίας.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΑΛΙ Οι οπαδοί του Καντάφι ελέγχουν την Μπάνι Ουαλίντ



Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν χάσει τον έλεγχο της πόλης Μπάνι Ουαλίντ, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Οσάμα αλ-Τζουάλι.
Οι μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με τους υποστηρικτές του Μουαμάρ Καντάφι στο Μπάνι Ουαλίντ, που βρίσκεται περίπου 90 χλμ νότια της Τρίπολης, είχαν ξεκινήσει τον Οκτώβριο.
Αρχικά, οι στρατιωτικοί είχαν αναφέρει ότι εκτόπισαν τους αντάρτες έξω από την πόλη, αλλά τώρα αναγκάστηκαν να παραδεχθούν ότι δεν ελέγχουν πλέον την κατάσταση.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Μαλιά κουβάρια στην συνιστώσα του Σαμαρά


Ο Βενιζέλος μόλις κατάλαβε πως ο Σαμαρας  τον υπονομεύει και νωρίτερα  επιτέθηκε   σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι πρόκειται για «επικοινωνιακές κουτσουλίτσες αδύναμων ανθρώπων». Αυτό οδήγησε σε έκρηξη την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να μην ψηφιστούν τα μέτρα ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι οι δικές του στρατηγικές έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.
«Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό και αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές.
Για ποιές αποκρατικοποιήσεις μιλάμε ; Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό» είπε στην εισήγησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης και ζήτησε να καταψηφιστούν τα μέτρα.
«Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει.
Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Σκανδαλίδης και στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών».
Αντίθετα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των μέτρων και άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη :
«Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος» είπε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εισαγγελική έρευνα για την αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για τα αυθαίρετα από το ΤΕΕ



Η αναστολή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος για τα αυθαίρετα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας για λογαριασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, προκάλεσε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Μετά από εντολή του στον Σπύρο Μουζακίτη διενεργείται κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχτεί το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος. Και αυτό γιατί υπολογίζεται ότι από τη μη λειτουργία του συστήματος το Δημόσιο χάνει κάθε ημέρα περί το ένα εκατ. ευρώ.  
Μάλιστα, ο Γ. Πεπόνης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πριν από περίπου μια εβδομάδα, είχε αποστείλει στον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Χρήστο Σπίρτζη επιστολή, με την οποία του ζητούσε  εξηγήσεις για την πολυήμερη αδράνεια της ηλεκτρονικής πλατφόρμας  μέσω της οποίας δηλώνονται οι αιτήσεις για την νομιμοποίηση αυθαιρέτων και εκδίδονται οι βεβαιώσεις των μηχανικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων.
Κατά πληροφορίες η παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα έγινε κατόπιν καταγγελιών, θεωρώντας ότι η αναστολή του συστήματος λόγω της αποχής των μηχανικών, επιβαρύνει τα έσοδα του δημοσίου από τα αυθαίρετα και δυσχεραίνει τις συναλλαγές των πολιτών για την τακτοποίηση των φακέλων τους.
Μάλιστα, όπως είχε γράψει το protothema.gr από το περασμένο Σάββατο, το πάγωμα των δηλώσεων έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, που έχει ζητήσει την αναστολή των κινητοποιήσεων των μηχανικών.
Η αποχή έχει διχάσει και τον τεχνικό κόσμο καθώς πολλοί μηχανικοί παραπονιούνται ότι η παρατεταμένη απεργία (από της 8 Οκτωβρίου) εμποδίζει την διενέργεια κατασκευαστικών εργασιών αλλά και την υπογραφή έργων, που πλέον βγαίνουν με το σταγονόμετρο.
Πάντως, από την πλευρά του το ΤΕΕ από την  πλευρά του υποστηρίζει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν χάνει έσοδα από την αποχή των μηχανικών.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Έτοιμο το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο που θα κινείται με υδρογόνο



Στις 30 Οκτωβρίου σύμφωνα με την εφημερίδα «isvestia»το πρώτο υδρογονοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας, τύπου B-90 'Sarov' σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί  και να δοκιμαστεί μέχρι το τέλος του 2012.
Τα μελλοντικά υποβρύχια 677,  θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες  τύπου ‘Lada’ και ‘Amur 1500’ που προσομοιάζουν με τους κινητήρες  των γερμανικών U-212 και U-214 που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Τα νέα υποβρύχια θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο,  στοιχείο με βάση το υδρογόνο.
 Επιπρόσθετα, ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι οι νέοι κινητήρες  θα έχουν σημαντική μείωση στα επίπεδα θορύβου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα  τα νέα ρωσικά υποβρύχια του  Ναυτικού της Ρωσίας θα είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, ανεξάρτητους κινητήρες μη ζηλεύοντας τίποτε από τα αντίστοιχα γερμανικά του ιδίου τύπου.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΤΑ ΧΑ Αλβανός ΥΠΕΞ: «Συμφωνήσαμε με τον Δ. Αβραμόπουλο να τους παρακολουθούμε»!



Σε μια  πρωτοφανή συμφωνία στα πολιτικά αλλά και διεθνή δεδομένα κατά ελληνικού κόμματος και μάλιστα του κοινοβουλίου ήρθαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Έντμοντ Παναρίτι.
Όπως ανακοίνωσε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών στην αλβανική εφημερίδα   «Gazeta Start»  η συμφωνία μεταξύ των δύο υπουργών αφορά τον «περιορισμό της δράσης της «Χρυσής Αυγής» σε Ελλάδα και Αλβανία»!
Πιο συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας, Έ.  Παναρίτι η χώρα του ήρθε σε συμφωνία σήμερα με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο προκειμένου να περιορίσουν από κοινού τη δράση της «Χρυσής Αυγής» σε Ελλάδα και Αλβανία.
Ο Ε. Παναρίτι όμως προχώρησε και σε άλλες δηλώσεις για την Ελλάδα, δηλώσεις οι οποίες  ουσιαστικά απευθύνονται σε χώρα «προτεκτοράτο»:
Πιο συγκεκριμένα ο Ε. Παναρίτι δήλωσε  στην «Gazeta Start»   ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει  στο μέλλον την είσοδο στο έδαφος της Αλβανίας ελληνικών εξτρεμιστικών  σχηματισμών!
Αναφερόμενος στις συγκεντρώσεις  Ελλήνων στην Κλεισούρα και τις Βουλιαράτες που πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου, προς τιμή των πεσόντων στρατιωτών , ο Παναρίτι δήλωσε ότι «τέτοιες  φασιστικές πορείες δεν θα επιτραπούν στην Αλβανία . Επίσης τέτοιες τελετές  μπορούν να γίνονται και στην Ελλάδα(!) και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για γίνονται επιδρομές μέσα στο αλβανικό έδαφος και πολύ περισσότερο χωρίς ενημέρωση από τις αρχές της γειτονικής χώρας και αυτό είναι μια ασέβεια».
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχα  στην Ελλάδα (σ.σ. 3 Οκτωβρίου) , είχα δηλώσει  ξεκάθαρα και με έμφαση στον  έλληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλο , και συμφώνησε και ο ίδιος ότι  τόσο η αλβανική κυβέρνηση όσο και η ελληνική θα  καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγχονται  αυτοί οι σχηματισμοί, με ακραίους, φασιστικούς και εθνικιστικούς προσανατολισμούς που σκοπό έχουν να διαταράξουν τις σχέσεις μας».
Προφανώς ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών ξεχνά ότι δεν πρόκειται για "μηχανισμούς"  αλλά για ένα πολιτικό κόμμα που επελέγει να εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά εάν αυτό δεν του το θύμισε ο Έλληνας υπουργός, γιατί να το θυμηθεί ο ίδιος;
Και ο Αλβανός υπουργός κατέληξε:..........
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"H συνέχιση της λειτουργίας των ΤΕΙ είναι απόλυτα αδύνατη"



«Η συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων από την αρχή του 2013 είναι απόλυτα αδύνατη» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), ολοκληρώνοντας την έκτακτη σύνοδό τους, αργά χθες το βράδυ.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, παρά το γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε το κρίσιμο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέφρασαν, επίσης, την αγωνία τους για τις απειλούμενες -όπως λένε- νέες περικοπές στους πόρους για το οικονομικό έτος 2013.
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της έκτακτης συνόδου, κάνουν λόγο για επιπλέον μείωση κατά 50% στους τακτικούς προϋπολογισμούς, με δεδομένη την περικοπή κατά 53% κατά τα τελευταία δύο έτη και για μείωση κατά 90% στο έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό, μετά την περικοπή κατά περίπου 70%, αθροιστικά τα τελευταία τρία έτη, με παράλληλη αύξηση των φοιτητών.
Όσον αφορά στο ζήτημα των συγχωνεύσεων τμημάτων και σχολών, οι πρόεδροι τν ΤΕΙ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχτούν «να γίνει στις Κοινότητές μας αποδεκτός ο διαχωρισμός στα χαρακτηριστικά των ΑΕΙ μεταξύ Επιστήμης και Τεχνολογικής γνώσης» και εκτιμούν ότι απαιτείται ένας χρόνος, και όχι δύο μήνες, για να γίνει μια ορθολογική διαδικασία αναδιάταξης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, καθώς πρέπει να γίνει στρατηγικός σχεδιασμός των στόχων της και ουσιαστική διαβούλευση μεταξύ Ιδρυμάτων, Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και υπουργείου Παιδείας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διάδωσέ το



Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το ThePressProject ξεκίνησε τη δημοσίευση του μνημονίου σε μετάφραση - αυτού που σε λίγες ημέρες θα έρθει στη βουλή προς ψήφιση. Το κείμενο των 30.000 λέξεων περιγράφει ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέτρων και υποχρεώσεων, που μπορεί να συνοψιστεί σε μόνο τρείς λέξεις: «Φέρτε τα λεφτά». Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με έναν όμορφο τίτλο όπως «για την αποτελεσματικότερη υγεία» και αμέσως μετά, περιγράφει μέτρα που θα διαλύσουν τον εσωτερικό κοινωνικό ιστό!
Εδώ και μήνες τα κανάλια παίζουν την επανάληψη του κουραστικού σήριαλ «διαπραγματεύσεις με την τρόικα». Η κοινωνία έχει κουραστεί τόσο και έχει απογοητευτεί άλλο τόσο, που θαρρείς πως πέρασαν ήδη χρόνια από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε την εκλογική μάχη με το λάβαρο της επαναδιαπραγμάτευσης.
Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ -τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά- φιλοξενούν καθημερινά διαρροές και εκτιμήσεις για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ήδη γνωρίζουμε τα δυσβάσταχτα μέτρα. Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.
Το κείμενο που δημοσιεύει το TPP περιλαμβάνει αδιανόητες λεπτομέρειες και όρους που όσο και να θες να το αποφύγεις, σου φέρνουν στο νου έγγραφα συνθηκολόγησης ηττημένου κράτους σε πόλεμο.
Ως πολίτες δεν ξέρουμε ότι με την υπογραφή του μνημονίου απεμπολούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε την δημόσια περιουσία για το κοινωνικό καλό. Ότι υποχρεούμαστε να πουλήσουμε την ακίνητη μας περιουσία χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσουμε π.χ. για να στεγάσουμε ένα δημαρχείο ή ένα σχολείο. Ως πολίτες αγνοούμε ότι τα δυσβάσταχτα μέτρα για την υγεία περιλαμβάνουν και έναν όρο που ορίζει ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους μέσα σε δύο μήνες, τότε δύνανται να καταργηθούν οι απαλλαγές συμμετοχής ακόμα και στους καρκινοπαθείς. Ως πολίτες δεν γνωρίζουμε ότι από τα μέσα του 2013 η ΔΕΗ θα ανεβάσει κατακόρυφα τα τιμολόγιά της και ότι θα καταργηθούν όλα εκείνα τα ειδικά τιμολόγια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως και ότι από τον Ιούνιο του 2013 η ΔΕΗ δεν θα μπορεί πλέον ούτε να διακανονίζει τις οφειλές των πελατών της, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε ιδιωτική εταιρία. Και πολλά ακόμα.
Στο TPP συνεχίζουμε τη μετάφραση και μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζουμε να έχουμε στη διάθεσή σας ολόκληρο το κείμενο που θα δεσμεύσει τις ζωές σας. Διαβάστε το, κατεβάστε το PDF και στείλτε το σε όσους περισσότερους μπορείτε. Ως μέσο εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε την ατζέντα της ενημέρωσης, επειδή όμως πιστεύουμε ότι η μετάφραση αυτού του κειμένου είναι ίσως το σημαντικότερο έργο που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα (σίγουρα το πιο κουραστικό) θέλουμε να δημιουργήσετε εσείς την αλυσίδα της ενημέρωσης μιας κοινωνίας που τόσο εύκολα αποπροσανατολίζεται και τόσο εύκολα ξεχνάει.
 ΠΗΓΗ:.thepressproject.gr

Τα μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων



Εφαρμογή του συστήματος εισροών – εκροών και κατάργηση της βενζίνης σούπερ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πακέτο μέτρων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων που ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Οικονομικών. Τα περισσότερα από τα μέτρα, όπως ανακοινώθηκε, θα εφαρμοστούν μέσα στο επόμενο εξάμηνο.
Στα μέτρα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις οι οποίες είχαν ψηφιστεί από το 2009 και το 2010, αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκαν, καθώς και σειρά προτάσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την τρόικα.
Για το θέμα του λαθρεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί το σύστημα εισροών-εκροών σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ για την εγκατάσταση GPS στα βυτιοφόρα τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθεί το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής με ορίζοντα το προσεχές εξάμηνο.
Για τους ιχνηθέτες έχει συγκροτηθεί η επιτροπή που θα καθορίσει τις προδιαγραφές, ενώ μια άλλη επιτροπή έχει αναλάβει να μελετήσει την πιθανότητα εξομοίωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών στα πετρέλαια κίνησης και θέρμανσης.
Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα περιλαμβάνονται επίσης η κατάργηση της βενζίνης σούπερ. Όσοι τη χρησιμοποιούν σήμερα θα την αντικαταστήσουνε με αμόλυβδη στην οποία θα μπαίνουν ειδικά πρόσθετα. Οι χρήστες της βενζίνης σούπερ υπολογίζονται σήμερα στους 50.000.
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι εντός των ημερών κατατίθενται στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τα βυτιοφόρα, οι οποίες προβλέπουν μεταξύ άλλων τη δυνατότητα των ανεξάρτητων πρατηρίων να μπορούν να χρησιμοποιούν ιδιόκτητα ή μισθωμένα βυτιοφόρα, ενώ θα μπορούν να μισθώνουν και βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης, ενώ μέχρι σήμερα επιβάλλονταν η κατοχή βυτιοφόρου.
Επιπλέον, επιτρέπεται σε κάθε βυτιοφόρο να εισέρχεται στα διυλιστήρια και στις αποθήκες καυσίμων με την προϋπόθεση τήρησης των κανόνων ασφαλείας.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου των πειραγμένων αντλιών, το υπουργείο θα αξιοποιήσει το λεγόμενο «μυστικό αυτοκίνητο» το οποίο έχει εξοπλιστεί με ειδικά όργανα μέτρησης. Το εν λόγω αυτοκίνητο θα προμηθεύεται βενζίνη και χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τους πρατηριούχους θα καταγράφει αν οι ποσότητες είναι αυτές που καταγράφονται στην αντλία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυξάνει το κύμα πράσινων συνδικαλιστών στον ΣΥΡΙΖΑ Ο ρόλος του κ. Ν. Φωτόπουλου, αλλά και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου



Η ώσμωση ανάμεσα στους συνδικαλιστές και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επισφραγίστηκε με ένα πρώτο κύμα προσχωρήσεων πριν από τις εκλογές, συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Αριστερού Ρεύματος, που θέλει πιο μαχητικές αντιδράσεις και οραματίζεται αλλαγή συσχετισμών στη ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, υπάρχει κινητικότητα μικρομεσαίων συνδικαλιστικών στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το θέμα της ενσωμάτωσης προβεβλημένων συνδικαλιστών διχάζει έντονα τη Συμμαχία.

Τον Μάρτιο η ΓΣΕΕ έχει τακτικό συνέδριο και εκλογή ανώτατων οργάνων. Παρά τη ραγδαία παρακμή του ΠΑΣΟΚ, η πρωτοκαθεδρία της ΠΑΣΚΕ δείχνει να αντέχει. Σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν αρέσει. Ετσι, εδώ και μήνες στοχεύουν στη δημιουργία ρήγματος στην ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία της ως συμβιβασμένη. Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι προσβλέπουν και σε αλλαγή συσχετισμών, με πολιορκητικό κριό τον Νίκο Φωτόπουλο, πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Αν και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων και συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αυτό δεν επηρέασε την ισχύ της ΠΑΣΚΕ. Κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη, όπως ο Θ. Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Αθ. Λεβέντης της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, μπορεί να έχουν αποχωρήσει με τυμπανοκρουσίες από το ΠΑΣΟΚ, παραμενουν όμως στη συνδικαλιστική του παράταξη, η οποία άλλωστε έχει αυτονομηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κόμμα.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές χρειάζονται πολιτική κάλυψη, την οποία τους παρέχει αφειδώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Ο συνδικαλιστικός βραχίονας του κόμματος, του οποίου ηγούνται στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» (Δ. Στρατούλης, Αλ. Καλύβης, Γ. Γαβρίλης), πρωτοστατεί στην προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στην ΠΑΣΚΕ και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τονΝ. Φωτόπουλο, αλλά και τον Ανδρέα Κολλά. Ο τελευταίος πλέον οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πριν από τις εκλογές είχε ενεργοποιηθεί με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη. Διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ιδίας οδού διαθέτουν και οι Δ. Πιπεργιάς (ΔΕΗ) και Χρ. Κοκκινοβασίλης (ΠΥΡΚΑΛ).
Το τελευταίο διάστημα εδώ υπήρξαν τρεις σημαντικές εξελίξεις....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΛΗΡΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ Ευρωβουλευτές: "Οι πάροχοι παρακρατούν τα δεδομένα!"



Μην έχετε καμμιά αμφιβολία παρακολουθούνται τα πάντα, και όλες οι δραστηριότητές σας είναι καταγεγραμμένες, και το κυριότερο ταξινομημένες.
Όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών του Ίντερνετ, αποθηκεύονται και παρακρατούνται από τους παρόχους, για 6 έως και 24 μήνες, υποστήριξαν ευρωβουλευτές πέντε πολιτικών ομάδων, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.
Ευρωβουλευτές, από πέντε πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, ζήτησαν εξηγήσεις από την αρμόδια Επίτροπο, Σεσίλια Μάλστρομ, για τον καταχρηστικό τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται η Οδηγία,
για την καταγραφή, φύλαξη και διατήρηση, του συνόλου της ηλεκτρονικής δραστηριότητας των πολιτών, στα πλαίσια της εκστρατείας για την αποτελεσματική καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
Με βάση αυτή την Οδηγία, επισήμαναν οι ευρωβουλευτές, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στο διαδίκτυο, είναι υποχρεωμένες να παρακρατούν και ν’ αποθηκεύουν την κάθε τηλεφωνική συνδιάλεξη, την κάθε στιγμή που βρίσκεται κάποιος στο Ίντερνετ και το κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για χρονικό διάστημα από 6 έως και 24 μήνες.
Παράλληλα, είναι υποχρεωμένες να καταγράφουν ποιος καλεί ποιον, ποιες ιστοσελίδες επισκέπτονται οι χρήστες καθώς και την προέλευση και τον προορισμό των ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών του Ίντερνετ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στρογγυλό τραπέζι για τις ΑΠΕ στο Γαλλικό Ινστιτούτο



Στο πλαίσιο του Διεθνούς Έτους Βιώσιμης Ενέργειας για όλους, το οποίο διακηρύχθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου, και με την υποστήριξη της εταιρείας EDF EN Greece, διοργανώνει μία σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης του κοινού και του σχολικού κοινού σχετικά με το ζήτημα της ενέργειας.
Τη στιγμή που σχεδιάζεται μία νέα ενεργειακή στρατηγική για την Ευρώπη, η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κρίνεται αναγκαία προκειμένου να μεταπηδήσουμε σε μία βιώσιμη οικονομία, με χαμηλές εκπομπές άνθρακα. Έτσι, η Ευρωπαϊκή Ένωση όρισε ως κοινοτικό της στόχο, την κάλυψη του 20% των αναγκών σε συνολική ενέργεια, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεσμεύτηκαν να αυξήσουν το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ακαθάριστη εσωτερική κατανάλωση. Η Ελλάδα, ως χώρα του ήλιου και του ανέμου, προσφέρει ένα αξιόλογο δυναμικό ανάπτυξης ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Οι οικονομικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης που θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, 19.00’, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεκαεπτά προσφορές για προμήθεια φυσικού αερίου παρέλαβε η Κύπρος



Προτάσεις για την «ενδιάμεση λύση» εξασφάλισης της Κύπρου με φυσικό αέριο υπέβαλαν στη ΔΕΦΑ 17 εταιρείες και κοινοπραξίες, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στον τομέα της ενέργειας. Η περίοδος υποβολής προτάσεων έληξε χθες στις 12 το μεσημέρι.
Μεταξύ των μνηστήρων της νέας διαδικασίας, ξεχωρίζουν μερικοί από τους κολοσσούς που διεκδίκησαν την 20ετή παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην πολύκροτη διαδικασία του 2009, που τελικά ακυρώθηκε ενόψει της ψηλής τελικής τιμής του μνηστήρα που είχε επιλεγεί -της Shell- και των προοπτικών για δικά μας κοιτάσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» από εμπλεκόμενους επιχειρηματικούς κύκλους, τόσο η Shell (μέσω άλλης θυγατρικής) όσο και η ολλανδική Vitol (που επίσης είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό του 2009), έχουν υποβάλει χθες εκ νέου προτάσεις υπό τις νέες προβλέψεις της «ενδιάμεσης λύσης» και μάλιστα και στις δύο περιπτώσεις η λύση αφορά υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Χθες υποβλήθηκαν προτάσεις και από άλλα ηχηρά διεθνή ονόματα του χώρου της ενέργειας.
Τόσο η Shell όσο και η Vitol προτείνουν ολοκληρωμένη λύση, με τη δεύτερη να έχει το πλεονέκτημα του ότι ήδη κατασκευάζει λιμενικές εγκαταστάσεις για το τερματικό υγρών καυσίμων της στο Βασιλικό, κάτι που της δίνει δυνατότητα σημαντικών εξοικονομήσεων από τις συνέργειες για την υποδομή του LNG. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνελήφθησαν Μετά από Ένταλμα του Ανακριτή οι Υπέυθυνοι των Εταιρειών ENERGA και HELLAS POWER



Συνελήφθησαν, με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, οι υπεύθυνοι των εταιρειών, παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER.
Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών -για τους οποίους εκδόθηκε ήδη διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους- ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι συλληφθέντες, που κρατούνται στην ΓΑΔΑ, είναι οι Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για τις απολογίες τους.
Οι πέντε, είναι ήδη κατηγορούμενοι καθώς έχει ασκηθεί εδώ και καιρό ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Μάχη για την ζωή δίνει η Μυρτώ, αλλά ποιός νοιάζεται για αυτή



Μάχη για τη ζωή εξακολουθεί να δίνει η 15χρονη Μυρτώ, τρεις και πλέον μήνες μετά τη σοκαριστική βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε στην Πάρο από τον λαθροεισβολέα Πακιστανό.
Σύμφωνα με τον πατέρα της, η κοπέλα δεν έχει δείξει ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης και είναι αμφίβολο εάν θα συνέλθει. Όπως δήλωσε  ο πατέρας της Γιάννης Παπαδομιχελάκης, η κόρη του «το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ανοίγει τα μάτια και να αναπνέει μόνη της. Αλλά δεν έχει συνείδηση».
Η Μυρτώ έχει μεταφερθεί από το «Αττικό Νοσοκομείο» στο «Υγεία», με σκοπό να βρεθεί έπειτα σε κέντρο αποκατάστασης. Όμως ο δρόμος είναι πολύ μακρύς και δεν αποκλείεται να μην επανέλθει ποτέ.
Είναι πραγματικά τραγικό και απεχθές το γεγονός ότι ενώ για την φερόμενη κακοποίηση των αναρχικών από την Αστυνονομία κινητοποιήθηκαν ξένες εφημερίδες, οργανώσεις, ελληνικές εφημερίδες, κόμματα πολιτικοί κλπ για αυτή την βασανισμένη κοπέλα τις οποίας το μέλλον ήρθε να καταστρέψει με τον πιο βάρβαρο τρόπο ο Πακιστανός λαθροεισβολέας κανένας από τους παραπάνω υπερευαίσθητους φορείς δεν έχει δώσει σημασία.
Προφανώς αν άνηκε στον προοδευτικό χώρο ή αν ήταν αλλοδαπή μετνάστρια να είχε ελπίδα, επειδή όμως ήταν ακόμα μία από τις δεκάδες ελληνίδες που κακοοπιούνται από αλλοδαπούς κάθε χρόνο ποιός πραγματικά νοιάζεται.  Η υποκρισία του προοδευτικού χώρου σε όλο της το μεγαλείο.....   
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΡΩΣΙΑ Χάθηκε στον Ειρηνικό πλοίο με 700 τόνους μετάλλευμα χρυσού


Χάθηκε στον Ειρηνικό πλοίο με 700 τόνους μετάλλευμα χρυσού
Τα ίχνη ενός φορτηγού πλοίου, το οποίο μεταφέρει 700 τόνους μετάλλευμα χρυσού και 9μελές πλήρωμα, χάθηκαν στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στις ρωσικές ακτές, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τας.
Το μετάλλευμα που ανήκει στην εταιρεία Polymetal, μεταφερόταν για περαιτέρω επεξεργασία για χρυσό.
Ένα αεροσκάφος και πλοία ερευνούν για τον εντοπισμό του πλοίου Amurskaya κοντά στα νησιά Σαντάρ στη Θάλασσα του Οχότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.
Το πλοίο κατευθυνόταν την Κυριακή στο Οχότσκ όταν έστειλε σήμα κινδύνου. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

ΣΟΚ: “Δεν μπορώ να βγω απο το σπίτι μου… υπάρχουν καρχαρίες παντού” – Καρχαρίας στην είσοδο πλημμυρισμένου σπιτιού στο Νιου Τζέρσεϊ



Απίστευτο και όμως οι φωτογραφίες το αποδεικνύουν. Ο τυφώνας Σάντι που έπληξε τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ακόμη και έναν καρχαρία. Η σοκαριστική φωτογραφία, απεικονίζει έναν καρχαρία να κάνει βόλτες, έξω απο την αυλή ενός πλημμυρισμένου σπιτιού στο Νιου Τζέρσεϊ.

Την απίστευτη αυτή φωτογραφία πόσταρε πρώτος ο Kevin P McCarty στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το αναδημοσίευσε το  WBTW.

Καρχαρίας «κόβει» βόλτες σε πλημμυρισμένη αυλή σπιτιού στο Nιου Τζέρσει


“Δεν μπορώ να βγω απο το σπίτι μου γιατί οι καρχαρίες κάνουν βόλτες”
Ένας κάτοικος της περιοχής Μπρίγκαντιν στο Νιού Τζέρσεϊ, ο Κέβιν Μακάρθι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του γιατί στους δρόμους κάνουν βόλτα καρχαρίες.
Χαρακτηριστικό είναι πως στην πρώτη φωτογραφία που ανέβασε φαινόταν το πτερύγιο ενός καρχαρία και ο νεαρός σχολίαζε «Τώρα δεν μπορώ να φύγω… καρχαρίες στους δρόμους». Προφανώς όμως κάποιοι δεν τον πίστεψαν και γι αυτό ανέβασε και μία δεύτερη φωτογραφία όπου φαίνεται ολόκληρος ο καρχαρίας να κάνει βόλτα σχεδόν έξω από την πόρτα του σπιτιού του.



Οι κάτοικοι όμως δεν είδαν μόνο αυτό… Σε κατοικημένες περιοχές λόγω αυτού του φαινομένου, ο τυφώνας παρέσυρε τις φώκιες στους δρόμους. Δείτε την συγκλονιστική εικόνα!
 Καρχαρίας «κόβει» βόλτες σε πλημμυρισμένη αυλή σπιτιού στο Nιου Τζέρσει
 ΠΗΓΗ:lay-out.gr

Μαρία Ρεπούση "Καταργείστε την αναπαράσταση της εξόδου του Μεσολογγίου"



Νέα επίθεση κατά του ελληνισμού εξαπέλυσε η γνωστή “φιλέλλην” ακαδημαϊκός και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση η οποία σύμφωνα με την εφημερίδα το ΒΗΜΑ (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=481692) ζητά την κατάργηση της αναπαράστασης της εξόδου του Μεσολογγίου, της  ανατίναξης της Αρμάτας στις Σπέτσες  την αναπαράσταση στο Κούγκι και τις εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας.
Η μεγάλη "ελληνίδα" ακαδημαϊκός του περίφημου "συνωστισμού" της Σμύρνης, χαρακτηρίζει όλες αυτές τις αναπαραστάσεις, περιλαμβανομένης και της αναπαράστασης της εισόδου των ελληνικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη θέση στην οποία συμφωνεί και ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Μπουτάρης  ως... "εθνικιστικά κιτς".  
Όπως δηλώνει η ίδια όλες αυτές οι εκδηλώσεις δεν προσφέρουν τίποτα αναπαράγουν την εθνικιστική έξαρση, επαναλαμβάνονται συνεχώς και δεν γίνεται κανένας ιστορικός στοχασμός. Τελικά η ψήφος είναι σαν την τράπεζα ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από το ταμείο.
Είναι δε σίγουρο ότι οι κάτοικοι του Μεσολογγίου, των Καλαβρύτων, του Σουλίου και των Σπετσών θα "τιμήσουν" με ιδιαίτερη θέρμη τις θέσεις της βουλευτού και το κόμμα στο οποίο ανήκει στις επόμενες εκλογές.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Νοmura: Υποτιμημένη κατά 55-60% η νέα δραχμή σε ενδεχόμενο GREXIT



Μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημαίνει την επιστροφή στη νέα δραχμή η οποία θα είναι υποτιμημένη κατά 55-60%, υποστηρίζει στην ανάλυσή της η ιαπωνική τράπεζα Nomura.
Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα βρεθεί μόνο πίσω από την Αργεντινή του 2002 και την Ινδονησία του 1997, στην ιστορική κατάταξη με τις νομισματικές κρίσεις παγκοσμίως. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αργεντινή το 2002 το νόμισμα υποτιμήθηκε κατά 64% και στην Ινδονησία το 1997 κατά 67%, εξηγεί η Nomura.
"Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα απώλειας ανταγωνιστικότητας εξαιτίας της υπερτίμησης του νομίσματος της, χαμηλά συναλλαγματικά αποθέματα και χαμηλή κυβερνητική αποτελεσματικότητα (με βάση τους δείκτες της Παγκόσμιας Τράπεζας). Tα παραπάνω, καταδεικνύουν ότι μια ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη θα παρήγαγε μια εξαιρετικά μεγάλη νομισματική υποτίμηση, αντίστοιχη με τις χειρότερες εμπειρίες του ιστορικού μας υποδείγματος" σημειώνεται στην έκθεση της Nomura.
Παράλληλα, η Nomura υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την ευρώ και διάσπασης της ευρωζώνης έχει υποχωρήσει από τον Μάιο του 2012, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί τελείως.
Σύμφωνα με τον ιαπωνικό οίκο, τα spreads των ευρωπαϊκών ομολόγων δείχνουν ότι οι πιθανότητες διάσπασης της Ευρωζώνης μέχρι τα τέλη του 2013 ανέρχονται στο 50%. Η Nomura σημειώνει ακόμα ότι παραμένει το υψηλό πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα.
"Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το κυβερνών κόμμα, η Νέα Δημοκρατία, βλέπει τη δημοτικότητα του να υποχωρεί πίσω από το αντιμνημονιακό κόμμα της ακροαριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτη" επισημαίνει η έκθεση.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ?...



Η δημοσίευση της φερόμενης - απο τον εκδότη του περιοδικού Hot Doc, Κώστα Βαξεβάνη - ώς Λίστας Λαγκάρντ, προκαλεί αυτή τη στιγμή μια πολύ ενδιαφέρουσα "περιπλοκή" στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Μια περιπλοκή που γεννά πολλά ερωτηματικά σχετικά αφενός με τις συνθήκες της δημοσίευσης, δηλαδή του ποιά είναι η πηγή της λίστας, άρα του πόσο αξιόπιστη είναι η πηγή και αφετέρου με τους λόγους για τους οποίους η πηγή του κ. Βαξεβάνη του έδωσε τη λίστα προς δημοσίευση, λίγες μέρες πριν πάει στη Βουλή και ενώ ήδη ερευνάται απο την Δικαιοσύνη, τον ΣΔΟΕ και την Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ένα καίριο σημείο: Η δημοσίευση της λίστας είναι αυτονόητο καθήκον κάθε δημοσιογράφου εφόσον δέχτηκε να την παραλάβει απο την πηγή του. Όπως αυτονόητο καθήκον είναι πρίν την δημοσιεύσει να ελέγξει την εγκυρότητα της η οποία μπορεί να ελεγχθεί μόνο μέσω του ελέγχου της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας αυτού που του την έδωσε, δηλαδή της πηγής.
Το πράγμα μοιάζει περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Τέτοιου είδους ρεπορτάζ, δεν βρίσκονται. Δίνονται. Δηλαδή ο κ. Βαξεβάνης, δεν βρήκε τη λίστα κάπου παραπεταμένη, του την έδωσε κάποιος (η πηγή που λέμε στη δημοσιογραφία). Ο δημοσιογράφος λοιπόν που δέχεται να παραλάβει μια τέτοια λίστα, οφείλει να γνωρίζει πολύ καλά την πηγή του. Η πηγή δεν μπορεί να είναι ανώνυμη, δηλαδή η λίστα δεν μπορεί να έλθει σε φάκελο ώς ανώνυμη επιστολή. Αν αυτό συμβεί, απλώς η λίστα δεν δημοσιεύεται διότι δεν μπορεί να ελεγχθεί η αξιοπιστία της.
Θεωρούμε λοιπόν αυτονόητο οτι ο έμπειρος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης γνώριζε προσωπικά πολύ καλά αυτόν που του έφερε τη λίστα και γνώριζε επίσης οτι αυτός ήταν αξιόπιστος και οτι η λίστα ήταν γνήσια. Εφόσον λοιπόν τα γνώριζε και εμπιστευόταν την πηγή του και θεωρούσε τη λίστα αυθεντική, ορθώς την δημοσίευσε. Δεν είναι δουλειά του δημοσιογράφου να διακρατεί πληροφορίες για δική του χρήση, δουλειά του είναι να τις δημοσιεύει.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ






ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Οι ανάγκες των  καιρών επιβάλλουν επιτακτικά αλλαγές.  Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ δεν έχει το δικαίωμα να μείνει θεατής των εξελίξεων...

Η  ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ  διοργανώνει  Ανοικτό  Πανελλαδικό  Συνέδριο  στις  10 Νοέμβρη  ώρα  11:00  στην  αίθουσα  του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας και απευθύνει πρόσκληση  σε  όλους  τους  συναδέλφους.

Οι απόψεις και οι θέσεις όλων, είναι απαραίτητες για να συγκροτήσουμε όλοι μαζί ένα Μαχητικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, Αλληλεγγύης  και Ανατροπής του σήμερα, για ένα Ανεξάρτητο Συνδικάτο  αύριο.



ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Ανατροπές σε συντάξεις, όρια ηλικίας και εφάπαξ


anatropes-se-syntakseis-oria-ilikias-kai-efapaks
Το νομοσχέδιο με τη βαριά καμπάνα δύο ετών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στους περισσότερους ασφαλισμένους από το 2013, τις περικοπές στις συντάξεις και το εφάπαξ και τις ανατροπές στα συνταξιοδοτικά του ΟΓΑ αναμένεται να προκαλέσουν ανατροπές στη ζωή χιλιάδων ασφαλισμένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα «Νέα», η αύξηση των ετών συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 θα γίνει άπαξ το 2013. Οι χαμένοι του νέου μέτρου θα είναι όσοι δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα αλλά και άλλες κατηγορίες. Το μέτρο θα συμπαρασύρει και τα ενδιάμεσα όρια ηλικίας. 
Από την αύξηση των ορίων ηλικίας ή και του χρόνου ασφάλισης εξαιρούνται οι ασφαλισμένες που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης σύμφωνα με τις ισχύουσες γενικές, ειδικές ή καταστατικές διατάξεις ως μητέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων καθώς και χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων, και οι ασφαλισμένοι στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας του Ν. 4024/2011. 
Οι ασφαλισμένοι των φορέων κοινωνικής ασφάλισης αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, οι οποίοι μέχρι 31-12-2012 έχουν κατοχυρώσει ή κατοχυρώνουν τις κατ’ έτος προβλεπόμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, όπως αυτές καθορίζονται με το άρθρο 10 του Ν. 3863/2010 όπως ισχύει (σ.σ.: το άρθρο 10 αναφέρεται στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και στους αναγνωριζόμενους χρόνους) ή από προγενέστερες γενικές ή άλλες διατάξεις, δύναται να συνταξιοδοτηθούν με τις προϋποθέσεις του ορίου ηλικίας και του χρόνου ασφάλισης που κατά περίπτωση κατοχυρώνουν. 
Μειώσεις στις συντάξεις
Από 3% έως 12% θα είναι η νέα εισφορά που θα επιβληθεί από 1-1-2013 στις συντάξεις (άθροισμα κύριας και επικουρικής) που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Ειδικότερα οι μειώσεις στις συντάξεις, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έχουν ως εξής: 
- Ποσό σύνταξης ή συντάξεων άνω των 1.000,01 ευρώ και έως 1.500 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 3% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ. 
- Ποσό σύνταξης ή συντάξεων από 1.500,01 ευρώ έως 2.000,00 ευρώ μειώνεται στο σύνολο του ποσού κατά 6% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.455,01 ευρώ. 
- Ποσό σύνταξης ή συντάξεων από 2.000,01 ευρώ μειώνεται κατά ποσο- στό 12% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.880,01 ευρώ. Επί αθροίσματος συντάξεων το ποσό της μείωσης επιμερίζεται ανα- λογικά σε κάθε σύνταξη και αποτελεί έσοδο του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή τομέα. 
Για τον υπολογισμό του ποσοστού της μείωσης λαμβάνεται υπόψη το καταβλητέο ποσό σύνταξης ή συντάξεων την 31-12-2012 μετά τις μειώσεις και τις παρακρατήσεις της ειδικής εισφοράς συνταξιούχων. 
Mειώσεις στα εφάπαξ
Στους ασφαλισμένους σε 22 φορείς πρόνοιας μέχρι 31-12-1992 οι οποίοι αποχώρησαν ή θα αποχωρήσουν της υπηρεσίας τους από 1-8-2010 και μετά για τους οποίους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος, το ποσό του εφάπαξ μειώνεται από 1,94% έως 83% (ανάλογα με το Ταμείο). 
ΠΗΓΗ newpost.gr

Νυχτερινό τιμολόγιο με τμηματικό ωράριο από 1ης Νοεμβρίου



Η ΔΕΗ Α.Ε. υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του μειωμένου (νυχτερινού) οικιακού τιμολογίου με τμηματικό ωράριο ότι η ρύθμιση αυτή θα ισχύσει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, από την 1η Νοεμβρίου 2012 έως και την 30η Απριλίου 2013.
Ειδικότερα, το νέο τμηματικό ωράριο:
-  Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών θα είναι από 15:00-17:00 και 02:00-08:00.
- Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15:30-17:30 και  02:00-08:00.
Καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητούν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Στην "Ειδική Γραμματεία Υδάτων" του ΥΠΕΚΑ η εποπτεία των υδάτων



Η «Ειδική Γραμματεία Υδάτων» του ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει ρόλο ρυθμιστικής αρχής για την διαχείριση των υδάτων στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ με λόγο ακόμη και στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, σύμφωνα με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών Ανάπτυξης  Σταύρου Καλογιάννη και Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα παρουσία στελεχών και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), συζητήθηκε το θέμα της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης.
«Συζητήσαμε σήμερα με τον υπουργό κ. Καλαφάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, το πλαίσιο ρύθμισης των θεμάτων που αφορούν την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ιδιαίτερα τα θέματα τιμολογιακής πολιτικής, ανάκτησης του περιβαλλοντικού κόστους, παρακολούθησης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του πόσιμου ύδατος και των επεξεργασμένων λυμάτων, καθώς και θέματα ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για την περιορισμένη διαθεσιμότητα των υδατικών αποθεμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καλογιάννης.
Σύμφωνα με τον υπουργό οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι αναγκαίο να ενταχθούν σε ένα γενικό πλαίσιο που θα αφορά στο σύνολο των χρήσεων του νερού ώστε να καταστεί δυνατός ο ενιαίος συντονισμός για τη διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων, σύμφωνα και με τις επιταγές των σχετικών Οδηγιών της Ε.Ε.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ κατά Κουρουμπλή λόγω του Νάσου Θεοδωρίδη



Τον μπελά του βρήκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Παναγιώτης Κουρουμπλής όταν σε  δημόσια τοποθέτηση του για τις θέσεις του στελέχους του κόμματος του Νάσου Θεοδωρίδη για το Έπος του 1940, απάντησε πως ο τελευταίος θα έπρεπε να διαγραφεί.   
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε μία από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ η «Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση» η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την δυσάρεστη έκπληξη όπως αναφέρεται σε όσες και όσους ανήκουμε στη Ριζοσπαστική Αριστερά, ενώ επισημαίνεται ότι ο Νάσος Θεοδωρίδης εκφράζει τις απόψεις αυτές  χρόνια τώρα στο πλαίσιο του ΣΥΝ.
Και συνεχίζει η ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ «Η Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση παρότι δεν συμφωνεί με τις απόψεις του σ. Νάσου, ανησυχεί ιδιαίτερα για την απαίτηση διαγραφής του άρτι αφιχθέντος στον ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή. Προφανώς αγνοεί ότι οι διαγραφές ως μέθοδοι εξαφάνισης των διαφορετικών απόψεων είναι καταδικασμένες στη συνείδηση των Αριστερών. Στο ΠΑΣΟΚ όπως ξέρει κι ο ίδιος ευδοκιμούσαν... Η πολυτασική κουλτούρα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση διαγραφής που διατύπωσε δημόσια ο νεόκοπος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Καλό είναι να γνωρίζει ότι η θέση του δεν του δίνει επιπλέον προνόμια σε σχέση με τα απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.  Ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε ότι το δικαίωμα διατύπωσης απόψεων και θέσεων είναι καθολικό και δεν αφορά μόνο όσους τις εκφράζουν από την τηλεόραση».
Τελικά όντως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι  ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα. Το ζήτημα όμως είναι ποια είναι η επίσημη κατεύθυνση που τελικά λαμβάνει σε κάθε θέμα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Καύσιμα:Έξαρση λαθρεμπορίου φοβούνται οι εταιρίες



Φόβους για επανάληψη και στην αγορά καυσίμων, του φαινόμενου των εταιρειών που προμήθευαν ηλεκτρικό ρεύμα και κατέρρευσαν σε μια μέρα, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, εφ΄όσον γίνουν αποδεκτές ορισμένες από τις προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 
Οι ενστάσεις των οργανωμένων εταιρειών εστιάζονται σε συγκεκριμένες προβλέψεις της γνωμάτευσης της Επ. Ανταγωνισμού για την ίδρυση εταιρειών, οι οποίες θεωρητικά αποσκοπούν στο «άνοιγμα» της αγοράς, και στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Κατά τα άλλα κρίνονται θετικά. 
Συγκεκριμένα η γνωμάτευση προτείνει την κατάργηση της απαίτησης ελάχιστου κεφαλαίου για τη χορήγηση αδειών εμπορίας καυσίμων, η κατάργηση της υποχρέωσης αποθήκευσης προϊόντων δύο τουλάχιστον προϊόντων για τη χορήγηση άδειας χονδρικής εμπορίας και στη θέσπιση ανώτατου ορίου 7.000 κυβικών μέτρων δεξαμενών για τη χορήγηση άδειας εμπορίας και μηδενικό όγκο δεξαμενών για εμπορία στα νησιά, εφ΄όσον πρόκειται για εταιρείες που θα λαμβάνουν άδεια τοπικής εμβέλειας. 
Όπως τονίζουν από την πλευρά του Συνδέσμου, η τυχόν υιοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης των παραπάνω ρυθμίσεων, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να διασφαλίσει την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία της αγοράς, προς όφελος των καταναλωτών, καθώς και την καταπολέμηση των φαινομένων λαθρεμπορίας, νοθείας και φοροδιαφυγής, καθώς το Δημόσιο δεν θα μπορεί να ελέγχει την αγορά, να εξασφαλίζει έσοδα και να αποδίδει ευθύνες. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Τα σενάρια για τη νέα φορολογική κλίμακα - Χαμένοι όσοι έχουν παιδιά


Τα σενάρια για τη νέα φορολογική κλίμακα - Χαμένοι οι φορολογούμενοι με παιδιά
Συνεχίζεται το γράψε - σβήσε των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, εν όψει των οριστικών αποφάσεων για τη νέα φορολογική κλίμακα, η οποία φαίνεται ότι θα αποτελέσει προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης.
Το 1ο σενάριο, που στηρίζεται επί της ουσίας στις συστάσεις του ΔΝΤ, προβλέπει κλίμακα με μόλις 3 κλιμάκια και συντελεστές 21%, 36%, 45%, αλλά η πιο σημαντική καινοτομία είναι ότι η νέα κλίμακα στηρίζεται στην αντικατάσταση του αφορολόγητου από επιστροφή φόρου έως 1.950 ευρώ, που θα βαίνει μειούμενη όσο αυξάνονται τα εισοδήματα, με πλήρη κατάργηση για εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ και εφαρμογή του ανώτατου συντελεστή 45% πάνω από τις 47.000 ευρώ.
Το 2ο σενάριο, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει τη προτίμηση του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, προβλέπει τη διατήρηση της ισχύουσας κλίμακας με τα 8 κλιμάκια, κατάργηση του αφορολογήτου των παιδιών και μόνο μικρές εσωτερικές αλλαγές για τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Και στα δύο σενάρια οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι φορολογούμενοι με παιδιά, καθώς οι απώλειες τους από τη κατάργηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο του αφορολογήτου, είναι βαριές και δεν αναπληρώνονται ούτε καν από το ειδικό επίδομα που θα χορηγηθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr



Τυφώνας Σάντι - Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του κόσμου



Μία από τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες των τελευταίων ημερών τραβήχτηκε σήμερα από την Νέα Υόρκη, με φόντο το άγαλμα της ελευθερίας και από πίσω τον
απειλητικό τυφώνα Σάντι να πλησιάζει την πόλη ... Τα λόγια είναι περιττά ...
Να τονίσουμε τέλος, πως έχουν παραλύσει τα πάντα μέσα στην Νέα Υόρκη, ο κόσμος που κυκλοφορεί έξω από τα σπίτια του είναι ελάχιστον και οι διακοπές ρεύματος είναι εκατοντάδες ως και χιλιάδες και μέσα στην Νέα Υόρκη και στις γύρω περιοχές.
Ο πρόεδρος των Η.Π.Α Μπάρακ Ομπάμα κάνει λόγω για ένα πολύ ισχυρό φαινόμενο, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή για να μην υπάρξουν θύματα και απώλειες γενικότερα. 
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com

Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ



Παναττική στάση εργασίας στο Δημόσιο από τις 12:00 το μεσημέρι, έως τη λήξη του ωραρίου, εξαγγέλλει για την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).
Η στάση εργασίας πραγματοποιείται, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιούν οι Ομοσπονδίες στο χώρο της Υγείας, την ίδια ημέρα, στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας.
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ συντονίζει τη δράση της με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. 
ΠΗΓΗ:nooz.gr

Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις Σε έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ αποκαλύπτεται ξεκάθαρα πως ο λαός δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας - Δείτε πως το ΤΑΙΠΕΔ με τις πλάτες της τρόικας «παζαρεύει» με τους όρους των δανειστών


Να που θα πάνε τα λεφτά από τις αποκρατικοποιήσεις
Μνήμη… χρυσόψαρου αποδεικνύεται πως έχουν ορισμένοι βουλευτές, που έκπληκτοι διαπιστώνουν το «μαγείρεμα» για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από την τρόικα και το ΤΑΙΠΕΔ. 
Ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν μάχη στη Βουλή για να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμπεριέχει την «προδοσία» του ΤΑΙΠΕΔ, ζητούν σήμερα πριν από κάθε αποκρατικοποίηση να υπάρχει ενημέρωση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.
Στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως φαίνεται ξεκάθαρα πως η τρόικα χρησιμοποιώντας ως «δούρειο ίππο» το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να «παζαρεύει» τη δημόσια περιουσία με τους δικούς της όρους και χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ούτε καν στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και φυσικά τα κέρδη από το ξεπούλημα να πάνε όλα στους δανειστές. Τα κέρδη για το ελληνικό κράτος, όπως είναι αναμενόμενο, μηδέν!
Οι τροπολογίες του Γιάννη Στουρνάρα στο νομοσχέδιο για την απόσυρση του Δημοσίου από ΔΕΚΟ και λιμάνια, δεν έπεισαν τους εισηγητές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να άρουν τις ενστάσεις τους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ .
Η ΔΗΜΑΡ θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο κατά τις ονομαστικές ψηφοφορίες που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος επέμεινε από την πλευρά του να έχει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποφασιστικό ρόλο για την κάθε μία αποκρατικοποίηση και όχι απλώς συμβουλευτικό.
Μάλλον όμως ξέχασε πως στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο ψήφισε με τα δυο χέρια η πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ξεκάθαρα:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρήστης του Facebook κατηγορείται για δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών από την παρέλαση



Στην προσαγωγή ενός Κερκυραίου προχώρησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας με την κατηγορία ότι έχει αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες αστυνομικών από την παρέλαση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι ο άνδρας αυτός είχε δημοσιεύσει και φωτογραφίες πολιτών με τα πρόσωπά τους όμως καλυμμένα ενώ των αστυνομικών ήταν ακάλυπτα. Οι φωτογραφίες των αστυνομικών, λίγη ώρα αργότερα, βρέθηκαν αναρτημένες σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την ίδια στιγμή, στην Κέρκυρα, την ώρα αυτή, πραγματοποιείται έρευνα στο σπίτι του προσαχθέντα, ενώ, αν προκύψουν στοιχεία θα γίνουν κι άλλες κατ’ οίκον έρευνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές της Κέρκυρας, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του χρήστη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ "Θράσος" από το Ιράν: Μετέφεραν "ιπτάμενες βόμβες" στο Λίβανο στην "πλάτη" του Ισραήλ

 

Στην αντεπίθεση έχει περάσει το Ιράν προσπαθώντας να εξουδετερώσει με UCAV ανεπτυγμένα στο Λίβανο τα στρατηγικά πλεονεκτήματα των Ισραηλινών και των Αμερικανών δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στον σχεδιασμό τους για μία επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Αξιοποιώντας την ισχυρή επιρροή του στην οργάνωση Hizbollah και Hamas το Ιράν έχει στείλει στον Λίβανο αριθμό τηλεκατευθυνόμενων UCAV τύπου Ababil-T.

Τα ιρανικά UCAV  μπορούν να πλήξουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Dimona καθώς και το ραντάρ εντοπισμού βαλλιστικών στόχων AN/TPY-2 το οποίο έχει εγκατασταθεί στην ίδια περιοχή τυφλώνοντας έτσι την αμερικο-ισραηλινή αεράμυνα για πιθανό πλήγμα από ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο.
Επιπλέον με τα UCAV τύπου Ababil-T το Ιράν μπορεί να πλήξει τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας για την πραγματοποίηση μίας αμερικανικής επιδρομής στο Ιράν και φυσικά την αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Incirlik της Τουρκίας κοντά στα Άδανα από όπου ξεκινάνε τα αμερικανικά αεροσκάφη για την πραγματοποίηση αποστολών στην περιοχή. Η καταστροφή αυτών των στόχων ή μάλλον η απειλή καταστροφής αυτών των στόχων από ένα σύστημα εύχρηστο σαν το Ababil-T το οποίο είναι μόλις 3 μέτρα αποτελεί την νέα πρόκληση που οι Ισραηλινοί και οι Αμερικανοί θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε περίπτωση που αποφασίσουν να επιτεθούν.
Τα Ababil-T μεταφέρθηκαν στο Λίβανο στα μέσα του Σεπτεμβρίου σε τμήματα και συναρμολογήθηκαν από Ιρανούς τεχνικούς. Τα συστήματα αυτά έχουν μεγάλη εμβέλεια υψηλή ταχύτητα που φτάνει τα 300 χλμ την ώρα και αντοχή σε ηλεκτρονικές παρεμβολές. Σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του αεροχήματος είχε η εμπειρία που απέκτησαν οι Ιρανοί από την μελέτη του αμερικανικού UAS RQ-170 Sentinel το οποίο ως γνωστό είχε καταπέσει σε ιρανικό έδαφος πριν από ένα περίπου χρόνο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ