Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Από το apocalypsejohn.com
Όλα αυτά που μας κρύβουν για τον πλανήτη Άρη – Ως εισαγωγικό στο διαφωτιστικό κι αναλυτικό πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Παντελή Γιαννουλάκη που θα ακολουθήσει (κι όπου βρίσκουμε και μια εκτενή ιστορική αναφορά στα όσα έχουν συμβεί ως τώρα σχετικά με τον κοντινό αυτό πλανήτη):

Oι παρακάτω είναι φωτογραφίες από τον πλανήτη Άρη που η N.A.S.A. (=Never A Straight Answer) δεν πρόλαβε να λογοκρίνει και διέρρευσαν, μα παρ’όλα αυτά είναι άγνωστες ακόμα στο «πλατύ κοινό», λόγω μεγάλης αποσιώπησης (και προκλητικά αδιάφορων σφυριγμάτων, κάτι που κατήγγειλε και ο «πολύς» Άρθουρ Κλαρκ λίγο πριν πεθάνει!) καθώς ο χλευασμός, η συκοφάντηση και η παραποίηση δεν μετράνε εδώ πια! Είναι αυτό που βλέπεις!

Αν εσύ θες να θεωρήσεις τη βλάστηση ως «ανωμαλίες του φακού» ή ότι άλλο «λογικόν» κι «επιστημονικά ορθόν»… Και τα νερά ως «λευκά σημεία» του εδάφους επειδή .

Η Πολωνία μπορεί να γίνει κόμβος διανομής φυσικού αερίου στην ανατολική Ευρώπη

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Πολωνία μπορεί να γίνει κόμβος διανομής φυσικού αερίου στην ανατολική Ευρώπη
Από το naftikachronika.gr
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρέσβη στην Πολωνία, Paul W. Jones, ο τερματικός σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στο Swinoujscie, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία το περασμένο καλοκαίρι, παρέχει τη δυνατότητα στη χώρα να καταστεί περιφερειακός κόμβος φυσικού αερίου για όλη την περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Όπως προκύπτει από τα όσα δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο «Energetyka24.com» ο Αμερικανός πρέσβης, οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να..

UBS: Στα top picks η Motor Oil, buy για ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Από το energypress.gr
Τις συστάσεις "buy" για τις μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων και Motor Oil επαναδιατυπώνει η UBS σε έκθεσή της για τα ευρωπαϊκά διυλιστήρια.

Ο οίκος δίνει τιμή-στόχο στα 6 ευρώ για τα ΕΛΠΕ και στα 13,5 ευρώ για τη Motor Oil την οποία κατατάσσει και στις κορυφαίες της επιλογές από τον κλάδο. 

Η UBS σημειώνει ότι τα περιθώρια διύλισης εμφανίζονται να ανακάμπτουν το γ' τρίμηνο. Ως εκ τούτου, αυξάνει τις προβλέψεις της για τα EBITDA της MOH στο διάστημα αυτό στα 118 εκατ., ενώ εκτιμά ότι τα ΕΛΠΕ θα εμφανίσουν EBITDA ύψους 175 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, εκτιμά ότι..

Το Ιράκ προσαρμόζει τους πετρελαϊκούς στόχους της χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Το Ιράκ προσαρμόζει τους πετρελαϊκούς στόχους της χώρας
Από το naftikachronika.gr
Το υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ ανακοίνωσε ότι αναπροσαρμόζει τους στόχους παραγωγής πετρελαίου της χώρας. Ο νέος στόχος είναι η παραγωγή 4,75-5 εκ. βαρελιών πετρελαίου ανά ημέρα, με το τρέχων επίπεδο παραγωγής να διαμορφώνεται στα 4,6 εκ. βαρέλια.

Εν όψει της συνάντησης του OPEC τα τέλη Νοεμβρίου, ο υπουργός Πετρελαίου, Jabar Ali al-Luaibi δήλωσε αισιόδοξος ότι οι χώρες-μέλη του Οργανισμού θα λάβουν απόφαση για αύξηση των τιμών του πετρελαίου σε «ικανοποιητικά» επίπεδα.

Σε μία άλλη εξέλιξη που έλαβε χώρα στο Ιράκ, η κυβέρνηση αποφάσισε να..

ΙΕΑ: Ποιοι Είναι οι Κίνδυνοι για τη Ζήτηση Πετρελαίου Από τα Υπερβολικά Επίπεδα του Παγκόσμιου Χρέους

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energia.gr
Τα υπερβολικά επίπεδα χρέους και οι επιπτώσεις τους στην παγκόσμια οικονομία και τη ζήτηση πετρελαίου αποτελούν ένα σαφή κίνδυνο τον οποίο επισημαίνει στις εκθέσεις που δημοσίευσε αυτό το μήνα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Το γεγονός αυτό τονίζει ο ΙΕΑ στην δική του τελευταία μηνιαία έκθεση για την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Ειδικότερα, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας το ακαθάριστο χρέος του μη χρηματοπιστωτικού τομέα ρίχνει μια μεγάλη σκιά στην οικονομία, καθώς αντιστοιχεί σε περίπου 225% της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας, σύμφωνα με το Fiscal Monitor του ΔΝΤ. Πράγματι, η παρατεταμένη επιβράδυνση της..

Καύσιμα από σχιστόλιθο και στην Ελλάδα;

Αποτέλεσμα εικόνας για Καύσιμα από σχιστόλιθο και στην Ελλάδα;
Από το insider.gr
Η πρόσφατη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου με τη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης (fracking) φέρνει στο προσκήνιο ένα πολυσυζητημένο θέμα το οποία έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα, τις κυβερνήσεις και τον κλάδο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ο λόγος είναι ότι η συγκεκριμένη μέθοδος αποτελεί ένα είδος «ταμπού» καθώς έχει εγείρει προβληματισμό για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τη δημιουργία τεχνητής σεισμικής δραστηριότητας και τις ακριβές για τα κράτη που δεν διαθέτουν εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα μεθόδους εξόρυξης. Από την άλλη, πολλοί γεωλόγοι και παράγοντες της διεθνούς ενεργειακής αγοράς θεωρούν ότι..