Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Μειώνεται ο μισθός εκατομμυρίων ελλήνων στο τέλος Ιανουαρίου - Αυξάνονται οι φόροι! - Δείτε αναλυτικά



- Η εγκύκλιος δόθηκε στην δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών
- Οι κρατήσεις φόρου θα είναι αυξημένες για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά και εισόδημα από 24.000 ευρώ 
- Για όσους έχουν 1 παιδί και εισόδημα από 12.000 ευρώ και πάνω
- Για όσους έχουν 2 ή περισσότερα παιδιά και εισόδημα από 10.000 ευρώ 
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Την εγκύκλιο για τον τρόπο μηνιαίας παρακράτησης φόρου εισοδήματος από μισθωτούς και συνταξιούχους για τα εισοδήματα που αποκτούν από 1.1.2013 απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες και στα λογιστήρια των επιχειρήσεων.

Εκτός από τον φόρο με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα θα παρακρατείται και η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης.

Όταν πλεον μιλάμε για καθαρό μισθό σε αυτό περιλαμβάνονται και (υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες)

Όπως υπενθυμίζεται στην εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από φέτος γίνεται με βάση τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτους και συνταξιούχους που ισχύει με βάση τον νέο φορολογικό νόμο.

Η κλίμακα αυτή είναι η εξής:



Ο φόρος που προκύπτει από την κλίμακα μειώνεται ως εξής:

- Για εισόδημα μέχρι και 21.000 ευρώ κατά 2.100 ευρώ. Εφόσον ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 2.100 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται στο ποσό του φόρου.

- Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρι εξαντλήσεως του ποσού των δύο 2.100 ευρώ.


Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο περιλαμβάνεται ενδεικτικός πίνακας για τον ευκολότερο υπολογισμό των μειώσεων φόρου που ισχύσουν για εισοδήματα μέχρι 43.000 ευρώ 

 ΠΗΓΗ:newsit.gr

Την Παραπομπή των Συνδικαλιστών που Δεν Απήργησαν Ζητά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ



Tην παραπομπή στο άρθρο 71 (πειθαρχικό συμβούλιο της ομοσπονδίας) συνδικαλιστικών στελεχών του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ που δεν απήργησαν, ενώ ψήφισαν υπέρ της πρόσφατης απεργίας της ΓΕΝΟΠ, ζητά από τον πρόεδρό της Ν.Φωτόπουλο, ο πρόεδρος του σωματείου Σπάρτακος Γ. Αδαμίδης.
Στην επιστολή του ο κ. Αδαμίδης αναφέρει ότι:
"Στην πρόσφατη απεργία διαρκείας που προκήρυξε η ΓΕΝΟΠ, μετά από απόφαση του ΔΣ και ξεκίνησε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012, ενώ είναι άγνωστο τελικά ποτέ έληξε, αφού δεν υπήρξε ποτέ απόφαση οργάνου για την αναστολή της, αλλά σιωπηρά, αφού προηγουμένως είχε απαξιωθεί από τους εργαζόμενους (γιατί άραγε;), έληξε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, υπήρξαν συνδικαλιστικά στελέχη που ενώ ψήφισαν υπέρ των κινητοποιήσεων δεν απήργησαν. Κατ΄ επέκταση, ως πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ χιλιάδες εργαζόμενους στη ΔΕΗ και σεβόμενος την ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος, σε καλώ να αναλάβεις άμεσα την πρωτοβουλία, ενεργώντας για τα αυτονόητα. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχεις ακέραια την ευθύνη και τη συνενοχή για την πρακτική αυτών των συνδικαλιστικών στελεχών". 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Σύναψη Ομολογιακών Δανείων 605 Εκατ. για τα ΕΛΠΕ




Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και η Hellenic Petroleum Finance PLC είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη σύναψη δυο νέων Κοινοπρακτικών Ομολογιακών Δανείων τελικού ύψους €605.000.000. Η έκδοση των Δανείων, στο οποίο συμμετείχαν ξένες και ελληνικές τράπεζες, υπερκαλύφθηκε, με αποτέλεσμα το τελικό ποσό των Δανείων να υπερβεί τον αρχικό στόχο των €525.000.000.
Τα Δάνεια, είναι τριετούς διάρκειας και θα χρησιμοποιηθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων καθώς και την κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων της επιχείρησης.
Η Eurobank Εργασίας Α.Ε., η Alpha Bank A.E., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και η HSBC Bank plc συμμετείχαν ως Διοργανώτριες Τράπεζες (Mandated Lead Arrangers), ενώ η Eurobank και η HSBC ανέλαβαν και ρόλο Συντονιστριών Τραπεζών (Coordinators and Bookrunners) των Δανείων. Συνολικά δώδεκα τράπεζες, έξι ελληνικές και έξι ξένες, συμμετείχαν στα Δάνεια.
Τα παραπάνω Δάνεια είναι επιπρόσθετα Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου ύψους €225.000.000, το οποίο υπεγράφει τον Δεκέμβριο του 2012, με την Alpha Bank A.E. να εκτελεί ρόλο Διαχειρίστριας Τράπεζας (Agent) και το οποίο επίσης θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΟ ΑΒΕΕ


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 2013, 12.00–16.00

Συνάδελφοι
Το Σωματείο μας συμμετέχει στην Παναττική Στάση Εργασίας που προκηρύχθηκε για σήμερα, μετά από κοινή απόφαση των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΠΕΙΡΑΙΑ, ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και ΛΑΥΡΙΟΥ.
Η Στάση Εργασίας αποφασίστηκε έκτακτα εχθές, ως έκφραση καταδίκης της κυβερνητικής απόφασης για επιστράτευση των απεργών του ΜΕΤΡΟ και ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στις ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ που συνεχίζουν τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις τους, με νέα 24ωρη απεργία.
Νωρίς τα χαράματα, δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια. Αμέσως πλήθος εργαζομένων από άλλους κλάδους έσπευσαν επιτόπου να συμπαρασταθούν στους απεργούς. Όσο δηλητήριο κι αν χύνουν οι τηλεοράσεις για να φέρουν σε αντιπαράθεση τους απεργούς με τους άλλους εργαζομένους και τους ανέργους, η προσπάθεια τους δεν θα περάσει.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ.
Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια συμπαράστασης που θα διεξαχθούν σήμερα και τις επόμενες ημέρες.
Να παρθεί τώρα πίσω η επίταξη!


Δελτίο Τύπου για επίσκεψη Δημάρχου Ελευσίνας στις ΒΕΕ


 

            Χθες 24/01/13 επισκέφτηκε κλιμάκιο του Δήμου Ελευσίνας με επικεφαλή το Δήμαρχο Γεώργιο Τσουκαλά, τις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας όπου συναντήθηκε με το Σωματείο,  μίλησε σε εργαζόμενους και περιηγήθηκε στις νέες μονάδες.
           Συμφωνήθηκε  μεταξύ  των  δύο  πλευρών  να  υπάρχει συνεργασία και αμφίδρομη  ενημέρωση για θέματα που απασχολούν τους πολίτες των όμορων περιοχών.   Οι νέες μονάδες του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας, που ξεκίνησαν τη λειτουργία  τους  από  το  Σεπτέμβριο του 2012,  είναι  από  τα  πιο  σύγχρονα διυλιστήρια  στον  κόσμο  με  την  καλύτερη τεχνολογία που υπάρχει.  Η επένδυση ανήλθε στο ποσό του 1,4 δις € εκ των οποίων τα 300 εκ. € επενδύθηκαν σε περιβαλλοντικές  μονάδες,  όπου  μείωσαν  όλους  τους  ρύπους  κατά  70% μεσοσταθμικά,  αποδεικνύοντας  έτσι  ότι  σε  μια  δύσκολη  περίοδο  που  διέρχεται  η χώρα μας, ο Όμιλος των ΕΛΠΕ να ολοκληρώνει τις επενδύσεις του σεβόμενος το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και όσους ζουν στη γύρω περιοχή.
         Παράλληλα  προσέφερε κατά την  περίοδο  κατασκευής  δουλειά  σε 3.000  περίπου εργαζόμενους,  αύξησε  τις  μόνιμες  θέσεις  εργασίας  και  τόνωσε  μέσω  του  κύκλου εργασιών τη τοπική και εθνική οικονομία της χώρας.
          Η  συγκεκριμένη  επένδυση  είναι  ένα  τρανταχτό  παράδειγμα  που  αποδεικνύει ότι  όταν  τηρούνται  όλοι  οι  κανόνες,  οι  περιβαλλοντικοί  όροι,  η υγιεινή και η ασφάλεια,  βιομηχανία  και  πολίτες μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου όπου παράγεται το 45%  του  ΑΕΠ  της  χώρας,  συμβάλλοντας στην απασχόληση και χτυπώντας έτσι τη μάστιγα της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας.


ΕΩΣ ΕΔΩ......

Ημερήσια άνοδος 0,76% για το πετρέλαιο-στα $95,95




Μεικτή εικόνα παρουσίασαν κατά τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δύο βασικές κατηγορίες εμπορευμάτων στα αμερικανικά χρηματιστήρια, με το πετρέλαιο και τα προϊόντα στο ενεργειακό μπλοκ να ανακάμπτουν μετά τις πιέσεις της Τετάρτης, από τη μία μεριά και τα πολύτιμα μέταλλα να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος με σημαντικές ρευστοποιήσεις, από την άλλη.

  Στη γλώσσα των αριθμών, στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης και στο petroleum complex, το light crude oil (σειρά Μαρ.’13) έκλεισε στα $95,95/βαρέλι με κέρδη της τάξεως του 0,76%, ενώ στα products η εικόνα ήταν παρόμοια, με τη σειρά Φεβ.’13 για την RBOB Gasoline να ενισχύεται στα $286,29cents/γαλόνι σημειώνοντας ημερήσια κέρδη κατά 1% και την αντίστοιχη σειρά για το πετρέλαιο θέρμανσης να κάνει settlement στα $307,81cents/γαλόνι, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 0,4%.
  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το US DoE τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν περισσότερο από τις μέσες προβλέψεις της αγοράς (2,8 εκ. βαρέλια έναντι 2,15 εκ.), τα αποθέματα της βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,7 εκ. βαρέλια αντί αύξησης +1,25 εκ. που προέβλεπαν οι αναλυτές και αυτά των διυλισμένων αυξήθηκαν +508 χιλιάδες βαρέλια έναντι μηδενικής μεταβολής που εκτιμούσε η αγορά.
  Στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων η εικόνα ήταν όπως αναφέραμε αρνητική:
  Συγκεκριμένα, η τιμή του χρυσού (σειρά Φεβ.’13) διαμορφώθηκε στα $1669,9/ουγκιά καταγράφοντας απώλειες 1%, ενώ η σειρά Μαρτίου ’13 για το ασημί υποχώρησε στα $31,722/ουγκιά, με μεγαλύτερες απώλειες της τάξεως του 2,2%.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Ένα βήμα πριν το Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιταλία και την Πορτογαλία να λάβουν εθνικά μέτρα σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
Ειδικότερα, η Επιτροπή απέστειλε αιτιολογημένες γνώμες (δεύτερο στάδιο προδικαστικής διαδικασίας) στη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, με τις οποίες τις καλεί να κοινοποιήσουν στην Επιτροπή τα μέτρα που έλαβαν για την εφαρμογή της οδηγίας σχετικά με την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
Η προθεσμία για τη μεταφορά της οδηγίας 2010/31/ΕΕ στην εθνική νομοθεσία των κρατών μελών έληξε στις 9 Ιουλίου 2012.
Σύμφωνα με την οδηγία αυτή, τα κράτη μέλη πρέπει να καθορίσουν και να εφαρμόσουν ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση για τα νέα και τα υφιστάμενα κτίρια, να διασφαλίσουν την πιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και να απαιτήσουν την τακτική επιθεώρηση των συστημάτων θέρμανσης και κλιματισμού.
Επιπλέον, σύμφωνα με την οδηγία, τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν ότι, έως το 2021, όλα τα νέα κτίρια θα είναι «κτίρια με σχεδόν μηδενική κατανάλωση ενέργειας».
Αν τα τέσσερα κράτη μέλη δεν συμμορφωθούν με τις νομικές τους υποχρεώσεις εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να τα παραπέμψει στο Δικαστήριο. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Αντώνη Σαμαρά, διώξε τον Στυλιανίδη από την κυβέρνηση


Αυτό είναι ένα γράφημα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις προσλήψεις στο Μετρό της Αθήνας από το 2004 μέχρι σήμερα. Το προεκλογικό έτος 2009, επί υπουργίας Στυλιανίδη, προσλήφθηκαν συνολικά 326 νέοι υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009!



Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε λίγο πριν ότι τα ΜΜΜ δεν...


...ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στον ελληνικό λαό. Τα λόγια είναι εύκολα, ειδικά για κάποιον που έχει διατελέσει αδελφικός φίλος του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τον οποίο και στήριξε όταν επιχειρήθηκε το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Ας ρίξει μια ματιά και στα παρακάτω στοιχεία κι ας μας πει αν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός Εσωτερικών -να αναμορφώσει και το...Δημόσιο- στην κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων.

Προσέξτε τις ημερομηνίες πρόσληψης των υπαλλήλων, έχοντας στο νου σας τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009:




Δείτε εδώ ενδεικτικά πόσο δυσανάλογες των αναγκών του Μετρό ήταν όλες αυτές οι προσλήψεις:




Ναι και πόσο επιβαρύνθηκε το κόστος της μισθοδοσίας μέσα σε διάστημα ενός έτους.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή των βιογραφικών των εργαζομένων:

Στην περίοδο των εννέα (9) αυτών µηνών προσλήφθηκαν συνολικά 326 άτοµα (αποφάσεις ∆Σ µέχρι 04.09.2009). Καταγράφεται µεγάλη αύξηση των προσλήψεων αφού το έτος αυτό διενεργείται το 50% των συνολικών προσλήψεων της περιόδου 31.03.2004-04.10.2009.  Οι ανωτέρω καταγραφείσες παθογένειες και δυσλειτουργίες του συστήµατος προσλήψεων της εταιρίας παγιώνονται και επιτείνονται,  ενισχύοντας τη διαπίστωση ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και διαφανών διαδικασιών. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κι όμως γίνεται, ανάλογα ποιο «καπέλο» φοράει κάθε φορά... Ο.Κυριακόπουλος: Ως ΙΟΒΕ ζητά επενδύσεις και σαν S&B φεύγει από την Ελλάδα...



Με το «καπέλο» του προέδρου του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και οικονομικών Μελετών (ΙΟΒΕ) την περασμένη εβδομάδα ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος ζήτησε να γίνουν μοχλός οι ιδιωτικές  επενδύσεις και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.
Στην έκθεση της περασμένης εβδομάδας του ΙΟΒΕ που προέβλεπε ύφεση ζητούσε ιδιωτικές επενδύσεις και πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και της αλλαγή της φορολογικής πολιτικής.    
Με το «καπέλο», όμως, του μετόχου της S&B ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτή προκειμένου να υποβάλλει δημόσια πρόταση  για τις μετοχές της S&B έναντι 5,8 ευρώ ανά μετοχή.
Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει την διαγραφή των μετοχών και την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο αφού η εισηγμένη συγχωνευθεί με την εταιρεία του επενδυτή.
Yπενθυμίζεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώην Βαρυτίνης συμμετέχει και η Βελγική Silbeco η οποία κατέχει το 19-20% των μετοχών από το τέλος του 2011. Και η τελευταία δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει τις μετοχές.
Έξοδος και αλλαγή έδρας
Για λόγους, κυρίως,  χρηματοδότησης και φόρων, η S&B θέλει να αλλάξει έδρα (πιθανότατα Ζυρίχη ή Λονδίνο), όπως ήδη ανακοίνωσαν η Coca – Cola και η ΦΑΓΕ.
Η απόφαση της οικογένειας του κ. Κυριακόπουλου για έξοδο δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει καθώς οι Βέλγοι πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές. Η διπλή, όμως, στάση και η συμπεριφορά  του ως «Ιανού» δείχνει ότι, θέλει να κριτικάρει την Ελλάδα για τις επενδύσεις και τους φόρους.
Για την εταιρεία του, όμως, θέλει να αποφύγει τους φόρους και, κυρίως, για να επιτύχει καλύτερους όρους χρηματοδότησης.
Ενδέχεται η εταιρεία που θα συγχωνευθεί με την S&B να έχει τέτοια οικονομικά μεγέθη τα οποία σε συνδυασμό με την ελληνική εταιρεία να επιτύχουν καλύτερους όρους δανεισμού.   
 ΠΗΓΗ:protothema.gr

ΤΟ ΕΚΕ-ΔΑ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ στα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής καταδικάζει απερίφραστα την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και συμπαραστέκεται και στηρίζει την 24ωρη απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που πραγματοποιείται αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, καθώς και συμμετέχει στην Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι.
Τον Νόμο δεν τον παραβιάζουν οι εργαζόμενοι που διεκδικούν το θεμελιώδες δικαίωμα για αξιοπρεπή διαβίωση και διατήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων, κάτι που στο λεξιλόγιο της Κυβέρνησης δεν υπάρχει.
Ο αγώνας για συλλογικές Συμβάσεις είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, και καλούμε όλους να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Οι φωνές υπέρ της κοινωνίας και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν βρίσκουν ακροατές στον κόσμο της εργασίας γιατί έχει ζήσει στο πετσί του τις πολιτικές που τον εξαθλιώνουν.
Καλούμε όλα τα Σωματεία μέλη της Δύναμης μας να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους συναδέλφους στα Μέσα μαζικής Μεταφοράς γιατί κανείς δεν είναι μόνος του.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 

ΠΗΓΗ:ekeda.gr

ΕΚΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κος Χατζηδάκης και η Κυβέρνηση διολισθαίνουν στον αντιδημοκρατικό δρόμο της επίταξης των μέσων και της επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό, για νόμιμη Απεργία αφού τα ....
Δικαστήρια για την σημερινή Απεργία των εργαζομένων στο Μετρό δεν έχουν κρίνει ότι είναι παράνομη ή καταχρηστική.
                Αντί να επιλέξουν το διάλογο, επιβάλλουν πρακτικές στρατιωτικού τύπου.
                Είμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα, ή σε χώρα – «μπανανία» περασμένων δεκαετιών;
                Τον κο Χατζηδάκη και συνολικά την Κυβέρνηση εκτός από τις πολιτικές εξαθλίωσης που ασκούν σε βάρος των εργαζόμενων, θα τους συνοδεύει πλέον και το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!
Οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα της Απεργίας, το οποίο η Πολιτεία πρέπει να σέβεται και να προστατεύει.
                Ας σταματήσουν πλέον να σπιλώνουν τους Απεργιακούς Αγώνες μας, που είναι Αγώνες Αντίστασης στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της ζωής μας.
                Οι εργαζόμενοι και τα νόμιμα εκλεγμένα συνδικάτα μας δεν είμαστε συντεχνίες. Γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι τα ευνοούμενα επαγγέλματα τα οποία λειτουργούν με τους όρους της συντεχνίας και τα οποία προστατεύουν.
                Όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία και η κάθε επαγγελματική τάξη καλούμαστε με το υψηλό αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης να στηρίξουμε τον Αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό και τις συγκοινωνίες γενικότερα.
                Τα Εργατοϋπαλληλικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά θα πρωτοστατήσουν στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων που διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή.
                Στην κατεύθυνση αυτή το Ε.Κ.Α και το Ε.Κ.Π. πραγματοποιούν αύριο, Παρασκευή 25 Γενάρη 2013, 24ωρη Απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αττική, καθώς και Παναττική – Πανεργατική στάση εργασίας από τις 12:00 μέχρι τις 4:00 το μεσημέρι, ως έμπρακτη πράξη αλληλεγγύης του συνόλου των εργαζομένων της Αττικής, στον αγώνα των συναδέλφων μας.
   Απαιτούμε την άμεση άρση της επίταξης – επιστράτευσης.
   Διεκδικούμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ! 
ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ....