Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

Αν η Τουρκία τρυπήσει την υφαλοκρηπίδα στο Καστελλόριζο…

Από το slpress.gr
Η πιο εύκολη απάντηση θα ήταν «δεν θα τολμούσαν να το κάνουν, εάν ήταν Πρωθυπουργός ο Ανδρέας Παπανδρέου». Βέβαια, η σημερινή κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Η Ελλάδα γνωρίζει ποια είναι τα θαλάσσια σύνορά της και δεν μπορεί να τηρεί την δικαιολογημένη στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρέπει να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση ενός τουρκικού γεωτρύπανου στην περιοχή του Καστελόριζου και να στείλει και τις ναυτικές της δυνάμεις για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα από την τουρκική παραβατικότητα. Απλώς, να γνωρίζουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας.

Αλλά για να αξιολογήσουμε σωστά..

Τσίπρας: Γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα αναχαιτιστούν από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Από το worldenergynews.gr 
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας προς το CNN σημείωσε το γεωτρύπανο που θα κάνει γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα αναχαιτιστεί από τις ένοπλες δυνάμεις.
Σημείωσε ότι «η Τουρκία αυτή τη στιγμή προκαλεί, με διάφορες δηλώσεις, αλλά η προκλητικότητα της είναι ένδειξη αδυναμίας», ενώ ερωτηθείς αν ανησυχεί για κάποια σπασμωδική κίνηση απ΄ την Τουρκία, είπε ότι..

Από τον Τουρισμό αναμένει το «φιλί της ζωής» ο κλάδος των καυσίμων

Από το insider.gr
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (α’ τετράμηνο) η αγορά σημείωσε συνολικά άνοδο κατά 5% κυρίως λόγω του πετρελαίου θέρμανσης.

Στον Τουρισμό εναποθέτει τις ελπίδες του ο κλάδος των καυσίμων μετά από μία καλή για την αγορά χειμερινή περίοδο η οποία επέτρεψε..

Με προκλητικό non paper η Τουρκία ζητεί από την ΕΕ να μην εμπλακεί στην κυπριακή ΑΟΖ και προωθεί σχέδιο διχοτόμησης με γεωτρήσεις

Από το bankingnews.gr
Στα άκρα και με απρόβλεπτες συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή οδηγεί την κατάσταση η Τουρκία, που  προκαλεί τόσο την Ελλάδα, όσο και την ΕΕ, με αιχμή του δόρατος το Κυπριακό ενώ τις θέσεις της Άγκυρας φέρεται να υποστηρίζει η Βρετανία. 

Την ίδια ώρα, μέσω των γεωτρήσεων επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην Κύπρο και να παγιώσει το διχοτομικό καθεστώς στη Μεγαλόνησο.

Με non paper προς την Κομισιόν και τους ηγέτες της ΕΕ, με εξαίρεση της Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία ζητά..