Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Το ευνοϊκό momentum του Covid-19 για την Κίνα και την ζήτηση πετρελαίου - Διαγράμματα

 


H Kίνα έχει αυξήσει τις αγορές πετρελαίου από εξαγωγείς όπως η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αγκόλα τις τελευταίες εβδομάδες, την ώρα που άλλοι οι αγοραστές διαφοροποιούνται εξαιτίας των νέων lockdowns από το β’ κύμα κρουσμάτων της πανδημίας, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Με τις εισαγωγές της Κίνας να αναμένεται να φτάσουν τα 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το επόμενο έτος, οι πωλητές παρατάσσουν τις αποστολές για να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς καθώς η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου αναμένεται..

Ο μετασχηματισμός της BP σε εταιρία ανανεώσιμης ενέργειας πυροδοτεί τις επενδυτικές της προοπτικές

 


Η BP μετοχή ανανεώσιμης ενέργειας; Και όμως αυτό σκοπεύει να γίνει ο πρώην γίγαντας του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Μotley Fool η τιμή της μετοχής της BP αυξήθηκε κατά 18% από τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτό συμβαίνει αφού είχε χάσει τη μισή της αξία το 2020 αλλά η αλλαγή έρχεται.

Στο πλαίσιο της αλλαγής που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο, ο διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney δήλωσε ότι θα μειώσει την ικανότητα διύλισης της BP κατά..

Η σύγκρουση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με το φυσικό περιβάλλον στην παραγωγή νικελίου



 Γραμμές φορτηγών που μεταφέρουν σωρούς από τα ορυχεία Terrafame στη Φινλανδία, βρίσκονται 300 χιλιόμετρα κάτω από τον Αρκτικό Κύκλο, την μεγαλύτερη πηγή νικελίου στην Ευρώπη για ηλεκτρικές μπαταρίες αυτοκινήτων.

Η εξαγόμενη πέτρα συσσωρεύεται σε τεράστια αναχώματα 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων και τροφοδοτείται..