Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Η ενεργειακή εξάρτηση της Κίνας θα αυξηθεί παρά τις σημαντικές ανακαλύψεις πετρελαίου

 


Η ενεργειακή ανεξαρτησία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για κάθε χώρα που επιτρέπει σχετικά αδέσμευτες εξωτερικές και οικονομικές πολιτικές. Η αυξανόμενη εξάρτηση της Κίνας από τις εισαγωγές που αφορούν ορυκτά καύσιμα αποτελεί μείζονα πονοκέφαλο για το Πεκίνο. Ως εκ τούτου, η αύξηση της εγχώριας παραγωγής είναι υψηλή στην ατζέντα. Παρά τις επιτυχίες στις δραστηριότητες εξερεύνησης και παραγωγής, η εξάρτηση από τις εισαγωγές αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα δύο χρόνια. Το Πεκίνο έχει δώσει..

Ξεκρέμαστοι!

 


Αναταραχή επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις εταιρείες φυσικού αερίου, ιδίως στις ΕΔΑ, στην ΔΕΔΑ και στην ΔΕΠΑ Υποδομών, που καλούνται να επεκτείνουν και να αναπτύξουν δίκτυα φυσικού αερίου και να κατασκευάσουν αγωγούς σε διάφορα σημεία της χώρας έχοντας να αντιμετωπίσουν ένα αρνητικό, για να μην πούμε εχθρικό, για το Φυσικό Αέριο περιβάλλον. Κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα με την παράλογη και απόλυτα βλαπτική για την Ελλάδα απόφαση της Κομισιόν την εβδομάδα  πριν..

Nord Stream 2: Ξεκινά η τοποθέτηση σωλήνων αερίου στα ύδατα της Δανίας

 





Η κοινοπραξία Nord Stream 2 υπό την ηγεσία της Ρωσίας αναμένεται να ξεκινήσει την τοποθέτηση αγωγών φυσικού αερίου στα ύδατα της Δανίας σύμφωνα με την δανική ρυθμιστική αρχή για τη θάλασσα παρά τις απειλές των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις οι οποίες προκάλεσαν ..

Έρευνα: Ο γαλαξίας μας ίσως είναι «νεκροταφείο» κατεστραμμένων αρχαίων εξωγήινων πολιτισμών

 


Απαντήσεις στο ερώτημα περί ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών και της «σιωπής» που επικρατεί στο σύμπαν επιχειρούν να δώσουν ερευνητές από τις ΗΠΑ, ανανεώνοντας τη διάσημη Εξίσωση Ντρέηκ (Drake Equation) που υπολογίζει την πιθανή ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών στον γαλαξία μας- και καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως, αν υπάρχουν, οι πιο πολλοί έχουν αυτοκαταστραφεί.

Το ερώτημα περί..

Citgo: Πώς η Ρωσία θα μπορούσε σύντομα να ελέγξει μια αμερικανική εταιρεία πετρελαίου

 


Το 2016, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αναζητούσε απεγνωσμένα χρηματοδότηση, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Η οικονομία κατέρρευσε και το κράτος ήταν ήδη υπερχρεωμένο, με τις υποχρεώσεις του εξωτερικού χρέους να υπερβαίνουν τα  150 δισεκατομμύρια  δολάρια, περίπου έξι φορές τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας εκείνο το έτος. Σε μια προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ζήτησε αρχικά από ορισμένους από τους ομολογιούχους της να ανταλλάξουν..

Ιράκ / Σχέδιο αύξησης ημερήσιων εξαγωγών αργού πετρελαίου, μετά το 2023

 





Το Ιράκ στοχεύει να αυξήσει τις ποσότητες εξαγωγής αργού πετρελαίου από τα λιμάνια στα νότια της χώρας, στα 6 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, από το σημερινό επίπεδο των 3,5 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, όπως δήλωσε ..