Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Reuters: Η Energean φαβορί για τον κλάδο πετρελαίου και αερίου της Edison

Από το capital.gr
Η Energean προηγείται στην κούρσα για την εξαγορά της μονάδας πετρελαίου και φυσικού αερίου της ιταλικής εταιρείας ενέργειας Edison, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δύο πηγές.

Η εξαγορά θα διευρύνει σημαντικά τις δραστηριότητες της Energean στο αναπτυσσόμενο κόμβο φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου, με σημαντική..

Οι τρεις διαδοχικές πρόσφατες ανακοινώσεις της ΔΕΗ, που "φωνάζουν" για αυξήσεις τιμολογίων.


Από το greeklignite.blogspot.com
Τρεις διαδοχικές μέρες στο τέλος Ιουνίου, τρεις διαδοχικές ανακοινώσεις απ' τη ΔΕΗ: στις 26/6 ετεροχρονισμένη ανακοίνωση αποτελέσματος δημοπρασίας στις 30/5 για προμήθεια LNG, στις 27/6 η ομιλία του Προέδρου στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων και στις 28/6 τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Α΄ τριμήνου 2019.

Ξεκινούμε απ' την ομιλία του Προέδρου, που ήταν κατά 6 σελίδες πιο σύντομη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Ίσως ακριβώς..

Εξαιρείται το Ιράν των περικοπών του OPEC

Από το naftikachronika.gr
Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zangeneh, δήλωσε ότι η χώρα του εξαιρέθηκε της συμφωνίας των χωρών του OPEC για περικοπή της παραγωγής αργού πετρελαίου κατά 800 χιλ. βαρέλια/ημερησίως.

Στη σύνοδο των χωρών-μελών του OPEC, που διεξήχθη στη Βιέννη, επήλθαν ορισμένες τροποποιήσεις επί των αποφάσεων, ώστε αυτές να μην..

Χουντής: Δωράκι σε Total και Repsol η απουσία πρόβλεψης ΜΠΕ στις δραστηριότητες εξερεύνησης υδρογονανθράκων στο Ιόνιο

Από το energypress.gr
Θύμα της μετα-μνημονιακής κανονικότητας πέφτει το θαλάσσιο περιβάλλον από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απαλλάξει τις εταιρείες Total και Repsol, που διεξάγουν έρευνες υδρογοναναθράκων στο Ιόνιο, από την υποχρέωση εκπόνησης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Karmenu Vella, στον επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), πρώην ευρωβουλευτή, και υποψήφιου βουλευτή στην Α` Αθηνών, Νίκο Χουντή.

Ο κ. Χουντής αναφέρει τα εξής σε σχετική ανακοίνωση: