Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών Web only



Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.
Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.
Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική. 
ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ



Σύμφωνα με την πρόσφατη Ιστορία των Οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΕΗ…
…2009, 700 εκ ευρώ καθαρά κέρδη
…2010, 560 εκ ευρώ καθαρά κέρδη
…2011, 150 εκ ευρώ καθαρές ζημιές !!! Όταν την περίοδο 2010-2011 οι μειώσεις μισθοδοσίας έφθασαν τα 500 εκ. ευρώ, δε μπορούμε παρά να διερωτηθούμε ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ
1,4 εκατ. ευρώ καθαρές ζημιές είναι ο οικονομικός απολογισμός για τη ΔΕΗ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν το α’ τρίμηνο του έτους. Αποτελέσματα εντελώς αντίθετα από κάθε πρόβλεψη των αναλυτών που ανέμεναν κέρδη ύψους 62,1 εκατ. ευρώ.
Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά το ίδιο σκηνικό. Για μία ακόμα φορά τα νούμερα δεν μπορεί να επιτρέπουν σε κανέναν να αισθάνεται υπερήφανος, καθώς και αυτά τα δεδομένα εξακολουθούν να δρομολογούν μια κατάσταση που θέλει την επιχείρηση της ΔΕΗ από άκρως κερδοφόρα και αναπτυξιακή, να οδηγείται στο χείλος του γκρεμού.
Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν περίτρανα και μάλιστα για πολλοστή φορά, ότι για τα νούμερα που παρουσιάζονται ευθύνονται εξωγενείς/αστάθμητοι παράγοντες αλλά και ότι όσο οι εκάστοτε Διοικήσεις της ΔΕΗ θα αδυνατούν να πράττουν τα αυτονόητα, θα αδυνατούν να αντιδρούν και να διαφοροποιούν τη θέση και τη στάση τους και όσο θα εκτελούν τις κυβερνητικές εντολές τότε ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ανατροπής των αρνητικών προσήμων.
Οι Διοικήσεις της Επιχείρησης, δε νοείται να αρκούνται μόνο στο να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν με το θεσμικό πλαίσιο αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή, εμπράκτως, να λάβουν αποστάσεις και μέτρα ικανά να άρουν αυτές τις δυσκολίες δίδοντας τη δυνατότατα ανάκαμψης.
Οι αυξήσεις των τιμολογίων και το τσεκούρωμα των εργαζόμενων ΔΕΝ μπορούν να συνεχίζουν να αποτελούν την δήθεν απάντηση στην ουσιαστική τους αδυναμία και μάλιστα χωρίς απτά αποτελέσματα επί της κερδοφορίας της.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξακολουθεί να επιμένει ότι έστω και τώρα ΔΕΗ και Κυβέρνηση οφείλουν να αντιληφθούν ότι το κλειδί για την πολυπόθητη ανάταση είναι η ΑΜΕΣΗ εφαρμογή ενός επενδυτικού/αναπτυξιακού προγράμματος.

"Κοράκια" πάνω από τα Ελληνικά πετρέλαια.


Φωτογραφία για Κοράκια πάνω από τα Ελληνικά πετρέλαια.

Θρίλερ για γερά νεύρα παίζεται πάνω από το Αιγαίο με τη Τουρκία να σηκώνει «μπαϊράκι», τις ΗΠΑ να προσπαθούν να ελέγξουν τα κοιτάσματα στη χώρα μας αλλά και κυρίως το διάδρομο για τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης. Στο παιχνίδι μπαίνουν το Ισραήλ και οι Ευρωπαϊκές χώρες αφού στερεύουν οι αραβικές πηγές αλλά και η Ρωσία. Τα κοράκια οι πολυεθνικές μυρίστηκαν «ψαχνό» στο Αιγαίο και τσακώνονται για το ποιος θα το πρωτοπάρει. Μέχρι πρόσφατα ξέραμε πως η χώρα μας είχε πετρελαιοπαραγωγικές εγκαταστάσεις στα κοιτάσματα του Πρίνου, μεταξύ Καβάλας και Θάσου, τα οποία είχαν αρχίσει να στερεύουν. Όμως τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα.
Ο Γ. Μανιάτης μίλησε για νέα εγχώρια κοιτάσματα πετρελαίου, άνω των 500 εκατ. βαρελιών, η εκμετάλλευση των οποίων μπορεί να φέρει έσοδα που θα φτάσουν τα 15 δις. Ευρώ. Προς επιβεβαίωση αυτών ο τεχνικός σύμβουλος της Ενεργειακής Αιγαίου Δρ. Κων/νος Νικολάου παρουσίασε έρευνα από 175 γεωτρήσεις από τις οποίες προκύπτει πως υπάρχουν τουλάχιστον 11 ενεργά πετρελαϊκά κοιτάσματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και την Ανατολική Θράκη. Ενεργειακό φιλέτο Από τη μια λοιπόν έχουμε ένα ενεργειακό φιλέτο και από την άλλη τις ανακατατάξεις στη Μέση Ανατολή που και την εκμετάλλευση των πετρελαιοπηγών κάνουν δύσκολη και τίθεται εν αμφιβόλω για την αποτελεσματικότητά της στο μέλλον (αφού είναι θολό το πόσα εκατομμύρια βαρέλια μπορούν να βγάλουν ακόμα).
Για τις ΗΠΑ λοιπόν το Αιγαίο είναι ένας τρόπος θωράκισης από μια ενεργειακή –πετρελαϊκή................ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΒΑΛΑ OIL: Οριακή αύξηση κύκλου εργασιών το 2011




Οριακή αύξηση της τάξης του 1,27% κατέγραψε ο κύκλος εργασιών της ΚΑΒΑΛΑ OIL στη χρήση 2011, ανερχόμενος σε 24.638.210€ έναντι 24.328.663€ το 2010.
Παράλληλα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματατα που ανακοίνωσε η εταιρία, τα μικτά κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) κατέγραψαν έντονη ανακοπή της αρνητικής εικόνας και διαμορφώθηκαν στο ποσό των (5.895.603)€, οι ζημιές δηλαδή κατέγραψαν σημαντική μείωση της τάξεως του 73%.
Όπως επισημαίνεται, η απόκλιση στον στόχο συγκράτησης του λειτουργικού κόστους αποδίδονται κατά κύριο λόγο στα εξής:
1. Εκθετική αύξηση του κόστους ενέργειας, το οποίο ανήλθε συνολικά στα €9.113.115 καταγράφοντας μεταβολή της τάξεως του 13%. Η εν λόγω αύξηση αποδίδεται όχι απλά μόνο στο υψηλό κόστος........ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΕΙΔΗΣΗ

Νάντο Παράντο: «Ελληνες παλέψτε, μην πεθάνετε!»


Νάντο Παράντο: «Ελληνες παλέψτε, μην πεθάνετε!»


Ο άνθρωπος που επέζησε της συντριβής του αεροπλάνου και άντεξε δύο μήνες στα 6.000 μέτρα της χιονισμένης οροσειράς μας δίνει μαθήματα επιβίωσης.
Η τύχη δείχνει την ισχύ της όπου δεν υπάρχει οργανωμένη δύναμη να της αντιταχθεί. Αυτό υποστήριζε ο Νικολό Μακιαβέλι στον «Ηγεμόνα» που έγραψε τον 16ο αιώνα και φαίνεται ότι τέσσερις αιώνες αργότερα ακολούθησε το παράδειγμά του ο Νάντο Παράντο, κορυφαίος ομιλητής σήμερα σε θέματα ασκήσεων ηγεσίας, ομαδικού πνεύματος, αποφασιστικότητας και επίτευξης στόχων, βάσει του World Business Forum.
Φιλοξενούμενος της διεθνούς εταιρείας Linkage, εμφανίστηκε στο Κολέγιο Αθηνών για να μιλήσει για «το θαύμα στις Ανδεις.
Τονίζοντας ότι η ελπίδα στην κρίση είναι θέμα ηγεσίας».
Ο Νάντο Παράντο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» περιέγραψε το βίωμά του στις Άνδεις το 1972 ως ένας από τους 16 επιζήσαντες του θρυλικού αεροπορικού δυστυχήματος που ενέπνευσε και την πετυχημένη κινηματογραφική ταινία «Οι επιζήσαντες».
Τότε στα 21 του χρόνια, αρχηγός της ομάδας ράγκμπι της χώρας του της Ουρουγουάης, ύστερα από 62 ημέρες απάνθρωπης επιβίωσης, αντλώντας κάθε ψυχική δύναμη που του είχε απομείνει σε σημείο που για να κρατηθεί, αλλά και να κρατήσει τους υπόλοιπους στη ζωή έφτασε να τραφεί από τους νεκρούς συνεπιβάτες του, κατάφερε το αδύνατο αποδεικνύοντας ότι ο άνθρωπος όσο αναπνέει είναι ικανός για όλα. Ξεκίνησε από το σημείο συντριβής μέσα στα χιόνια για να φέρει βοήθεια. Οργάνωσε και ηγήθηκε της συγκλονιστικής προσπάθειας και σήμερα μεσούσης της κρίσης δίνει μαθήματα επιβίωσης
Κύριε Παράντο, ποια είναι η δύναμη της τύχης στα ανθρώπινα και με ποιο τρόπο μπορεί τελικά κανείς να της αντιταχθεί;
Είναι πολύ ενδιαφέρον να ορίσουμε πρώτα τι σημαίνει «όρια». Σύμφωνα με τι, εξαρτάται, όρια στη δουλειά, στα χρήματα, στην οικονομία ή στη ζωή; Στην αγάπη ή στην οικογένεια. Όλα μπλέκονται μαζί, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ζωή. Είναι πολύ διαφορετικό να ρισκάρεις κάθε μέρα τη ζωή σου κάτω από δύσκολες συνθήκες, από το να ρισκάρεις για την εταιρεία σου. Αν χάσεις την εταιρεία σου είσαι ακόμα ζωντανός και μπορείς να κάνεις κάτι, να φροντίσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Όταν ήμουν πάνω......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γρίφος οι Γεωτρήσεις στη Μεσόγειο για το Ισραηλινό Ναυτικό




Η παραγωγή φυσικού αερίου στη ΝΑ Μεσόγειο από το Ισραήλ και την Κύπρο σημαίνει ότι στις επόμενες δεκαετίες η θαλάσσια αυτή περιοχή θα γεμίσει με εξέδρες εξόρυξης. Η αλλαγή αυτή στοιχειοθετεί μια ιδιαίτερη πρόκληση για το ναυτικό και την αεροπορία του Ισραήλ, αφού θα πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθούν και να προστατεύουν τις εγκαταστάσεις σε πραγματικό χρόνο.
Ανώνυμη στρατιωτική πηγή του Ισραήλ που επικαλείται το Reuters θεωρεί ότι στο εξής θα πρέπει να αναβαθμιστεί η σημασία του ναυτικού στον στρατιωτικό προϋπολογισμό, ενώ μέχρι πρότινος είχε ένα περιορισμένο ρόλο σε σύγκριση με το πεζικό και την αεροπορία. Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των γεωτρήσεων θα μπορούσαν να αποθαρρύνουν πιθανούς επενδυτές. Άλλωστε, η Χεζμπολάχ και άλλες ένοπλες ομάδες δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν κάποιου είδους επίθεση στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που αποτελούν γενικά εύκολους στόχους.
Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι το κατά πόσο είναι διατεθειμένο το Ισραήλ να επεκτείνει την αμυντική του «ομπρέλα» και στην κυπριακή ΑΟΖ, η έστω σε μέρος της, στα οικόπεδα εκείνα ............ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ