Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


Εμείς, ενεργοί πολίτες του Χαϊδαρίου, βιώνουμε καθημερινά να αυξάνονται τα προβλήματα της πόλης και να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Το Χαϊδάρι, που ήταν πριν λίγα χρόνια πρότυπο πόλης στη Δυτική Αθήνα, παρουσιάζει πια μια εικόνα εγκατάλειψης.

Δεν στερούμαστε υποδομές και εγκαταστάσεις, είναι όμως στο σύνολο τους ασυντήρητες και μένουν σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητες. Στην καθημερινή εξυπηρέτηση των κατοίκων υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, κενά στις λειτουργίες του Δήμου.

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί στους κατοίκους η συνεχής αποδυνάμωση της πόλης μας. Η Εφορία μεταφέρθηκε στο Αιγάλεω όπως σχεδιάζεται να συμβεί και με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ. Το Αττικό Νοσοκομείο που τόσο αγωνίστηκε στο παρελθόν ο Δήμος για να δημιουργηθεί κοντεύει να απαξιωθεί πλήρως.

Το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων έχουν αναδειχθεί σε χρόνιο και μείζον πρόβλημα. Η τοπική αγορά έχει πληγεί βαριά και από την πλευρά του Δήμου δεν παρουσιάζεται κανένα πρόγραμμα για τη στήριξη της πριν απαξιωθούν τελείως τα εμπορικά σημεία της πόλης μας.

Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Μαραβέλια για την κατάσταση αυτή είναι μεγάλες. Δεν έχει να επιδείξει κανένα αξιόλογο έργο, αντίθετα επί των ημερών της η πόλη βιώνει την παρακμή. Πριν 6,5 χρόνια όταν παρέλαβε το Χαϊδάρι βρήκε μια πόλη με καλυμμένες τις βασικές ανάγκες σε κτιριακές υποδομές, εγκαταστάσεις κλπ, με πλατείες και χώρους πρασίνου, με όλα τα σχολεία σε πρωινή βάρδια. Βρήκε έναν Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση.

Κι όμως σήμερα ο Δήμος έχει βυθιστεί στην αποδιοργάνωση, την οποία σε τελευταία ανάλυση πληρώνουν οι κάτοικοι. Οι ανάγκες και οι ελλείψεις σωρεύονται, δημιουργώντας μια συνολικά αρνητική εικόνα στην πόλη. Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να αξιοποιήσει παραγωγικά τους εργαζόμενους στο Δήμο, δεν έχει κανένα σχέδιο για το μέλλον της πόλης.

Είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα ο Δήμος μας όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας οφείλονται στην πολιτική της κεντρικής εξουσίας, στην εφαρμογή των τριών διαδοχικών Μνημονίων που έχει στραγγαλίσει οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια είναι από τις λίγες Διοικήσεις Δήμων στη χώρα, άσχετα από πολιτική και κομματική προέλευση, που δεν έχει αρθρώσει ούτε μια λέξη κριτικής για αυτή την πολιτική, δεν έχει έμπρακτα στηρίξει καμιά διεκδίκηση και αγώνα.

Αντίθετα, υπερηφανεύεται να είναι μόνιμος χειροκροτητής κάθε περιοριστικής πολιτικής, να υιοθετεί από τις πρώτες σε όλη την Ελλάδα κάθε μέτρο που συρρικνώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα, τις υπηρεσίες του Δήμου και δυσκολεύει την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως βέβαια η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια κάνει πως δεν καταλαβαίνει ποιος ευθύνεται για την οικονομική και κοινωνική κρίση που τις οδυνηρές συνέπειες της υφίσταται η μεγάλη πλειοψηφία των Χαϊδαριωτών. Δεν λέει κουβέντα για τα βάρη που σηκώνουν μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι και έμποροι, συνταξιούχοι, για την ανεργία που έχει φτάσει στο 30%.

Η μόνη απάντηση της στα μεγάλα αυτά σημερινά προβλήματα είναι επικοινωνιακές έως και πανηγυρικές εκδηλώσεις με πρόσχημα τη συλλογή τροφίμων. Τροφίμων που προφανώς στοιχίζουν πολύ λιγότερα από τις εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση τους...

Το Χαϊδάρι, η πόλη όπου μεγαλώσαμε, ζούμε, φτιάξαμε τις οικογένειες μας, θέλουμε να χτίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, χρειάζεται μια νέα πνοή στον Δήμο, ένα νέο ξεκίνημα για την πόλη.

Αυτό το ξεκίνημα για να είναι πράγματι νέο πρέπει να είναι απελευθερωμένο από κομματικούς εναγκαλισμούς και χρίσματα, να στηριχτεί σε αρχές, πρόγραμμα και προτάσεις για το Χαϊδάρι.

Κεντρικοί άξονες αυτού του προγράμματος να είναι:

Η ποιότητα στην καθημερινή εξυπηρέτηση και στη ζωή των κατοίκων με την αποτελεσματική λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου.
Η συντήρηση και αναβάθμιση των σχεδόν εγκαταλελειμμένων πια κοινωφελών υποδομών στην πόλη.
Η ουσιαστική στήριξη και προστασία κάθε συμπολίτη μας που βρίσκεται σε μια στιγμή ανάγκης. Κανένας Χαϊδαριώτης να μη βρεθεί μόνος του μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες.
Ο Δήμος χρειάζεται μια Διοίκηση που να συνδυάζει την εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση με την παρουσία και τη διάθεση προσφοράς συμπολιτών μας που έχουν ξεχωρίσει στην τοπική μας κοινωνία χωρίς απαραίτητα να έχουν μέχρι τώρα εμπλακεί στην πολιτική.

Παίρνουμε λοιπόν την πρωτοβουλία να προτείνουμε τη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής κίνησης, μιας κίνησης που αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή την ανεξαρτησία της, που θα διεκδικήσει τη Διοίκηση του Δήμου στις εκλογές του 2014 χωρίς να περιμένει καμιά κομματική έγκριση για αυτό.

Επικεφαλής της δημοτικής κίνησης εμπιστευόμαστε να είναι ο Ανδρέας Μποζίκας, καταξιωμένος και έμπειρος άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης στην πόλη μας, ένας Χαϊδαριώτης γέννημα-θρέμμα, ένας διπλανός μας άνθρωπος, που είμαστε βέβαιοι ότι είναι ικανός και να εκλεγεί και το σημαντικότερο να ασκήσει με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τη διοίκηση του Δήμου.

Τις υπάρχουσες ήδη δημοτικές κινήσεις ή ενεργούς πολίτες της πόλης δεν τους βλέπουμε σαν αντιπάλους αλλά σαν συνομιλητές, σαν φίλους και συμμάχους τους οποίους προσκαλούμε από την πρώτη στιγμή να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα, να συναποφασίσουμε το όνομα και τη φυσιογνωμία ενός νικηφόρου εκλογικού συνδυασμού για την αλλαγή πορείας του Δήμου, για την έκφραση των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των Χαϊδαριωτών.

Καλούμε κάθε συμπολίτισσα και συμπολίτη μας να βρεθεί στο πλευρό μας και να δώσει μαζί μας έκφραση και δύναμη στη φωνή του, στις αγωνίες του, στις διεκδικήσεις του.

Με επιλογή μας το κείμενο αυτό δεν υπογράφουν εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι καμιάς παράταξης, όπως επίσης δεν απευθυνθήκαμε σ' αυτή τη φάση σε πρόσωπα που έχουν διαδραματίσει κεντρικούς πολιτικούς ρόλους στην πόλη. Γιατί η πρωτοβουλία μας δεν θέλουμε να αποτελέσει έναν παράγοντα κατακερματισμού αλλά μιας νέας προωθητικής ενότητας.

ΧΑΪΔΑΡΙ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

ΑΛΙΦΙΕΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΓΡΥΛΑΚΗ ΜΑΝΟΥΣΑ
ΔΑΓΑΛΑΚΗ – ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΔΙΑΛΕΚΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΔΡΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΖΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΡΑΝΤΖΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΚΑΤΣΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΟΦΙΑ
ΛΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΥΜΠΟΥΣΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΛΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΛΑ)
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΠΑΤΣΕΛΗ – ΔΗΜΟΥ ΖΩΗ
ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΠΥΛΑΡΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΣΑΡΡΗ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΧΡΥΣΟΜΑΛΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ 

ΠΗΓΗ:westview.gr

ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΑΛΙΟΚΗΛΙΔΑΣ Πώς ένας «παράδεισος» στην Ταϊλάνδη καταστράφηκε


H εκεμετάλευση του πετρελαίου είναι ένα θέμα, η προστασία όμως του περιβάλλοντος είναι πολύ σημαντική παράμετρος.Η διαφορά ανάμεσα στο πριν και το μετά είναι σοκαριστικά οδυνηρή. Ενας «παράδεισος» στην Ταϊλάνδη θάφτηκε κάτω από τόνους πετρελαίου, που προκάλεσαν ανυπολόγιστη οικολογική αλλά και οικονομική καταστροφή στην περιοχή.

Πρόκειται για το ειδυλλιακό νησί Σάμετ στην Ταϊλάνδη, το οποίο καταστράφηκε από πετρελαιοκηλίδα. Οι κάτασπρες παραλίες του και τα σμαραγδένια νερά μετατράπηκαν σε μαύρα, εξαιτίας της διαρροής σε αγωγό πετρελαίου.

Στην περιοχή, που ελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, έσπευσαν εκατοντάδες ειδικοί ξεκινώντας άμεσα τη διαδικασία καθαρισμού στη ζώνη της καταστροφής, αλλά θα απαιτηθεί πολύς καιρός προκειμένου να απομακρύνουν τους 50 τόνους πετρελαίου. 


ΠΗΓΗ:defencenet.gr