Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΕΙΑ: Aυξήθηκαν τα αποθέματα αργού – Μειώθηκαν της βενζίνης

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν, ενώ της βενζίνης και των αποσταγμάτων υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΙΑ την Τετάρτη 26/2/2020.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 452.000 βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Φεβρουαρίου σε 443,3 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση..

Η BP εγκαταλείπει το αμερικανικό λόμπι διύλισης λόγω της πολιτικής για τον άνθρακα

Από το worldenergynews.gr
Η BP θα εγκαταλείψει το κύριο αμερικανικό λόμπι διύλισης και δύο άλλες εμπορικές ομάδες, καθώς ο νέος διευθύνων σύμβουλος Bernard Looney προωθεί ορισμένους από τους πιο φιλόδοξους στόχους του πετρελαϊκού τομέα για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η BP ανακοίνωσε ότι η άποψή της..

Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟ 37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Από το gsee.gr
Τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και οι εκλεγέντες στη νέα Διοίκηση, κατά παράταξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εφορευτικής Επιτροπής, έχουν ως εξής:

Καύσιμα αξίας μισού δισ. ευρώ καταναλώνει το Δημόσιο

Από το euro2day.gr
Με συν 14% «έτρεξε» το πρόγραμμα δημοσίων συμβάσεων το 2019, καθώς το συνολικό κόστος για προμήθειες αγαθών, υπηρεσιών, την κατασκευή έργων και την εκπόνηση μελετών, ανήλθε στα 6,5 δισ. ευρώ, έναντι 5,7 δισ. ευρώ το 2018.

Με βάση τα στοιχεία του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ), τα περισσότερα χρήματα τα ξοδεύουμε..

ΠΩΣ ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από το gsee.gr
H ΓΣΕΕ και το  Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ), ενημερώνουν τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τον τρόπο αμοιβής της Καθαράς Δευτέρας (φέτος 2 Μαρτίου 2020).

Η Καθαρή Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται..

Η Axia Research "βλέπει" κερδοφορία για τα ΕΛΠΕ στο δ' τρίμηνο του 2019 - Πρόβλεψη μεγάλης ανόδου και σύσταση “buy” για τη μετοχή

Από το energypress.gr
Ενόψει της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων των ΕΛΠΕ για το δ' τρίμηνο του 2019 την Πέμπτη, η Axia Research προχώρησε στις εκτιμήσεις της σε σχετικό δελτίο.

Όπως επισημαίνει, η προγραμματισμένη συντήρηση που έλαβε χώρα στο εν λόγω διάστημα σε συνδυασμό με τα μειωμένα..

Η εφαρμογή του ΕΣΕΚ αναβαθμίζει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας - Ποιοι προμήθευσαν την Ελλάδα με πετρέλαιο και φυσικό αέριο το 2019

Από το energypress.gr
Η εφαρμογή του ΕΣΕΚ θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας τόνισε μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεράσιμος Θωμάς, μιλώντας από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εξάρτηση της Ελλάδας σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο υπογράμμισε..

Η Saudi Aramco ξεκινά την μεγαλύτερη ανάπτυξη σχιστολιθικού αερίου εκτός των ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Saudi Aramco ξεκινά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών για να ενισχύσει την εγχώρια παροχή και να τερματίσει την καύση πετρελαίου στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της, δήλωσε ο CEO της εταιρείας Amin Nasser στο Reuters.
Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού πετρελαίου παγκοσμίως διεκδικεί μερίδιο αγοράς από τους ταχέως αναπτυσσόμενους παραγωγούς..

Νίκη της ΠΑΣΚΕ στις εκλογές της ΓΣΕΕ – Αναλυτικά αποτελέσματα

Από το in.gr
Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του 37ου τακτικού συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) με την εκλογή οργάνων διοίκησης.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, στις εκλογές πήραν μέρος επτά παρατάξεις. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

37 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ