Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αλβανία: Έκθεση του ΥΠΕΞ για την Συμφωνία Οριοθέτησης των Θαλασσίων Ζωνών



Αποκαλυπτική είναι η εμπιστευτική έκθεση του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι προς τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αλβανικής Βουλής σχετικά με την ελληνοαλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.
Η έκθεση διενεμήθη χθες στους Αλβανούς βουλευτές της Μόνιμης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και υπογραμμίζει ως αναγκαστικό μέτρο το συμβιβασμό με την ελληνική πλευρά, διαφορετικά, όπως αναφέρει, η Αλβανία θα αντιμετωπίσει διάφορα σενάρια στις σχέσεις με την Ελλάδα.
Προ δύο ετών, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, ύστερα από προσφυγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ακύρωσε την συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στο Ιόνιο για τεχνικούς λόγους. Σύμφωνα με την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η έγκριση της επιτροπής διαπραγμάτευσης της συμφωνίας με την ελληνική πλευρά, είναι αρμοδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι σχέσεις του οποίου με την κυβέρνηση ήταν στην κόψη του ξυραφιού.
Η έκθεση του αλβανικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η ελληνική πλευρά δεν διατίθεται να προβεί σε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας, διότι τη θεωρεί ολοκληρωμένη και κατοχυρωμένη και σημειώνεται πως η επαναδιαπραγμάτευση από ελληνικής πλευράς εμποδίζεται από τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στην Ελλάδα.
Το δεύτερο σενάριο, κατά την έκθεση, είναι η Ελλάδα να αποσιωπήσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας, θεωρώντας τη Συμφωνία έγκυρη και θα ζητήσει την επικύρωσή της από την αλβανική πλευρά, όταν τα Τίρανα θα έχουν την ανάγκη διεθνούς στήριξης της Αθήνας.
Το τρίτο σενάριο αφορά σε απόφαση της ελληνικής πλευράς να μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποκτήσει η Αλβανία καθεστώς υπό ένταξη στην ΕΕ χώρας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίζεται τι ώρα ανατέλλει Ο πλανήτης Χ;



Πολλά έχουν γραφτεί  και ακόμα περισσότερα λέγονται σχετικά με τον πλανήτη Χ. Τα περισσότερα από αυτά έχουν σκοπό τον αποπροσανατολισμό του κόσμου. Για τον λόγο αυτό όλο το βάρος των προσπαθειών τους το έχουν ρίξει στο να στρέφουν τους απλούς ερευνητές σε λάθος κατευθύνσεις! Οι οποίες είναι στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.  Έτσι ώστε να μην μπορούν να δουν το πραγματικό πρόβλημα, και το μέγεθος του! Οι περισσότεροι δε από αυτούς προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα πρέπει να αναζητούμε τον πλανήτη Χ πίσω ή δίπλα από τον Ήλιο χρησιμοποιώντας διαφόρων ειδών φίλτρα. Τα αποτελέσματα φυσικά των ερευνών αυτών είναι απογοητευτικά.
Κανείς δεν εξηγεί στον κόσμο ότι αν θέλεις να παρατηρήσεις τον ουρανό αυτό μπορείς να το κάνεις μόνο της βραδινές ώρες. Δηλαδή το αυτονόητο.Αυτός είναι ουσιαστικά και ο λόγος που οι περισσότεροι απαξιώνουν το θέμα. Αν και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα που θα μας απασχολούσε μιας και είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βέβαια οι κυβερνώντες έχουν φροντίσει να μας απασχολούν άλλα προβλήματα όπως το τρέχουμε και να μοιράζουμε βιογραφικά σε κάθε απίθανη εταιρεία. Να παρακαλάμε για να βρούμε μια απασχόληση ακόμα και αν δεν είναι βέβαιο ότι θα πληρωθούμε, εκεί μας κατάντησαν!
Το τελευταίο διάστημα έχω λάβει δεκάδες μηνύματα ανθρώπων που ζητάνε περισσότερες πληροφορίες για τον πλανήτη Χ. Την θέση του στον ουρανό. Τη μέσα χρειάζονται για να τον παρατηρήσουν κτλ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ετήσια Έκθεση 2012 : Η ελληνική οικονομία και η απασχόληση

Δελτίο Τύπου - Αντισυνταγματικές και μη εφαρμοστέες οι διατάξεις της 6/2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου



Η Γ.Σ.Ε.Ε. και το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα χαιρετίζουν την απόφαση 24/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής το οποίο αναγνώρισε το αυτονόητο, ότι δηλαδή οι διατάξεις της κατάπτυστης 6ης ΠΥΣ του 2012 έχουν εκδοθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, στερούνται εξουσιοδοτικής κάλυψης και συνεπώς είναι νομικά ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες.
Το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής με ένα εκτενές σκεπτικό αιτιολογεί τους νομικούς ακροβατισμούς του ν. 4046/2012 (2ο Μνημόνιο) και ακυρώνει τις απολύσεις που έγιναν στα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής με την επίκληση της 6ης ΠΥΣ άρθρο 5 για την κατάργηση των όρων της ΣΣΕ και του Κανονισμού Προσωπικού οι οποίοι έθεταν ουσιαστικούς και διαδικαστικούς περιορισμούς στις απολύσεις των εργαζομένων
Η αποκατάσταση του αισθήματος δικαιοσύνης και η αναγνώριση των δικαιωμάτων των εργαζομένων που κερδήθηκαν με θυσίες και αγώνες, δυναμώνει τη δράση και την πάλη των συνδικάτων και δικαιώνει τους αγώνες της Συνομοσπονδίας.
Η Γ.Σ.Ε.Ε. αναμένει την ίδια θαρραλέα και δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου συζητείται στις 2 Νοεμβρίου 2012 η αίτηση της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση συνολικά της 6ης ΠΥΣ. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Για «επερχόμενο Ολοκαύτωμα» προειδοποιεί η Αλ Κάιντα τους μουσουλμάνους


Адам Гадан Айман аз-Завахири Аль-Каида
Η Αλ-Κάιντα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για τη διεξαγωγή πολέμου κατά του Ισλάμ. «Να είστε έτοιμοι για το Ολοκαύτωμα» - προειδοποίησε τους Αμερικανούς μουσουλμάνους ο εκπρόσωπος της στις ΗΠΑ Αδάμ Γκάνταν. Πέρυσι ο Αδάμ Γκάνταν περιλαμβανόταν στη λίστα των 10 πλέον καταζητούμενωνς τρομοκράατών του κόσμου.
Η κοινή του με τον αρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουαχίρι συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο τις παραμονές της επετείου των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ. Ο Γκάνταν δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η «αντιπαράσταση ανάμεσα στην Αμερική και το Ισλάμ ως πολιτικό σύστημα, είναι καταφανής». «Σήμερα, οι μουσουλμάνοι εξοντώνονται στην Υεμένη, και αύριο θα αρχίσουν να τους σκοτώνουν στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Να είστε προετοιμασμένοι για το Ολοκαύτωμα». Στο φόντο του απροκάλυπτου ξεσπάσματος του ισλαμισμού στον κόσμο, η Αλ Κάιντα προσπαθεί να γίνει προστάτισσα όλου του Ισλάμ και να μιλά εξ ονόματος των μουσουλμάνων όλου του κόσμου.
Νωρίτερα ο αδελφός του ηγέτη της Αλ-Κάιντα, Μοχάμεντ αλ-Ζαουάχρι σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι CNN κάλεσε τις χώρες της Δύσης, και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ, να συμφωνήσουν για την ανακωχή με τους ισλαμιστές υπό τους εξης όρους: οι ΗΠΑ και η Δύση δεν θα επεμβαίνουν στις υποθέσεις των ισλαμικών χωρών και σε αντάλλαγμα οι ισλαμιστικές ομάδες είναι έτοιμες, κυριολεκτικά, «να σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον των συμφερόντων τους»
Πισω απ' όλα αυτά διακρίνεται η πρόθεση της Αλ Κάιντα να δηλώσει πιο φωναχτά την ύπαρξή της. Είναι σαφές ότι δεν θα συμφωνήσει ποτέ για οποιαδήποτε ανακωχή με τη Δύση. Μάλλον, το αντίθετο. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπούμερανγκ η "Αραβική άνοιξη" για της ΗΠΑ τρέχουν τώρα αλλά ο Καντάφι δεν γυρίζει πίσω !



 Σοκάρουν οι φώτο και το βίντεο με τον νεκρό πρέσβη των ΗΠΑ μετά από επίθεση ισλαμιστών στο προξενείο της Βεγγάζης .
Μάλιστα μετέφεραν σε δρόμους το πτώμα του.
 Στέλνουν αντιτορπιλικά και κομάντο τώρα στην Λιβύη ! 
Δείτε το βίντεο με τον νεκρό πρέσβη των ΗΠΑ στην Λιβύη.... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοβαρή κόντρα ανάμεσα σε ΕΕ και Gazprom



Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσαν οι Βρυξέλλες κατά της Gazprom για μονοπωλιακή θέση στην αγορά φυσικού αερίου, με αποτέλεσμα να αντιδράσει ακόμα και ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τώρα η ΕΕ προτείνει συνομιλίες με το ρωσικό ενεργειακό κολοσσό.
Η Gazprom και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μπέλα Κόβατς, δήλωσε στις 10 Σεπτεμβρίου πως η ΕΕ δεν επιμένει στην επιβολή προστίμου στην Gazprom, αλλά ότι ενδιαφέρεται για διάλογο. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η απειλή του προστίμου υφίσταται, αλλά δεν πιστεύει ότι αυτό θα επιβληθεί, και πρόσθεσε, ότι ο ίδιος είναι πάντα υπέρμαχος των διαπραγματεύσεων και της επίτευξης συμφωνίας μέσω αυτών.
Με τη σειρά του, ο αντιπρόεδρος της Gazprom, Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ, δήλωσε ότι η ρωσική εταιρία είναι έτοιμη να συζητήσει τις διαφωνίες που προέκυψαν και ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα πρόκειται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή επίτροπο για θέματα ανταγωνισμού, ώστε να εξετάσουν με κάθε ειλικρίνεια τα σχετικά ζητήματα. Εξάλλου, η Gazprom καταλαμβάνει μόνο το 1/3 της ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου και γι’ αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί μονοπώλιο, τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Βλαντίμιρ Μαρκόφ.
Υπενθυμίζουμε, ότι  η Gazprom συγκαταλέγεται  μεταξύ των εταιρειών που έχουν  εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

T' αληθινό μπόι...

Σοκαριστικό: Βίασαν τον πρέσβυ πριν τον δολοφονήσουν! Μα τα κάνουν αυτά οι “ευσεβείς”;



Έζησε την κόλαση πριν ξεψυχήσει ο Αμερικανός πρέσβης από τα καθάρματα που η κυρία Κλίντον έφερε στην εξουσία σε όλη την μεσόγειο. Σύμφωνα λοιπόν με Λιβανέζικη ιστοσελίδα, ο πρέσβης βιάστηκε πριν δολοφονηθεί. Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, θυμάστε τον βιασμό του Καντάφι με ξιφολόγχη πριν εκτελεστεί αλλά και την υποδειγματική συμπεριφορά των ευσεβών τούρκων κάθε φορά που “άπιστοι” έπεφταν στα χέρια τους. Ακόμη και βρέφη.
Δείτε την είδηση σε αυτόματη μετάφραση από την ιστοσελίδα (Tayyar.org,) 
ΠΗΓΗ:olympia.gr/

…πλεονασμοί !

Πληρώνουν το «ακούρευτο» ομόλογο του ΟΣΕ



Στην πληρωμή εγγυημένου από το Ελληνικό Δημόσιο ομολόγου του ΟΣΕ θα προχωρήσει σήμερα η Κυβέρνηση. Το ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ περίπου συγκαταλέγεται στα ομόλογα των 6,4 δισ. ευρώ που δεν κουρεύτηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSI), καθώς οι κάτοχοί του δεν είχαν συναινέσει στο κούρεμα των τίτλων.
Ο φόβος νέου πιστωτικού γεγονότος, αλλά και των κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, ανάγκασε το Ελληνικό Δημόσιο να αποπληρώσει το «ακούρευτο» ομόλογο όπως έκανε και τον Μάιο με το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ. Έτσι, διευρύνεται το ζήτημα αξιοπιστίας για το PSI και ανοίγει νέος κύκλος δικαστικών προσφυγών από θεσμικούς και ιδιώτες που αποδέχτηκαν το haircut.
Το υπουργείο Οικονομικών είχε προ τριμήνου δηλώσει ότι η πληρωμή του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ δεν αποτελεί «δεδικασμένο» και για την πληρωμή των υπολοίπων αντίστοιχων δανείων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεξέτασης της ελληνικής στάσης μετά τις εκλογές. Ωστόσο, και η Κυβέρνηση Σαμαρά επέλεξε να προχωρήσει στην πληρωμή ακούρευτου ομολόγου.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το ομόλογο του ΟΣΕ διακρατείται από ολλανδούς επενδυτές.
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Αποσύρθηκε η διάταξη για τον συμβιβασμό δημοσίου – Siemens



Μετά τις πληροφορίες ότι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αποσύρθηκε η διάταξη που τροποποιεί την σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens.
Κι αυτό διότι, όπως το protothema.gr είχε αποκαλύψει από το πρωι της Πέμπτης, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είχαν ανακοινώσει την απόφασή τους να καταψηφίσουν ή να αποχωρήσουν κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας.
Στην ομάδα των «ανταρτών» περιλαμβάνονται οι κύριοι Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Γιάννης Δριβελέγκας και Θεοδώρα Τζάκρη. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου παραλύει η χώρα – Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ



Τι θα κάνουν άραγε οι δημοσιογράφοι;   Θα την πνίξουν  και  θα την κάνουν “σιωπηλή” όπως έκαναν  και τις άλλες;
Κλείδωσε τελικά η ημερομηνία που ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν σε 24ωρη γενική απεργία. Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου τα συνδικάτα θα προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση αντιδρώντας στις νέες περικοπές
Το νέο πακέτο μέτρων που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με τα συνδικάτα «θα οδηγήσει σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος». 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Πάθος για απόσχιση σε Καταλωνία - Ίδια εικόνα σε Σκωτία και Βέλγιο - Τρόμος Βρυξελλών



"Παράπλευρες" αλλά πολύ ουσιαστικές και επικίνδυνες "απώλειες" γα την ασφάλεια και την σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση κομίζει η οικονομική κρίση, δικαιώνοντας όπως φαίνεται τα αγγλοσαξονικά think tanks τα οποία προβλέπουν μείζονες κοινωνικές-εθνοτικές αναταραχές με άμεσο αντίκτυπο στο τομέα της ασφάλειας ως απόρροια της οικονομικής κρίσης.
Η χθεσινή διαδήλωση 1,5 εκατ. Καταλανών που ζητούσν την απόσχισή τους από την Ισπανία είναι μόνο το πρελούδιο αυτού που θα ακολουθήσει σε όλη την Ευρώπη, είτε υπό την μορφή αιτημάτων απόσχισης είτε με την μορφή μειονοτικών ταραχών. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βαρκελώνης 1,5 εκατ. διαδηλωτές  πραγματοποίησαν πορεία σήμερα στη Βαρκελώνη για να απαιτήσουν την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Οι διαδηλωτές με συνθήμαστα όπως FREE KATALONIA κατηγορούσαν την κεντρική κυβέρνηση στην Μαδρίτη ότι έχει οδηγήσει Καταλονία στο φαύλο κύκλο της κρίσης.
Σημειώνεται ότι ο πληθυσμός της Καταλονίας είναι 7,5 εκατ. κάτοικοι οπότε μία διαδήλωση 1,5 εκατ. ατόμων αναπόφευκτα θα έπρεπε να προβληματίσει όχι μόνο της Μαδρίτη αλλά και τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. Σημειώνεται ότιο αντίστοιχη διαδήλωση με το ίδιο αίτημα είχε πραγματοποιηθεί πριν από δύο χρόνια το καλοκαίρι του 2010, αλλά με το ένα τρίτο των συμμετεχόντων χθες..
Την ίδια στιγμή πυκνώνουν τα σύννεφα και για την διατήρηση της ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου με την κυβέρνηση της Σκωτίας να ετοιμάζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος το Φθινόπωρο του 2014 για το αν διατηρηθεί η ένωση με την Αγγλία που ισχύει από το 1707. Βασικός λόγος και σε αυτή την περίπτωση είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βρετανική οικονομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντοπίσθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του Αττίλα 2 Και βρέφος θύμα της τουρκικής θηριωδίας


Εντοπίσθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του Αττίλα 2
Σοκ και δέος προκαλεί η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες (στην κατεχόμενη Λευκωσία) Ελληνοκυπρίων, που έως τώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι. 
Ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Τα οστά ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».
Την ίδια ώρα σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας και Αμμοχώστου) βρέθηκε μέσα σ΄αυτόν και ο μικρότερος αγνοούμενος.
Η ανακάλυψη είναι συγκλονιστική, αφού εντοπίστηκαν τα οστά ενός βρέφους, μόλις μερικών μηνών (γεννήθηκε το 1974), που οι Τούρκοι όπως αποδείχθηκε από μαρτυρίες, το πήραν από την αγκαλιά της μάνας του και το δολοφόνησαν. Στον τάφο βρέθηκαν επίσης τα οστά της μάνας του βρέφους, της 11χρονης αδελφής της, της γιαγιάς της, καθώς και τα οστά του πατέρα του βρέφους Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου. 
ΠΗΓΗ:tovima.gr

1.000 άνεργοι την ημέρα στην Ελλάδα! 700.000 δεν παίρνουν καν επίδομα ανεργίας



Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Ο ένας στους πέντε ανθρώπους που θα μπορούσε να είναι στην παραγωγή δεν έχει δουλειά. Ακόμη χειρότερα είναι τα στοιχεία που αφορούν στους μακροχρόνια άνεργους, τους ανθρώπους δηλαδή που δεν μπορούν να βρουν δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες και έτσι πλέον έχουν χάσει και το επίδομα ανεργίας.
700.000 άνθρωποι δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα. Συνολικά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.168.761, από 810.821πέρυσι, αύξηση δηλαδή 44,1% ποσοστό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
Η ανεργία αναρριχήθηκε στο 23,6% το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας, 53,9%, καταγράφεται στις ηλικίες 15-24 ετών. Ειδικά για τις νέες γυναίκες, φτάνει το 62,1%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 30,0% και στη Στερεά Ελλάδα με 28,4%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις Ιόνιους Νήσους με 14,3% και στο Νότιο Αιγαίο με 15,3%. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Στην Ιαπωνία κατασκευάζουν κιβωτούς σωτηρίας από το τσουνάμι


япония землетрясение япония цунами потоп катаклизм мияги
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ξεκίνησε την κατασκευή κιβωτών σωτηρίας σε περίπτωση κύματος τσουνάμι. Τα ειδικά αυτά σκάφη θα τοποθετηθούν στις παράκτιες περιοχές της χώρας, αναφέρει ο ιαπωνικός Τύπος.
Οι κιβωτοί, που θα έχουν ερμητικά κλειστό κατάστρωμα θα μπορούν να φιλοξενήσουν από 30 ως 50 άτομα. Στα σκάφη θα υπάρχουν προμήθειες σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τουαλέτες. Τέτοια σωστικά σκάφη θα βρίσκονται κοντά σε σχολεία και γηροκομεία από την άνοιξη του επόμενου έτους. Τον προηγούμενο χρόνο τα θύματα του σεισμού και του κύματος τσουνάμι που ακολούθησε, έφτασαν τους 16.000 ανθρώπους. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Στο Βερολίνο εκκενώθηκε το προξενείο των ΗΠΑ εξαιτίας απειλής τρομοκρατικής επίθεσης


Берлин Германия флаг город
Άγνωστος άφησε μπροστά στην είσοδο του Τμήματος θεωρήσεων ένα ύποπτο πακέτο. Στο σημείο εργάζονται ειδικές υπηρεσίες.
Προς το παρόν, το περιστατικό αυτό δεν συνδέεται με τις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στις αραβικές χώρες.
Σήμερα αρκετές αμερικανικές πρεσβείες δέχτηκαν επιθέσεις από δυσαρεστημένους κατοίκους. Συγκρούσεις έχουν ξεσπάσει στην Υεμένη, στο Κάιρο, στο Ιράν. Νωρίτερα συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Τυνησία και τη Λιβύη, συγκεκριμένα στη λιβυκή πόλη της Βεγγάζης σκοτώθηκαν τέσσερις Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένου και του πρέσβη των ΗΠΑ. Τη δυσαρέσκεια αυτή προκάλεσε η αμερικανική ταινία “Η αθωότητα των μουσουλμάνων”. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

«Μοιράστηκαν» τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ στις εταιρείες



Μετά από τρεις μήνες εντατικής εργασίας της ιδίας και των συνεργατών της, η Επταμελής Συμβουλευτική Επιτροπή για το φυσικό αέριο έχει στα χέρια της το κείμενο της έκθεσης αξιολόγησης των προτάσεων/προσφορών οι οποίες έγιναν από 15 εταιρείες/κοινοπραξίες στο πλαίσιο του δευτέρου γύρου αδειοδότησης για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.
Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά σήμερα, Πέμπτη, για να συζητήσει το περιεχόμενο της έκθεσης, το οποίο πλέον περιλαμβάνει τα στοιχεία της τεχνικής αξιολόγησης, τα στοιχεία της αξιολόγησης του οικονομικού μέρους των προτάσεων τα οποία επεξεργάστηκε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους, αλλά και την τελική κατάταξη των εταιρειών. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς από την αξιολόγηση έχουν προκύψει οι εταιρείες με τις οποίες το κράτος θα προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις για την εκχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εξόρυξης στο κάθε ένα οικόπεδο της ΑΟΖ. Ενδιαφέρον είχε επιδειχθεί για 9 από τα 12 τεμάχια που προκηρυχθηκαν στο δεύτερο γύρο. Για το 1, 4 και 13 δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετρέλαιο Θέρμανσης: Σκέψεις για Επιστροφή Φόρου Αντί για Επίδομα



Το ενδεχόμενο επιστροφής φόρου και όχι καταβολής επιδόματος θέρμανσης βάσει κριτηρίων εξετάζει η κυβέρνηση, ενώ πιθανή θεωρείται και η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 100% με τους φόρους στο πετρέλαιο κίνησης, αντί για το 80%, όπως έχει κατ’ αρχήν αποφασιστεί.
Η πλήρης εξίσωση των φόρων σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης θα εκτοξεύσει τη λιανική τιμή του πρώτου στο 1,60 ευρώ το λίτρο.  
Αυτά αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», με αφορμή τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τέθηκαν επί τάπητος οι δυσκολίες στην υλοποίηση της δέσμευσης προκαταβολικής καταβολής επιδόματος θέρμανσης πριν από την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα.
Αναλυτικότερα, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής φόρου, αντί χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, ανάλογα με το εισόδημα, τις κλιματικές συνθήκες κάθε περιοχής και τα τετραγωνικά μέτρα της κατοικίας. 
Το νέο σενάριο προβλέπει ότι ο καταναλωτής κατά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να μπαίνει στο ηλεκτρονικό σύστημα «Ήφαιστος» και θα αποκτά έναν μοναδικό προσωπικό κωδικό, αφού περάσει τα προσωπικά του στοιχεία και την ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης που αγόρασε. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Τί κάνει η Goldman Sachs στο Χρηματιστήριο Αθηνών?



Η Goldman Sachs εκ των μεγαλύτερων αμερικανικών επενδυτικών οίκων στον πλανήτη και με μεγάλη επιρροή στις αγορές βρέθηκε στην Ελλάδα και ο εκπρόσωπος της Χ. Ηλιάδης είχε πλήθος επαφών με τραπεζίτες, την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρ΄ ότι οι επαφές με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο οι συναντήσεις με τραπεζίτες και κυβέρνηση είναι επιβεβαιωμένες.
Τι προέκυψαν από αυτές τις συναντήσεις; Πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
1) Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος δεν είναι και τόσο θετικός για την Ελλάδα. Μπορεί να έφερε πελάτες και να αγοράζουν μετοχές ελληνικών τραπεζών και εταιριών αλλά ακόμη δεν έχει πειστεί ότι η Ελλάδα έχει σωθεί.
2) Η Goldman Sachs ήταν η πρώτη τράπεζα που μίλησε για window 2-4 μηνών στην Ελλάδα δηλαδή για ένα παράθυρο όπου θα υπάρξει ευφορία και προσπάθεια αλλαγής κλίματος. Άλλο αυτό και άλλο η στρατηγική θέση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κίνδυνο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε Διαγωνισμό της ΔΕΗ για Λιγνίτη η ΜΕΤΚΑ



Την πρόθεσή της να συμμετάσχει στον διαγωνισμό της ΔΕΗ για το ορυχείο νοτίου πεδίου λιγνιτικού κέντρου Νότιας Μακεδονίας, συνολικής δαπάνης 11,5 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε χθες η ΜΕΤΚΑ. Οπως διευκρινίζει η θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίου, η εταιρεία προτίθεται να συμμετάσχει είτε η ίδια αυτοτελώς είτε ως μέλος σύμπραξης επιχειρήσεων στον διαγωνισμό. 
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι η 27η Σεπτεμβρίου 2012 ή σε περίπτωση αναβολής, η νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί. Ο όμιλος Μυτιληναίου εμφανίζει σήμερα εξαγωγική δραστηριότητα 80% επί των συνολικών πωλήσεων, ενώ έχει ολοκληρώσει επενδύσεις αιχμής εντός της χώρας, ύψους 1 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία.
Το α΄ εξάμηνο του 2012, ο όμιλος Μυτιληναίου κατέγραψε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 714,4 εκατ. ευρώ, έναντι των 710,7 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2011, αύξηση 0,5%, που οφείλεται στην αυξημένη συνεισφορά του τομέα ενέργειας. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας ανήλθαν σε 8,5 εκατ., έναντι 30,5 εκατ. το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Η δραστηριότητα της ΜΕΤΚΑ στην Ελλάδα επηρεάστηκε από ύφεση που οδήγησε σε ακύρωση ή αναβολή των όποιων επενδύσεων σχεδιάζονταν σε έργα ενδιαφέροντος της ΜΕΤΚΑ, ενώ τα υπό εκτέλεσιν έργα, κυρίως της ΔΕΗ, έχουν εξελιχθεί σε επιζήμια δραστηριότητα για την εταιρεία, λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην υλοποίηση και τη χρηματοδότηση, χωρίς ευθύνη της ΜΕΤΚΑ. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ



Όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και τη ΔΕΗ Α.Ε. συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες από δύο ώρες, όλα τα μείζονος αλλά και ελάσσονος σημασίας ζητήματα, μπήκαν στο τραπέζι του διαλόγου με την πρόθεση να συζητηθούν διεξοδικά και να δρομολογηθούν θετικές και αναγκαίες εξελίξεις.
Συγκεκριμένα, τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην εφαρμογή και υλοποίηση  της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με το Σωματείο να επισημαίνει προς τον Πρόεδρο κ. Ζερβό, το γεγονός ότι έχουν μείνει μονό 26 μέρες για να ολοκληρώσει η Επιτροπή το έργο της. Ένα έργο που αφορά στον καθορισμό/εξορθολογισμό των ειδικών επιδομάτων σε επικίνδυνα και ανθυγιεινά για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Α.Ε. στα Ορυχεία, στους Σταθμούς Παραγωγής και στην Εμπορία. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αποτέλεσε κοινή διαπίστωση το ότι υπήρξε καθυστέρηση, η οποία οφείλεται στα τεράστια προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο όμιλος ΔΕΗ μετά τον διαχωρισμό - που επέβαλε η οδηγία 72- σε ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Είναι χαρακτηριστικό δε, το ότι στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ζερβός έδωσε εντολή στον Διευθυντή Ανθρώπινων Πόρων κ. Δαμάσκο για άμεση συνεδρίαση της συγκεκριμένης  επιτροπής (στην οποία ως γνωστόν συμμετέχει το προεδρείο του Σπάρτακου), έτσι ώστε να ολοκληρώσει εμπρόθεσμα το έργο της. Εξάλλου, το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τις άλλες δύο επιτροπές που αφορούν στην διαδικασία μεταθέσεων και αποσπάσεων, καθώς και στην αναμόρφωση  των κεφαλαίων του Κ.Κ.Π. της ΔΕΗ περί πειθαρχικού  ελέγχου.
Απόλυτη συμφωνία υπήρξε και στο θέμα που έχει να κάνει με την αναγκαιότητα συνέχισης της καταβολής των προσαυξήσεων βάρδιας στους μισθωτούς με χρόνιες ασθένειες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

IEA: Ανοιχτό το ενδεχόμενο απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου



Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA) δεν έχει αποκλείσει την ανάγκη απελευθέρωσης αποθεμάτων πετρελαίου μελλοντικά και παρακολουθεί στενά την αγορά, δήλωσε στο Dow Jones Newswires, ο επικεφαλής του τμήματος πετρελαίου και αγορών.
"Δεν πιστεύω πως μπορούμε να είμαστε συγκεκριμένοι σε αυτό το στάδιο… η αγορά καλεί για στενή παρακολούθηση και επαγρύπνηση", δήλωσε ο Antoine Halff προσθέτοντας πως η αγορά ήδη αντιδρά σε ορισμένες ανισορροπίες που προκαλούν ανησυχία. 
Ο Halff συμπλήρωσε πως η IEA παρακολουθεί στενά την αγορά και διατηρεί επαφή με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές όσον αφορά στο ενδεχόμενο απελευθέρωσης αποθεμάτων.
"Είναι μια πολύ δυναμική αγορά", δήλωσε ο Antoine Halff και πρόσθεσε: "Υπάρχουν ανησυχίες για την οικονομία και υπάρχουν ανησυχίες για την προσφορά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο περιθώριο εφησυχασμού".
Στη μηνιαία αναφορά για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η IEA διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη της ζήτησης το 2012 και το 2013 στα 0,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα. 
Η υπηρεσία αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τη ζήτηση αργού από τον ΟΠΕΚ το γ΄ τρίμηνο κατά 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα στα 31,1 εκατ. βαρέλια την ημέρα με την αύξηση της ζήτησης να αποδίδεται σε εποχικούς παράγοντες. 
Πρόσθεσε πάντως ότι η παραγωγή του ΟΠΕΚ έχει αυξηθεί στα 31,55 εκατ. βαρέλια την ημέρα, καλύπτοντας με άνεση τη ζήτηση.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Nome και με τις ...ευλογίες της τρόικας



Το μοντέλο Nome όχι απλά είναι αποδεκτό από την τρόικα αλλά επιπρόσθετα οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι αποτελεί μια πολύ καλή προσωρινή μεταβατική λύση μέχρι την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες του EnergyPress από τις επαφές που είχαν οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί με την τρόικα και στις οποίες συζητήθηκαν τα θέματα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί από την πλευρά τους τονίζουν ότι θα πρέπει για να έχει επιτυχία η διαδικασία να προσεχθούν τρία σημεία: να είναι ελκυστική η τιμή της δημοπρασίας, που πρακτικά σημαίνει ότι η ΔΕΗ μπορεί να έχει ένα μικρό περιθώριο κέρδους πάνω από το κόστος της, να απευθύνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγοραστών που θα διασφαλίζουν ότι η ενέργεια θα κατευθύνεται στο τελικό καταναλωτή και όχι προς εξαγωγή και τρίτον να καθοριστεί ένα ποσοστό για τη δημιουργία καλαθιού καυσίμων, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ότι οι αγοραστές της ενέργειας δε θα είναι ευκαιριακοί και ότι θα παραμείνουν διαχρονικά στην αγορά.
Οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί θεωρούν ότι είναι απαραίτητο το μοντέλο Nome καθώς θεωρούν ότι θα πρέπει να ανοίξει η αγορά ηλεκτροπαραγωγής σε όλα τα καύσιμα: χθες παρουσιάστηκαν στοιχεία βάσει των οποίων συνεχίζονται οι στρεβλώσεις στη χονδρεμπορική αγορά, ενώ τα μέλη του ΕΣΑΗ θεωρούν ότι υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά του κυρίαρχου παίκτη, ώστε να «κλείσει» και η αγορά της παραγωγής, όπως συνέβη στην περίπτωση της λιανικής. «Εμείς δεν είμαστε εταιρείες προμήθειας, με μηδενικές επενδύσεις, έχουμε επενδύσει 2,5 δις και θα μείνουμε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι εκπρόσωποι των επτά ιδιωτικών μονάδων που σήμερα είναι ενταγμένες στο σύστημα 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπαρουφες Σαμαρα Ζαππειο3

Η ΤΡΟΪΚΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ !...



Παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα στην μ.μ. (μετά μνημόνιο) εποχή ένας αντικειμενικός παρατηρητής δικαίως θα αναρωτηθεί: Μα, να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα ή να τη γκρεμίσουν ολοσχερώς προσπαθούν όσοι επιβάλουν τις πολιτικές; Αποτελεί η Ελλάδα το πειραματόζωο για μείωση του κόστους παραγωγής της περιφέρειας ώστε να επωφεληθούν οι ισχυροί ή με τις συνταγές που εφαρμόζονται δημιουργείται μία νέα και ανταγωνιστική οικονομία;
Αν εξαιρέσει κανείς τις παρεμβάσεις και τις περικοπές στις ζημιογόνες επιχειρήσεις ώστε να αποτραπούν τα λουκέτα, και να μην αυξηθεί η ανεργία, οι γενικές, οριζόντιες και ατεκμηρίωτες παρεμβάσεις οδηγούν τον αντικειμενικό παρατηρητή να κλείνει προς το συμπέρασμα πως η χώρα μπήκε στο δοκιμαστικό σωλήνα με στόχους αλλότριους της οικοδόμησης ενός νέου και ανταγωνιστικού μοντέλου.
Κι΄ ένας από αυτούς είναι οι αντοχές των πολιτών και ο εντοπισμός του σημείου πέρα από το οποίο αρχίζει η εξέγερση.
Το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας (δημόσια και ιδιωτική), που θα εμπεριέχει τα στοιχεία της ανοικοδόμησης και της ανάπτυξης, αλλά επιβάλλονται αποσπασματικά μέτρα κάθε φορά που καταφθάνει η τρόικα, μόνο την ευτυχή κατάληξη του πειράματος δεν διασφαλίζει.
Οταν με τις αποφάσεις βυθίζουν την οικονομία σε βαθύτερη ύφεση, μόνο τις βάσεις για ισχυρή οικονομία που απαιτεί πάνω απ΄ όλα συνεκτική κοινωνία δεν βάζουν.
Αντιθέτως ναρκοθετούν τα θεμέλια της οικονομίας και της κοινωνίας, σμπαραλιάζουν την κοινωνική συνοχή. Είναι τόσο φανερά λαθεμένα όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό που οδηγούν τον παρατηρητή να αναρωτηθεί αν αυτός είναι ο στόχος.  
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.g

Χρυσή Αυγή δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν



Διαβάζοντας νέα σήμερα το πρωί, είδα αρκετούς χρήστες του twitter να κοινοποιούν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία γιατρός σε νοσοκομείο του Ρίου ζήτησε φακελάκι 2500 ευρώ προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αποτέλεσμα της ενόχλησης των γονιών ήταν να καλέσουν τη Χρυσή Αυγή, η οποία έδειρε το γιατρό και έφυγε ανενόχλητη από το νοσοκομείο.
Παρά τον καταδικαστικό τόνο των περισσότερων δημοσιευμάτων και τη δεδομένη καλή πρόθεση των ανθρώπων που ακολουθώ στο twitter να καταγγείλουν μία ακόμα φασιστική πράξη της νεοναζιστικής οργάνωσης*, αναρωτήθηκα αν η αναπαραγωγή τέτοιων ιστοριών κάνει κάτι άλλο από το να διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή και μάλιστα πολύ θετικά. Είναι πια νομίζω προφανές ότι μια μερίδα συμπολιτών μας, βίαια φτωχοποιημένη, αποκτηνωμένη από την οικονομική βαρβαρότητα των καιρών και ενίοτε αντιμέτωπη με τις συνέπειες των συνθηκών ανθρωπιστικής κρίσης και γκετοποίησης στις πόλεις όπου ζουν, αντιλαμβάνονται τέτοιες ενέργειες σαν κοινωνικό έργο. Δεν έχω καμία διάθεση να αναζητήσω ελαφρυντικά για συμπολίτες μας που έχουν καταπιεί αμάσητο το ρατσιστικό αφήγημα της κυρίαρχης ιδεολογίας. Η Ελλάδα βάσισε μεγάλο κομμάτι της οικονομικής ανάπτυξης των προηγούμενων ετών στην εκμετάλλευση των -βολικά ημιπαράνομων, για να παραμένουν στη χώρα μεν, χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσουν οτιδήποτε δε- μεταναστών αλλά σε συνθήκες ύφεσης και εντεινόμενης φτώχειας και ανεργίας, οι ίδιοι άνθρωποι που σχεδίασαν αυτό το αναπτυξιακό μοντέλο, θεωρούν τους μετανάστες σκουπίδια, ή, οριακά πιο κομψά, εισβολείς 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θεσσαλονίκη: Tρεις χιλιάδες πολίτες αντίθετοι στο κόστος 2 ευρώ για ραντεβού στο "Παπαγεωργίου"



 Τρεις χιλιάδες πολίτες τάσσονται κατά της απόφασης της διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου να αναθέσει την υπηρεσία των τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, επιβαρύνοντας τους ασθενείς με το κόστος της κλήσης που θα ανέρχεται στα 2 ευρώ ανά ραντεβού.
Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα συλλογή υπογραφών κατά της απόφασης της Διοίκησης του Νοσοκομείου και σήμερα από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι η συλλογή υπογραφών συνεχίστηκε μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ με την υποστήριξη του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Παπαγεωργίου, Ελευθερία Νικολιδάκη, το βιβλίο διαμαρτυρίας υπέγραψαν 2.500 πολίτες ενώ οι υπογραφές που έγιναν ηλεκτρονικά ανήλθαν στις 500. Το σύνολο των υπογραφών μαζί με ενημερωτικό κείμενο κατατέθηκαν στη συνέχεια στη Διοίκηση της 3ης ΥΠΕ. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Λοράν Φαμπιούς: "Βοηθήσαμε σε ορισμένες επιχειρήσεις αποσκίρτησης"



«Βοηθήσαμε σε ορισμένες επιχειρήσεις αποσκίρτησης, οι υπηρεσίες μας είναι ενεργές», παραδέχτηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, καταθέτοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του γαλλικού κοινοβουλίου, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Χθες ο στρατηγός Μάναφ Τλας, ο πλέον υψηλόβαθμος στρατιωτικός που έχει εγκαταλείψει τη Συρία και το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ, είχε αποκαλύψει ότι στη διαφυγή του βοηθήθηκε από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.
Ο Φαμπιούς επανέλαβε ότι το Παρίσι δεν δίνει όπλα στους εξεγερμένους. «Για το θέμα των όπλων, ας είμαστε ειλικρινείς: μας ζητήθηκε να δώσουμε οπλισμό για την κατάρριψη αεροσκαφών. Είπαμε ότι σεβόμαστε το (ευρωπαϊκό) εμπάργκο για τα όπλα», υπογράμμισε. 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Καρφιά" από Μόσχα στην κυβέρνηση Σαμαρά



"Καρφιά" ρίχνει η Μόσχα στην κυβέρνηση Σαμαρά με ένα ευγενικό.μεν, αλλά αρνητικού ύφους άρθρο της διαδικτυακής πύλης  (Russia beyond the headlines – http://rbth.gr) που θεωρείται ότι εκφράζει το Κρεμλίνο. Ουσιαστικά την κατηγορεί ότι έχει ξεχάσει τις δεσμεύσεις της προς την Ρωσία, υπενθυμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που ήδη απολαμβάνει η ελληνική οικονομία από τη Ρωσία, ενώ εισπράττει αδιαφορία και άρνηση εκκίνησης κοινών projects.
Με νόημα σημειώνεται ότι τα οφέλη θα μπορούσαν να είναι πολλαπλά σε πολλούς άλλους τομείς πέραν του τουρισμού, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά δεν συζητά ουσιαστικά, τίποτα με την Μόσχα, παρά το γεγονός ότι τον χειμώνα είχε δεσμευθεί σχετικά ο Α.Σαμαράς στην συνάντησή του με τον Β.Πούτιν στη Μόσχα.
«Εν τέλει, για την Ελλάδα, η Ρωσία είναι αυτό που δίνει μια ανάσα στον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχουν κι άλλοι τομείς που θα μπορούσε να μεταφερθεί η ‘ανάσα’ από τη Ρωσία. Μόνο που προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει και η άλλη πλευρά να διανύσει το δικό της τμήμα του δρόμου. Η νέα ελληνική κυβέρνηση βαδίζει αισίως, προς τη συμπλήρωση των πρώτων 100 ημερών, ( σε αυτό το διάστημα έβγαλαν βίζα για την Ελλάδα, πάνω από 300 χιλ. Ρώσοι), αλλά προς Κρεμλίνο μεριά ‘ούτε φωνή ούτε ακρόαση’!» 
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Fraser Institute: Η Ελλάδα Παραμένει Πολύ Χαμηλά στην Ελκυστικότητα Επενδύσεων στους Υδρογονάνθρακες



Χαμηλές παραμένουν οι επιδόσεις της χώρας μας όσον αφορά την δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων στους υδρογονάνθρακες, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε διεθνώς το Fraser Institute με τίτλο «Global Petroleum Survey 2012». Το Ινστιτούτο πραγματοποίησε δημοσκοπήσεις σε πλήθος ενεργειακών ομίλων και κατέταξε την Ελλάδα 21η στην Ευρώπη και 93η διεθνώς στην ελκυστικότητα, ενώ τα σχόλια των ξένων πετρελαϊκών συχνά δεν ήταν θετικά για την εγχώρια αγορά.
Η μελέτη επιχειρεί να καταγράψει τα εμπόδια, ρυθμιστικά ή μη, τα οποία παρουσιάζει η κάθε χώρα όσον αφορά τις επενδύσεις στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Στα πλαίσια αυτά, βολιδοσκοπήθηκαν οι διοικήσεις εταιρειών, εμπειρογνώμονες και αναλυτές του κλάδου, οι οποίοι αριθμούν 623 στο σύνολο και ασφαλώς αποτελούν ένα καλό «μπούσουλα» για τον σκοπό της μελέτης. Επίσης, το Fraser Institute σημειώνει ότι το «σκορ» της κάθε χώρας προέκυψε με βάση 18 διαφορετικές παραμέτρους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Πλήρη Ανεξαρτησία του Απέκτησε το Κοσσυφοπέδιο



Καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας απέκτησε από την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου το Κοσσυφοπέδιο, καθώς έπαψε να ισχύει η διεθνής επιτήρηση που είχε επιβληθεί στην περιοχή με το σχέδιο Αχτισάαρι. Ως εκ τούτου, το Κοσσυφοπέδιο λειτουργεί πλέον ως κυρίαρχο κράτος. Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 2 Ιουλίου στην Βιέννη από την Διεθνή Ομάδα Καθοδήγησης, που αποτελείται από χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι κάλεσε τους πολίτες να εορτάσουν την ημέρα αυτή χαρακτηρίζοντας την «ιστορική».
Χθες, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στην Πριστίνα για την επικύρωση της τροποποίησης του Συντάγματος σχετικά με την μετάβαση από το καθεστώς της επιτηρούμενης ανεξαρτησία στο καθεστώς της απόλυτης ανεξαρτησίας. Το Κοινοβούλιο αναμένεται να αποφασίσει, επίσης την παράταση της θητείας της διεθνούς αστυνομικής αποστολής Eulex έως τον Ιούλιο του 2014. Εκτός από την τοπική πολιτική ηγεσία, παρόντες στην συνεδρίαση ήταν εκπρόσωποι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, εκπρόσωποι της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και ο «αρχιτέκτονας» της ανεξαρτησίας της περιοχής, πρώην Πρόεδρος της Φινλανδίας Μάρτι Αχτισάαρι.
Υπενθυμίζεται πως το Κοσσυφοπέδιο κήρυξε μονομερώς την ανεξαρτησία του τον Φεβρουάριο του 2008 με βάση το σχέδιο, το οποίο εκπονήθηκε από την διεθνή μεσολαβητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αχτισάαρι. Είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με την σερβική πλευρά επί δύο χρόνια περίπου, οι οποίες ωστόσο δεν καρποφόρησαν. Το Βελιγράδι, επικαλούμενο το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που ορίζει το Κοσσυφοπέδιο ως αναπόσπαστο τμήμα της Σερβίας, αρνείται να δεχθεί την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής.
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα, την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου έχουν αναγνωρίσει 92 κράτη-μέλη του ΟΗΕ, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Από την ΕΕ, το έχουν αναγνωρίσει 22 χώρες, εκτός από την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Σλοβακία και την Κύπρο. Την ίδια ώρα, η Ρωσία και η Κίνα θεωρούν την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από την Σερβία παράνομη. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Ποιοί θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης



Από 100 έως 400 ευρώ θα είναι το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία διαμένουν, τα νοικοκυριά προκειμένου να αντισταθμιστεί εν μέρει η επιβάρυνσή τους από την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. 
Το Capital. gr αποκαλύπτει πρώτο και κατ’ αποκλειστικότητα το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο συζητήθηκε σήμερα κατά την διακομματική σύσκεψη στο γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη. 
Με βάση το σχέδιο αυτό το οποίο περιλαμβάνεται σε 15σέλιδιο πόρισμα – πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης προβλέπονται 2 σενάρια αναφορικά με την καταβολή του. 
Σενάριο 1ο 
Το επίδομα θα χορηγηθεί σε όλα τα νοικοκυριά που πληρούν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια ανεξαρτήτως του εάν χρησιμοποιούν ως καύσιμο θέρμανσης των πετρέλαιο. Με βάση αυτό το σενάριο, το επίδομα θα καταβληθεί μόνο σε νοικοκυριά και όχι σε νομικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις. 
Τα εισοδηματικά κριτήρια που προτείνονται είναι τα εξής και αφορούν ύψος εισοδήματος το οποίο έχει αποκτηθεί μόνο από γεωργικές επιχειρήσεις (πηγή Ε), μισθούς και συντάξεις (πηγή Στ). Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι: 
- Για οικογένεια με ένα μέλος: 9.000 ευρώ και κάτω. Προτείνονται και άλλα εισοδηματικά όρια που ξεκινούν από τα 8.000 ευρώ. 
- Για νοικοκυριά με 2 μέλη; το όριο ορίζεται στα 14.000 ευρώ (ή 13.000 με βάση άλλο σενάριο) 
- Τα νοικοκυριά με 3 μέλη, το όριο είναι 16.000 ευρώ (ή 15.000 ευρώ με βάση άλλο σενάριο) 
- Τα νοικοκυριά με 4 μέλη, το όριο είναι 18.000 ευρώ (ή 19.000 ευρώ με βάση άλλο σενάριο) και 
- Για έως 5 μέλη το όριο ορίζεται στις 20.000 ευρώ 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"Γκάφα" με την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ



Ερωτηματικά– στην καλύτερη των περιπτώσεων – δημιουργεί η απόφαση της απελθούσας διοίκησης Μητρόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ να επιλέξει ως νομικό σύμβουλο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ξένη δικηγορική εταιρεία η οποία συγχρόνως εκτελεί χρέη νομικού συμβούλου της αγγλικής εταιρείας διαδικτυακού στοιχηματισμού Betfair, ενός δηλαδή από τους βασικούς ανταγωνιστές του Οργανισμού και μια από τις εταιρείες που προσέβαλαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τόσο το ελληνικό νομικό πλαίσιο περί μονοπωλίου της ΟΠΑΠ ΑΕ, όσο και τον πρόσφατο νόμο για την ρύθμιση της αγοράς παιγνίων! 
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες του Capital.gr. η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, που έχει ως μοναδικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο, να επιλέξει την εταιρεία Freshfields Bruckhaus Deringer και συγκεκριμένα το γραφείο της στις Βρυξέλλες ως νομικό σύμβουλο προκάλεσε αντιδράσεις στην αγορά τυχερών παιχνιδιών ενώ υπήρξε και έγγραφη καταγγελία (κοινοποιούμενη και στο υπουργείο Οικονομικών), η οποία εξετάστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Απώλειες και για το πετρέλαιο



Μικρή πτώση κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου. Η τιμή του συμβολαίου του αργού, τύπου light sweet, παραδόσεως Οκτωβρίου, υποχώρησε κατά 16 σεντς στα 97,01 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr