Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Χρήση αμμωνίας ως καθαρή πηγή ενέργειας

Από το naftemporiki.gr
Εδώ και αρκετά χρόνια, οι επιστήμονες εξετάζουν την αμμωνία ως καθαρή πηγή ενέργειας που δεν παράγει διοξείδιο του άνθρακα. Ωστόσο, για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο, η αμμωνία πρέπει να έχει χαμηλότερη θερμοκρασία καύσης και να παράγει μόνο άζωτο και νερό.

Η αμμωνία χρησιμοποιείται ως εναλλακτική λύση για τη βενζίνη και το ελαφρύ πετρέλαιο στην παραγωγή θερμικής ενέργειας και σε βιομηχανικούς κλιβάνους. Ωστόσο, η καύση της είναι..

UBS: Το «πετρογουάν» υπονομεύει την κυριαρχία των ΗΠΑ - Αλλάζει το εμπόριο πετρελαίου

Από το bankingnews.gr
Τα Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης (ΣΜΕ) που τιμολογούνται σε γουάν (που υποστηρίζεται από χρυσό) ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται να διαπραγματεύονται για πρώτη φορά στη Σαγκάη στις 26 Μαρτίου 2018. 

Σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής UBS, η κίνηση αυτή του Πεκίνου μακροπρόθεσμα αυτό τελικά θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται το πετρέλαιο παγκοσμίως και θα δημιουργήσει μια ροή ..

Ποιος είναι ο Πραγματικός Ρόλος της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Ενεργειακό Στερέωμα;

Από το energia.gr
Τόσο η πρόοδος που έχει συντελεστεί τελευταία στη χώρα μας στη χάραξη και κατασκευή νέων αγωγών φυσικού αερίου (λ.χ. ο υπό κατασκευή TAP, ο Ελληνο-Βουλγαρικός διασυνδετήριος, ο υπό μελέτη East Med), αλλά και ενεργειακών έργων υποδομής γενικότερα (αναβάθμιση τέρμιναλ LNG Ρεβυθούσας, FSRU Αλεξανδρούπολης, ηλεκτρική διασύνδεση νήσων), δίδουν την εντύπωση ότι η Ελλάδα πρόκειται οσονούπω να μετατραπεί σε ένα βασικό, εάν όχι τον κύριο, ενεργειακό κόμβο της ευρύτερης περιοχής.

Μάλιστα, η θέση αυτή υποστηρίζεται..