Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Οι ναζί του τότε και του σήμερα ίδια γουρούνια! ...το χωριό Κομμένο της Άρτας!



16 Αυγούστου 1943!
Οι εγκληματίες, ιδεολογικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής σε πλήρη δράση.
Μια μέρα μετά το πανηγύρι του χωριού, οι ναζί που "ξεβρόμιζαν" τότε όλη την Ευρώπη (όπως η χρυσή αυγή θέλει να «ξεβρομίσει» την Ελλάδα σήμερα) έκαψαν το χωριό Κομμένο της Άρτας. Από τους 750 κατοίκους του δολοφονήθηκαν οι 317. Ανάμεσά τους 97 βρέφη, νήπια και παιδιά κάτω των...
 15 ετών και 119 γυναίκες. Σε 20 ανέρχονται οι οικογένειες χωρίς κανέναν επιζήσαντα.
Είναι μακριά νυχτωμένοι οι επίγονοι των ταγματασφαλιτών αν νομίζουν πως έχουμε ξεχάσει!
Στην Ελλάδα δεν περνάει ο φασισμός!
 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

Είναι ο καπιταλισμός...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΥΚΩΝ...



Ναι, φωνάζω δυό χρόνια τώρα για τις λαθροσυντάξεις! Υπολογίζω μάλιστα ότι πρέπει να είναι πολύ περισσότερες από αυτές που έχουν βρει ως τώρα.
Σύμφωνα με τους πρόχειρους υπολογισμούς που έκανα παλαιότερα, βασιζόμενος στην ποσόστωση αναπηρικών συντάξεων προς συνολικό αριθμό συνταξιούχων στην Ελλάδα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μικρότερο προσδόκιμο ζωής του Ελληνικού και χειρότερο κλίμα, πρέπει να είναι περί τις 350.000 εκείνοι που λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη επειδή ξέρουν κάποιον πολιτικό ή πλήρωσαν κάποιο διεφθαρμένο δημόσιο υπάλληλο για να τους την δώσει χωρίς να έχουν την αναπηρία γιαντην οποία λαμβάνουν τη σύνταξη.
Απαράδεκτη κατάσταση, και ενδεικτικό της κατάφωρης αδικίας που συντελείται εις βάρος της κοινωνίας και κυρίως εις βάρος όσων εργάζονται και πληρώνουν τις εισφορές και τους φόρους, από τους οποίους βγαίνουν αυτές οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις.
Η κοινωνία δοκιμάζεται σήμερα με υπερφορολόγηση στα όρια της θραύσης της, για να κλέβουν κάποιοι "πελάτες" του πολιτικού συστήματος τους πόρους της ακούραστα, είτε επειδή έχουν μέσον, είτε επειδή έχουν πρόσβαση στο σύστημα (όπως οι υπάλληλοι των ΙΚΑ Καλλιθέας και Πατησίων που βρέθηκαν πως έβγαζαν συντάξεις σε ανύπαρκτους ανθρώπους και τις τσέπωναν), αλλά κυρίως όλοι αυτοί οι σφετεριστές του ιδρώτα της κοινωνίας που χωρίς να νομιμοποιούνται ακόμη και σήμερα λαμβάνουν το πρόσοδο. Τραγικό! Άδικο!
Το αίσθημα δικαίου πρέπει να αποκατασταθεί! Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι λάθροσυνταξιούχοι, όσο και οι πολιτικοί τους πατρώνες, που σε συνεργασία με τους επίορκους γιατρούς και διεφθαρμένους διοικητικούς υπαλλήλους εξασφάλισαν πρόσοδο στους πολιτικούς τους "πελάτες" ή σε απλά λαμόγια έναντι χρηματισμού, εις βάρος της κοινωνίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ:ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΓΡΑΨΑΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΗΝ SHELL ΚΑΙ BP

«ΛΟΓΙΚΑ» ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΚΟΙ Νέες αλλαγές σε τεκμήρια, αποδείξεις και φοροαπαλλαγές


Από το 2013 έρχεται νέο, «φιλικότερο» ποινολόγιο με «λογικά» πρόστιμα και τόκους, δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, προαναγγέλλοντας παράλληλα αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης, στο σύστημα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών και τις αποδείξεις.
Νέες αλλαγές σε τεκμήρια, αποδείξεις και φοροαπαλλαγές
Ο κ. Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» και ερωτηθείς για το αν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2013, απαντά ότι με τα σημερινά δεδομένα και τον προγραμματισμό «που έχουμε ήδη κάνει ως υπουργείο Οικονομικών», δεν μπορούν να υπάρξουν φορολογικά μέτρα, με εξαίρεση ίσως «τη φορολογία πετρελαίου που έχει εξαγγελθεί και τον εξορθολογισμό της φορολογίας προϊόντων καπνού».
Πρέπει, σημειώνει, να κινηθούμε «στη λογική της φορολόγησης όσων δεν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι της αύξησης της φορολόγησης όσων συμμορφώνονται».
Σχετικά με τα εισοδηματικά κριτήρια που ενδέχεται να εφαρμοσθούν για τις φοροαπαλλαγές και ποιο είναι εκείνο το όριο πάνω από το οποίο θα μπορούσαν να καταργηθούν, αναφέρει ότι «δεν έχουμε καταλήξει σε κάποια πρόταση».
Για το σύστημα των αποδείξεων επισημαίνει ότι δεν θα καταργηθεί, αλλά «θα ενισχυθεί στοχευμένα», ενώ για το 2013 (δηλαδή τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν εφέτος - οικονομικό έτος 2012) λέει ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα, αλλά για το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013 σημειώνει ότι πρέπει να επανεξεταστεί «η λειτουργικότητα του συστήματος των αποδείξεων».
Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που θα αντικαταστήσει το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ, σημειώνει ότι «πρέπει να έχει το ίδιο αποτέλεσμα (σ.σ. σε έσοδα), με δικαιότερη κατανομή του βάρους, διεύρυνση της φορολογικής βάσης και κλιμάκωση της φορολογίας».
Αναφερόμενος στο περιουσιολόγιο, λέει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να το εφαρμόσει μέσα στο 2013, ώστε από το 2014 «να έχουμε μία σαφή εικόνα της περιουσίας των φορολογουμένων» και προσθέτει ότι «εφόσον εφαρμοσθεί πλήρως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την κατάργηση των τεκμηρίων». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

Τέλος στη Λειτουργία των Παλαιών Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο



Τερματίζεται έως το Σεπτέμβριο η πολυδάπανη λειτουργία των κινητών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 285 μεγαβάτ, που χρησιμοποιούνται για κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης στην Κύπρο, μετά την περσινή καταστροφή στο Μαρί.
Μετά την πλήρη επαναλειτουργία του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού της Αρχής Ηλεκτρισμού στο Βασιλικό, θα τεθούν εκτός λειτουργίας και οι παλιές ατμοηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού στη Μονή και τη Δεκέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ. Θα καθαριστούν επίσης οι χώροι για να αξιοποιηθούν για μελλοντικές σύγχρονες αναπτύξεις. 
Ο διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού διαβεβαιώνει ότι οι επισκευές στο Βασιλικό προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα, προσθέτοντας ότι πριν από το καλοκαίρι του 2013, ο σταθμός θα παρουσιάζει την ίδια ακριβώς εικόνα όπως και πριν από την έκρηξη στο Μαρί. Ως προς τις μονάδες παραγωγής, η υπ’ αριθμόν πέντε, ισχύος διακοσίων-είκοσι μεγαβάτ, θα είναι πλήρως έτοιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου. 
Σε πλήρη εμπορική λειτουργία θα τεθούν το Δεκέμβριο και άλλα 220 μεγαβάτ της μονάδας τέσσερα και ακολουθούν στις αρχές του 2013, η μονάδα τρία και οι μονάδες ένα και δύο, πριν από το προσεχές καλοκαίρι. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αυτή η ανεργία!

Κοζάνη: Πράσινο Φως από Γ. Δακή και Λάζαρο Μαλούτα για τις Επερχόμενες Κινητοποιήσεις για τις Προσλήψεις στην ΔΕΗ



Στις συναντήσεις τόσο με τον Δήμαρχο όσο και με τον Περιφερειάρχη, το ζήτημα που τέθηκε ήταν η δική τους στήριξη στις επόμενες κινήσεις και κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής, η οποίες θα αποφασιστούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση που θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και εφόσον ακόμα καθυστερούν οι προκηρύξεις για το Έκτακτο Προσωπικό (8μηνα – 2μηνα) στην ΔΕΗ.
Σύμφωνα με το Veto News, η συνάντηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης κύριο Μαλούτα έγινε το πρωί της Παρασκευής και ο Δήμαρχος ήταν σαφής και κατηγορηματικός για τις κινητοποιήσεις δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «Αυτό εξυπακούεται και είναι αυτονόητο. Δεν το συζητάμε καν και εννοείται πως οτιδήποτε έχει να κάνει με θέσεις εργασίας έχει την στήριξη μου και είναι πολύ σημαντικό για να υπάρξει μια ανάσα για τους άνεργους και την περιοχή». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb
ΠΗΓΗ:topontiki.gr

Συμπιεσμένο αέριο από το Ισραήλ στην Κύπρο το 2013



Το 2013 αναμένεται να επιτευχθεί η έλευση φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο, με συμπιεσμένη μορφή, σύμφωνα με το διευθυντή της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου Σόλωνα Κασίνη.
Όπως μεταδίδει το Stockwatch, ο κ. Κασίνης χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη την απόφαση της Ισραηλινής κυβέρνησης να αποδεχθεί το αίτημα της Κύπρου για παραχώρηση φυσικού αερίου, όπως άλλωστε επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.
Σε δηλώσεις του στο StockWatch ο κ. Κασίνης είπε ότι για το σκοπό της έλευσης φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο έχουν συσταθεί κοινές επιτροπές μεταξύ των δύο χωρών οι οποίες αναμένεται να συναντηθούν αρχές Σεπτεμβρίου.
Στην κυπριακή επιτροπή, είπε, συμμετέχει η Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, η ΔΕΦΑ και η ΡΑΕΚ.
Διευκρίνισε ότι η διευθέτηση αυτή εάν και εφόσον συμφωνηθεί, θα είναι προσωρινή.
«Θα είναι μία ενδιάμεση λύση που θα κρατήσει μέχρι το 2017 οπόταν η χώρα μας θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα δικά της αποθέματα φυσικού αερίου», σημείωσε ο κ. Κασίνης.
«Μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσουν οι δύο επιτροπές, θα είναι το φυσικό αέριο να μεταφέρεται με πλοία στην Κύπρο υπό συμπιεσμένη μορφή». 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ΡΑΕ: Πιστοποίηση ανεξαρτησίας του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ



Πιστοποιήθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η εταιρεία ΑΔΜΗΕ Α.Ε., ως Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, όπως ορίζει ο Ν.4001/2011.
Δόθηκε, ωστόσο, προθεσμία ενός χρόνου για να προxωρήσουν, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ σε αποτελεσματικό λειτουργικό διαχωρισμό της υπηρεσίας μισθοδοσίας προσωπικού. Παράλληλα, όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, «από την οικονομική ανάλυση των στοιχείων του Φακέλου Πιστοποίησης και τη συσχέτιση των οικονομικών δεδομένων με το Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης (2013-2022) διαπιστώνεται η οικονομική δυνατότητα της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. να εκπληρώσει το έργο της».
Η απόφαση της ΡΑΕ αναφέρει ότι ο αποτελεσματικός διαχωρισμός των επιχειρήσεων μεταφοράς αποτελεί βασική επιδίωξη της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, που υλοποιείται ιδίως με την εισαγωγή του θεσμού της πιστοποίησης των Διαχειριστών από τις Ρυθμιστικές Αρχές, σύμφωνα με τις διαδικασίες των Οδηγιών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, καθώς και των αντίστοιχων Κανονισμών. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νέα κοιτάσματα πετρέλαιου και αερίου στην Αλγερία για την E.ON



Νέες ανακαλύψεις κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου έκανε η γερμανική E.ON από κοινού με την κρατική επιχείρηση υδρογονανθράκων της Αλγερίας,  Sonatrach, με την οποία συνεργάζεται στην ανατολική Σαχάρα.
“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για την ανακάλυψη μας αυτή. Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά, περνάμε σε νέα φάση για τα επόμενα δύο χρόνια” δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών της E.ON στην Αλγερία, Hubert Mainitz. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ο Σαμαράς θα ζητήσει την επιμήκυνση, που ΗΔΗ μας έχουν δώσει από τον Μάρτιο του 2012...



Εδώ και λίγες ημέρες έχει αρχίσει η προπαγάνδα της επαναδιαπραγμάτευσης με αποκορύφωμα λέει....την επιμήκυνση που θα ζητήσει ο κ. Σαμαράς...
Φυσικά τα δημοσιεύματα ελληνικά και του εξωτερικού όπως βλέπετε δίνουν και παίρνουν..
Για να δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα και τι ακριβώς συμβαίνει με την επιμήκυνση...


"Οι πολιτικοί μας δουλεύουν κανονικότατα και θα το αποκαλύψουμε για μια ακόμα φορά, αφού το αποκρύπτουν εντέχνως οι δημοσιογράφοι και τα μνημονιακά ΜΜΕ, που ελέγχονται πλήρως από την τρόικα.
Έχουν κάνει σημαία τα περί επιμήκυνσης του προγράμματος προσαρμογής κατά ένα ή δυο χρόνια, ένα θέμα που όπως λένε, απαιτεί θυσίες και (φυσικά) μέτρα, αλλά και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε εξευτελιστικές τιμές! 
Σας αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι η επιμήκυνση έχει ήδη δοθεί από το ΔΝΤ, όχι για ένα έτος, αλλά για δυο! 
Στην επίσημη σελίδα του ΔΝΤ για τις δανειακές συμβάσεις που έχει υπογράψει το ΔΝΤ με χώρες ανά τον κόσμο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η συμφωνία έγινε στις 15 Μαρτίου του 2012 με ημερομηνία ..λήξης τις 14 Μαρτίου του 2016"  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιμένουν στη μείωση του ΕΦΚ οι βενζινοπώλες - Τι λένε για την εκτόξευση της τιμής



Η νέα εκτόξευση των τιμών καυσίμων, λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας και της ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου  επιβάλει την  άμεση και δραστική μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα  για την ανακούφιση των καταναλωτών, της χώρας και την επιβίωση των πρατηρίων, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.
Από αρχές Ιουλίου μέχρι και σήμερα οι τιμές διυλιστηρίου στην αμόλυβδη έχουν αυξηθεί πάνω από 16 λεπτά το λίτρο. Την ίδια περίοδο οι τιμές λιανικής, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχουν αυξηθεί 10 λεπτά το λίτρο, τονίζει χαρακτηριστικά.   
Για μια ακόμη φορά το ράλι ανόδου των τιμών προσπαθεί να φρενάρει τη λιανική εμπορία με συρρίκνωση του περιθωρίου κέρδους της όπως αναφέρεται και στο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών καυσίμων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος για πολλοστή φορά προτείνει τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης των καυσίμων, ειδικά σε περιόδους έντονων ανατιμήσεων. Όσο αφορά δε τις διαφορές που παρουσιάζονται από περιοχή σε περιοχή και ειδικότερα σε απομακρυσμένες περιοχές και στην νησιωτική Ελλάδα αυτές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά τώρα είναι περισσότερο ορατές λόγω του ότι η βενζίνη σε πολλά μέρη της Ελλάδος έχει αγγίξει τα  2 ευρώ.
Σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης και εισοδηματικής αφαίμαξης των Ελλήνων, είναι απαράδεκτο να διατηρούνται οι φόροι σε επίπεδα που κάνουν τα καύσιμα της χώρας μας απλησίαστα και τα ακριβότερα της Ευρώπης, καταλήγει η ανακοίνωση. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σε Ανοδική Πορεία τα Μεγέθη της Aegean Marine Petroleum



Σε 156,41 εκατ. δολάρια ανήλθαν τα μεικτά κέρδη της Aegean Marine Petroleum στο πρώτο εξάμηνο του 2012, από 136,56 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Η εισηγμένη εταιρεία στο NYSE δραστηριοποιείται στον εφοδιασμό πλοίων με ναυτιλιακά καύσιμα και είχε συνολικά έσοδα 3,66 δισ. δολαρίων στο α' εξάμηνο του έτους, από 3,38 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αντιθέτως, οι πωλήσεις στο εξάμηνο μειώθηκαν στα 5,175 εκατ. μ.τ., από 5,36 εκατ. μ.τ. το α΄ εξάμηνο του 2011.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει παρουσία σε 19 αγορές, στη Βόρειο και Νότιο Αμερική, στην Ευρώπη, στην Αφρική, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στη Σιγκαπούρη. Τα λειτουργικά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 28,68 εκατ. δολάρια, από 20,66 εκατ. δολάρια το α' εξάμηνο του 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 10 εκατ. δολάρια, από 7,2 εκατ. δολάρια πέρυσι.
Αυξημένα ήταν τα συνολικά έσοδα της εταιρείας και για το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Ειδικότερα, έφτασαν τα 1,88 δισ. δολάρια, από 1,77 δισ. δολάρια το α' τρίμηνο του 2011. Το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 80 εκατ. δολάρια, από 69,3 εκατ. δολάρια πέρυσι, ενώ τα λειτουργικά κέρδη έφτασαν τα 15,2 εκατ. δολάρια, από 10,88 εκατ. δολάρια το α' τρίμηνο του 2011. Τα καθαρά κέρδη, τέλος, έφτασαν τα 3,77 εκατ. δολάρια, από 3,22 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 3% και έφτασε τους 2,71 εκατ. μ.τ., από 2,63 εκατ. μ.τ. το πρώτο τρίμηνο του 2011.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, τα αποτελέσματα της Aegean για το β' τρίμηνο του 2012 αντικατοπτρίζουν το ποσοστό δραστηριοποίησης του στόλου της εταιρείας και την αύξηση των πωλήσεων. Η αύξηση των πωλήσεων αφορά κατά κύριο λόγο στις κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία, οι οποίες είναι η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο Παναμάς.
Σημειώνεται, τέλος, ότι πρόσφατα η εταιρεία ξεκίνησε να υλοποιεί την απόφασή της να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της, αυτή τη φορά στο λιμάνι της Βαρκελώνης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Άναψαν τα air condition, έσβησαν τα φουγάρα της βιομηχανίας τον Ιούλιο



Περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ζήτησαν τον Ιούλιο τα νοικοκυριά σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ αντίθετα οι βιομηχανίες έμειναν στο «σκοτάδι». Τα στοιχεία του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) τόσο για τον Ιούλιο όσο και για το σύνολο του φετινού εννεαμήνου είναι ενδεικτικά.
Σύμφωνα με αυτά, τη μεγαλύτερη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας εξακολουθούν να παράγουν οι ΑΠΕ και κυρίως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, σημειώνοντας αύξηση 54% τον Ιούλιο σε σχέση με πέρυσι. Εξίσου θετική ήταν και η παραγωγή από υδροηλεκτρικά έργα (30%), ενώ αντίθετα οι μονάδες πετρελαίου, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού παρέμειναν σχεδόν κλειστές, εμφάνισαν μείωση της τάξης του 99%.
Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο σημειώθηκε αύξηση κατά περίπου 12% στη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, η οποία οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην άνοδο της ζήτησης από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις. Αντίθετα, οι μεγάλες βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης περιόρισαν την κατανάλωση ρεύματος.
Ετσι και τον Ιούλιο το δίκτυο διανομής παρουσίασε αύξηση κατά 2,53% και στο εννεάμηνο μικρότερη αύξηση κατά 0,53%.
Στον αντίποδα, η ζήτηση από τις μεγάλες βιομηχανίες υποχώρησε κατά 9,52% τον Ιούλιο και κατά 4,45% σε επίπεδο 9μήνου.
Στις 16 Ιουλίου σημειώθηκε ρεκόρ ζήτησης ρεύματος στα 9.894 MW. Συγκεκριμένα, στις 3 το μεσημέρι, και με την θερμοκρασία εκείνη την ημέρα να αγγίζει τους 41 βαθμούς κελσίου, η μέγιστη ισχύς στην Αττική ήταν 3.562 MW. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σήμερα μαθαίνετε τις δόσεις σας



Μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Οικονομικών  http://www.taxisnet.gr, θα μπορούν από σήμερα οι φορολογούμενοι να πληροφορηθούν το ποσό που τους αναλογεί να πληρώσουν αλλά και σε πόσες δόσεις στην εφορία. Εκείνο που χρειάζεται είναι να γνωρίζεται τον κλειδάριθμο ή το ΑΦΜ. Στην συνέχεια εκτυπώστε την σελίδα και μαζί με το εκκαθαριστικό σας θα πάτε στην εφορία προκειμένου να πληρώσετε την δόση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφού "Τα Φάγαμε Μαζί" γιατί ο Σάλλας πήρε μόνος του την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που την είχαμε μαζί;

Μια επίκαιρη επιστολή προς τράπεζα: “Με ποιο δικαίωμα ζητάτε το σπίτι μου;”



Για την ιστορία, η τράπεζα ουδέποτε απάντησε επί της ουσίας, στέλνοντας δύο απαντήσεις του τύπου: “Το θέμα σας μελετάται”.
Η τράπεζα γνώριζε πως , με τις οδηγίες της Παγκόσμιας Τραπεζικής Διακυβέρνησης, θα ‘ρχόταν η ώρα που “το φύλλο συκής”, η ανά εξάμηνο ανανέωση της απαγόρευσης κατασχέσεων, θα τέλειωνε. (Το ξέραμε κι εμείς).
Τα ερωτήματα και οι αιτιάσεις μένουν και αφορούν ΟΛΟ το υποταγμένο στους “χρεοκοπημένους” τραπεζίτες κομματικό σύστημα.
Επίσης, τα επιχειρήματα στην επιστολή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε δανειολήπτη, που εξ αιτίας της πολιτικοτραπεζικής απάτης, δεν μπορεί να αποπληρώσει ένα δάνειο, που έλαβε σε αλλοτινές εποχές. Δείτε την επιστολή…
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK – Γιάννης Κων. Κρούσος
Προς την Τράπεζα Eurobank, υποκ. Αργοστολίου, Φαρακλάτα 16/5/2011
Θέμα: Διαταγή πληρωμής ../2011 για σύμβαση πίστωσης xxxxxxxx
Εκδώσατε την πιο πάνω διαταγή πληρωμής σε βάρος μου, επειδή ήμουν εγγυητής στη σύμβαση αυτή. Μετά από προφορική συνομιλία με τον διευθυντή του υποκαταστήματος Αργοστολίου, σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή.
Δεν σας χρωστώ. Και δεν έχετε να λάβετε, από κάποιον που εξ αιτίας των χρηματοπιστωτικών σας παιχνιδιών, υποχρεώθηκε σε κλείσιμο της τελευταίας του απασχόλησης. Είμαι άνεργος, ανασφάλιστος, χωρίς εισόδημα, με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες και ένα σπίτι, που προστατεύεται, ακόμα, από κατασχέσεις.
Δεν μπορώ, όμως, να ζω με το άγχος του πότε οι υπηρετικές σε σας κυβερνήσεις θα άρουν την εξάμηνη «προστασία» και γι’ αυτό με την παρούσα επιστολή, ζητώ να με βγάλετε από εγγυητή και να αποσύρετε τη διαταγή πληρωμής, διότι στην πράξη δεν υπάρχει οικονομικό αντικείμενο, αλλά και για μια σειρά άλλους λόγους, που παραθέτω: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ....



Οι κατευθυνόμενες διαρροές στα ΜΜΕ και οι απόψεις που αποτυπώνονται από στημένους σχολιαστές, διαμορφώνουν τις προσδοκίες για τα μέτρα που ετοιμάζουν οι συνέταιροι της εσωτερικής τρόϊκας. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι και δεν παίζονται !
Σε λίγες ημέρες δεν πρόκειται να μείνει τίποτα στη θέση του, από μισθούς, ασφαλιστικά, κοινωνικές παροχές κι ό,τι άλλο αφορά τον εργαζόμενο λαό. Στο δημόσιο τομέα θα γίνει σφαγή και με χιλιάδες απολύσεις, που θα βαπτιστούν «νέες εφεδρείες» !
«Όλα τώρα» κραυγάζει ο Σαμαράς, συνεπικουρούμενος από τον αιμοσταγή Βενιζέλο και στηριζόμενος στην πολιτική άνοια του μπάρμπα Φώτη. «Τώρα ή ποτέ…» ! Αφού δεν μπορούμε να πάμε μπροστά, βουρ τριάντα χρόνια πίσω !
Ακόμα ηχούν στ΄ αυτιά σας οι προεκλογικές υποσχέσεις και οι μετεκλογικές διακηρύξεις του τρίο ; Κι εμένα… Ποτέ άλλοτε η πολιτική αλητεία δεν ενσαρκώθηκε καλύτερα ! Ποτέ άλλοτε αυτό που ονομάζουμε «αντιλαϊκές πολιτικές» δεν παρουσιάστηκαν τόσο αδίστακτες !...
Το έγκλημα καθίσταται στυγερότερο, καθώς οι «εγκληματίες» δεν έχουν να παρουσιάσουν καμιά δικαιολογία, καμιά προοπτική, κανέναν εφικτό και κατανοητό στόχο. Το σακάτεμα του λαού δεν γίνεται για να σωθεί, αλλά για να πεθάνει, χωρίς διέξοδο, χωρίς ελπίδα !
΄Όλα δείχνουν πως το φθινόπωρο που έρχεται, στην Ελλάδα θα υπάρξει μια ακόμα μεγάλη σύγκρουση, ανάμεσα στην κοινωνία και τους μηχανισμούς του κράτους – δυνάστη. Οι πολιτικοί αγύρτες θα επιδιώξουν, πάση θυσία, να μείνουν στις θέσεις τους, προκειμένου ν΄ αποτελειώσουν τις εντολές των αφεντικών τους : να φτωχύνουν το λαό ! Θα παίξουν στο ζενίθ την προπαγάνδα της διάσωσης, τάχα, της χώρας από τη πτώχευση, προωθώντας το μακέλεμα των πολιτών της. Λες και μπορεί να υπάρξει χώρα, να υπάρξει Ελλάδα, χωρίς λαό, χωρίς τους Έλληνες !... 
ΠΗΓΗ:/logoplokies.blogspot.gr

7η ακριβότερη χώρα στον κόσμο στην τιμή της βενζίνης


Οι Φθηνότερες χώρες ειναι το Καταρ και η Σαουδική Αραβία όπως ειναι λογικό.Οι ακριβότερες όμως ειναι όλες ευρωπαϊκές και στο Πίνακα στην 7η ακριβότερη θέση φιγουράρει η Ελλάδα. Δείτε:

Price per liter of unleaded gasoline, August 2012. Prices are in euro cents

Προφανώς όλο αυτό ανεβάζει το κόστος των μετακινήσεων και των εμπορευμάτων και η ύφεση προχωρά και ο παραλογισμός καλά κρατεί…

Ενώ βεβαίως οι διαφορές στις τιμές μεταξύ δείχνουν ότι οι θεωρίες περί ανταγωνισμού είναι αλά καρτ καθώς στην πράξη ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί  ούτε καν εντός της φιλελεύθερης Ευρωζώνη 
ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


Το σχέδιο των Αμερικανών για το Ελληνικό πετρέλαιο και η επιστροφή στη δραχμή
Ένα αποκαλυπτικό άρθρο για τα σχέδια Αμερικάνων και Ευρωπαίων σχετικά με τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στο Ιόνιο και το Αιγαίο δημοσιεύει το Seeking Alpha με τίτλο «The U.S. Looks To Exploit The Greek Re-Default».
Ένα γεωπολιτικό δράμα οδηγείται από τα πετρέλαια που «ανακαλύφθηκαν πρόσφατα» και το κακό χρέος που εκτυλίσσεται γύρω από την ανατολική Μεσόγειο, και μπορεί να είναι ένα παιχνίδι «αλλαγής» για την Ελλάδα.
Προκαταρκτικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι υπάρχουν 22 δισ. βαρέλια πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα κάτω από το Ιόνιο Πέλαγος και περίπου 4 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάτω από το Βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με Παγκόσμια Έρευνα.
Ο οικονομολόγος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Charles Collyns, ήταν στην Αθήνα και στη Ρώμη την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Timmy Geithner, καθώς οι παγκόσμιοι δανειστές στην Ελλάδα – το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – έκαναν ελέγχους στην Ελλάδα για να δουν την πρόοδο των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης επι των δεσμεύσεων του δανείου και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.
Τα ευρήματα της τρόικας μέσω της έκθεσης που θα υποβληθεί αργότερα, θα καθορίσουν κατά πόσον η Ελλάδα θα λάβει νέα την νέα δόση του δανείου ύψους € 31,5 δις μέχρι το Σεπτέμβριο. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Καλώς ήλθατε στην Κόλαση, Ευρωπαίοι…»


http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0381.jpeg
«Καλώς ήρθατε στην κόλαση», θα μπορούσαν λένε οι Έλληνες στους υπόλοιπους Ευρωπαίους, μετά τα σημερινά στοιχεία που δείχνουν ότι και επισήμως η Ευρωζώνης μπήκε σε ύφεση.
Αν μάλιστα και το επόμενο τρίμηνο είναι αρνητικό τότε η χρονιά θα κλείσει με ύφεση και μπαίνουμε πλέον σε νέα επικίνδυνα κανάλια για όλη την παγκόσμια οικονομία.
Το ΑΕΠ της οικονομίας της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,2% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο, σύμφωνα με την Eurostat. Τα στοιχεία ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης υποχώρησε 0,4%, ανάλογα και πάλι των εκτιμήσεων.
Στη μεγαλύτερη οικονομία της Γερμανίας, η ανάπτυξη ήταν μόλις 0,3% ενώ η γαλλική οικονομία παρέμεινε στάσιμη για δεύτερο τρίμηνο.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το στοιχείο ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη η οποία βούλιαξε, κάτι που δείχνει ότι οι πολίτες περιμένουν τα χειρότερα γι’ αυτό και δεν ξοδεύουν.
Η κόλαση, λοιπόν, είναι εδώ ως αποτέλεσμα της κακής οικονομικής πολιτικής που ασκούν οι Γερμανοί και η Μέρκελ η οποία οδηγεί την ευρωζώνη σε βαθιά κρίση.
Περισσότερη ανεργία, λιτότητα, πτώση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης είναι φαινόμενα που προκαλούν τρόμο και θέτουν σε αμφισβήτηση ακόμη και την ίδια τη νομισματική ένωση.
Τα νέα δεδομένα αλλάζουν και τη στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα και δυσχεραίνουν τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Από την μια θα μπορούσε κανείς να περιμένει αλλαγή πολιτικής και μέτρα που θα φέρουν ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, ακόμη και αυτές που έχουν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.
Από την άλλη, όμως, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το σήμα για να βρεθεί η «Ιφιγένεια» ώστε να σωθεί η υπόλοιπη Ευρώπη. Να θυσιάσουν δηλαδή οι Ευρωπαίοι την Ελλάδα ώστε να σώσουν το ευρώ, να σταματήσουν να πληρώνουν και να στείλουν μήνυμα αποφασιστικότητας.
«Στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα (. . .) οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ», γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Όπως αναφέρει ανταπόκριση της εφημερίδας από το Βερολίνο, «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».
Καθόλου τυχαίο ρεπορτάζ, όπως και καθόλου τυχαίες οι δηλώσεις Ρέσλερ και άλλων Γερμανών ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους με την Ελλάδα.
Από την άλλη, ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν εκθείασε τις ελληνικές προσπάθειες λέγοντας ότι έχουν γίνει περισσότερα απ’ ότι μπορεί κανείς να περίμενε ενώ προανήγγειλε σχέδιο για ισχυροποίηση του ευρώ τον Σεπτέμβριο. 
ΠΗΓΗ:marketbeast.gr

Η Σ.Αραβία ζήτησε από τους πολίτες της να εκκενώσουν τον Λίβανο



 Η Σαουδική Αραβία έδωσε εντολή στους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως τον Λίβανο, μετέδωσε σήμερα το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο μέσω κατεπείγοντος μηνύματος που έστειλε στα κινητά τηλέφωνα ! 
 Το μήνυμα που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα ήταν μικρό και περιεκτικό και ανέφερε "Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας (στον Λίβανο) καλεί τους....
Σαουδάραβες υπηκόους να φύγουν αμέσως από το Λίβανο" χωρίς να αναφέρει τίποτε άλλο.
 Το γεγονός αυτό από μόνο του δείχνει πως τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή τρέχουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο .......!  
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Spiegel: Στα πρόθυρα της αβύσσου η Ελλάδα... Μόνο η χρεοκοπία αποτελεί λύση πλέον



 Στα πρόθυρα της αβύσσου η Ελλάδα... Μόνο η χρεοκοπία αποτελεί λύση πλέον... 
 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέο προκλητικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 
 "Η Ελλάδα απογοήτευσε πάλι τους πιστωτές της. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζητήσει επιμήκυνση του μνημονίου, ενώ χρειάζεται νέο δάνειο. Οι εταίροι ωστόσο πλέον είναι απρόθυμοι να παρέχουν οτιδήποτε στην Ελλάδα. Το μόνο που της μένει είναι να.....
αποδεχθεί την ήττα της και να κάνει μια νέα αρχή", επισημαίνεται στο δημοσίευμα. 
 "Επίσημα τουλάχιστον όλα βαίνουν βάση σχεδίου. Το Σεπτέμβριο η Τρόικα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ελέγξει την πορεία της δημοσιονομικής της προσαρμογής και αναλόγως θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την χώρα. 
 Στην πραγματικότητα ωστόσο είναι αμφίβολο το κατά πόσο η χώρα θα λάβει ολόκληρο το ποσό του δεύτερου πακέτου και αν τελικά έτσι θα σωθεί από την χρεοκοπία", εκτιμά το Spiegel.
 "Μόνο ένα είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα πέρα από περισσότερο χρόνο, χρειάζεται και χρήμα, το οποίο η ευρωζώνη είναι απρόθυμη ή ανήμπορη πλέον να παρέχει. Αν η Καγκελάριος, Merkel, λόγου χάριν, παρουσιάσει στο γερμανικό κοινοβούλιο τρίτο πακέτο για την Ελλάδα, θα την διώξουν... πυξ λαξ", τονίζεται στο δημοσίευμα, και προστίθεται: "Αφού κανείς δεν μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα, πρέπει να χρεοκοπήσει. 
 Ήδη η χρεοκοπία της θα κοστίσει στη Γερμανία 80 δισ. ευρώ". Nωρίτερα, τις πέντε μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Angela Merkel ενόψει των εκλογών του 2013, περιέγραφε σε άλλο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό, μετά την επιστροφή της από τις καλοκαιρινές δια κοπές.  
 Πρώτο: Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις λόγω των προβλημάτων της Ελλάδας. Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, αυτούς δηλαδή που την επικρίνουν για τους χειρισμούς της και εκείνους που δεν θέλουν να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στα Σκαριά Το Πρώτο Έργο Θαλάσσιας Ενέργειας στην Ελλάδα



Αίτηση στη ΡΑΕ για την κατασκευή έργου ΑΠΕ το οποίο θα εκμεταλλεύεται τα υποθαλάσσια ρεύματα για να παράγει ηλεκτρισμό υπέβαλε τον Ιούνιο η εταιρεία Renes Development. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σχέδιο για τα ελληνικά δεδομένα, τη στιγμή που και στο εξωτερικό η σχετική τεχνολογία κάνει τα πρώτα της βήματα με δοκιμαστικά έργα σε ορισμένες χώρες.
Η αίτηση αναφέρει ότι ο σταθμός θα εγκατασταθεί στο στενό μεταξύ της Άνδρου και της Τήνου και θα έχει ισχύ 2 MW. Η εταιρεία θεωρεί ότι το συγκεκριμένο σημείο προσφέρεται για ένα τέτοιου είδους έργο λόγω της ύπαρξης υποθαλάσσιων ρευμάτων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκτός OIC η Συρία



Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) ανέστειλε, την Πέμπτη, την ιδιότητα του μέλους της Συρίας, μετά από Σύνοδο που πραγματοποίησαν οι Μουσουλμάνοι ηγέτες στη Μέκκα, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην πρακτική της βίαιης καταστολής των εξεγέρσεων που ακολουθεί το καθεστώς Assad στην ασιατική χώρα.
«Το Συμβούλιο αποφασίζει να αναστείλει την ιδιότητα του μέλους της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας από τον OIC και όλα τα δευτερεύοντα όργανά της, εξειδικευμένα και θυγατρικά ιδρύματα», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Η κίνηση αυτή εγκρίθηκε τη Δευτέρα σε ένα προκαταρκτικό Συμβούλιο που πραγματοποίησαν οι υπουργοί Εξωτερικών των του OIC, παρά τις έντονες αντιδράσεις του Ιράν. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr