Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Μέσα στις Επόμενες Ημέρες η Αίτηση της Total για την Αδειοδότηση των Εγκαταστάσεων στο Λιμάνι της Λεμεσού

Από το energia.gr
Εντός των ημερών θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση για την αδειοδότηση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι Λεμεσού που είναι αναγκαίες για υποστήριξη της γεώτρησης της TOTAL στο τεμάχιο 11, η οποία προγραμματίζεται εντός Ιουλίου, δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Ο κ. Νικολαΐδης συναντήθηκε την Τρίτη με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, με τον οποίο συζήτησε αποκλειστικά θέματα που αφορούν..

Deal Norinco και Saudi Aramco για την κατασκευή διυλιστηρίου στην Κίνα

Από το worldenergynews.gr
O Κινεζικός αμυντικός όμιλος North Industries Group Corp (Norinco) υπέγραψε συμφωνία με την κρατική εταιρεία πετρελαιοειδών Saudi Aramco για την κατασκευή διυλιστηρίου και χημικού συγκροτήματος στη βορειοανατολική Κίνα, ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη16/5/2017 εκπρόσωποi της βιομηχανίας  και κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Τα προβλεπόμενα έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός διυλιστηρίου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ...

Από το mikrometoxos.gr
ΕΛΠΕ: Η κεφαλαιοποίηση στα 1,93 δισ. ευρώ με την ΜΟΗ πίσω τους και στα 1,85 δισ. ευρώ. Ο ομιλος σε επίπεδο EBITDA δεν αποκλείεται να προσεγγίσει φέτος το 1 δισ ευρώ, καθώς η βελτίωση θα αρχίσει να φαίνεται από το πρώτο τρίμηνο. ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ…

ΕΛΠΕ(1): Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, στο μετοχικό σχήμα έχουν εισέλθει συμφέροντα..

Goldman Sachs: Η επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ θα δώσει ώθηση στις τιμές, αλλά…

Από το worldenergynews.gr
Επιφυλακτική εμφανίζεται η Goldman Sachs στην τελευταία της έκθεση σχετικά με την επιτυχία που θα έχει η πιθανή επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2018.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα υποστηρίζει, ότι η συμφωνία «πιθανότατα θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην ανάκαμψη της τιμής του πετρελαίου».
Επισημαίνει ωστόσο, ότι «μέχρι στιγμής η προσπάθεια αυτή είχε μέτρια αποτελέσματα, σε σύγκριση με την πρώτη αντίδραση πέρσι, όταν ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά οι περικοπές του ΟΠΕΚ». 

Η Goldman Sachs σημειώνει ..

Η συμφωνία εξυγίανσης της JetOil και το ενδιαφέρον από Cetracore

Από το euro2day.gr
Κανονικά προχωρούν, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην Cetracore, οι συζητήσεις με τις τράπεζες για την pre-pack συμφωνία εξυγίανσης της Mamidoil-JetOil. 

Η Cetracore Energy, που αποτελεί τον ενδιαφερόμενο αγοραστή των βασικών περιουσιακών στοιχείων της ιστορικής εγχώριας εταιρείας, έχει καταθέσει τα σχετικά αποδεικτικά (proof of funds), τα οποία ζητούσαν οι τράπεζες. 

Μέχρι το τέλος ..

Αντιμέτωπες με έντονο κίνδυνο λειψυδρίας 33 χώρες το 2040 - Ανάμεσά τους και η Ελλάδα

Από το bankingnews.gr
Ορισμένες χώρες, όπως η Αυστραλία, έχουν ήδη ξεκινήσει μία σειρά από επενδύσεις σε εγκαταστάσεις αφαλάτωσης, προκειμένου να καλύψουν τις μελλοντικές ανάγκες σε πόσιμο νερό

Τουλάχιστον 33 από τις 167 χώρες που εξετάστηκαν απειλούνται με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας μέχρι και το 2040, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου World Resources.
Μεταξύ αυτών και η Ελλάδα… 

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα..

Κουίζ: τι είναι 850 από 7700; Γιατί το 850 δεν θα γίνει ποτέ 7700; Και πόσο θα κοστίσει, αν ποτέ γίνει;

Από το greeklignite.blogspot.gr

Η σημερινή ανάρτηση έχει δυο τμήματα, καθώς έχουμε απάντηση σε προηγούμενο κουίζ και νέο κουίζ. Πρώτα λοιπόν να δούμε την απάντηση στο κουίζ που ανέβηκε απόγευμα της Κυριακής στη σελίδα στο Facebook, για το σκόπιμο λάθος που υπήρχε στην προηγούμενη ανάρτηση. Το λάθος βρίσκεται στην παράγραφο για τον "επιχειρηματία του χώρου της ενέργειας και της τέχνης, με τον οποίο φαίνεται να τα έχει βρει ο Σύριζα". Ή επίμαχη διατύπωση ήταν "επιχειρηματία, που φαίνεται ν' ακολουθεί πιστά την παρακαταθήκη του Μποδοσάκη: "με το γκουβέρνο, μπρε!"" (Στην πιο πάνω φωτογραφία του Ιουλίου 1956, από το αρχείο Γιώργου Καζαντζή, ο Μποδοσάκης είναι με το λευκό κοστούμι, στην τελετή θεμελίωσης των έργων της ΛΙΠΤΟΛ). Το σκόπιμο λάθος λοιπόν ήταν η λέξη "γκουβέρνο", που δεν χρησιμοποιούσε ο Μποδοσάκης. Αντίθετα, προερχόμενος απ' τη Μικρά Ασία και έχοντας πάρε-δώσε στην οθωμανική αυτοκρατορία, χρησιμοποιούσε τον όρο "ντοβλέτι" και η ορθά διατυπωμένη παροιμιώδης ατάκα του είναι "με το ντοβλέτι, μπρε!" Σημαίνει "Να είστε πάντα με την κυβέρνηση", όποιας απόχρωσης κι αν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση. Το χρήμα δεν ξέρει από ιδεολογίες, για τους καπιταλιστές και τους ολιγάρχες το χρήμα είναι το ίδιο ιδεολογία. Όμως υπάρχουν κι άλλα πράγματα..

Η Topaz ενισχύει τις δραστηριότητές της στη Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr

Η διεθνής εταιρεία υπεράκτιων πλοίων Topaz Energy and Marine ανακοίνωσε  ότι το σκάφος  Topaz Resolve (MPSV) θα συμμετέχει στη στήριξη γεωφυσικών και γεωτεχνικών ερευνών στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η Topaz Resolve επιχειρεί από τη Λεμεσό της Κύπρου για αρχική περίοδο ενός μηνός. 

Το σκάφος είναι ένα πολυλειτουργικό σκάφος ROV, καταδύσεων και έρευνας και είναι εξοπλισμένο για βαθιές και αβαθείς εργασίες νερού, σε DP2 ή με πρόσδεση 4 σημείων.

 Το σκάφος μήκους..

«Ένοχα» για χιλιάδες πρόωρους θανάτους τα ντιζελοκίνητα οχήματα

Από το ethnos.gr

Τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα λεωφορεία και τα άλλα οχήματα που κινούνται με πετρέλαιο (ντίζελ), εκπέμπουν κάθε χρόνο 4,6 εκατομμύρια τόνους επιβλαβών οξειδίων του αζώτου πάνω από τις επίσημες προδιαγραφές τους, σύμφωνα με μία νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.

Εξαιτίας αυτών των πρόσθετων ρύπων κατά την κυκλοφορία των οχημάτων, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι υπάρχουν κάθε χρόνο περίπου 38.000 παραπάνω πρόωροι θάνατοι. Από αυτούς, οι 11.500 θάνατοι αφορούν τις χώρες της ΕΕ και οι 10.700 την Κίνα.

Η έρευνα αναδεικνύει..