Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Η πολιτική τάξη χρησιμοποιεί το επιχείρημα “Χρυσή Αυγή” για να ανακτήσει νομιμοποίηση και όχι γιατί κόπτεται για τη “δημοκρατία”

140566-kontogiorgispdhfasdofhgduhg
Του Γιώργου Κοντογιώργη, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου

Η στροφή μέρους του εκλογικού σώματος προς τη Χ.Α. έγινε μετά από τριάμισι χρόνια, αφότου ησήλθε η χώρα στην κρίση, και αφού η ελληνική κοινωνία δοκίμασε όλους τους τρόπους (μαζικές διαδηλώσεις, κίνημα αγανακτισμένων, ατομικές αυτοδικίες, κλπ) για να συνετίσει την πολιτική τάξη, να αποκηρύξει το απεχθές παρελθόν της, και να την εξαναγκάσει να εναρμονισθεί με το συμφέρον του τόπου.

Σήμερα, η πολιτική τάξη χρησιμοποιεί το επιχείρημα “Χρυσή Αυγή” για να ανακτήσει νομιμοποίηση και όχι γιατί κόπτεται για τη “δημοκρατία”.

Απόδειξη, ότι ούτε άλλαξε στο παραμικρό ούτε και προτίθεται να αλλάξει τα διεθνώς προκλητικά προνόμια ασυλίας που έχει οικοδομήσει και προφανώς τις λεηλατικές “πολιτικές” της.

Είναι εμφανές ότι η επιλογή της Χ.Α. από μέρος του εκλογικού σώματος δεν συμβαδίζει με την ιδεολογία του.

Συνομολογεί, όμως, ότι η κοινωνία στο σύνολό της δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της από το πολιτικό σύστημα -από τη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων- που αφήνει στους πολιτικούς το έδαφος ελεύθερο να ποδοπατούν και να καταστρέφουν τη χώρα.

Διότι εντέλει η Χ.Α. είναι αυτάδελφο κόμμα, δηλαδή παράγωγο της κομματοκρατίας, που χρησιμοποιεί άλλωστε τα όπλα που η ίδια έχει θεσμοθετήσει. Εάν οι μεν τα χρησιμοποιούν για να αυτοδικούν επί των πολιτών, οι δε για να λεηλατούν και να υποτάσσουν τη χώρα, δεν τους κάνει διαφορετικούς.

Η κοινωνία των πολιτών ένα μόνο δρόμο έχει να επιλέξει: να υπερβεί το παρόν πολιτικό σύστημα και να αξιώσει την επέκταση της πολιτείας δικαίου στην πολιτική τάξη και την ανάκτηση μέρους (του αντιπροσωπευτικού μέρους) της πολιτικής της κυριαρχίας. Να γίνει θεσμός της πολιτείας και όχι παράκλητος της κομματοκρατίας και δρομοδιαδηλωτής.-

tvxs.gr
  
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Οι τράπεζες μπαίνουν μέτοχοι σε χρεωμένες επιχειρήσεις;

bank_euro7
Η κατάρρευση των τραπεζών με τα δις ευρώ που τους έχουν δοθεί από το κράτος και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, σκέφτεται πλέον τρόπους για να μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να μην έχουν και νέα προβλήματα = νέες κεφαλαιακές ανάγκες, μετά τον έλεγχο της Blackrock.

Η τελευταία τους σκέψη την οποία πρότειναν και στην κυβέρνηση; Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής οι τράπεζες θα μπορούν να μπαίνουν στο μετοχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δανεισμό τους. Αποτέλεσμα, τα «ευαγή ιδρύματα» να αποκτούν τον έλεγχο και τη διαχείριση των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στόχος είναι η εξυγίανση επιχειρήσεων ή ακόμα και κλάδων με προοπτικές, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις κυρίως γιατί οι υφιστάμενοι μέτοχοι «δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες σχεδιάζουν προγράμματα αναδιάρθρωσης εταιρειών ώστε να γίνουν βιώσιμες και να μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Επίσης συζητούν τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης ώστε τα δάνεια που έχουν χορηγήσει να μετατραπούν σε μετοχικό κεφάλαιο και έτσι να αποκτήσουν τον έλεγχο επιχειρήσεων με προοπτικές.

 ΠΗΓΗ:olympia.gr/

"Δωρεάν τα καύσιμα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου"


Δωρεάν θα είναι τα καύσιμα που θα καταναλωθούν από τα μηχανοκίνητα και τα μαχητικά αεροσκάφη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο ΥΠΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος εταιρεία πετρελαιοειδών προσφέρθηκε για να παράσχει το σύνολο των καυσίμων που απαιτούνται γαι την συμμετοχή μηανομίνητων και μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ επιβάρυνση για το Δημόσιο.

ΠΗΓΗ:defencenet.gr

"ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ" ΔΕΚΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Έκθεση ΔΝΤ: Δήμευση καταθέσεων 10% - Εναλλακτικά "αναγκαστικός δανεισμός"!


Σοκ από τα "ψιλά γράμματα" της έκθεσης του ΔΝΤ με την διαπίστωση "τρύπας" 6,5 δισ. και την προτεινόμενη λύση ,την δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων σε ποσοστό 10% των ιδιωτών.

Επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr που είχε αποκαλύψει αυτόν τον σχεδιασμό, όταν η Γερμανία ανάγκασε την Κύπρο να "εξαφανίσει" μέρος των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Η πρόταση των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, ήταν καλά "κρυμμένη" στην ίδια έκθεση του διεθνούς οργανισμού που προέβλεπε δημοσιονομικό κενό 6,5 δισ. για τη χώρα μας. Τι προέβλεπε; Να επιβληθεί εφάπαξ φόρος κεφαλαίου 10% στους ιδιώτες, ώστε να επανέλθουν τα κράτη στα επίπδα χρέους του 2007, πριν ξεσπάσει δηλαδή η οικονομική κρίση.

Στο κεφάλαιο με τον τίτλο «πήραμε μαθήματα από την κρίση;» , στη σελίδα 49 της εκθέσεως, οι συντάκτες της θέτουν θέμα «εισφοράς κεφαλαίου». Σύμφωνα με αυτούς, η απότομη επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών σε πολλές χώρες έχει γίνει αιτία να αναβιώσει το ενδιαφέρον για έναν εφάπαξ φόρου επί του ιδιωτικού πλούτου, σαν ένα έκτακτο μέτρο για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους .

Σύμφωνα με τους αναλυτές, επιφανείς οικονομολόγοι (Pigou , Ricardo , Schumpeter και - μέχρι που άλλαξε άποψη- ο Keynes) έχουν επιχειρηματολογήσει γιατί θα ήταν χρήσιμο και δίκαιο να συμβεί κάτι τέτοιο, σαν μέτρο «μιας χρήσης» που ίσως είναι καλύτερο από τη στάση πληρωμών. Είναι ένα κόστος που αναλαμβάνουν όλοι οι κεφαλαιούχοι και όχι μόνον οι ομολογιούχοι και υπάρχει διεθνής εμπειρία καθώς, όπως αναφέρουν, τέτοιες εισφορές υιοθετήθηκαν ευρέως στην Ευρώπη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στη Γερμανία και την Ιαπωνία μετά το τέλος ου Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπολογίζουν μάλιστα πως ο φορολογικός συντελεστής που απαιτείται για να μειωθεί το δημόσιο χρέος στα προ κρίσης επίπεδα, δεν θα ξεπερνά περίπου το 10%. Λαμβάνουν ως βάση ένα δείγμα από τις 15 χώρες της ευρωζώνης και εκτιμούν ότι έτσι το χρέος θα μειωθεί στα επίπεδα πριν το τέλος του 2007, αν επιβληθεί σε νοικοκυριά που διαθέτουν «καθαρό περίσσευμα πλούτου» («households with positive net wealth»). 

Eναλλακτικά πάντως συζητείται η λύση του αναγκαστικού δανεισμού, Κάτι σαν "κούρεμα" με αντάλλαγμα ομόλογα του δημοσίου.Αυτό ακούγεται έντονα ότι μπορεί να είναι και το αντάλλαγμα για διαγραφή μέρους του εξωτερικού χρέους. Να μετατραπεί σε εσωτερικό χρέος.Προβλέπεται από τη νομοθεσία για εξαιρετικές περιπτώσεις και δεν υπόκειται στον προστατευτικό περιορισμό εγγύησης των καταθέσεων μέχρι των 100.000 ευρώ.

Πρακτικά το δημόσιο παίρνει όσα του λείπουν από τις τραπεζικές καταθέσεις και σε αντάλλαγμα δίνει ομόλογα. Αυτό καλείται "αναγκαστικος δανεισμός".

Έτσι για άλλη μια φορά ο απλός κόσμος θα πληρώσει, τις αδηφάγες τράπεζες, και τα πλούσια μπόνους των στελεχών τους. Η δήμευση ενός ποσοστού καταθέσεων σε έναν μεγαλοκαιφαλαιούχο, δεν έχει τον ίδο αντίκτυπο, που θα έχει σε κάποιον βιοπαλαιστή, που θα δει τις οικονομίες μια ζωής, που μάζεψε για "ώρα ανάγκης", να εξανεμίζονται, χαρακτηρίζοντάς τον υπεύθυνο για τις τραπεζικές "τρύπες", ενώ δεν είχε κανένα λόγο στις αποφάσεις των διοικήσεων.

Στα κέρδη τα τραπεζικά στελέχη "τρώγανε" μόνα τους, στις ζημιές αντίθετα άλλοι θα πληρώσουν για αυτούς. Όπως είχε πει ο Πατροκοσμάς "οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί, και οι φτωχοί θα πεθάνουν".

Με λιγότερα εκατομμύρια μπορείς να ζήσεις, άνετα, και επί του πρακτέου δεν θα αλλάξει τίποτα στην διαβίωσή σου, με 200-300 ευρώ το μήνα όμως...κάθε μέρα θα είναι αγώνας για επιβίωση.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά δεν θα αγοράσουν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης !


Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα νοικοκυριά στην Αττική, ένα ποσοστό 44%, δηλώνουν ότι πιθανότατα φέτος δεν θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης !

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα της «Opinion» που έγινε για λογαριασμό της ΕΠΑ Αττικής σε περιοχές του Λεκανοπεδίου με έτοιμο δίκτυο φυσικού αερίου, το οποίο ωστόσο οι καταναλωτές δεν έχουν ακόμη ενεργοποιήσει λόγω της οικονομικής τους δυσπραγίας και του κόστους που αυτό συνεπάγεται.

Το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά υψηλό και δεν αποκλείεται μάλιστα να διευρυνθεί περαιτέρω μετά το «όχι» της τρόικας στο ελληνικό αίτημα για μείωση κατά 15% του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στο ερώτημα της «Opinion», «αν προτίθεστε να λειτουργήσετε την κεντρική θέρμανση κατά τον ερχόμενο χειμώνα», το 35% απαντά ότι «δεν θα τη λειτουργήσει καθόλου», ενώ ένα 9% δηλώνουν «δεν έχουμε αποφασίσει». Αθροίζεται δηλαδή ένα ποσοστό 44% που δηλώνει ότι πιθανότατα φέτος θα γυρίσει την πλάτη στο πετρέλαιο, στρεφόμενο σε εναλλακτικές πηγές (από κλιματιστικά, και σόμπες μέχρι τζάκια, πέλετ, κλπ). Πρόκειται, δε, για ποσοστό υψηλότερο από πέρυσι, όπου τα νοικοκυριά που δεν άναψαν καθόλου τη κεντρική θέρμανση έφτασαν το 34%, όπως προκύπτει από απάντηση σε άλλη ερώτηση.

Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά. Δεδομένου ότι πάνω σε έτοιμο δίκτυο της ΕΠΑ στην Αττική, υπολογίζονται ότι βρίσκονται 450.000 νοικοκυριά που δεν έχουν ακόμη συνδεθεί, το 35% μεταφράζεται σε 160.000 νοικοκυριά, ενώ το 44% ανέρχεται σε... 200.000 νοικοκυριά.

Αν και η έρευνα της «Opinion» εστίασε αποκλειστικά σε εκείνες τις περιοχές της Αττικής που διαθέτουν δίκτυο φυσικού αερίου (άσχετα αν τα νοικοκυριά έχουν συνδεθεί ή όχι), το πιθανότερο είναι ότι παρόμοια ποσοστά θα προκύπτουν και για το σύνολο του Λεκανοπεδίου. Σημειωτέον, ότι πάνω στο δίκτυο της ΕΠΑ, το 80% των κτιρίων είναι πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση, και μόνο ένα 20% μονοκατοικίες.

Ψάχνουν ακόμη τον τρόπο χορήγησης του επιδόματος

Στο μεταξύ, ξεκινά αύριο η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου, και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί ούτε ο τρόπος καταβολής του επιδόματος θέρμανσης, ούτε τα νέα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Το μόνο που έγινε γνωστό από πηγές του υπ. Οικονομικών είναι ότι η τρόικα απέρριψε την ελληνική πρόταση για μείωση κατά 15% του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο επεξεργάζεται νέα πρόταση, που θα προβλέπει προκαταβολή στους δικαιούχους του 25% του επιδόματος, αύξηση του ποσού από τα 28 στα 35 λεπτά / λίτρο, και διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Σύγκριση τιμών

Πάντως με βάση τις τρέχουσες τιμές, το πετρέλαιο πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στα 1,30 ευρώ το λίτρο σε Αττική-Θεσσαλονίκη, και κοντά στα 1,35 ευρώ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το ισοδύναμο του 1,30 ευρώ το λίτρο είναι 12 λεπτά η κιλοβατώρα. Η τρέχουσα τιμή φυσικού αερίου στην ΕΠΑ, από τα 7,8 λεπτά η κιλοβατώρα που κόστιζε τον Ιανουάριο, έπειτα και από τις εκπτώσεις της αλγερινής Sonatrach και της ρωσικής Gazprom στη ΔΕΠΑ, κινείται πλέον στα 6,8 λεπτά η κιλοβατώρα. Δηλαδή είναι 44% χαμηλότερη από το πετρέλαιο.

Όσο για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για ένα πελάτη της ΔΕΗ με μέση κατανάλωση, στην κατηγορία 800-2.000 kWh, είναι τα 16 λεπτά η κιλοβατώρα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Μετά τους Άραβες και τους Ρώσους, τα ΕΛΠΕ προσελκύουν το ενδιαφέρον και των Ινδών


Μετά το ενδιαφέρον που έχουν δείξει για την αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Πετρελαίων ενεργειακοί όμιλοι από τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή (Κατάρ), τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις διαδικασίες της πώλησης, εξεδήλωσε αρχικό ενδιαφέρον ενεργειακή εταιρεία από την Ινδία.
Καθώς λοιπόν η αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ φαίνεται να βρίσκει σημαντική ανταπόκριση η κυβέρνηση οδηγείται σε τροποποίηση του σχεδίου πώλησης ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία.
Θυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε πρώτα την πώληση της ΔΕΠΑ και στη συνέχεια την προώθηση των ΕΛΠΕ. Ωστόσο ήδη διαπιστώνεται δυσκολία να προωθηθεί με γρήγορες διαδικασίες η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την εταιρεία αερίου. Έτσι πιθανή αποσύνδεση των δύο πωλήσεων, εκτιμάται ότι θα άνοιγε το δρόμο να τρέξει πιο γρήγορα η περίπτωση των Ελληνικών Πετρελαίων.
Σύμφωνα πάντως με αρμόδιες πηγές, για να προχωρήσει η τροποποίηση του αρχικού πλάνου, θα πρέπει προηγουμένως να αναθεωρηθεί το μνημόνιο που έχουν συνυπογράψει το ΤΑΙΠΕΔ, με τα ΕΛΠΕ για την πώληση της ΔΕΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί συνολικά η άτυπη συμφωνία μεταξύ των δύο μετόχων του ομίλου, δηλαδή του Δημοσίου (35,48%) και του ομίλου Λάτση (40,98%). Και βέβαια ο επαναπροσδιορισμός των προτεραιοτήτων περνά μέσα από ένα σαφώς πιο δύσκολο, πλην όχι ακατόρθωτο, πλάνο. Για παράδειγμα θα πρέπει να προηγηθεί η αποτίμηση της αξίας της συμμετοχής των ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ.
Στόχος των διεργασιών που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη – χωρίς πάντως αυτή τη στιγμή να έχει κληθεί επισήμως η πλευρά των ΕΛΠΕ για την αναθεώρηση του μνημονίου με το ΤΑΙΠΕΔ – είναι να δημοσιευτεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 η πρόσκληση ενδιαφέροντος, με ειδική αναφορά στο μερίδιο που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στη ΔΕΠΑ και το οποίο θα πρέπει να περιληφθεί στην προσφορά που θα κατατεθεί.
Ενδιαφέρον
Η επίσπευση της διαδικασίας πώλησης των ΕΛΠΕ, ουσιαστικά προωθείται ενόψει και του ενδιαφέροντος από μεγάλες εταιρείες του κλάδου των πετρελαιοειδών κυρίως εκτός ΕΕ, να αποκτήσουν μια ευρωπαϊκή βάση. Και αυτό παρά την έντονη κρίση που μαστίζει την ευρωπαϊκή αγορά, με τελευταίο παράδειγμα την απόφαση της Ουγγρικής εταιρείας MOL να μετατρέψει σε αποθήκες καυσίμων το διυλιστήριο που λειτουργεί στο Μιλάνο. Έτσι εταιρείες κυρίως από τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή και την Ασία, θεωρούν ότι είναι η καλύτερη χρονική στιγμή να αποκτήσουν μια «ευρωπαϊκή βάση» που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την περαιτέρω δραστηριοποίησή τους στην αγορά της ΕΕ, η οποία όπως εκτιμούν δεν θα μαστίζεται επ’ αόριστο από την κρίση.
Στο πλαίσιο της κινητικότητας για τα ΕΛΠΕ καταγράφεται η επανεμφάνιση του Κατάρ, καθώς και άλλων αραβικών εταιρειών από χώρες του Κόλπου. Μάλιστα με το Κατάρ έγιναν πρόσφατα προκαταρκτικές συζητήσεις. Την ίδια στιγμή παρά το ναυάγιο με τη ΔΕΠΑ, εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ θα προσελκύσει ενδιαφέρον ρωσικών εταιρειών, καθώς η πρόσβαση στην ελληνική αγορά υπήρξε διαχρονικός στόχος σημαντικών ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών της Ρωσίας, όπως η Lukoil, η Rosneft και η Gazpromneft. Τέλος, και αυτό καταγράφεται για πρώτη φορά, αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ενδιαφέρον για το διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ, εμφανίστηκε και από τον μεγαλύτερο Ινδικό ενεργειακό όμιλο Indian Oil Corporation (IOC). 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των μελών στα όργανα του Σωματείου μας που θα μας εκπροσωπήσουν όλους, για την επόμενη δύσκολη τριετία. Ως ψηφοδέλτιο ΣΚΕΕΠ, καταθέσαμε τις θέσεις, τις απόψεις και την ταυτότητά μας, μέσα από το φυλλάδιο που διανείμαμε στους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, όπου αναπτύχθηκε και απευθείας διάλογος με τους εργαζόμενους και εξηγήθηκε η συνδικαλιστική φιλοσοφία που μας διέπει.  Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε – με  το πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο – την αναγκαιότητα αυτές τις εκλογές να τις αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με οπαδισμό και εφήμερο προσωπικό  όφελος.

Απαιτείται πλέον η επανεκκίνηση του Συνδικάτου, ώστε αυτό να υπάρχει ουσιαστικά, να εκπροσωπεί και να ελέγχεται από τους εργαζόμενους και όχι από τους εργοδότες.

Απαιτείται ένα σοβαρό, υπεύθυνο Συνδικάτο που να συνεισφέρει με απόψεις και θέσεις, ρεαλιστικές λύσεις για την βιωσιμότητα της εταιρεία μας και να μην είναι άκριτος και άβουλος χειροκροτητής των θέσεων του εργοδότη, που προάγει ως πρώτο μέτρο τη συρρίκνωση και αποδόμηση της εργατικής δομής.

Απαιτείται πλέον όποιος ομιλεί να καταθέτει τις θέσεις του και τις προθέσεις του και να είναι σε θέση να αποδεικνύει τα λεγόμενά του.

Απαιτείται  πλέον  από  όλους  μας  να  κατανοήσουμε  ότι  η  ψήφος  μας  καθορίζει  το  εργασιακό  μέλλον  μας.

Ως ΣΚΕΕΠ αντιλαμβανόμενοι τα παραπάνω θέλουμε να δεσμευτούμε δημόσια για δύο θέματα :

Ø  Σε όποια θέση και να μας εντάξουν οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στο Σωματείο μας.

Ø  Θέλουμε να δηλώσουμε την ισχυρή βούλησή μας και την ανυποχώρητη στάση μας σε οποιαδήποτε πολιτική ανατροπής της εργασιακής δομής που μας διέπει.

Τέλος, συναδέλφισσες και συνάδελφοι θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη για την υπερψήφιση του Οικονομικού Απολογισμού διότι, ανακαλύψαμε εκ των υστέρων και καθυστερημένα ότι στο ΠΕΣΥ  ΒΕΘ ο Ταμίας του ΠΕΣΥ εισέπραττε και εξακολουθεί να εισπράττει 80 ευρώ μηνιαίως !!! ενώ ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας εισπράττει όλες τις αποδείξεις μετακίνησής του με ταξί για θέματα που φανταζόμαστε (;) ότι αφορούν το ΠΕΣΥ !!!

Πρέπει να πούμε τελικά ένα μεγάλο ΟΧΙ σε τέτοιες νοοτροπίες και να επαναφέρουμε το Συνδικάτο στη θέση που του αρμόζει.


ΣΚΕΕΠ