Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Έκρηξη σε σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ολλανδία


24.08.2011 Нидерланды АЭС электростанция

Σε ηλεκτρικό σταθμό της ολλανδικής πόλης Νέιμεγκεν της επαρχία Γκέλντερλαντ σημειώθηκε έκρηξη. Τα παρακείμενα κτήρια εκκενώνονται από τους πολίτες, μεταδίδει το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτα στοιχεία στην εγκατάσταση βρίσκονταν περίπου επτά άνθρωποι. Στο σημείο του ατυχήματος εργάζονται σωστικά συνεργεία. Είναι γνωστό ότι από τη στέγη του ηλεκτρικού σταθμού υψώνονται πυκνοί καπνοί ή ατμοί. Το κτήριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Οι τοπικές Αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Βενιζέλος σε Γεωργιάδη: «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο»!




Kομπλιμέντα εισέπραξε ο κ. Α. Γεωργιάδης (και ήταν το μοναδικό που εισέπραξε) από τον… πρόεδρο του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο : «Άδωνι, είσαι Θεός, για χάρη σου μπορούμε να ψηφίσουμε και τέταρτο Μνημόνιο», του είπε χαριτολογώντας ο  κ. Βενιζέλος, μόλις ο εισηγητής της ΝΔ, τελείωσε τη «φλογερή ομιλία του» υπέρ του Μνημονίου. Ο κ. Γεωργιάδης πάντως, όπως έλεγε σε συναδέλφους, αισθάνθηκε υπερήφανος και συγκινημένος από την ατάκα που του είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. 
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

"Μπλόκο" στους περιορισμούς σε εταιρείες εθνικής σημασίας




Αντίθετη στην ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι σύμφωνα με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ελληνική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία απαιτείται η έγκριση της κυβέρνησης προκειμένου οι επενδυτές να αποκτήσουν δικαιώματα ψήφου σε συγκεκριμένες εταιρείες που χαρακτηρίζονται ως εθνικής σημασίας. 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση στην υπόθεση "C-244/11 Επιτροπή κατά Ελλάδας", "η ελληνική νομοθεσία εξαρτά από προηγούμενη έγκριση την απόκτηση δικαιωμάτων ψήφου που αντιπροσωπεύουν άνω του 20% του μετοχικού κεφαλαίου ορισμένων ανωνύμων εταιριών εθνικής στρατηγικής σημασίας οι οποίες έχουν τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση εθνικών δικτύων υποδομών. Για τη λήψη ορισμένων αποφάσεων, προβλέπεται εκ των υστέρων έλεγχος.
Κατά την Επιτροπή, το ελληνικό σύστημα που εφαρμόζεται σε ορισμένες εταιρείες εθνικής στρατηγικής σημασίας των οποίων οι μετοχές είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο συνεπάγεται περιορισμούς τόσο της ελευθερίας εγκαταστάσεως όσο και της ελεύθερης κυκλοφορίας των κεφαλαίων. Ειδικότερα, ο εκ των υστέρων έλεγχος έχει ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της πραγματικής συμμετοχής των μετόχων στη διαχείριση των επιχειρήσεων. 
Συνεπώς, θεωρώντας ότι η ελληνική νομοθεσία πρέπει να είναι σύμφωνη προς τις θεμελιώδεις αρχές των Συνθηκών, η Επιτροπή άσκησε προσφυγή λόγω παραβάσεως κατά της Ελλάδας.
Η Ελλάδα αμύνθηκε υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το σύστημα εφαρμόζεται όχι στις ήδη ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις στις οποίες το Δημόσιο διατηρεί ειδικά προνόμια («golden shares»), αλλά σε επιχειρήσεις εθνικής στρατηγικής σημασίας που δεν έχουν ακόμα ιδιωτικοποιηθεί και οι οποίες, ως εκ τούτου, εκφεύγουν του πεδίου εφαρμογής των θεμελιωδών ελευθεριών.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκκενώθηκε πετρελαϊκή εξέδρα που παίρνει κλίση




Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν την Τετάρτη το σύνολο του «μη απαραίτητου» προσωπικού της νορβηγικής πετρελαϊκής εταιρείας Statoil από το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμεναν και βρίσκεται σε μια πλωτή πλατφόρμα στη Νορβηγική Θάλασσα η οποία το πρωί άρχισε να παίρνει κλίση. «Περίπου 330 άνθρωποι απομακρύνθηκαν και σε αυτό το στάδιο έχουν σταματήσει οι επιχειρήσεις», δήλωσε ο Έιναρ Κνούντσεν εκπρόσωπος του Κέντρου Διάσωσης, διευκρινίζοντας ότι «όλα τα μέλη του προσωπικού που έπρεπε να απομακρυνθούν έχουν απομακρυνθεί».
Αυτό το πλωτό κατάλυμα χρησιμοποιείται από το προσωπικό της εταιρείας Statoil το οποίο εργάζεται στην πετρελαιοπηγή Njord, δυτικά της πόλης Τρόντχαϊμ. 
Η πλατφόρμα Floatel Superior πήρε κλίση το πρωί, ενώ σε αυτή βρίσκονταν 374 άνθρωποι, εξαιτίας της εισροής υδάτων σε μια δεξαμενή έρματος, όπως ανακοίνωσε η πετρελαϊκή εταιρεία.
Μία ώρα αργότερα η πλατφόρμα σταθεροποιήθηκε, όμως για λόγους ασφαλείας η Statoil αποφάσισε να απομακρύνει το μη απαραίτητο προσωπικό της.
Περίπου 40 εργαζόμενοι της εταιρείας αναμένεται προς το παρόν να παραμείνουν στη Floatel Superior για τη διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών για την ενίσχυση της ασφάλειας της πλατφόρμας, διευκρίνισε ο Κνούτνσεν.
TreloKouneli 
ΠΗΓΗ:inews.gr

Καμαρώστε και τους... σωτήρες μας που αν δεν ήταν τόσο τραγικοί, θα ήταν τόσο μα τόσο αστείοι...


 ΠΗΓΗ:sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Τι είναι προτιμότερο; Να φτωχύνουμε με ευρώ ή δραχμή;




«Οι Έλληνες βρίσκονται ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Πρέπει να διαλέξουν αν θέλουν να φτωχύνουν σε ευρώ ή σε δραχμές!». Το ότι θα φτωχύνουμε δεν συζητιέται. Αυτό έγραφε σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της πριν λίγες μέρες η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. Δυστυχώς και κατά την....
δική μας άποψη αυτή είναι η αλήθεια. Το ότι το ελληνικό κράτος έχει και επίσημα πτωχεύσει και βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία κάλυψης με ίδια μέσα των υποχρεώσεών του, αυτό είναι γνωστό.
Από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Από εδώ και πέρα μπαίνουμε σε μια περίοδο που η πτώχευση του κράτους θα επιπέσει επί των ζωών και των περιουσιών μας. Το ερώτημα λοιπόν είναι τι είναι προτιμότερο. Να βιώσουμε αυτή τη πτώχευση με ευρώ ή με δραχμή;
Οικονομική ανάπτυξη δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει, ακόμα και αν τα μεροκάματα φτάσουν στο ένα ευρώ, όσο η αδύναμη ελληνική οικονομία παραμένει ένα ανοιχτό σύστημα, μέσα στη ζώνη του ισχυρού ευρώ, αιμορραγώντας συνεχώς. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και το τεράστιο δημόσιο χρέος που είναι αδύνατο ποτέ να εξοφληθεί.
Οικονομική ανάπτυξη και αυτοδύναμη παραγωγή θα υπάρξει μόνο αν η ελληνική κοινωνία λειτουργήσει σε συνθήκες θερμοκηπίου. Αν δηλαδή κλειστούν και απομονωθούν στον ίδιο χώρο κεφάλαιο και  μέσα παραγωγής. Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με εθνικό νόμισμα, είτε μόνιμα είτε (κατόπιν συμφωνίας με την ΕΕ) για ορισμένο δοκιμαστικό χρονικό διάστημα. 
ΠΗΓΗ:hassapis-peter.blogspot.gr/

ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ Παναγιωτακόπουλος: Προτείνει αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση


Παναγιωτακόπουλος: Προτείνει αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

Κάνοντας λόγο για «τέλος εποχής», το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, υποστηρίζει, σε δήλωσή του, ότι «η μοναδική διέξοδος είναι ο επαναπροσδιορισμός του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό χάρτη της χώρας», «η αποκοπή του από κάθε συμμετοχή σε αυτές τις νεοσυντηρητικές πολιτικές» και «η έμπρακτη αναγνώριση των λανθασμένων πολιτικών επιλογών».

Σε αυτό το πλαίσιο, θέτει πέντε όρους προκειμένου να επανέλθει το Κίνημα στον «δρόμο της προόδου», καλώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο «να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών».
Ειδικότερα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος αναφέρει ότι η νέα αυτή πορεία απαιτεί:
- Αποχώρηση από την κυβέρνηση. «Το ΠΑΣΟΚ της προόδου δεν μπορεί να ταυτίζεται με την παράταξη της υποτέλειας και με τα εν Ελλάδι καλά παιδιά των δανειστών», επισημαίνει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος.
- Συγκρότηση Επιτροπής Σωτηρίας σήμερα, συγκρότηση μιας διαφορετικής Συλλογικής Ηγετικής Ομάδας με τη συμμετοχή όσων μπορούν σήμερα να προσφέρουν στη διαμόρφωση μιας προοδευτικής λύσης για την έξοδο από την ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και στρατηγική του κρίση.
- Αναθεώρηση των πολιτικών επιλογών της τελευταίας διετίας και διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου εξόδου από την κρίση, μαζί με κάθε δημοκρατική και προοδευτική δύναμη του τόπου.
- Επαναπροσδιορισμός σε προοδευτική κατεύθυνση. «Να τελειώσουν οι "αναζητήσεις" στα θολά νερά μιας υποτιθέμενης σοσιαλδημοκρατίας, που χωρά τα πάντα και προσαρμόζεται κατά το δοκούν», υπογραμμίζει το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ .
- Επαναπροσδιορισμός της προοδευτικής φυσιογνωμίας του κινήματος, στο πλαίσιο των διαδικασιών ενός Δημοκρατικού- Συμμετοχικού- Αντιπροσωπευτικού Συνεδρίου, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, θα αποφασιστούν τα πάντα και θα αποτελέσει την έναρξη της νέας πορείας προς το λαό. «Ένα Συνέδριο Αποφάσεων, Δράσεων αλλά και Απενοχοποίησης, από τα συντηρητικά σύνδρομα του πρόσφατου παρελθόντος. Ένα Συνέδριο ανατροπής των νεοσυντηρητικών αντιλήψεων που οδήγησαν το κίνημα στο τέλος του», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επιρρίπτει ευθύνες στις ηγετικές ομάδες «ότι κώφευαν από το 2009 μέχρι και σήμερα», με αποτέλεσμα να έχει γίνει «συντρίμμια η χώρα» και «κουρέλια το ΠΑΣΟΚ».
«Το μίκρυναν, το προσάρμοσαν στα δικά τους πολιτικά μέτρα. Και το έφεραν ένα βήμα πριν το οριστικό πολιτικό του τέλος», υπογραμμίζει ο κ. Παναγιωτακόπουλος και καταλήγει ότι «αυτός ο κύκλος έκλεισε». 
ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ







Σάββατο  10  Νοεμβρίου  2012
ΕΚΕ – ΔΑ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας Δυτικής Αττικής
Χαριλάου 28, Ελευσίνα


Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

11:00
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

11:30
ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ
v  ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

11:45
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΦΟΡΕΩΝ

12:15
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

12:30
ΟΜΙΛΙΕΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

14:30
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

15:00
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΜΙΛΙΩΝ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

16:00
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

16:30
ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ & ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ


ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


ΕΛΣΤΑΤ: 25,4 % η ανεργία τον Αύγουστο




Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, στο 25,4% σκαρφάλωσε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο του 2012, από 18,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και 24,8% τον Ιούλιο του 2012.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 327.658 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 36.597 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (μείωση 1,0%) και διαμορφώθηκαν σε 3.726.663 άτομα.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 351.666 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 23.442 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 1,9%), ανερχόμενοι σε 1.267.595 άτομα.
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 14.003 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση 0,4%) και κατά 9.554 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 0,3%) και διαμορφώθηκαν σε 3.375.297.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΠΑΣΟΚ, ΤΕΛΟΣ: Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ.Ανδρουλάκης - Ανταρσία Α.Λοβέρδου - Τελειώνουν το ΠΑΣΟΚ...




Να τελειώσουν "εδώ και τώρα" είτε τον Ε.Βενιζέλο, είτε να δώσουν την χαριστική βολή στο ημιθανές σώμα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν πλέον ανοικτά πρωτοκλασάτα (όσοι έμειναν) στελέχη του κόμματος: Την ανεξαρτητοποίησή του από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μίμης Ανδρουλάκης, μιλώντας μάλιστα σε ραδιοφωνικό συνέντευξη! Είπε ότι πλεόν δεν μπορεί να μείνει άλλο σε αυτό το κόμμα που έχει χάσει τον χαρακτήρα του και ... αποχαιρέτησε!
Επίσης, την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος σε επιστολή που απέστειλε πριν λίγο προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σε ένα κόμμα που βράζει μετά τις χθεσινές διαγραφές.
«Κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα», τονίζει ο κ. Λοβέρδος και επισημαίνει πως «η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη».
Η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η ακόλουθη:  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατάληψη στα Κεντρικά της ΔΕΗ Από την ΓΕΝΟΠ




Σε κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ προχώρησε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ. Όπως αναφέρει η κατάληψη γίνεται για να αποτραπούν οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τα «παιχνίδια» στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εις βάρος της ΔΕΗ, αλλά και να μην ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Η ΓΕΝΟΠ συνεχίζει μέχρι στιγμής τις κινητοποιήσεις, που ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, χωρίς προβλήματα ως τώρα στην ηλεκτροδότηση. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Άνθρακες ο Θησαυρός για ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ




Παρά το ενθουσιώδες κλίμα που είχε καλλιεργηθεί πριν από έξι μήνες για την πορεία της ιδιωτικοποίησης ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ τελικά αποδείχθηκε άνθρακες ο θησαυρός. Καμία από τις ευρωπαϊκές εταιρίες που συγκαταλέγονταν στους 14, από τους αρχικά 17, μνηστήρες, οι οποίοι προκρίθηκαν για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον, μετά τη σχετική πρόσκληση από το ΤΑΙΠΕΔ. Για τη ΔΕΠΑ οι υποψήφιοι επενδυτές είναι μόλις 4 και για το ΔΕΣΦΑ μία κοινοπραξία. Πηγές, μάλιστα, της αγοράς δεν αποκλείουν να ακυρωθεί τελικά ο διαγωνισμός για το ΔΕΣΦΑ, καθώς δεν μπορεί να λειτουργήσει με μία μόνον προσφορά.
Κύκλοι της ενεργειακής αγοράς που μίλησαν στο energia εξέφρασαν σκεπτικισμό για την απουσία ευρωπαϊκών εταιριών από το διαγωνισμό για τον όμιλο της ΔΕΠΑ, δεδομένου ότι, όπως επισήμαναν, το 2000 στους διαγωνισμούς για τις ΕΠΑ υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και κυρίως από την Ιταλία. Τώρα, ούτε η γειτονική χώρα συμμετέχει, τη στιγμή μάλιστα που είναι ανοικτή η συζήτηση για τη διασύνδεση των δύο χωρών. Να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στους 14 επενδυτές που προκρίθηκαν πριν από τις εκλογές συγκαταλέγονταν, η ισπανική Enagas, η ιταλική ENI, και η ολλανδική VOPAK. Με αυτά τα δεδομένα, οι ίδιες πηγές αποδίδουν την ηχηρή απόσυρση ευρωπαϊκών ονομάτων σε δύο λόγους.
Πρώτον, στην απροθυμία να αναλάβουν το country risk, γεγονός που ερμηνεύεται και ως αρνητική ψήφος εμπιστοσύνης στην ίδια την κυβέρνηση.
Δεύτερον, στο ότι δεν εντάσσουν την ίδια τη ΔΕΠΑ στο στρατηγικό σχεδιασμό τους, στο πλαίσιο της ενιαίας αγοράς φυσικού αερίου στην Ε.Ε.
Τρίτον, ότι, συνυπολογιζόμενου του country risk, γυρίζουν την πλάτη και στο ΔΕΣΦΑ, δεδομένου ότι είναι μια εταιρία με σταθερή και ικανοποιητική κερδοφορία, χωρίς κλυδωνισμούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"NAI" ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΛΑΟ !




Η τροϊκανή δικτατορία που διαφεντεύει τις τύχες της Ελλάδας, στην πιο κρίσιμη συγκυρία της σύγχρονης ιστορίας της, πέρασε, με συνοπτικότατες και αμφίβολης συνταγματικότητας, διαδικασίες, το σφαγιαστικότερο των Μνημονίων.
Ένα ανοσιούργημα 800, περίπου, σελίδων, με εκατοντάδες μέτρα και ρυθμίσεις, δεν πρόλαβε, καν, να συζητηθεί και ψηφίστηκε …«αδιάβαστο» και απόλυτα εκβιαστικά, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης, με αρκετές, όμως, απώλειες ! 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Ή ΚΟΥΡΕΜΑ Ή ΠΤΩΧΕΥΣΗ "STOP" στα 31,5 δισ. μέχρι να γίνει "κούρεμα" - Τελικό veto από ΗΠΑ , ΔΝΤ



Η εκλογή Ομπάμα στο "τιμόνι" της αμερικανικής ηγεσίας επαναφέρει την οριστική πλέον απαίτηση των Αμερικανών για "κούρεμα" της τάξεως του 50% για να επιτρέψουν στο ΔΝΤ να εκταμιεύσει το μερίδιο που του αντιστοιχεί στην "αιματοβαμένη" δόση που η χώρα περιμένει να λάβει μέσα στον Νοέμβριο.
Στελέχη του ΔΝΤ ενημέρωσαν την ελληνική κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να συνεναίσουν στην εκταμίευση της δόσης εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το "κούρεμα". Στο ΔΝΤ άρα και στην Αμερική θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι "βαρέλι" δίχως πάτο, και για να κλείσει πρέπει να διαγραφεί τουλάχιστον το μισό χρέος, αλλιώς η χώρα δεν θα σταθεί ποτέ στα πόδια της, και ημόνη ανάπτυξη που θα γνωρίσει θα είναι "ανάπτυξη"του χρέους.
Από την άλλη πλευρά η Ε.Ε μπορεί να ελιχθεί εκταμιεύοντας αυτό που τους αντιστοιχεί, καθότι από το σύνολο της δόσης μόνο 3,5 δισ. θα πάνε για αποπληρωμή χρέους, ενώ τα υπόλοιπα θα πάνε στην ανακαιφαλαιοποιήση των τραπεζών, αποφεύγοντας έτσι προς το παρόν τις αμερικανικές απαιτήσεις.
Επιστροφή στα σενάρια για GRexit το 2013 βλέπει όμως και ανάλυση της Royal Bank of Scotland (RBS), εκτιμώντας, παράλληλα ότι τα νέα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή των Ελλήνων και έτσι η Ελλάδα θα λάβει το μεγαλύτερο μέρος της δόσης από τους δανειστές (το μεγαλύτερο προφανώς εννοεί της Ε.Ε, και όχι του ΔΝΤ).
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΚΥΡΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ! Αποσύρθηκαν και πάλι οι στενογράφοι μετά τις ύβρεις Γ.Στουρνάρα εναντίον τους




Άκυρη είναι η σημερινή συνεδρίαση ότι και να κάνει η κυβέρνηση! Οι υπάλληλοι της Βουλής και ειδικότερα οι στενογράφοι, μετά τις ύβρεις που εξαπέλυσε εναντίον τους ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, αρνήθηκαν να συνεχίσουν την καταγραφή της συνεδρίασης και αποχώρησαν για δεύτερη φορά, παρά το γεγονός ότι η αντισυνταγματική τροπολογία που καταργούσε την αυτοτέλειά τους αποσύρθηκε.
Βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής η συνεδρίαση είναι άκυρη. Αυτή την στιγμή στην θέση των στενογράφων της διεύθυνσης στενογραφίας βρίσκονται ... κασετόφωνα και φυσικά η συνεδρίαση είναι άκυρη, αφού κανείς δεν πρόκειται να υπογράψει πρακτικά που δεν έχει παρακολουθήσει.
Το αποτέλεσμα της ... παπαριάς του Γ.Στουρνάρα (έχει γίνει έξαλλος ο Α.Σαμαράς από την έμπνευσή του να καταθέσει σήμερα τέτοια τροπολογία) αυτομάτως ναρκοθετούν ολόκληρη την συνεδρίαση που θεωρείται ως μη γενόμενη. Ήδη τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας, λόγω μη καταγραφής της συνεδρίασης, από την αντιπολίτευση.
Ακόμα και αν θελήσουν να θεωρήσουν ως νόμιμη την συνεδρίαση στην πρώτη προσφυγή θα καταρρεύσει ο νόμος.
Σε ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων της Βουλής αναφέρονται τα εξής: «Ο εκβιασμός και τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν θα περάσουν. Οι υπάλληλοι της Βουλής είναι ενταγμένοι στο ενιαίο μισθολόγιο από τον Οκτώβριο του 2011 και επιτίθενται στον υπουργό Οικονομικών πως κάνει σα να μην γνωρίζει τις μεγάλες μειώσεις μέχρι 50% στις αποδοχές τους που προέκυψαν με την ψήφιση και του νέου μειωμένου προϋπολογισμού της Βουλής. Δεν δεχόμαστε η εκτελεστική εξουσία να υποκαταστήσει και να καταργήσει τη νομοθετική, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ζητούμε την οριστική απόσυρση της τροπολογίας Στουρνάρα που καταλύει το αυτοδιοίκητο της Βουλής και πλήττει την δημοκρατία».

ΠΗΓΗ:defencenet.g

ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση - Δεν στέκεται αυτή η κυβέρνηση με τίποτα (upd 2)




Με μόλις 153 "Ναι", 128 "Όχι", 18 "Παρών", 1 "Απών", πέρασε κατ'αρχήν από την Βουλή το επαίσχυντο νομοσχέδιο του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου με 6 απώλειες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ (διαγράφηκαν όλοι) και μία από τη ΝΔ (Κασαπίδης) που ψήφισε "παρών". Και λέμε "κατ'αρχήν" γιατί η απουσία των στενογράφων και της φυσικής καταγραφής της συνεδρίασης δημιουργεί ουσιαστικό θέμα εγκυρότητας της.
Τα μέλη της  ΚΟ της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν "παρόντες". Αμέσως μετά την ψηφοφορία για το Μνημόνιο ΙΙΙ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ., Βενιζέλος με επιστολή του προς τον προεδρεύοντα της Βουλής Αθ. Νάκο δήλωσε ότι διαγράφονται έξι  βουλευτές. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Κώστα Σκανδαλίδη, Άντζελα Γκερέκου, Μιχάλη Κασσή, Θεόδωρο Παραστατίδη, Μάρκο Μπόλαρη και Γιάννη Κουτσούκο.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι διαγράφεται ο βουλευτής κ. Γιάννης Κασαπίδης.
Το αποτέλεσμα αποτελεί σαφή ήττα για την τρικομματική κυβέρνηση και πλέον όλα είναι ανοικτά. Η ουσία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση δεν στέκεται με τίποτα. Είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η ανατροπή της.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΔΕΣΦΑ: Ιδιοκτησιακός διαχωρισμός και πιστοποίηση από ΡΑΕ




Πιστοποίηση του ΔΕΣΦΑ από τη ΡΑΕ το αργότερο ως τον Ιανουάριο, αλλά και δυνατότητα για πλήρη ιδιοκτησιακό του διαχωρισμό από τη ΔΕΠΑ, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για τον διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου, σε μια περίοδο όπου έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση του.
Πρόκειται στην ουσία για τις διατάξεις εκείνες που προσαρμόζουν την δομή και την λειτουργία των διαχειριστών συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου, στην κοινοτική νομοθεσία (2009/73/ΕΚ).
Ειδικά όσον αφορά στον ΔΕΣΦΑ ΑΕ, υιοθετείται άμεσα το πρότυπο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς, κατά τρόπον ώστε να διευκολυνθεί η ταχεία έναρξη και ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησής του ως Διαχειριστή του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ενώ παράλληλα «παρέχεται η δυνατότητα επιλογής του προτύπου του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού, εφ’ όσον τούτο κριθεί σκόπιμο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εισηγητική έκθεση. Πρόβλεψη που προφανώς δεν είναι άσχετη με την πορεία ιδιωτικοποίησης του ομίλου της ΔΕΠΑ, και με το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκφρασθεί για τον ΔΕΣΦΑ.
Επίσης με τις νέες διατάξεις ρυθμίζεται πληρέστερα και λεπτομερέστερα η δομή και λειτουργία του ΔΕΣΦΑ ως Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς, ιδίως όσον αφορά σε ζητήματα που αποκλίνουν από τις αντίστοιχες ρυθμίσεις της νομοθεσίας για τις ανώνυμες εταιρείες, οι σχέσεις του με την ΔΕΠΑ (όπως μετοχική συμμετοχή, ζητήματα ανεξαρτησίας της διοίκησης και του προσωπικού κ.ά.), θέματα σχετικά με την ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου σε συνδυασμό και με το ρόλο που παίζει η ΡΑΕ ως ο διαιτητής της αγοράς.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μείωση κερδών για τη θυγατρική των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο




Η Jugopetrol Kotor, θυγατρική των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο, τερμάτισε το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους με καθαρά κέρδη EUR 1.91 εκατ., 3,5 φορές χαμηλότερα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση, που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε EUR 155.55 εκατ. ευρώ στο τέλος του Σεπτεμβρίου, αυξημένα κατά 4,9 τοις εκατό ετησίως.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Έκτακτη Γενική Συνέλευση από ΔΕΗ στις 30/11




Η ΔΕΗ συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 30/11/2012 για την τροποποίηση του καταστατικού της και συγκεκριμένα για την κατάργηση του άρθρου 8 και την τροποποίηση των άρθρων 20 και 21. 
ΠΗΓΗ:energia.gr