Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΧΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Από το gsee.gr
Η ΓΣΕΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι τα συνδικάτα δίνουν καθημερινά δύσκολες και άνισες μάχες στους χώρους εργασίας μέσα σε συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και εκτεταμένης εργοδοτικής παραβατικότητας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Εκτίθεται όποιος εκμεταλλεύεται τη δύναμη του Μέσου που υπηρετεί όταν, με κλειστά τα μάτια σε χιλιάδες περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας (όχι μόνο ιδιωτών εργοδοτών, αλλά και του Κράτους), τελικά καταφέρνει να σπιλώσει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΠΣΕΕΠ στηρίζει τον αγώνα των εργαζοµένων του Οµίλου ∆ΕΠΑ και καλεί τους συναδέλφους στη συγκέντρωση που θα πραγµατοποιηθεί στο Σύνταγµα έξω από τη Βουλή, σήµερα 07/03/19 και ώρα 17:00, για να εκφράσουµε την αλληλεγγύη µας στον δίκαιο αγώνα των εργαζοµένων της ∆ΕΠΑ και την πλήρη αντίθεσή µας, σε άλλο..

Αρβανιτίδης: Αναίτια, αναποτελεσματική και αντιαναπτυξιακή η επιλογή ιδιοκτησιακού διαχωρισμού της ΔΕΠΑ - Ανάγκη να παραμείνει ενιαία

Από το energypress.gr
Οι διατάξεις για την ΔΕΠΑ θα καθορίσουν την πορεία του τομέα φυσικού αερίου την επόμενη δεκαετία και επομένως κρίνονται ιδιαίτερης σημασίας πράγμα που δεν αντανακλάται στους χειρισμούς της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΝ στη Βουλή.

Υπογράμμισε, πως οι επιλογές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ότι αφορά την ΔΕΠΑ θα οδηγήσει..

ΤΑΙΠΕΔ: Στις 8 Απριλίου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας – Περιθώριο τριών μηνών για τη διάσπαση της ΔΕΠΑ

Από το energypress.gr
Σε ένα μήνα από την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει τη διάσπαση της ΔΕΠΑ αναμένεται να έχει δημοσιευτεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 50% συν μία μετοχής της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ήδη βρίσκεται στη διαδικασία της προετοιμασίας του κειμένου του διαγωνισμού, το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να βγει..

Το Ε.Κ.Θ. τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Από το ekth.gr
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης τιμά τις γυναίκες του σήμερα και δεν ξεχνά τον ιστορικό ρόλο τους στους συνδικαλιστικούς και εργατικούς αγώνες. 

Η διοίκηση του Ε.Κ.Θ., τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αγωνίζεται για την ενίσχυση τη συλλογικής φωνής των γυναικών  και υπερασπίζεται δυναμικά τα θύματα διακρίσεων στην εργασία.

Το Ε.Κ.Θ. κηρύσσει για την Παρασκευή 8 Μάρτη 2019  δίωρη Στάση Εργασίας (13:00 με 15:00) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων..

EIA: Αυξήθηκαν κατά 7,1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν περισσότερο από ό, τι προβλέπονταν, μειώνοντας τα ποσοστά διύλισης για τρίτη συνεχή εβδομάδα σύμφωνα με τα στοιχεία που ..

Μέτρα για τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης στο Διυλιστήριο Θεσ/νίκης απασχόλησαν στη συνάντηση Φάμελλου - Τσοτσορού

Από το energypress.gr
Το θέμα της βελτίωσης της περιβαλλοντικής απόδοσης του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Ευστάθιο Τσοτσορό, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΝ με πρωτοβουλία του Υπουργού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ομίλου. 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής

Γ. Γρηγορίου (ΕΛΠΕ):Τα κοιτάσματα στην ΝΑ Μεσόγειο θωρακίζουν ενεργειακά την Ε.Ε.

Από το worldenergynews.gr
Την εκτίμηση ότι οι έρευνες Υδρογοναθράκων στον ελλαδικό χώρο και τα πιθανολογούμενα επιτυχή αποτελέσματά τους, μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά στη δημιουργία νέων δικτύων και οδεύσεων για τη μεταφορά Φυσικού Αερίου από τη Μεσόγειο στην Ε.Ε., εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΠΕ Upstream κ. Γιάννης Γρηγορίου από το βήμα του 6ου Συνεδρίου του “Eastern Mediterranean Gas Conference”, οι εργασίες του οποίου..