Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Η ρύπανση από ντίζελ συνδέεται με καρδιακές παθήσεις

Από το naftemporiki.gr
Η ρύπανση από κινητήρες ντίζελ συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα σωματίδια που εκπέμπονται κυρίως από τα πετρελαιοκίνητα οχήματα συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, καρδιακής ανεπάρκειας και θανάτου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας Νέι Ωνγκ του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου.

«Η εισπνοή επιβλαβών λεπτών σωματιδίων διαμέτρου κάτω..

Στο Κέιπ Τάουν η Αφρικανική διάσκεψη για το πετρέλαιο και την ενέργεια

Από το worldenergynews.gr
Στο Κέιπ Τάουν θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου η Αφρικανική διάσκεψη για το πετρέλαιο και την ενέργεια  Africa Oil and Power Conference 2017.

Στην διάσκεψη πρόκειται να συμμετέχουν 63 ομιλητές και 500 επενδυτές α από όλο το φάσμα της ενεργειακής βιομηχανίας μεταξύ των οποίων υπουργοί, ανώτεροι κυβερνητικοίαξιωματούχοι και κορυφαία στελέχη εταιρειών του ιδιωτικού τομέα.

Στην ατζέντα της εκδήλωσης  περιλαμβάνονται ..

Ο Όμιλος Λάτση Θέλει... Πίσω τα ΕΛΠΕ

Από το energia.gr
Τον Μάιο του 2015, με τον ΣΥΡΙΖΑ νικητή των εκλογών που είχαν προηγηθεί, η νέα ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας υπό τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη επιφύλαξε μια έκπληξη στην αγορά όταν ανακοίνωσε τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΠΕ αφού περιόρισε τον ρόλο του ομίλου Λάτση στη διοίκηση του μεγαλύτερου διυλιστηρίου της χώρας.

Από το 2003, με τη συμφωνία μετόχων των κρατικών ΕΛΠΕ και της ΠΕΤΡΟΛΑ του ομίλου Λάτση που δρομολόγησε τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, το Δημόσιο διόριζε επτά μέλη στο ΔΣ, δύο η πλευρά Λάτση, δύο οι μέτοχοι μειοψηφίας και δύο οι εργαζόμενοι. Παράλληλα υπήρχε και μια «σιωπηρή» συμφωνία βάσει της οποίας ο πρόεδρος - κυρίως μη εκτελεστικός - έπρεπε να προέρχεται από το Δημόσιο και ο διευθύνων σύμβουλος από την πλευρά Λάτση.

Οι αλλαγές..

Οι 6 λόγοι που οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου υπόσχονται ευχάριστες εκπλήξεις

Από το liberal.gr
Πριν λίγες ημέρες, οι χώρες μέλη του OPEC αποφάσισαν να επεκτείνουν τη μείωση στην παραγωγή πετρελαίου κατά εννέα μήνες. Ήταν μια απόφαση που απογοήτευσε τους επενδυτές αφού ανέμεναν συμφωνία για μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής ή επέκταση αυτής κατά δώδεκα μήνες. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σημασία καθώς η μικρότερη παραγωγή θα σπρώξει τελικά την τιμή σε υψηλότερα επίπεδα. Και αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που οι μετοχές του ενεργειακού κλάδου αποτελούν ευκαιρία για τους επενδυτές, σύμφωνα με τον Michael Brush, αρθρογράφο του MarketWatch.

O Brush εκτιμά ότι έχουμε φτάσει στο σημείο όπου..

Γ. Μανιάτης: Ομολογούν πλήρη ανικανότητα στην πάταξη λαθρεμπορίου καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο υπεύθυνος της Κοινοβουλευτική Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον, Υποδομές Γιάννης Μανιάτης, κάνοντας λόγο για «ομολογία της τραγικής αποτυχίας της στην πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων».
Παράλληλα, παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει μείωση των αριθμών ελέγχου πρατηρίων και εγκαταστάσεων καυσίμων, καθώς και επιβολής καυσίμων.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Τα Παράδοξα του OPEC και ο Αθεράπευτος Ελληνικός Ενθουσιασμός

Από το energia.gr
Η εαρινή σύνοδος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, γνωστού ως OPEC, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη (25/5) στην Βιέννη στέφθηκε μεν με απόλυτο επιτυχία, ως προς το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, που ήτο μια συμφωνία για ανανέωση των περικοπών στην παραγωγή, ανέδειξε όμως ορισμένα παράδοξα ως προς την συμπεριφορά των αγορών.
Πολύ συνοπτικά η συμφωνία μεταξύ των 13 κρατών μελών του Οργανισμού προβλέπει την συνέχιση τού υφιστάμενου επιπέδου περικοπών, που ανέρχεται στα 1.2 εκατ. βαρέλια την ημέρα, και λήγουν στα τέλη Ιουνίου, μέχρι και τον Μάρτιο 2018, εξαιρουμένων της Νιγηρίας και Λιβύης. Σε αυτό το νούμερο θα πρέπει να προστεθούν και 0.6 εκατ. βαρέλια την ημέρα παραγωγής από 11 πετρελαιοπαραγωγικές χώρες εκτός OPEC, πρωτοστατούσης της Ρωσίας που συνεισφέρει τα 0.3 εκατ.βαρ., έτσι που οι συνολικές περικοπές να φθάνουν τα 1.8 εκατ.βαρ/ημέρα.

Να θυμίσουμε ότι ..

Η ΔΕΗ πληρώνει στους εργαζόμενους το... ταξί για δουλειά

Από το capital.gr
Με ... σοφέρ αποφάσισε να πηγαίνει η ΔΕΗ τους εργαζομένους της στον ΑΗΣ Αλιβερίου και για αυτό το σκοπό μάλιστα σκοπεύει να πληρώσει αδρά. Αυτό προκύπτει από την πρόθεση της εταιρείας να μισθώσει ταξί για έναν ολόκληρο χρόνο, έναντι του ποσού των 17 χιλιάδων ευρώ. 

Παρά τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία, πάντως, αποδεικνύεται εξαιρετικά γενναιόδωρη σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις των εργαζομένων της. Οι 17 χιλιάδες ευρώ που προτίθεται να δώσει για την μίσθωση του ταξί για τη μεταφορά του προσωπικού της αντιστοιχούν σε ένα ποσό της τάξης των 65 ευρώ την ημέρα, το οποίο περιλαμβάνει την παραλαβή των εργαζόμενων από τον Αλμυροπόταμο, και τους Αγίους Αποστόλους και τη μετακίνησή τους στον ΑΗΣ Αλιβερίου και την επιστροφή τους στο σπίτι τους μετά τη λήξη της βάρδιας. 

Ο διαγωνισμός για..

Παιχνίδι 10 δισ για τους υδρογονάνθρακες - Εξετάζουν κίνηση Repsol και Energean - Πλεονέκτημα ΕΛΠΕ για χρηματοδοτήσεις

Από το worldenergynews.gr
Ανοίγει το παιχνίδι για τις έρευνες στον τομέα των υδρογονανθράκων καθώς η πρόθεση των ExxonMoblil και Total να επενδύσουν 5 δισ δολάρια έκαστη στην περιοχή Ιονίου ( δυτικά της Πελοπονήσσου) και στην Κρήτη ( Γαύδος και νοτιοδυτική πλευρά ) αναμένεται να προσελκύσει και ενδιαφέρον άλλων για την συμμετοχή στην διαδικασία, που θα λάβει την μορφή Fast Track.

Σύμφωνα με πληροφορίες Repsol και Εnergean που ελέγχουν συγγενείς περιοχές - Ιωαννινα, Πατραικός - είναι πολύ πιθανό να δείξουν ενδιαφέρον.

Την ίδια ώρα τα Ελληνικά Πετρέλαια προετοιμάζονται ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ελκε ελπε
Η ΕΛΚΕ διαχρονικά είχε ξεκάθαρη θέση για ουσιαστική και καθοριστική συμμετοχή  του Δημοσίου  Τομέα στο σύνολο των Εταιρειών της Ενέργειας προς όφελος της κοινωνίας.

           Ο τομέας της Ενέργειας είναι σημαντικός μοχλός ανάπτυξης και καθοριστικός παράγοντας διαμόρφωσης και ισχυροποίησης της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας (δίκτυα αγωγών φυσικού αερίου, έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων κ.λ.π.) και ως εκ τούτου είμαστε αντίθετοι στις όποιες λογικές ή μορφές Ιδιωτικοποίησης.

           Ο Όμιλος..