Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Australia to pay last two oil refineries up to $1.8 B to stay open



 Australia has agreed to pay its last two oil refineries up to A$2.3 billion ($1.8 billion) through 2030 to keep the struggling plants open and protect the country's fuel security.

The package props up refineries owned by Ampol Ltd and Viva Energy Group and will save 1,250 jobs across their two plants, Prime Minister Scott..

Η ρωσική Nornickel αφαιρεί το πετρέλαιο από δεξαμενή στην Αρκτική μετά από διαρροή

 


Η ρωσική εταιρεία Nornickel ανακοίνωσε σήμερα ότι αντλεί το πετρέλαιο ντίζελ σε μια από τις δεξαμενές καυσίμων που διαθέτει στην Αρκτική έπειτα από μια διαρροή 20 λίτρων που παρατηρήθηκε, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Πριν από ένα χρόνο, είχαν διαρρεύσει 21.000 τόνοι πετρελαίου από μια ελαττωματική δεξαμενή στον σταθμό παραγωγής..

Εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ το επικαιροποιημένο πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ - Αναλυτικά όλα τα ενεργειακά "assets" που περιλαμβάνει

 


Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε στις 13/5/2021 το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (Asset Development Plan) του ΤΑΙΠΕΔ.

Ως προς τα ενεργειακά «assets» του προγράμματος αυτά είναι τα ΕΛΠΕ, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η ΔΕΠΑ, και η Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ KKE ΕΛΠΕ

 


Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης για τις αλλαγές στα ΕΛΠΕ

 


Σκληρή κόντρα πριν από λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ για τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου στον όμιλο της ΕΛ.ΠΕ.

Οι υπουργοί, Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, απαντώντας αντίστοιχα στις Επίκαιρες Ερωτήσεις των βουλευτών, Πάνου Σκουρλέτη και Σωκράτη Φάμελλου, υποστήριξαν ότι η..

Στις ελληνικές καλένδες η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ





«Παγώνει» επ' αόριστον η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που λαμβάνεται λίγες ημέρες μετά την οριστική απεμπόληση των δικαιωμάτων ελέγχου που είχε το Δημόσιο στη διοίκηση των ΕΛΠΕ με βάση τη συμφωνία του 2003 με τον όμιλο Λάτση.

Όπως προκύπτει από το πρόγραμμα αξιοποίησης των περιουσιακών..

Στην Ινδία η Μεγαλύτερη Αύξηση σε Μήκος Αγωγών Πετρελαίου και Φ. Αερίου ως το 2025



 Στην Ινδία αναμένεται να σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση σε αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, όσον αγορά το μήκος, την περίοδο 2021-20215. Ειδικότερα, σύμφωνα με μελέτη της μια κορυφαία εταιρείας δεδομένων και ανάλυσης, GlobalData, στην ασιατική χώρα, και ανερχόμενη οικονομική υπερδύναμη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ως..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Πέμπτη 20/05/2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη 24ωρη γενική προειδοποιητική απεργία εφαρμόζοντας με αυτό τον τρόπο την απόφαση του Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ που πάρθηκε στο πλαίσιο αντίδρασης και αγώνα κατά της νέας προσπάθειας ξεπουλήματος των ΕΛΠΕ στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε..

Τέλος στην παραγωγή ορυκτών καυσίμων βάζει η Ισπανία από το 2042 με το νέο κλιματικό νόμο

 


Η Ισπανία έχει θέσει στόχο μείωσης των εκπομπών CO2 χαμηλότερο από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αν και δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στην παραγωγή υδρογονανθράκων ως το 2042.

Σύμφωνα με το Euractiv, επικυρώθηκε ο νέος κλιματικός νόμος της χώρας, βάσει του οποίου όλη η παραγωγή άνθρακα, φυσικού αερίου και πετρελαίου θα τερματιστεί από το 2040, όπως και η πώληση συμβατικών..

Ο δίδυμος μετασχηματισμός της Ελλάδας και η πράσινη γεωπολιτική

 



Η Ελλάδα έχει αρχίσει πλέον να διεκδικεί μια από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, στα ζητήματα της Πράσινης Ανάπτυξης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Από την άλλη, η Ευρώπη χρειάζεται μια ταυτόχρονη ψηφιακή και βιώσιμη στρατηγική με όραμα, βασισμένο στην κοινή αντίληψη των κρατών - μελών και των κοινωνιών της, για τον παγκόσμιο..

Νέο παγκόσμιο supercycle πετρελαίου - 3 σενάρια για τα 100 δολάρια

 



Μια πιθανή κρίση από την πλευρά της προσφοράς, θα αυξήσει την ζήτηση και θα τριπλασιάσει τις τιμές πετρελαίου τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το Energy Voice το οποίο βλέπει ένα νέο supercycle για το πετρέλαιο .

Εν μέσω όλων των συζητήσεων για τα supercycles των commodities, οι διεθνείς δείκτες αναφοράς για το αργό πετρέλαιο έφτασαν στα υψηλότερα επίπεδα 14 μηνών τον..

Αμαζόνιος: Αυτόχθονες απέκλεισαν πετρελαιοπηγές στον Ισημερινό

 


Μέλη κοινότητας αυτοχθόνων του Αμαζονίου έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα πετρελαϊκό κοίτασμα από το οποίο εξορύσσονται 28.462 βαρέλια αργού την ημέρα, το 6% της συνολικής παραγωγής του Ισημερινού, ανακοίνωσε το Σάββατο η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petroecuador, η οποία ζήτησε τη συνδρομή των ένοπλων δυνάμεων.

«Ζητήσαμε την επιμελητειακή υποστήριξη των ένοπλων δυνάμεων για την αντικατάσταση του τεχνικού προσωπικού και την παράδοση τροφίμων και πρώτων υλών» από αέρος, διευκρίνισε η..