Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η ΕΕ των δυο ταχυτήτων είναι εδώ. Με κέντρο φυσικά τη Γερμανία.


Στις 8/6 ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών & Ενέργειας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε κάθε λόγο να πανηγυρίζει: στο περιθώριο του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που έγινε στο Λουξεμβούργο, 12 χώρες της Κεντρικής & Βόρειας Ευρώπης, (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Πολωνία και Τσεχία). υπέγραψαν μια κοινή διακήρυξη για την περιφερειακή συνεργασία στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.

Όπως είπε ο Γκάμπριελ, (οι επισημάνσεις με έντονα δικές μου)...

Π.Σκουρλέτης: ''Για άλλους τρεις μήνες θα παραταθεί η μετενέργεια''

Αποτέλεσμα εικόνας για Π.Σκουρλέτης: ''Για άλλους τρεις μήνες θα παραταθεί η μετενέργεια''
Παράταση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άλλους τρεις μήνες θα δρομολογήσει ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης για να μην κινδυνεύσουν επιδόματα και άδειες.

Ο υπουργός, όπως δήλωσε στο ...

Βυθίστηκε η υπόγεια αποθήκη στη Καβάλα, στα αζήτητα και η εξέδρα


Αδηλη παραμένει η τύχη της επένδυσης μετατροπής του κοιτάσματος “Νότια Καβάλα” σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου, καθώς και της περίφημης πλατφόρμας “ΚΑΠΑ” μέσω της οποίας γινόταν από το 1981 έως και πρότινος η εκμετάλλευσή του.

Καθώς η άδεια εκμετάλλευσης της παραχώρησης της περιοχής προς την Ενεργειακή Αιγαίου εκπνέει στις 23 Νοεμβρίου, πρόσφατα η διοίκηση της εταιρείας απέστειλε ...

Αποσύρθηκε η "φωτογραφική διάταξη" για τα ELFE


Μπροστά στις αντιδράσεις που προκάλεσε στη βιομηχανία Η φωτογραφική διατάξη του μίνι-φορολογικού νομοσχεδίου που απήλασσε από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης κάποιες επιχειρήσεις, με βασικό ωφελούμενο τα Φωσφορικά Λιπάσματα (ELFE) αποσύρθηκε χθες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Χθες, το απόγευμα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, αφαίρεσε ολόκληρο το επίμαχο άρθρο. Όπως διευκρίνισε η υπουργός, το ποσό ....

Νο comments...


Απώλειες για το αργό, άλμα για το φυσικό αέριο


Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό καθώς διατηρούνται οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά στην αγορά.
Το αργό παραδόσεως Ιουλίου έχασε 44 cents ή 0,7% διολισθαίνοντας στα 59,52 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.
Το αργό Brent Ιουλίο, το οποίο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών, έχασε 1,26 δολ. ή 2% στα 62,61 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές του φυσικού αερίου σημείωσαν άλμα σχεδόν 5% καθώς οι ζεστός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ έχει ενισχύσει τις προοπτικές για αύξηση της ζήτησης σε ενέργεια το επόμενο διάστημα.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 13,9 cents ή 5,1% τερματίζοντας στα 2,889 δολ. ανά εκτα. Βρετανικές θερμικές μονάδες.


ΠΗΓΗ:capital.gr

Εκδήλωση από Συνδικάτα Αττικής για τα εργατικά ατυχήματα


Τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί τα εργατικά ατυχήματα στους χώρους της βιομηχα-
νίας. Εργάτες τραυματίζονται καθημερινά, άλλοι σακατεύονται, άλλοι πεθαίνουν θυσιαζόμενοι στο
βωμό του κέρδους. Το τελευταίο εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, στις 8 Μάη, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις εργαζόμενους, ήταν το πιο σοβαρό από τα εκατοντάδες εργοδοτικά εγκλήματα, «μικρά» ή«μεγάλα» συμβαίνουν κάθε μέρα στις βιομηχανίες της Αττικής.

                              Πρόκειται για ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στους εργαζόμενους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


ΠΗΓΗ:902.gr

ΗΠΑ: Ακτιβιστές περικύκλωσαν με καγιάκ εξέδρα άντλησης πετρελαίου της Shell στο Σιάτλ


Ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Greenpeace περικύκλωσαν με καγιάκ εξέδρα άντλησης πετρελαίου της εταιρείας Shell στο Σιάτλ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, για να την εμποδίσουν να προχωρήσει σε εξόρυξη στην Αρκτική.

Λίγο πριν από τα ξημερώματα, τοπική ώρα, τα καγιάκ σχημάτισαν ημικύκλιο γύρω από την κιτρινόλευκη εξέδρα, τη στιγμή που τα ρυμουλκά ετοιμάζονταν να την μεταφέρουν στην Αρκτική, όπως ανέφερε ένας από τους ακτιβιστές, ο Τζον Χόσβαρ.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι ακτιβιστές χτυπούσαν με...