Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

Νέες έρευνες: Ο Άρης είχε κάποτε νερό που χάθηκε στο διάστημα! (φώτο)

 



Σύμφωνα με νέα στοιχεία του προγράμματος Mars Express της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA), διαπιστώθηκε πως το μεγαλύτερο μέρος του νερού που κάποτε υπήρχε άφθονο στον Άρη, με ορισμένες όμως ποσότητες του να παραμένουν στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, έχει διαφύγει στο διάστημα.

Όπως αναφέρει η σελίδα της..

Οι υδρογονάνθρακες ως μέρος της πράσινης ανάπτυξης

 




Ο κλάδος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη για το πέρασμα στην εποχή της πράσινης ανάπτυξης και μπορεί να συντελέσει στην ομαλή ενεργειακή μετάβαση μέσω της εμπειρίας που έχει συσσωρεύσει, της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών που εξακολουθεί να παρουσιάζει και της ισχυρής επενδυτικής δύναμης που παρουσιάζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον..

Seele (OMW): Δεν πρέπει να είναι εργαλείο απειλών από τις ΗΠΑ ο Nord Stream 2

 





O διευθύνων Σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας OMV, Rainer Seele υποστηρίζει την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας παρά την απειλή των αμερικανικών κυρώσεων, σύμφωνα με τα όσα είπε στην..

Technology to solve the global plastics problem becomes reality

 


In a bid to solve the global plastic crisis, Mura Technology [“Mura”], the UK-based technology company, has announced that construction has started on the world’s first commercial-scale plant to use its revolutionary “hydrothermal” process, able to recycle all forms of plastic waste and provide the raw ingredients for a sustainable circular plastic economy. HydroPRS™ (Hydrothermal Plastic Recycling Solution) is a revolutionary advanced recycling process designed to tackle plastic that cannot..

Μεσόγειος και Γεωπολιτική του Green Deal



 Για πάνω από έναν αιώνα, η παγκόσμια Γεωπολιτική της Ενέργειας διαμορφώθηκε από τις ανάγκες πρόσβασης σε πηγές πετρελαίου και  φυσικού αερίου. Η Ε.Ε, εξαρτημένη κατά 75% σε φυσικό αέριο και κατά 85% σε πετρέλαιο από τρίτες χώρες (κυρίως Ρωσία), διαμόρφωσε μια διεθνή ενεργειακή στρατηγική, που επικεντρώθηκε στην προώθηση αγωγών και δικτύων (τα γνωστά Projects of Common Interests – PCIs), για εισαγωγή ενεργειακών..

Saudi Aramco: Υψηλή προτεραιότητα ο ενεργειακός εφοδιασμός της Κίνας για τα επόμενα 50 χρόνια

 



Η Saudi Aramco θα διασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια της Κίνας, καθώς παραμένει η υψηλότερη προτεραιότητα για το Ριάντ κατά τα επόμενα 50 και πλέον χρόνια, καθώς τρέχουσες και νέες ενεργειακές πηγές, θα χρησιμοποιούνται παράλληλα για αρκετό καιρό, όπως δήλωσε σήμερα ο Αμίν Νάσερ εκτελεστικός διευθυντής της σαουδαραβικής..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ

 






Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού και αποτελεί αυταπόδεικτο στοιχείο αλληλεγγύης, συναδελφικότητας και συλλογικού ενδιαφέροντος, αγάπης στη ζωή και τη δημιουργία.

Σας καλούμε στις Αιμοδοσίες του Σωματείου μας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Έρευνες υδρογονανθράκων: Ισπανική αποχώρηση… της Repsol και από το block των Ιωαννίνων – Στην Energean όλη η παραχώρηση

 




Συνεχίζονται οι κινήσεις αποεπένδυσης της ισπανικής Repsol από τις έρευνες υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

Όπως είχε γράψει το energypress η πετρελαϊκή..