Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

H πιο επικίνδυνη αλλαγή βάρδιας !!!

Μεγάλη επιτυχία του σωματείου !!!



Η μεγάλη <επιτυχία> του σωματείου σε λίγες μέρες .Υπομονή .........

Υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις με.... αυξήσεις

Υπογράφονται επιχειρησιακές συμβάσεις με.... αυξήσεις
Σε μια εποχή όπου οι επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται, προβλέπουν στην χειρότερη περίπτωση μείωση μισθών και επιδομάτων και στην καλύτερη τη διατήρηση τους στα ίδια επίπεδα, υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης και προβλέπουν αυξήσεις!

Τέσσερις από τις συνολικά έξι κλαδικές συμβάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Εργασίας από την 1/1/2014 έως σήμερα. Πρόκειται για τις (τοπικές) κλαδικές συμβάσεις εργασίας των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο Ηράκλειο (αύξηση 2% από την 1η Απριλίου του 2015), στα Χανιά (0,5% από την 1/1/2015 και αύξηση 1% από την 1/1/2016), στο Λασίθι (αύξηση 1% από την 1/1/2015), στη Ρόδο (αύξηση 0,4% από την 1/1/2015 και 1% από την 1/1/2016) .
Επίσης αύξηση κατά 1,5% στους μισθούς των εργαζομένων προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε η Αθηναϊκή Χαρτοποιία Softex , από την 1η Μάρτη 2014. Η εν λόγω σύμβαση έχει χρονική διάρκεια μέχρι 31/12/2014.
Η σημασία της συγκεκριμένης σύμβασης είναι ακόμα μεγαλύτερη, με δεδομένο ότι αφορά σε μισθούς που δεν έχουν υποστεί μείωση, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψε το σωματείο τα προηγούμενα χρόνια διασφάλισαν επιδόματα, προσαυξήσεις και λοιπά θεσμικά δικαιώματα των εργαζομένων. 
Επίσης στο Athens Plaza σε περίπτωση μεικτού κερδοφόρου αποτελέσματος, θα μοιραστούν τα πρώτα 100.000 ευρώ εξίσου σε όλο το προσωπικό, ενώ αν υπάρξει επιπλέον καθαρό κέρδος θα μοιρασθεί το 10%. Αύξηση 1% το 2015 προβλέπει η επιχειρησιακή σύμβαση που υπεγράφη στο ξενοδοχείο Athens Ledra , ενώ η «Καβάλα oil Α.Ε.» σε αντιστάθμισμα της μείωσης κατά 6,1% των μισθών θα δώσει ένα μεικτό μισθό, εφόσον τα έσοδα από την πώληση αργού πετρελαίου και θείου ξεπεράσουν τα 80 εκατ. δολάρια. 
Πριμ παραγωγικότητας έχουν καθιερώσει και περιλαμβάνουν και άλλες εταιρίες στις επιχιερησιακές τους συμβάσεις. Όπως η L' Oreal Hellas, η οποία προβλέπει επιπλέον αμοιβή των εργαζομένων με ποσοστά επί των πωλήσεων, ενώ και η Ελληνική Ζυθοποιία ως κίνητρο το ποσό των 652 ευρώ για τους εργαζομένους στην Αθήνα και τα 697 ευρώ για τους εργαζομένους στο Μοσχοχώρι Λαμίας.
Τέλος στον τραπεζικό τομέα, η Alpha Bank προχώρησε προ ημερών στην υπογραφή νέας 2ετούς επιχειρησιακής σύμβασης, με τους εργαζομένους. Μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων, η Alpha Bank γίνεται η πρώτη τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, που προχωρά στην υπογραφή νέας επιχειρησιακής σύμβασης και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αν λάβει κανείς υπόψη του το περιβάλλον μέσα στο οποίο επετεύχθη η συμφωνία.
Οι βασικοί άξονες της νέας σύμβασης είναι:
- Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων,
- Διατηρείται αυτό που καταργήθηκε σε όλον τον τραπεζικό τομέα, δηλαδή το πλαφόν των 1.800 ευρώ,
- Προβλέπονται αυξήσεις από 12,5% - 28,6% σε μία σειρά επιδομάτων και τέλος,
- Υπάρχει δέσμευση της Τράπεζας για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

ΠΗΓΗ:fpress.gr

ΑΓΡΙΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ


Η κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου άλλαξε : στη θέση του Άδωνη Γεωργιάδη, μπήκε ο Αργύρης Ντινόπουλος ! Ευτυχώς η ...σοβαρότητα παραμένει !...

ΠΗΓΗ;logoplokies.blogspot.gr

Τα εγκλήματα πολέμου ΔΕΝ παραγράφονται…

DISTOMO 10062014 TELIKO
ΒΑΡΒΑΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ:…και δεν «πλήρωσε» κανείς!!!
Τα εγκλήματα πολέμου ΔΕΝ παραγράφονται…
ΔΙΣΤΟΜΟ:Η θλιβερή επέτειος ενός παγκόσμιου εγκλήματος πολέμου  
«ΟΙ ΛΑΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ!!!»
                                                              γράφει ο Κωνσταντίνος Π. Κουλούρης
                                                                            Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ
                                                                             konkoulouris@yahoo.gr
                                                                   
                                                                 
  Θλιβερή επέτειος σήμερα (10/06/2014) ενός από τα πιο μαύρα, βάρβαρα εγκλήματα της κατοχής του ’40 από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις, το ολοκαύτωμα στο Δίστομο!
  Ορδές ενός βάρβαρου, απάνθρωπου ,κτηνώδους λαού , που προσπαθεί να εμφανιστεί ως «αθώος και αμέτοχος» των εγκλημάτων του και να επιρρίψει ΟΛΑ τα αμαρτήματα σε εντολές από την εκλεγμένη εξουσία του, που αιματοκύλισε την

ανθρωπότητα δύο φορές σε έναν αιώνα και στο 3ο Ράιχ του αρχι-εγκληματία Χίτλερ και του αρχηγείου του!!! Και να ενοχοποιεί τιμωρητικά άλλους λαούς για πταίσματα!

Εν τούτοις ΚΑΝΕΝΑΣ δεν διέταζε τους απλούς στρατιώτες που υπηρετούσαν στην μικρή αλλά ατίθαση Ελλάδα να καίνε σπίτια, να σκοτώνουν αθώα γυναικόπαιδα, να ξεκοιλιάζουν εγκύους και βρέφη, , να βιάζουν γέροντες και μικρά παιδιά,…να…να…
Εν τούτοις, τα επόμενα 70 χρόνια, (μέχρι σήμερα) Έλληνες και Γερμανοί απόγονοι των εγκληματιών αλλά συνεργάτες τους, Έλληνες δοσίλογοι προδότες της κατοχής και οι απόγονοί τους, με όλα τα μέσα, αγωνίζονται να μας πείσουν ότι, «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας, ένας πολιτισμένος λαός που μας αγαπάει και μας βοηθάει να επιβιώσουμε!!!» πάντα με το αζημίωτο φυσικά…
Έτσι πρακτικά κανένας από τους στυγερούς εγκληματίες πολέμου, με την ανοχή και την μεγαλοψυχία ή την παραπλάνηση του Ελληνικού λαού και την ευθύνη δοσίλογων εκπροσώπων της εξουσίας, ΔΕΝ πλήρωσε για τα εγκλήματα του στην Ελλάδα, (ενώ εξόφλησε σε όλες τις άλλες χώρες που υπέστησαν πολύ μικρότερες καταστροφές), ούτε με δικαστικές, ποινικές αποφάσεις ούτε με αποζημιώσεις που επεδίκασαν διεθνείς επιτροπές…και όλα αυτά με ανοχή των Ελληνικών Κυβερνήσεων και δυστροπία των Γερμανικών εξουσιών.
Εν τούτοις  τα τελευταία χρόνια ,συστηματικά και μεθοδευμένα οι εγκληματίες μετετράπησαν σε κατήγορους και σύγχρονους κατακτητές και με την βοήθεια σύγχρονων δοσίλογων της εξουσίας, κατηγορούν και «καταδικάζουν» τον Ελληνικό λαό ότι είναι «τεμπέλης», σπάταλος, ανίκανος να αποφασίζει και να διοικηθεί…και με αφορμή και πρόσχημα την διόγκωση, αληθινή ή ψεύτικη και προσχεδιασμένη, και επικοινωνιακά προβεβλημένη  αύξηση του χρέους, αποφαίνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη δύναμη να την εξουσιάζει με επόπτες στα Υπουργεία και ελεγχόμενους Πολιτικούς στην εξουσία!!! Και το εξασφαλίζει!
Οι ένοχοι ,αντί να τιμωρηθούν και να πληρώσουν έγιναν κατήγοροι !!! μια νέα κατοχή με την προδοσία δοσίλογων και αφορμή το επαχθές χρέος.  Ακούει κανείς;;;
                   …Στη μνήμη των αδικοχαμένων σφαγμένων του Διστόμου…και των τιμωρούμενων σιωπηλά σημερινών Ελλήνων!!!

Αυτές οι ψυχές γυρεύουν δικαίωση  και τιμωρία των ενόχων
Και ΟΧΙ μαθήματα ηθικής από τους εγκληματίες που τους εξολόθρευσαν!!!


ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό, λέει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ

Η τρόικα θέλει να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό, λέει ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος στο ΔΝΤ
Θύμα «της γερμανικής λιτότητας» χαρακτηρίζει τη χώρα μας ο Μπατίστα - «Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει» τόνισε

Να διοικεί την Ελλάδα από το εξωτερικό θέλει η τρόικα των διεθνών πιστωτών της χώρας όπως εκτίμησε ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

«Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια», διαβεβαιώνει σε ανακοίνωσή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο Μπατίστα, που εκπροσωπεί επίσης ακόμη δέκα χώρες της Λατινικής Αμερικής στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα, που σύναψε ένα πρόγραμμα βοήθειας το 2010 με την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ), φαίνεται να είναι θύμα «της γερμανικής λιτότητας», επισημαίνει ο Μπατίστα.

«Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός», εκτίμησε ο Βραζιλιάνος, που έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα.

Ο Μπατίστα εκτιμά επίσης ότι η κατάσταση έχει «βελτιωθεί λίγο» στην Αθήνα, όμως υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει «θεμελιωδώς» όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία.

«Δεν βλέπουμε πώς η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα στην οποία έχει πέσει», είπε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, ο Μπατίστα δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αποφευχθεί παρά μόνο «στο πολύ αισιόδοξο σενάριο» της ανάκαμψης της οικονομίας της ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ:protothema.gr

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έγινε από εθελόδουλος, καλός οικονομολόγος Η μετακίνηση


Άλλαξε γνώμη για τον Γκίγκα Χαρδούβελη η Σοφία Βούλτεψη. Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος σε επαφή που είχε μετά την τοποθέτησή της στη θέση αυτή χαρακτήρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφος τον νέο υπ. Οικονομικών «καλό οικονομολόγο».

Όμως πριν από δυο χρόνια, τον Ιανουάριο του 2012, χαρακτήριζε σε άρθρο της «εθελόδουλο» και «αναλυτή των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών της Ελλάδας» το νέο υπ. Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά. 

Το άρθρο με τίτλο «βρισκόμαστε στο 1922 και όχι στο 1999, κ. Χαρδούβελη» δημοσιεύει ολόκληρο η Αυγή. Σε αυτό η Σοφία Βούλτεψη εξαπέλυε σκληρή επίθεση στον τότε διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Λουκά Παπαδήμου γιατί υιοθετούσε την άποψη ότι η Ελλάδα βυθίζεται στην καταστροφή καθαρά για λόγους παραδειγματισμού.

«Όπου και να στραφείς, πάντα πάνω σε κάποιον εθελόδουλο θα πέσεις, έτοιμο να εξηγήσει, να δικαιολογήσει, να ταυτιστεί με τη γνώμη των δανειστών. Από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό των Οικονομικών ως τους αρμόδιους (λέμε τώρα) υπουργούς, γενικούς γραμματείς, πρώην και επίδοξους καταστροφείς της χώρας. Σα να μην μας έφθαναν όλοι αυτοί, τελευταίως προστέθηκε και καινούργιος «αναλυτής» των ψυχαναγκαστικών προβλημάτων των δανειστών μας.

Πρόκειται για τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του κ. Παπαδήμου, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος στα διαλείμματα προσφοράς των υπηρεσιών του μεταξύ Σημίτη και Παπαδήμου (πάντα από το ίδιο πόστο), κάνει και τον καθηγητή στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Όπως είπε μιλώντας στο Σκάι, οι δανειστές μας  «γνωρίζουν πως αν καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός η κατανάλωση θα υποχωρήσει περαιτέρω και θα υπάρξει μεγαλύτερη ύφεση, αλλά… θέλουν με την πίεση αυτή να δουν ότι οι Έλληνες έχουν σοβαρευτεί και βλέπουν πλέον τα προβλήματα στον τόπο»! Αν και οικονομολόγος, αποδέχεται δηλαδή ότι η χώρα στραγγαλίζεται καθαρά για λόγους παραδειγματισμού, για να τιμωρηθεί δηλαδή, να εξουθενωθεί και να μηδενιστεί, να μην υπάρξει η παραμικρή περίπτωση να συνέλθει» τονίζει μεταξύ άλλων η Σοφία Βούλτεψη και παρακάτω τονίζει:

«Επειδή, λοιπόν, τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά, καλά θα κάνει ο κ. καθηγητής και μόνιμος σύμβουλος πρωθυπουργών – διεκπεραιωτών, να αποφύγει στο μέλλον τις σειρήνες της δημοσιότητας και να σταματήσει τις γελοίες δηλώσεις περί «μεγάλων τιμωρών», διότι και αυτοί (οι γελοίοι τιμωροί) γνωρίζουν πως αν πέσει η Ελλάδα, θα τους πάρει ο διάολος όλους μαζί. Ας φροντίσει επίσης τόσο ο ίδιος – όπως και κάποιοι άλλοι που έχουν αναλάβει να μας τρομοκρατήσουν, καθηγητές, επικεφαλής τραπεζών και άλλοι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, όπως ο Γ. Παγουλάτος – να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο απαρατήρητοι, διότι δεν βρισκόμαστε στο 1999, αλλά στο 1922.

Ας φροντίσει να μην μας εκνευρίσει ξανά, διότι θα θυμηθούμε πως ήταν μέλος της περίφημης επταμελούς επιτροπής καταγραφής του ελλείμματος, που τον Οκτώβριο του 2009 διόρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να δημιουργηθεί η νομιμοποιητική βάση για να οδηγηθεί η χώρα στο Μνημόνιο. Για να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση Παπανδρέου και για να διευκολύνουν το δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στα σχέδιά τους, τα μέλη της επιτροπής εξέδωσαν τον Φεβρουάριο του 2012 πόρισμα με το οποίο παρουσίαζαν την Ελλάδα με τα πιο μελανά χρώματα».

Και καταλήγει: «Ειδικά ο κ. Χαρδούβελης, αντί να προσπαθεί να μας πείσει ότι πρέπει να δεχθούμε την τιμωρία μας από τους ανίκανους εκπροσώπους των δανειστών μας, να φροντίσει να κόβουμε εισιτήρια στα μουσεία μας, όπου παραμένουν όσα εκθέματα μας επέτρεψαν να κρατήσουμε στη χώρα μας οι αρχαιοκάπηλοι «μεγάλοι τιμωροί».

Υ.Γ. Αν είναι μαζοχιστής και του αρέσουν οι τιμωρίες, κάτι θα βρεθεί και γι' αυτόν…».

ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Από ελληνικό δεξαμενόπλοιο η μεταφορά κουρδικού πετρελαίου


Το δεξαμενόπλοιο United Emblem, της ελληνικής ναυτιλιακής Marine Management Services, μεταφέρει νέα ποσότητα κουρδικού πετρελαίου 1 εκατ. βαρελιών.
Το ταξίδι του πλοίου ξεκίνησε από το λιμάνι του Τσεϊχάν στην Τουρκία και αναμένεται να κατευθυνθεί προς τον Κόλπο του Μεξικού.
Την περασμένη εβδομάδα, το United Leadership δεν κατάφερε να ξεφορτώσει το φορτίο του σε διυλιστήριο στο Μαρόκο, μετά από μια μικρή περιπέτεια στον Ατλαντικό, καθώς αρχικά προοριζόταν για τον Κόλπο του Μεξικού. Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, δύο φορτία κουρδικού πετρελαίου παραμένουν εν πλω σε αναζήτηση αγοραστή.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Ανακοίνωση για Αιμοδοσία σε ΒΕΑ & ΒΕΕ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

 Το Σωµατείο µας σε συνεργασία µε το Θριάσιο Νοσοκοµείο Ελευσίνας οργανώνει Αιµοδοσία στα Ιατρεία των ΒΕΕ και ΒΕΑ τις κάτωθι ηµεροµηνίες από τις 12:00 έως 17:00 : 
ΒΕΑ 
• Παρασκευή 13/06/14 
• Πέµπτη 26/06/14 
ΒΕΕ 
• Τρίτη 17/06/14 
• Τετάρτη 25/06/14 και 
Η Αιµοδοσία του Θριασίου παρακαλεί, λόγω της ώρας αιµοδοσίας, οι συνάδελφοι αιµοδότες να έχουν πάρει ελαφρύ γεύµα. 
Λόγω καθηµερινής ζήτησης για αίµα, η συµµετοχή µας είναι απαραίτητη, αποτελεί απόδειξη προσφοράς προς τους συνανθρώπους µας και αναγκαίο κίνητρο \για να συνεχιστεί ο θεσµός της Τράπεζας Αίµατος του Σωµατείου µας. 

ΠΗΓΗ:pseep.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ TOY ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟY ΣΩΜΑΤΕΙΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.


                                                                                                                   
                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Καλούνται τα μέλη του Σωματείου στην Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 16/06/2014 και ώρα 16:30 σε αίθουσα του κέντρου Maroussi Plaza (πρώην Village Center, οδός Φραγκοκλησιάς, 100μ.από τα Κεντρικά Γραφεία).

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης είναι:

1.     Διοικητικός Απολογισμός 2013 – Πρόγραμμα Δράσης 2014
2.     Οικονομικός Απολογισμός 2013 – Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής – Προϋπολογισμός 2014.
3.     Ενημέρωση Προέδρου για τρέχοντα θέματα και από Μέλη του ΔΣ.
4.     Ενημέρωση Προέδρου για το Επικουρικό Ταμείο
5.     Ενημέρωση Προέδρου για Ομοσπονδία – Υγιεινή και Ασφάλεια
6.     Προκήρυξη Αρχαιρεσιών Σωματείου 2014
Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
Επιλογή Δευτεροβάθμιας οργάνωσης για την εκπροσώπηση στη ΓΣΣΕ




Ποιοι εργαζόμενοι "κλειδώνουν" με κέρδος την πρόωρη σύνταξη στα 53


Έξι κατηγορίες ασφαλισμένων σε ΙΚΑ, Δημόσιο, Ταμείων ΔΕΚΟ και τραπεζών μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ευνοϊκές διατάξεις για έξοδο με μειωμένη σύνταξη και συνάμα η ποινή μείωσης να υπολογιστεί για δύο έτη και όχι για πέντε που ισχύει για άλλες περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου η προοπτική πρόωρης σύνταξης, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ασφαλισμένων, μπορεί να αποφέρει και κέρδος! Τα οφέλη αυτά είναι συνάρτηση της ηλικίας εξόδου που μπορούν να επιλέξουν οι ασφαλισμένοι, του ορίου ηλικίας για πλήρη σύνταξη και του ποσοστού μείωσης της σύνταξης που θα πάρουν.

Σε αυτές τις ευνοϊκές διατάξεις εντάσσονται πάνω από 500.000 ασφαλισμένοι που πλέον μπορούν να κατοχυρώσουν το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα, δηλαδή εξασφαλίζοντας τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως το 2012 έτσι ώστε να συνταξιοδοτηθούν με χαμηλό όριο ηλικίας και αν πρόκειται για μειωμένη σύνταξη να την πάρουν με ποινή 6% ή 18% και όχι 30%.

Η πρόωρη σύνταξη, όπως συνηθίζεται να λέγεται η έξοδος με χαμηλότερο όριο ηλικίας από αυτό που ισχύει για την πλήρη σύνταξη, έχει κι άλλο ένα όφελος. Όταν το ποσό είναι μικρό, για παράδειγμα αν είναι κάτω από 1.000 ευρώ, τότε δεν έχει και καμία από τις περικοπές που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο.

Αν η μειωμένη σύνταξη βγάζει ποσό πάνω από 1.000 ευρώ, τότε και πάλι υπό προϋποθέσεις συμφέρει η πρόωρη σύνταξη παρά στα 67 κι αυτό γιατί όσο μεγαλύτερη είναι η σύνταξη τόσο περισσότερο είναι το τμήμα που κόβεται λόγω περικοπών του Μνημονίου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Το ΔΝΤ ζητάει «φρέσκο αίμα»: Περισσότερες απολύσεις και πάγωμα-μειώσεις μισθών και συντάξεων


Δημοσιονομικό «κενό» 2 δισ. ευρώ για το 2015, που θα επανεξεταστεί το φθινόπωρο με δέσμευση της κυβέρνησης να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα -συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης μέτρων που ισχύουν (π.χ. έκτακτη εισφορά)- προβλέπει η Έκθεση Αξιολόγησης του ΔΝΤ, διευρύνοντας μάλιστα την εκτιμώμενη «τρύπα» στα 3,7 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2016.

Επιπλέον, το Ταμείο θεωρεί ότι για το 2015 εξακολουθεί να υπάρχει χρηματοδοτικό «κενό» 12,6 δισ. ευρώ, ενώ οι εκτιμήσεις του για το Χρέος συγκλίνουν στο ότι θα βρίσκεται στα επίπεδα του 127,7% του ΑΕΠ το 2020 και στα 117,2% του ΑΕΠ το 2022, πετώντας έτσι το γάντι στους ευρωπαίους εταίρους για λήψη μέτρων που θα το καταστήσουν βιώσιμο.

Οι δημοσιονομικές προβλέψεις δεν είναι, όμως, οι μόνες που ανάβουν «φωτιές» στη νέα κυβέρνηση, καθώς στο πολυσέλιδο κείμενο του Ταμείου, όπου αναδεικνύεται το στοιχείο της εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενσωματώνονται οι υποχρεώσεις για νέες επώδυνες παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στο Δημόσιο, ενώ για μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας, σημειώνει ότι αν και απαιτείται η παραγωγή υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, τα «κοινωνικά μερίσματα» και οι υποσχέσεις των πολιτικών για «όχι νέα μέτρα» δείχνουν ότι θα δοκιμαστεί η πολιτική δέσμευση για την υλοποίηση του Προγράμματος!!!

Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι το ΔΝΤ σημειώνει πως όχι μόνο δεν υπάρχει χώρος για αξιοσημείωτες αυξήσεις μισθών και συντάξεων έως το 2016, αλλά αντιθέτως για να μην χρειαστούν νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, θα πρέπει να σημειωθεί «δραματική βελτίωση στην αποτελεσματικότητα του Δημοσίου», κάνοντας ειδική αναφορά στις επιδόσεις των φοροεισπρακτικών / φοροελεγκτικών μηχανισμών.

Διατρέχοντας κανείς την Έκθεση, θα πρέπει να σταθεί στις εξής επισημάνσεις και συστάσεις του Ταμείου:

Εργασιακό: Παραμένουν οι περιορισμοί που κάνουν υψηλό το κόστος του «επιχειρείν» και που αναστέλλουν τη δημιουργία νέων ή την επέκταση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το Ταμείο θα πρέπει να «εξαφανιστούν» οι περιορισμοί στις ομαδικές απολύσεις (θα επανεξεταστούν το φθινόπωρο οι τελευταίες παρεμβάσεις), ενώ θα πρέπει να εισαχθεί και στην εθνική νομοθεσία ο θεσμός του lock out, δηλαδή το δικαίωμα των εργοδοτών στην ανταπεργία.

Όσον αφορά, δε, στους κατώτερους μισθούς, το Ταμείο εμφανίζει εμμονές με τις ωριμάνσεις (3ετίες), χαρακτηρίζοντας μόνο «μεταβατική» την περίοδο έως το 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας μειώνονται κατά 50% οι ωριμάνσεις για τους μακροχρόνια ανέργους.

Πουθενά στην Έκθεση δεν αναφέρεται, πάντως, ότι βάσει νόμου οι 3ετίες παραμένουν «παγωμένες» έως ότου η ανεργία υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ασφαλιστικό: Οι στοχευμένες στις υψηλότερες συντάξεις περικοπές βοήθησαν, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, καθώς οι δαπάνες παραμένουν στα επίπεδα του 17% του ΑΕΠ.

Το Ταμείο επισημαίνει, δε, ότι είναι αδύναμος ο «δεσμός» εισφορών- παροχών, στοχοποιώντας τον ΟΑΕΕ. Στην πραγματικότητα το Ταμείο παραπέμπει στις νέες Αναλογιστικές Μελέτες, βάσει των οποίων θα πρέπει να εξεταστούν κι άλλες παρεμβάσεις στο σύστημα.

Φορολογικό- Δημοσιονομικά: Χαρακτηρίζονται «κίνδυνος» οι δικαστικές αποφάσεις για τα μισθολογικά και για τα Τέλη Ακινήτων, ενώ εκφράζονται ανησυχίες για την επιτυχία του νέου Φόρου Ακινήτων και τις δαπάνες Υγείας.

Ειδικά όσον αφορά στο Φορολογικό, αίσθηση προκαλεί η επισήμανση σε δύο σημεία της Έκθεσης περί «πολιτικής ανάμειξης» στη λειτουργία της Φορολογικής Διοίκησης, κάτι που σύμφωνα με το Ταμείο έχει προκαλέσει (σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των Μονάδων) τις αποκλίσεις έναντι των ελεγκτικών και εισπρακτικών στόχων.

Προφανής είναι, επίσης, η αλλεργική αντίδραση του ΔΝΤ στις πιέσεις που ασκούνται για διεύρυνση των απαλλαγών στο Φόρο Υπεραξίας αλλά και για χαλάρωση των όρων στις ρυθμίσεις οφειλών.

Πονοκέφαλο θα προκαλέσει στο νέο υπουργό Οικονομικών η σαφής πρόθεση του Ταμείου να ανατρέψει πλήρως το πλαίσιο του ΦΠΑ, βάζοντας στο στόχαστρο απαλλαγές και ειδικούς συντελεστές (νησιά του Αιγαίου), ενώ εκδηλώνει διάθεση ανάλογων ανατροπών και στο πλαίσιο των απαλλαγών που εξακολουθούν να ισχύουν στη φορολογία εισοδήματος.

Δημόσιο: Διατυπώνεται ανησυχία για το εάν τελικά έχει σπάσει το ταμπού των απολύσεων, κάνοντας για μια ακόμα φορά αναφορά στην κληρονομιά των κομματικών προσλήψεων.

Όσον αφορά, δε, στις παρεμβάσεις που έπονται, το Ταμείο προαναγγέλλει τις εσωτερικές αλλαγές στο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, από τις οποίες θα θιγούν κυρίως οι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (το Ταμείο επισημαίνει ότι αμείβονται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα), ενώ τονίζει πως πρέπει να γίνουν και 2.000 απολύσεις στο πρώτο τρίμηνο του 2015, πέρα από τις 11.000 του 2014, με πρόβλεψη στόχων για τα επόμενα έτη.

Δάνεια: Διάχυτη είναι η ανησυχία του Ταμείου για τα «κόκκινα» δάνεια και επισημαίνεται ότι συνυπολογιζομένων των αναδιαρθρωμένων, έφτασαν στο 40% του συνόλου.

Από την Έκθεση δεν λείπουν, μάλιστα, οι σαφείς αιχμές για τους υπολογισμούς που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδας για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, σημειώνοντας ότι σε αντίθεση με την πεπατημένη, ελήφθη υπόψιν το βασικό και όχι το δυσμενές σενάριο.

Το Ταμείο χαρακτηρίζει, δε, «χαμηλής ποιότητας» κάποια από τα κεφάλαια των τραπεζών, εκτιμώντας ότι θα έπρεπε να προβλεφθούν εμπροσθοβαρώς μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες δυσάρεστες εκπλήξεις τους επόμενους μήνες.

Νέο... κέρασμα στον φρέσκο υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση συνολικά, επεφύλαξε ο πολύς Πολ Τόμσεν, ο οποίος πριν καλά- καλά δημοσιοποιηθεί η «καυτή» Έκθεση Αξιολόγησης, έστειλε μήνυμα εν όψει του σχεδιασμού των φορολογικών ελαφρύνσεων, που εκπονεί το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε λόγω της Έκθεσης Αξιολόγησης, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Τρόικα ούτε λίγο ούτε πολύ επεσήμανε ότι είναι πρόωρο να συζητείται μείωση φορολογικών συντελεστών, παρά το ότι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, καθώς αυτό που προέχει είναι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Αναφορικά με τους φορολογικούς συντελεστές, ασφαλώς και συμφωνώ ότι οι βασικοί φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι υπερβολικά υψηλοί και θεωρώ σωστό τον μακροπρόθεσμο στόχο για τη μείωση τους.

Επομένως, είναι κάτι που θα το υποστήριζα σθεναρά αλλά βέβαια πρέπει να επιτευχθεί χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων» απάντησε χαρακτηριστικά ο Πολ Τόμσεν στη σχετική ερώτηση, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του εν όψει της κρίσιμης αξιολόγησης του Φθινοπώρου, όπου η Αθήνα προετοιμάζεται να ζητήσει κατ' αρχήν την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Υδρογονάνθρακες: Χωρίς φορέα, με λίγα στελέχη, την ώρα που οι… δουλειές αυξάνουν


Την καθυστέρηση στη δημιουργία του Φορέα Ελέγχου και Διαχείρισης των Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.), αλλά και την υποστελέχωση της υφιστάμενης Διεύθυνσης του ΥΠΕΚΑ, η οποία καλείται να διαχειριστεί ένα πλήθος θεμάτων που σχετίζονται με τις έρευνες υδρογονανθράκων, έφερε στο προσκήνιο το νέο αίτημα εκ μέρους της αμερικανο - καναδικής Cub Energy για παραχώρηση δύο περιοχών σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, το οποίο αποκάλυψε την Παρασκευή κατ΄ αποκλειστικότητα το Εnergypress (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
Η υπόθεση των ερευνών υδρογονανθράκων στη χώρα μας, μετά από 15 χρόνια «χειμερίας νάρκης», είναι πλέον στην πρώτη γραμμή και έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι, πέραν των πρωτοβουλιών της ελληνικής κυβέρνησης, προσέρχονται με νέες προτάσεις, ξένες εταιρείες, όπως η Ιταλική ENEL, η ισραηλινή Ratio Oil και η Αμερικανο - Καναδική Cub Energy.
Ως εκ τούτου, τα ανοιχτά θέματα, τα οποία είναι υποχρεωμένα να αντιμετωπίσουν τα λίγα άτομα που δουλεύουν στην αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΚΑ υπό την κα. Σοφία Σταματάκη, είναι πλέον πολλά και επείγοντα. Ενδεικτικά:
-        Μετά το διαγωνισμό open door, υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τις τρείς κοινοπραξίες για την παραχώρηση των τριών περιοχών (Κατάκολο, Πατραϊκός, Ιωάννινα). Οι συμβάσεις αυτές θα πρέπει να πάνε στη Βουλή, πράγμα που δεν έχει γίνει ακόμα, ενώ η Βουλή ήδη έκλεισε την κανονική λειτουργία της και μπαίνει στη θερινή.
-        Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα της ιταλικής ENEL για να βγάλει προς  παραχώρηση τρείς ακόμα περιοχές: Δυτική Πελοπόννησο, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Ήπειρο (Πρέβεζα). Ωστόσο το επόμενο βήμα, το οποίο είναι να κωδικοποιήσει τα υπάρχοντα δεδομένα, να τα παρουσιάσει, να καθορίσει επακριβώς τις προς έρευνα περιοχές και να κάνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για πιθανούς ενδιαφερόμενους, είναι μια απαιτητική δουλειά που είναι άγνωστο πότε θα μπορέσει να γίνει.  
-        Για την Τρίτη 1η και την Τετάρτη 2η Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Λονδίνο το νέο roadshow για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων από τις σεισμικές έρευνες που έκανε η PGS στη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και της Νότιας Κρήτης. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν δεδομένα που αφορούν τόσο στις νέες σεισμικές έρευνες, όσο και σε μια σειρά παλαιότερων, στο πλαίσιο του «Greece Offshore Licensing Round 2014», δηλαδή του Γύρου αδειοδότησης θαλάσσιων περιοχών 2014.
Έχουν προηγηθεί αντίστοιχες παρουσιάσεις σε Χιούστον, Λονδίνο και Αθήνα, ωστόσο στη φάση που έχουν μπεί τα πράγματα, οι πιθανοί επενδυτές αναμένουν λεπτομερείς και αναλυτικές παρουσιάσεις. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του ΥΠΕΚΑ θα πρέπει η χώρα μας να είναι έτοιμη να παρουσιάσει χαραγμένα οικόπεδα και πλήρη τεκμηρίωση.
-        Έως το τέλος του Ιουνίου, σύμφωνα με όσα έχει πεί ο κ. Μανιάτης, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατανομή των περιοχών (να κοπούν τα οικόπεδα) που θα δοθούν σε διεθνή διαγωνισμό προκειμένου να προσέλθουν επενδυτές, ελληνικές και ξένες πετρελαϊκές εταιρείες που θα αναλάβουν ανάλογα με τις προσφορές που θα δώσουν τις έρευνες στο «μπλοκ» το οποίο θα κερδίσουν.
Στις αρχές με μέσα Ιουλίου η κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι θα προχωρήσει στον διεθνή γύρο παραχωρήσεων των περιοχών προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Ν. Κρήτη.  
-        Σε αυτά έρχεται να προστεθεί το αίτημα της Cub Energy για την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη (στο οποίο θα πρέπει βέβαια να απαντήσει το ΥΠΕΚΑ) αλλά και όποιο άλλο αίτημα υποβληθεί, όπως αναμένεται, καθώς η χώρα μας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των διεθνών παικτών.
«Τα υπηρεσιακά στελέχη που ασχολούνται σήμερα με την έρευνα υδρογοναθράκων κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, τέτοιες που δεν συναντά κανείς εύκολα στο Δημόσιο. Όμως είναι αντικειμενική αλήθεια: Για να διαχειριστείς έγκαιρα και αποτελεσματικά τόσα θέματα χρειάζεσαι πιο στέρεες δομές και πολύ περισσότερα στελέχη» δηλώνει στο Εnergypress παράγοντας της αγοράς που γνωρίζει το αντικείμενο, αναφέροντας και εκείνος ότι η κριτική που γίνεται για καθυστέρηση στην λειτουργία του Φορέα Ελέγχου και Διαχείρισης των Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.), του Φορέα που προβλέπεται με νόμο  από το 2011 αλλά εδώ και 33 μήνες παραμένει στα χαρτιά, έχει βάση.

ΠΗΓΗ:.energypress.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (Π.Ο.Ε.) :ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τετάρτη 11 Ιουνίου . Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το μαύρο στην ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι
συνεχίζουν … Με την ERTopen, την ΕΤ3, τις περιφερειακές ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα . Έχασαν ένα
κτίριο, έχουν κερδίσει όμως όλες τις μάχες για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία .

Το 2013 η Κυβέρνηση κατάφερε μια παγκόσμια πρωτοτυπία . Να κλείσει την κρατική – κερδοφόρα
τηλεόραση, τη μοναδική με νόμιμη άδεια λειτουργίας και να αφήσει τους παράνομους
μεγαλοκαναλάρχες να συνεχίζουν να υμνούν το “θεάρεστο” έργο της με το αζημίωτο βέβαια
(δάνεια, δανεικά και αγύριστα - χάρισμα οι ψηφιακές συχνότητες) .
Η ΕΡΤ έκλεισε , σύμφωνα με τον πρωθυπουργό , γιατί αποτελούσε παράδειγμα ανομίας . Μόνο που
όσοι κινούσαν τα νήματα της ανομίας δεν διώχθηκαν ποτέ. Απολύθηκαν χιλιάδες υπάλληλοι αλλά
αυτοί δεν εμπλέκονταν ούτε σε αναθέσεις ούτε σε κοστολόγια, ούτε είχαν μισθούς των 350.000
ευρώ ετησίως , όπως ο κος Παναγόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος .

Εάν θέλεις να πολεμήσεις την ανομία δεν ψηφίζεις τροπολογία στη Βουλή – και μάλιστα
αντισυνταγματική κατά το επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής – για παροχή αμνηστίας στον
Οικονομικό Διαχειριστή της ΕΡΤ Γκίκα Μάναλη .

Εκτός από το χάρισμα των ψηφιακών συχνοτήτων, μέσω της DIGEA, ο λόγος για το λουκέτο στην ΕΡΤ
είναι και πολιτικός, καθώς σε συνθήκες κρίσης οι κυβερνήσεις χρειάζονται ισχυρά «ιδεολογικά»
όπλα για να νομιμοποιήσουν την πολιτική τους και δεν θέλουν καμία φωνή που να αντιστέκεται .

Η εικόνα και η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης πρέπει να είναι κοινώς αποδεκτή, σε αντίθεση
με την λειτουργία της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, που δεν είναι νομιμοποιημένη από την Ελληνική κοινωνία και που
σε πολλές περιπτώσεις θυμίζει ΥΕΝΕΔ επί εποχής Γεωργαλά .

Η Ομοσπονδία μας και όλοι οι εργαζόμενοι του Κλάδου στήριξαν και εξακολουθούν να στηρίζουν
τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για το δικαίωμα στη δουλειά , την αξιοπρέπεια και την
πραγματική ενημέρωση .
Συμμετέχουμε όλοι στην κινητοποίηση των Συνδικάτων την Τετάρτη 11 Ιουνίου στις 12.30 στην
πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία που θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στις
διαθεσιμότητες, στις απολύσεις, το μαύρο στην ΕΡΤ .
Δίνουμε δυναμικό παρόν την ίδια ημέρα στις 7 η ώρα το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
ενάντια σε αυτούς που μαυρίζουν τη ζωή μας .

ΠΗΓΗ:poedxb.gr