Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Η Ουκρανία αντιμέτωπη με πιθανή έλλειψη ντίζελ τον Μάιο

 


Η Ουκρανία ενδέχεται να αντιμετωπίσει ελλείψεις ντίζελ τον Μάιο λόγω προγραμματισμένης συντήρησης στο διυλιστήριο Mozyr της Λευκορωσίας, που συμπίπτει με διακοπή της προσφοράς από τη ρωσική Rosneft ανέφεραν πηγές που επικαλείται το Reuters τη Δευτέρα 19/4/2021.

Ο trader Proton Energy Group που εδρεύει στην Ελβετία, ο οποίος προμήθευσε diesel από την Rosneft και υγροποιημένο πετρέλαιο την..

Ρωσία: Αναθεώρηση της πετρελαϊκής στρατηγικής - Γιατί είναι ορόσημο το 2027-2029


 




Στις εξαγωγές πετρελαίου θα στραφεί η Ρωσία με βάση την αναθεωρημένη της στρατηγική για την δημιουργία κερδών από τον μαύρο χρυσό. Πρόκειται για μια κίνηση μεθοδευμένη και προγραμματισμένη πριν την αιχμή της παραγωγής το 2027-2029 και τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης και θα εγκριθεί από την κυβέρνηση στις 22 Απριλίου.

Το προσχέδιο εγγράφου, το οποίο καταρτίζεται από..

Η Ρωσία αποσύρεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και σχεδιάζει αποστολές στη Σελήνη

 


H Ρωσία θα τερματίσει τη συμμετοχή της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό όταν φτάσει στο τέλος της προγραμματισμένης του διάρκειας ζωής το 2024, επιβεβαίωσε ανώτερος αξιωματούχος, με τη Μόσχα να κάνει σχέδια για νέο σταθμό, αλλά και αποστολές στη Σελήνη.

Η Μόσχα θα «ενημερώσει (τις συνεργαζόμενες χώρες) για την απόσυρσή της από..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ ΕΛ.ΠΕ

 


Energean: Λειτουργικές Ζημιές €83,4 εκατ., το 2020 στην Ελλάδα- Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης για Μετάβαση στον «Πράσινο» Πρίνο

 




Η κρίση που η πανδημία του κορωνοϊού επέφερε στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων και, γενικότερα, στην οικονομική δραστηριότητα αντικατοπτρίστηκε και στα οικονομικά αποτελέσματα της Energean στην Ελλάδα, η οποία με επίκεντρο το κοίτασμα του Πρίνου έκλεισε το 2020 με λειτουργικές ζημιές ύψους 83,4 εκατ. ευρώ.

Για να απορροφήσει σε ένα βαθμό τις λειτουργικές..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Το Fund Engine No.1 επιχειρεί να αλλάξει την δίοικηση της ΕΧΧΟΝ Mobill

 




Η Exxon Mobil Corp (XOM.N) και ένα μικρό hedge fund ακτιβιστών έχουν ξεκινήσει μια διαμάχη αξίας άνω των 65 εκατομμυρίων δολαρίων για τις θέσεις του διοικητικού συμβουλίου, με τον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί τηλεοπτικές εμφανίσεις, στελεχών, κοινωνικά μέσα και ιστότοπους για να αντικρούσει την πρόκληση.

Ο αγώνας ῾Δαυβιδ εναντίον Γολιάθ῾ έχει ξεκινήσει ..