Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ


Gazprom Neft: Αυξάνει την παραγωγή πετρελαίου τα επόμενα χρόνια με σκοπό αναβάθμισή της στον παγκόσμιο στίβο

Από το energypress.gr
Ο πετρελαϊκός βραχίονας της ρωσικής ενεργειακής εταιρείας Gazprom, η Gazprom Neft στοχεύει να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή πετρελαίου τα επόμενα χρόνια, με σκοπό να ενισχύσει την θέση της στον ανταγωνισμό με τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες, παγκοσμίως.

Ειδικότερα, στην ανανεωμένο σχέδιο στρατηγικής για την περίοδο μέχρι το 2030, σημειώνει ότι η κύρια συνεισφορά στην ανάπτυξη της παραγωγής..

Ανακαλύψτε στοιχεία και αριθμούς για τις επικίνδυνες ουσίες χρησιμοποιώντας το νέο μας πληροφοριακό γράφημα

Από το osha.europa.eu
Ο EU-OSHA παρουσιάζει ένα διαδραστικό πληροφοριακό γράφημα το οποίο δημιουργήθηκε για να στηρίξει την εκστρατεία Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας - Διαχείριση Επικίνδυνων Ουσιών .

Το γράφημα αυτό παρέχει στους χρήστες στοιχεία και αριθμούς σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι επικίνδυνες ουσίες για τους εργαζομένους και τα οφέλη που απορρέουν από τη διαχείριση των κινδύνων αυτών. Επιπλέον, είναι φιλικό προς τον χρήστη και καλύπτει..

Μειώθηκαν κατά 11,8% οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Τουρκίας το Σεπτέμβριο

Από το worldenergynews.gr
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Τουρκίας μειώθηκαν κατά 11,8% σε 2,1 εκατ. Τόνους τον Σεπτέμβριο του 2018 σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η ελεγκτική αρχή της χώρας την Τρίτη.

Οι συνολικές εισαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων της χώρας μειώθηκαν κατά 11,3% το Σεπτέμβριο σε 3,36 εκατ. Τόνους σε σύγκριση..

WWF: Εξορύξεις σε Προστατευόμενες Περιοχές: Η Mεγαλύτερη Πηγή Πλούτου της Χώρας σε Κίνδυνο

Από το energia.gr
Με πρόσφατο δελτίο Τύπου, η WWF Ελλάς προειδοποιεί για τους κινδύνους από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε προστατευόμενες περιοχές. Συνολικά 90 προστατευόμενες περιοχές (4 εθνικά πάρκα, 2 εθνικοί δρυμοί, 21 καταφύγια άγριας ζωής και 63 περιοχές του δικτύου Natura) γειτνιάζουν με τα οικόπεδα που έχουν παραχωρηθεί από την κυβέρνηση σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις για έρευνα και εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ιόνιο και Κρήτη.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος από τις σεισμικές έρευνες, η αύξηση των διελεύσεων πλοίων κατά τη διαδικασία της εξόρυξης, καθώς και η ρύπανση (είτε επιχειρησιακή, είτε ρύπανση που προκαλείται από ατύχημα) δεν γνωρίζει σύνορα, ιδιαίτερα όταν..

Νέος αγωγός πετρελαίου Σαουδικής Αραβίας και Μπαχρέιν

Από το worldenergynews.gr
Ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman και ο βασιλιάς του Μπαχρέιν βασιλιάς Hamad bin Isa Al Khalifa  εγκαινίασαν τη Δευτέρα  26/11/2018 ένα νέο πετρελαιαγωγό μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο Σαουδικής Αραβίας.
Ο πρίγκιπας και ο βασιλιάς παρακολούθησαν..