Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Greenpeace: Διαμαρτυρία για τα πλάνα της Shell να απορρίψει 11.000 τόνους πετρελαίου στη θάλασσα!

Σε διαμαρτυρία για τα πλάνα του ενεργειακού κολοσσού Shell να απορρίψει σχεδόν 11.000 τόνους πετρελαίου στη θάλασσα προέβησαν Γερμανοί ακτιβιστές της Greenpeace.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μη κερδοσκοπική οργάνωση, το πλοίο «Esperanza» της Greenpeace πλησίασε την πετρελαϊκή πλατφόρμα  στα ανοιχτά των Νήσων Σέτλαντ της Σκωτίας, όπου δραστηριοποιείται ο ενεργειακός κολοσσός. Πολλά από τα μέλη του πληρώματος έφεραν πανό ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ζητώντας από τη Shell να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στο περιβάλλον.
Σύμφωνα με δηλώσεις..

Τι ισχύει στον εργασιακό τομέα με τα νέα μέτρα και την προληπτική καραντίνα

Νέο πλαίσιο για την αναπλήρωση του χρόνου απουσίας από την εργασία του εργαζόμενου λόγω της καραντίνας, θεσπίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με την σχετική διάταξη, ο εργαζόμενος που μπαίνει σε προληπτική καραντίνα για μία εβδομάδα ή και περισσότερο χρονικό διάστημα, όπως απαιτεί ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να προστατευτεί ο ίδιος και οι συνάδελφοί του από πιθανή έκθεση σε κίνδυνο λόγω του κορωνοϊού, θα λαμβάνει..

Baker Hughes: Kατά τρεις αυξήθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου τον Αύγουστο - H πρώτη μηναία άνοδος από τον Δεκέμβριο

Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας κράτησαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούσαν αμετάβλητο αυτήν την εβδομάδα, με ορισμένους αναλυτές να αναμένουν ότι οι παραγωγοί θα κλείσουν τις εγκαταστάσεις πριν ο τυφώνας Laura χτυπήσει στην ακτή του Κόλπου.

Τον Αύγουστο, ο αριθμός των εγκαταστάσεων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά τρεις σε 254, η πρώτη μηνιαία αύξηση από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν..