Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΟ Βουλγαρίας: Λειτουργούμε σε πλήρη συμμόρφωση με την βουλγαρική και ευρωπαϊκή νομοθεσία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΟ Βουλγαρίας: Λειτουργούμε σε πλήρη συμμόρφωση με την βουλγαρική και ευρωπαϊκή νομοθεσία
Από το energypress.gr
Η ΕΚΟ Bulgaria, θυγατρική των ΕΛΠΕ στη συγκεκριμένη χώρα, διευκρινίζει με σημερινή της ανακοίνωση ότι λειτουργεί σε πλήρη συμμόρφωση με τη βουλγαρική και ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή νομοθεσία. Με τον τρόπο αυτό δίνει απάντηση σε δημοσίευμα που προηγήθηκε σήμερα, βάσει του οποίου οι κρατικές αρχές διερευνούν έξι εταιρείες καυσίμων για υποτιθέμενη παραβίαση του άρθρου 15 του νόμου περί Προστασίας του Ανταγωνισμού και του άρθρου 101 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο αναλυτικά, η ΕΚΟ υποστηρίζει τα εξής:

Μετά το ΓΕΝΙΚΟ μπλακ άουτ, περιορίζουν τώρα τη λειτουργία των αιολικών στη Νότια Αυστραλία. Κατάλαβες, Σκουρλέτη;


Από το greeklignite.blogspot.gr
Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα! Κάπως έτσι φαίνεται να εξελίσσεται η κατάσταση στην Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας. Μετά το φιάσκο του ΓΕΝΙΚΟΥ μπλακ άουτ της 28ης Σεπτέμβρη, αυτού που προκάλεσε η ασυγχώρητα μεγάλη διείσδυση των αιολικών, το αποτέλεσμα το βλέπετε στην πιο πάνω εικόνα: καρτουνίστας καλεί να βρείτε τη διαφορά ανάμεσα στη Νότια Αυστραλία και στην εντελώς σκοτεινή τα βράδια για τους δορυφόρους Βόρεια Κορέα. Το βελάκι δεξιά δείχνει τη "Wind Turbine State", την Πολιτεία των ανεμογεννητριών, την Πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.

Οι πανέξυπνοι παντογνώστες πολιτικοί, που είναι άγνωστο κατά πόσο έχουν γνώσεις περί ηλεκτρισμού και ηλεκτροδότησης, κατάφεραν να μετατρέψουν τη Νότια Αυστραλία σε τριτοκοσμικό κράτος χωρίς ασφάλεια ηλεκτροδότησης. Κι αυτό θα συμβεί σε όλες τις χώρες όπου οι πολιτικοί πήραν το πάνω χέρι απ' τους μηχανικούς και λειτούργησαν κάνοντας του κεφαλιού τους, παραγνωρίζοντας τη βασική αρχή της ηλεκτροδότησης: η ηλεκτρική ενέργεια δεν αποθηκεύεται με οικονομικά αποδοτικό τρόπο, προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση φορτίου πρέπει να υπάρχει διαρκώς αντίστοιχη παραγωγή, διαθέσιμη τη στιγμή ακριβώς που απαιτείται και σε τρόπο που να διασφαλίζει τη συχνότητα των 50Hz στη λειτουργία του δικτύου. Όταν οι πολιτικοί επιβάλουν με το ζόρι να γίνουν πράγματα που τεχνικά δεν γίνονται, στο τέλος έρχονται οι δικαστικοί και δίνουν λύσεις, όπως π.χ. το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είπε ρητά

Έτοιμες για το μεγάλο deal του πετρελαίου Ρωσία, Σ. Αραβία, Βενεζουέλα

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το capital.gr
Ένα βήμα πιο κοντά στην τελική συμφωνία για την μείωση της παραγωγής πετρελαίου ώστε να ανακάμψουν οι τιμές του "μαύρου χρυσού" μετά τη διετή πτώση τους, φαίνεται πως βρίσκονται οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις εκπροσώπων των κορυφαίων παραγωγών του κόσμου στο ενεργειακό συνέδριο που λαμβάνει σήμερα χώρα στην Τουρκία. Οι εκπρόσωποι Σαουδικής Αραβίας, Ρωσίας και Βενεζουέλας τάχθηκαν ξεκάθαρα υπέρ της μείωσης της παραγωγής του καρτέλ. 

Ειδικότερα, την αισιοδοξία του ότι ..

Αλλάζουν όλα: Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν την συμφωνία για τον Turkish Stream - Το ρωσικό φ.α. φτάνει στον Εβρο!

Αποτέλεσμα εικόνας για φυσικο αεριο
Από το pronews.gr
Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία τη Δευτέρα για την ώθηση της κατασκευής του Turkish Stream, μια εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την κατασκευή του Greek Stream!

Αλλωστε χωρίς την ελληνική συμμετοχή ο Turskish Stream δεν έχει καμία αξία και καμία σημασία.

Ο Turkish Stream, που αντικαθιστά τον South Stream (έχει αποκλειστεί από την ΕΕ) - προβλέπει την κατασκευή αγωγού μήκους 1.100 χιλιομέτρων που θα μεταφέρει το καύσιμο στα σύνορα Τουρκίας-Ελλάδας, η οποία έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα κομβικό σημείο για τη διανομή του φυσικού αερίου προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Επίσης, θα είναι συμπληρωματικός του αγωγού Blue Stream, ο οποίος λειτουργεί από το 2005 και διατρέχει την Μαύρη Θάλασσα.

Η κατασκευή του έργου επρόκειτο να ολοκληρωθεί το..

Η Ρωσία κατηγορεί τη Λευκορωσία για αθέμιτη αύξηση των τιμών διέλευσης του ρωσικού πετρελαίου

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ρωσία κατηγορεί τη Λευκορωσία για αθέμιτη αύξηση των τιμών διέλευσης του ρωσικού πετρελαίου
Από το naftikachronika.gr
Η Ρωσία, ο σημαντικότερος εμπορικός και πολιτικός εταίρος της Λευκορωσίας, κατηγορεί την κυβέρνηση της Λευκορωσίας στο Μινσκ για αθέτηση των συμφωνιών σε σχέση με τα κόστη διέλευσης του ρωσικού πετρελαίου μέσα από το έδαφος της.

Ο αναπληρωτής υπουργός ενέργειας της Ρωσίας Kirill Molodtsov, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Φόρουμ Φυσικού Αερίου που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη, ανέφερε σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS ότι «η διαδικασία έχει νομικώς παραβιαστεί».

Mετά την οδηγία του..

ΠΟΠΕΚ: Τολμήστε τον απόλυτο έλεγχο και πάταξη της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών

Αποτέλεσμα εικόνας για ποπεκ
Από το energypress.gr
Εν όψει της έναρξης της χειμερινής περιόδου διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, η ΠΟΠΕΚ σημειώνει ότι «η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων εξαφανίζεται από την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης» και επισημαίνει ότι «η αύξηση των δημοσίων εσόδων από την διακίνηση πετρελαιοειδών προϊόντων έχει ένα όνομα: έλεγχος και πάταξη της παράνομης διακίνησης».

Το σχετικό δελτίο τύπου έχει ως εξής:

Για καρτέλ κατηγορεί ΕΛΠΕ και πέντε πετρελαϊκές η βουλγαρική Επ. Ανταγωνισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για ελπε
Από το euro2day.gr
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έξι πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά εμπλέκονται σε καρτέλ με συμφωνημένες τιμές στα καύσιμα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι εμπλεκόμενες εταιρίες είναι η Lukoil Bulgaria, η Shell Bulgaria, η θυγατρική των ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ +1,00% ECO Bulgaria, η OMV, η Petrol και η Nis Petrol που ελέγχεται από τη ρωσική Gazprom.

Οπως αναφέρουν οι αρχές, οι έξι αυτές εταιρίες έχουν συνεργαστεί στη διαμόρφωση των τιμών βενζίνης και πετρελαίου, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.

Οι εταιρίες έχουν 30 ημέρες να τοποθετηθούν επί των ευρημάτων της αρχής Ανταγωνισμού, όπως μεταδίδει το Reuters.